Çiçeğimmm, ballimmm :***
****
Eveeeddd, yeni bir püf noktam ile tüm takipçilerime selamlar :-)
Biliyorsunuz dışarıda yapılan salepler ya da sahlep adı her ne ise işte -kelime başlığında değiliz- çok lezzetli olmuyor.
O yüzden akşam yaptığım tarifi sizlerle paylaşmak arzu ediyorum. Şöyle ki efendim:
1 bardaklık için 1 su bardağı süte 1'er çay kaşığı pirinç unu ve nişasta koydum fakat daha yoğun yapılabilir, siz daha fazla koyun. Misal bir buçuk kaşığa bir buçuk kaşık.
Sonraçııma şöyle 1 fiske kadar vanilya (aroma versin diye) koyuyoruz.
Hepsini karıştırıp ateşte pişerken de karıştırmak suretiyle kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra bardağa boşaltıp üzerine dilediğimiz miktar tarçın koyuyoruz.
Fakat püf nokta olarak şunu söyleyeceğim:
Tarçın biliyorsunuz dibe çökmüyor. Evet, sütün üzerinde kalınca da içerken aromasını, lezzetini duyuyorsunuz fakat bardağın dibinde kalıyor süt bitince ve zayi olmuş oluyor.
Bu yüzden bence diğer maddelerle beraber şöyle yarım çay kaşığından biraz daha fazla olarak süte katılıp birlikte pişirilebilir.
Afiyet olsun sevgili takipçiler, bir başka püf noktada buluşuncaya değin esen kalınız ;))
Çiçeğimmm, ballimmm :***
****
Eveeeddd, yeni bir püf noktam ile tüm takipçilerime selamlar :-)
Biliyorsunuz dışarıda yapılan salepler ya da sahlep adı her ne ise işte -kelime başlığında değiliz- çok lezzetli olmuyor.
O yüzden akşam yaptığım tarifi sizlerle paylaşmak arzu ediyorum. Şöyle ki efendim:
1 bardaklık için 1 su bardağı süte 1'er çay kaşığı pirinç unu ve nişasta koydum fakat daha yoğun yapılabilir, siz daha fazla koyun. Misal bir buçuk kaşığa bir buçuk kaşık.
Sonraçııma şöyle 1 fiske kadar vanilya (aroma versin diye) koyuyoruz.
Hepsini karıştırıp ateşte pişerken de karıştırmak suretiyle kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra bardağa boşaltıp üzerine dilediğimiz miktar tarçın koyuyoruz.
Fakat püf nokta olarak şunu söyleyeceğim:
Tarçın biliyorsunuz dibe çökmüyor. Evet, sütün üzerinde kalınca da içerken aromasını, lezzetini duyuyorsunuz fakat bardağın dibinde kalıyor süt bitince ve zayi olmuş oluyor.
Bu yüzden bence diğer maddelerle beraber şöyle yarım çay kaşığından biraz daha fazla olarak süte katılıp birlikte pişirilebilir.
Afiyet olsun sevgili takipçiler, bir başka püf noktada buluşuncaya değin esen kalınız ;))