Editörler : Pangaea
21 Aralık 2016 18:58

KYK kurum hakkında bilgi ?

Mühendisler için KYK hakkında bilgi verebilecek biri varsa bilgilendirirse seviniriz. Tayin, maaş, çalışma şartları, servis, lojman vs.


TBSF
Aday Memur
21 Aralık 2016 19:05

Bende araştırıyorum ama bulamıyorum 657 demi


pirjun
Aday Memur
21 Aralık 2016 19:11

Yanlış bilmiyorsam 657 hocam. Bilgi sahibi biri her anlamda aydınlatırsa iyi olur. Hiç göremedim kurum hakkında bilgi.

TBSF, 7 yıl önce

Bende araştırıyorum ama bulamıyorum 657 demi


TBSF
Aday Memur
21 Aralık 2016 19:40

Bölüm ne sizin bide puan


yuzer.onur
Memur
21 Aralık 2016 19:44

ben izmir kyk yi aradim, kurumda calisan baska calisan eem yokmus , oyle deyince kapattim :) ama arayip sorunca yardimci oluyorlar sagolsunlar

pirjun
Aday Memur
21 Aralık 2016 20:01

inşaat hocam 92 puanım.

TBSF, 7 yıl önce

Bölüm ne sizin bide puan


pirjun
Aday Memur
21 Aralık 2016 20:02

forumda hiç başlık da göremedim ben adam akıllı.

yuzer.onur, 7 yıl önce
ben izmir kyk yi aradim, kurumda calisan baska calisan eem yokmus , oyle deyince kapattim :) ama arayip sorunca yardimci oluyorlar sagolsunlar

TBSF
Aday Memur
21 Aralık 2016 20:25

Ewet kyk hakkında adam akilli hiç başlık yok özellikle kyk muhendis hakkında hiç yok bende maaşını ve imkanlarını merak ediyorum yarın aramayı düşünüyorum


tercan_44
Daire Başkanı
22 Aralık 2016 01:18

Arkadaşlar 7 yıla yakın süredir KYK'da mühendisim. Aklınıza gelebilec ek sorulara cevaplar yazayım, sizlere faydası olur:

- KYK geçen sene sonuna kadar Türkiye geneli 20 Bölge Müdürlüğü olarak hizmet vermekteydi. Her Bölge 4-5 ilden müteşekkildi. Mühendisler bu 20 bölgenin olduğu illerde İdari İşler Şube Müdürlüğü bünyesinde Şube Müdürüne bağlı olarak çalışmaktaydı. 2016 yılı itibariyle KYK Bölgeleri kapatıp 81 İl Müdürlüğü açtı. Mühendisler ilk etapta eskiden bölge olan illerde ve bu illere ilaveten sonradan eklenen birkaç ilde çalışma durumundalar.

İl Müdürlüğüne geçişten sonra mühendisler İdari İşl.Şb.Md.lüğünden ayrılarak İnşaat Emlak Şb.Md.lüğü olarak ayrı bir birim oldular. Eski ve tecrübeli mühendisler vekaleten şube müdürü olarak görev yapmaktalar. Kendine has ve keyifli bir çalışma ortamında makine, inşaat ve elektrik branşlı mühendisler ve ilave memurlar ile KYK'nın o ildeki yurt binalarının işlerini yapmaktalar. Mühendis kadrosu olmayan çevre illere de eski bölgedeki gibi teknik destek sağlamaktalar ancak ilerleyen yıllarda kurum bütün illerde mühendis kadrosu oluşturacak.

Yapılan işler ilgili branşlara göre KYK'nın yurtlarının ufak ve genel bakım onarımlarını yaptırmak, gelişen ihtiyaçlara göre binalara ilave özellikler kazandırmaktır. Misallen elektrik üzerinden anlatayım: sorumlu olduğunuz yurtlardan bazılarında çevre aydınlatması yetersiz. Hemen gerekli aydınlatma ihtiyacını öngörüp keşif çıkarıyorsunuz. Genelde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının birim fiyatlarını kullanırsınız. Çıkan keşif sonrası ihtiyacın yaklaşık maliyeti ortaya çıkar. Eğer ihale limitlerinde değilse doğrudan temin usulü ile gerekli prosedürleri izleyip ihtiyacı piyasada bu işlerle iştigal eden firmalara yaptırır devreye alırsınız. İhale limitinde ise Genel Müdürlükten ödenek istetirsiniz. Gelen ödenek ile ihale çalışmalarına başlarsınız. Kamudaki mühendisler ihale konusunda ister istemez kendilerini geliştirmek zorundalar. Mesleğiniz gibi iyi bilmek zorundasınız. İhale sonrası işin takibi,bitirilmesi sonrası kabul komisyonuna nezaret edip çalışmanın kusursuz bitmesini sağlar, sonra ilgili firmanın hakediş ödemesini yaparsınız.

Elektrik Mühendislerinin işleri genelde trafo bakımlarını yaptırmak, kompanzasyon sistemi bakımlarını yaptırmak, asansörlerin rutin bakımlarını yaptırmak, elektrik panoları ve topraklama, paratoner sistemi kontrol ve ölçümlerini rutin yaptırmak, mevcut jeneratörlerin rutin bakımlarını yaptırmak, ihtiyaç duyulan kamera sistemi, parmak izli geçiş sitemi, jeneratör, trafo, aydınlatma sistemleri vb. gibi işlerin keşif, ihale ve sistemin kazandırılması süreçlerinin her bir adımını takip etmek..

Makine Mühendisleri genellikle sıhhi tesisat işlerini ve kazan dairelerinin işlerini takip eder. Kazan dairelerinde verimlilik artırıcı otomasyon vb. çalışmalar yapar.

İnşaat Mühendisleri de ihtiyaçlar doğrultusunda yurtların genel bakım onarımları, yurtlarda en çok sorun olan ıslak zeminlerde tadilat gerekirse yaptırmak, mantolama, gerekirse duvar, vb ihtiyaçları tespit edip yaptırır.

Bu işler dışında Kurumun yatırım planı doğrultusunda emlak işleri, kamulaştırma, yatırım için arsa arazi araştırması yapılacaksa bu işeri yürütme, devam eden yurt inşaatı varsa şantiyede kontrol ve denetimler yapma, kurumun lojmanlarının bakımı, tahsis ve diğer işlerini takip etme, ayrıca idare tarafından kendilerini ilgilendiren yazışmaları yaparlar. Her ilde şube müdürleri genellikle eski mühendisler olduğundan adaptasyon ve sorun yaşamazsınız. Arkadaş ortamı vardır. Eskiden İdari İşler Şubesi altında çalışırken teknik olmayan şube müdürleri ile iş ile ilgili çeşitli sıkıntılar yaşanmaktaydı ama son 1 yıldır İnşaat Emlak Şubeleri kendi işlerini yapar. Bol bol yurtlara gidip talepleri inceleyip çözüm üretir. İşi olursa keyifle çalışır, iş yoğunluğu az ise mesailerine gelip giderler, ruiin işlerini takip ederler.

Not: Atanır atanmaz atandığı şehirde kurum lojmanı varsa GÖREV TAHSİSLİ lojman hakları vardır. Yani Müdür gibidir. Sıra tahsisli gibi puan sıralaması yapılmaz. Lojman hakkı vardır. Kendinden önce o lojman boş kalmasın diye taahhütlü olarak bir memur oturuyorsa atandığınız gün görev tahsisli lojman varsa ve dilekçe verirseni taahhütlü oturan memur 15 gün içinde boşaltır, siz taşınırsınız. O ilde göreviniz devam ettiği sürece yıl sınırı olmadan oturursunuz.

Akadaşlar, aklınıza takılan başka sorular olursa mesajla yazın. Ben de bu atama sürecinde sizlere yardımcı olmaya çalışayım. Cümleleri geri dönüp okumadan yazdım. Devrik cümle ve anlam daralması olduysa kusuruma bakmayın meslektaşlarım. Selametle.


tercan_44
Daire Başkanı
22 Aralık 2016 01:25

Arkadaşlar ekleme yapayım:


kayseri388
Memur
22 Aralık 2016 01:27

Bilgiler için tşkler.elinize emeğinize sağlık. Birincisi hocam bu dediğiniz şeyler zamanla öğrenilip yapılacak şeyler. Bu süreçte mühendis arkadaşlar sıkıntı yaşar mı. İkincisi tabiki maaş konusu

tercan_44
Daire Başkanı
22 Aralık 2016 01:36

- 399 değil 657'ye tabiyiz.

- Maaş olarak bekar ve yeni başlayan mühendis kaç alır tam bilmiyorum ama 4000 - 4100 civarı alırsınız başlangıçta.

- İzmir'de yıllardır elektrik mühendisi yoktu. Orada tecrübeli diğer branş mühendis arkadaşlar var. Rahatlıkla yazın. Size yardımcı olurlar.

-Gaziantep'te tek mühendis var. 3 branştan birer mühendis alınacak.

-Sivas daha evvel Bölge Müdürlüğü değildi, ilk defa inşaat emlak şube müdürlüğü kuruldu ve ilk defa bahse konu 3 branştan bu alımda atama yapılacak.

-Antalya'ya tercih yapacak arkadaş rahat olsun. Tecrübeli arkadaşlar var.

- Van ili 1 elektrik ve 1 makine mühendisi alıyor. Ben yıllardır Van'da çalışıyorum. Onun için Van'a uzun bir parağraf açıyorum.1 senedir tek kalmıştım. Diğer mühendis arkadaşlar tayinle gitmişlerdi. Ben de bu yıl tayin istedim ve bu mesajı yazdığım tarih itibariyle Maraş'a tayinim çıktı. Bize başka kurumdan nakil yoluyla tecrübeli 1 inşaat mühendisi gelme durumu var. Evrak işlerinde tecrübeli 2 memur arkadaşım sizi bekliyor olacak, ancak ben onların gelmesine yetişemeden Maraş'a gitmiş olurum. Maraş'ta da burayı okuyup detaylı bilgi almak isteyen meslektaşlarım olursa çayımı içmeye beklerim. :) Şöyle bir rahatlık var, atanacak elektrikçi ve makineci arkadaşın yapacağı pek iş kalmadı. Bu sene özellikle eksik gedik ne varsa ihalelerle yaptırdık. Atanan arkadaşlar rutin işleri takip ederler artık.


tercan_44
Daire Başkanı
22 Aralık 2016 01:44

kayseri388 hocam, Sivas'a atanmak isteyen arkadaşar başlangıçta diğer illere göre daha şevkli öğrenme isteği ile mihmandarsızlığın açığını kapatırlar. Van'da da dediğim inşaat mühendisi nakil yoluyla geçebilirse geldiğinizde yabancılık çekmezsiniz. Diğer illerde diğer branşlarda tecrübeli mühendis arkadaşlarımız sizi bekliyorlar. Rahat olun. Sorun yaşamazsınız.

Yine Van için yazayım, Kurum ile lojman yan yana. Kurum şehirin en güzel ve gözde semtinde. Sakin bir semt. Lojmanda kalır 10 adım ile işyerine geçersiniz. Mesaiden 10 dakika evvel kalksanız da işe yetişirsiniz. YTercih edece olursa bu bilgiler iyi rehber olur inşallah. Atanan arkadaş burayı okuyup yazdı iste mutlu olurum. ;)


afanasiyevo
Kapalı
22 Aralık 2016 01:57

çok önemli bilgiler, teşekkürler :)

2 soru da ben sormak isterim.

tayin işi 7 sene sonunda ancak mı gerçekleşti yoksa siz mi yeni istediniz?

ve bir de maaş diğer kurumlara göre yüksek gibi geldi bana neden öyle


elomemo
Kapalı
22 Aralık 2016 02:00

sizin gibi her kurumdan bir kisi cikip soyle guzel bir dille (adeta akan turkcenizle) bilgilendirme yapsa nasil sevaba girerdi... cok tesekkur ederiz hocam. elleriniz dert gormesin. maras ta islerinizde kolayliklar. selametle.

pirjun
Aday Memur
22 Aralık 2016 02:05

Sabırla tek tek her şeyi anlattınız teşekkür ederiz. Benim de kafamda tayinle ilgili soru işareti kaldı. Tayin işlemleri ne durumda oluyor. İlla eş durumu ya da zorunlu çalışma süresi mi var ? Bunları da yanıtlarsanız sevinirim. Tekrardan teşekkürler. tercan_44


tercan_44
Daire Başkanı
22 Aralık 2016 02:05

afanasiyevohocam, tayini ilk defa bu sene istedim. O da çıktı. Ancak bir yerde tek mühendisseniz, oraya mühendis alımı kadrosu öngörülmüyorsa tayininiz zor olur. Orayı mühendissiz bırakmaz istemezler. Yine tayin istediğiniz iller belli yerlerdir. 81 ilde karo yok. Üçüncü husus da tayin istediğiniz yerde mühendis kadrosu şişkinse tayininiz olmayabilir. Kadrosu eksik bir yere istersiniz, olma ihtimali yüksektir. Son husus, bizde mecburi 2 yıl, 3 yıl şark görevi vb. gibi mecburi görev yapmadan tayin hakkı olmama gibi bir durum söz konusu değildir. Aday memurluğunuz 1 yılda kalkar. ! yıl sınra tayin istersiniz.

Geçmiş yıllarda tayin hususu sıkıntılıydı, mühendis sayımız azdı. Bundan böyle sıkıntı olmuyor. Misal ben tayin istemişim diye burada elektrik mühendisi kadrosu boş kalmasın diye kpss ile alım yapılacak. Ben zaten Van'da ben varken yine 1 elektrik mühendisi alımı yapılacağını öğrendiğim gün tayinimin olacağını anlamıştım. Nitekim yanılmadım.


kayseri388
Memur
22 Aralık 2016 02:07

Hocam tşk ederiz bilgilendirme için.diğer kurumlardan da umarım böle arkadaşlarımız çıkarda kafamızdaki soru işaretlerini gidermiş olurlar.

tercan_44
Daire Başkanı
22 Aralık 2016 02:08

elomemo hocam ne demek. Sizlerin sağlıklı bir tercih yapmanıza katkım olursa mutlu olurum.


tercan_44
Daire Başkanı
22 Aralık 2016 02:12

afanasiyevo hocam, maaş fazla gibi geldi demişsiniz; 3 aşşağı, 5 yukarı yazdım. Çevremde yeni başlamış mühendis olaydı tam yazardım. Ben evli, eş çalışmıyor ve 2 çocuk var 4225 civarı alıyorum. Bekarlar ve yeni başlayanlar 300 tl kadar benim duruma göre fark eder. Siz başladığınızda Ocak ve hatta belki Temmuz zamları da alırsınız. Yine dediğim miktarlara tekabül eder.


tercan_44
Daire Başkanı
22 Aralık 2016 02:13

pirjun hocam, umarım güzel bir yerlere hepiniz atanırsınız. Selametle.

Toplam 37 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi