Editörler : Lanet
25 Aralık 2016 22:48

Bipolar Bozukluk ve öğretmenlik

Arkadaşlar son 6 yıldır yaygın anksiyete bozukluğu tanısıyla tedavi görüyordum, inişler ve çıkışlarım olurdu. Kendimi çok iyi hissettiğim zamanlarım olurdu ve aksine kendimi çok umutsuz, çaresiz, inanılmaz yorgun hissettiğim zamanlarım da oldu. Son gittiğim doktorum bana bipolar Bozukluk tanısı koydu ve anksiyetenin de bununla komorbodit seyrettiğini söyledi. İlaçlar değişti ve artık en azından beni diplerden kurtardı artık derslerimi daha iyi vermeye başladım malum hastalığın teşhisi konulmadan önce bir nebze de olsa işlevselliğimi etkiliyordu ancak her şekilde öğrencilerime üretken ve işlevsel olmaya çalıştım. Yani doğru tanının konulması beni rahatlattı ve geriye tek bir sorum kaldı: bipolar bozukluk memur olmama engel mı?

Forum sitelerinden okuduğuma göre bu hastalığa sahip kişilerin özürlülük oranı varmış. Yani kısacası bu hastalık engel mi? Tanı konulduktan sonra bu soru beynimi kemiriyordu. Benzer durum yaşayan var mı? Bu hastalık öğretmen olarak işimi sürdürmede bir engel teşkil eder mi?


kısaca ft
Kapalı
06 Ocak 2017 01:15

ALLAH ŞİFA VERSİN KARDEŞ


Suzidil06
Şube Müdürü
07 Ocak 2017 00:14

İsterseniz malulen emekli olabilirsiniz diye biliyorum ben.


A.Sakar
Aday Memur
18 Mayıs 2018 13:57

Hakim olarak görev yapmakta iken 2013 Aralık ayında manik atak geçirdim. 2014 Mayıs ayında İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 4.Adli Tıp İhtisas Kurulu hakkımda "Tıbbi kontrol ve tedavilerini (ilaç alımı) yaptırmak kaydıyla görevini yapmasına engel olabilecek bir özürlü durumu bulunmadığı" yönünde oybirliğiyle karar verdi. Sonuç olarak Bipolar Bozukluk kamu görevi olan hakimlik mesleğini yapmaya engel değildir. Sizin için de benzer bir süreç işletilerek Adli Tıp Raporu aldırılması gerekir.


celebralcortex
Aday Memur
28 Kasım 2020 18:22

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim arkadaşlar

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi