Editörler : Kubil ay
20 Aralık 2016 14:32   

Başvurular hak.

Ben Çanakkalede hazırlık okuyorum küçüklükden gelme bir polis isteğim vardı ama bazı talihsizlikler nedeniyle hiç sınavlarına katılamadım Üniversiteyi kazandık Çanakkalede hazırlık okumaya başladım şu an yaşım 20 son dönemdeki olaylardan mütevellit benm içime tekrardan bi kıvılcım düştü kader kısmet diyip sınavlara girip eğer yeterli görülürsem polis olmak istyorum bunun için öncelikle ygs'ye girmem gerekiyor sanırım en yakın bundan sonra ygs^den sonraki başvurular var ( bilgim olduğundan değl tahmin yürütüyorum ) ygs'den yeterli puanı alırsam sınavlara girebilir miyim yada en yakın sınav ne zaman şuanda hazırlık okumam ve bir üniv. kayıtlı olmam sınavlara girmeme engel olur mu ? ve engel değilse fiziki yeterliliğe nasıl hazırlanmalıyım teşekkür ederim .

20 Aralık 2016 14:52

algos123
Genel Müdür

1-Ünide okuman sınavlara girmene engel değil

2- 4 çeşit polis alımı var ( PMYO , POMEM , PAEM , PÖH(pöhte pomem adıyla anılıyor) )

Birincisi : PMYO dur.Eğitim süresi 2 yıldır mezun olunca düz polis memuru olursunuz.Sınavlarına girmeniz için en az lise mezunu olup ygsye girmelisiniz.Baraj puanı 250 260 270 diye değişiyor geçmiş senelerde.Barajın üstünde puan alıp girebilirsiniz mülakatlara

İkincisi : PAEM dir.Eğitim süresi 10 ay 11 ay diye değişir.Mezun olunca komiser yardımcısı olarak göreve başlarsınız.Sınavlarına girebilmek için en az üniversite mezunu olmalısınız ve LİSANS KPSS den 70 baraj puanının üstünde almalısınız.

Üçüncüsü : POMEM dir.Eğitim süresi 6-8 ay arası değişir.Mezun olunca pmyo gibi düz polis memuru olarak göreve başlarsınız.Sınavlarına girebilmek için en az üniversite mezunu olmalısınız ve LİSANS KPSS den 60-65 baraj puanının üstünde almalısınız.Bazen 65 oluyor 2 ay önceki son alımda 60 tı.

Dördüncüsü : PÖH tür.Polis özel harekat diye geçer.Eğitim süresi yanılmıyorsam 6-8 ay arası değişir.Eskiden sınavlarına girmek için üniversite mezunu olmanız ve LİSANS KPSS den 50 üzeri almalıydınız.SON ALIMDA BUNU KALDIRDILAR LİSE MEZUNU ÜSTÜ VE KPSS SİZ ALIM YAPILDI.Mezun olunca özel hareket branşında çalışırsınız.

Tüm bu durumlarda siz sadece PMYO ve PÖH alımlarına girebilirsiniz.

20 Aralık 2016 14:56

fecr1219
Aday Memur

1-Ünide okuman sınavlara girmene engel değil

2- 4 çeşit polis alımı var ( PMYO , POMEM , PAEM , PÖH(pöhte pomem adıyla anılıyor) )

Birincisi : PMYO dur.Eğitim süresi 2 yıldır mezun olunca düz polis memuru olursunuz.Sınavlarına girmeniz için en az lise mezunu olup ygsye girmelisiniz.Baraj puanı 250 260 270 diye değişiyor geçmiş senelerde.Barajın üstünde puan alıp girebilirsiniz mülakatlara

İkincisi : PAEM dir.Eğitim süresi 10 ay 11 ay diye değişir.Mezun olunca komiser yardımcısı olarak göreve başlarsınız.Sınavlarına girebilmek için en az üniversite mezunu olmalısınız ve LİSANS KPSS den 70 baraj puanının üstünde almalısınız.

Üçüncüsü : POMEM dir.Eğitim süresi 6-8 ay arası değişir.Mezun olunca pmyo gibi düz polis memuru olarak göreve başlarsınız.Sınavlarına girebilmek için en az üniversite mezunu olmalısınız ve LİSANS KPSS den 60-65 baraj puanının üstünde almalısınız.Bazen 65 oluyor 2 ay önceki son alımda 60 tı.

Dördüncüsü : PÖH tür.Polis özel harekat diye geçer.Eğitim süresi yanılmıyorsam 6-8 ay arası değişir.Eskiden sınavlarına girmek için üniversite mezunu olmanız ve LİSANS KPSS den 50 üzeri almalıydınız.SON ALIMDA BUNU KALDIRDILAR LİSE MEZUNU ÜSTÜ VE KPSS SİZ ALIM YAPILDI.Mezun olunca özel hareket branşında çalışırsınız.

Tüm bu durumlarda siz sadece PMYO ve PÖH alımlarına girebilirsiniz.

algos123, 6 yıl önce - Alıntıya git

Teşekkür ederim bu konu hakkında ayrıntılı bir araştırma yapmam gerektiğini farkettm en yakın ygs benim için şu an 3-4 ayım var hazırlanmak için ideal bir süre, cevabınız için tekrardan teşekkür ederim .

Toplam 2 mesaj