Editörler : Pangaea
03 Ocak 2017 12:41

İhtiyaç olmadığı halde öğretmen atanması sonucu norm fazlası olma

Arkadaşlar merhaba, çaresiz durumda olduğumdan sizlere danışmak istedim.

2012 yılından beri okulumda görev yapmaktayım. Görev yapmakta olduğum okulumda branşımda norm 3 olarak belirlenmiştir ve 3 öğretmen eylül ayı itibarı ile hâlihazırda mevcut bulunmaktadır. Ancak ekim ayında gerçekleştirilen 2016 norm kadro fazlası öğretmenlerin atamaları sonucunda okulumuza ihtiyaç fazlası yeni öğretmen atanmış ve toplam öğretmen sayısı 4 olmuştur.İhtiyaç olmamasına rağmen yeni öğretmen atanması ile birlikte hizmet puanı en düşük öğretmen şahsım olduğundan, haksız yere norm fazlası duruma düşme riskime istinaden İl Milli Eğitim Müdürlüğü?ne başvuruda bulundum.Başvuruma karşılık İl Milli Eğitim Müdürlüğü?nden gelen yazıda şahsımın norm fazlası olarak değerlendirilemeyeceği tarafıma iletilmiştir. Ayrıca, konu Milli Eğitim Bakanlığı?na da iletilmiş, Bakanlıktan gelen yazıda da norm fazlası olarak şahsımın değil en son gelen kişinin norm fazlası olması gerektiği belirtilmiştir. Ancak tüm bunlara rağmen aralık sonunda duyurulan norm kadro / ihtiyaç fazlası öğretmenlerin taslak atama sonuçlarında şahsımın norm/ihtiyaç fazlası değerlendirilerek (hizmet puanı en düşük ben olduğumdan) resen başka bir okula atamam yapıldığını öğrenmiş bulunmaktayım.Ayrıca Okul Müdürlüğü tarafından öğretmenlere yapılan tebligatta da norm fazlası olarak son gelen öğretmen gösterildiğinden, tarafıma tercih yapma olanağı da verilmeden, resen atamam gerçekleştirilmiştir.

Milli Eğitim Müdürlüğüne itiraz ettim, kabul etmediler. Bakanlık konu ile ilgili yazı yazmıştı, tekrar aradım. Burada durumun farklı oldugunu, ihtiyaç olmadığı halde fazladan öğretmen atanırsa o kişinin norm fazlası olması gerektiğini vurguladı. Okulda ders azalsaydı, öğrenci azalsaydı, puanı en düşük olanın gideceğini belirtiyor, ancak ben ile yazmışım anlamıyorsa ben napayım diyor bakanlık.

Konu ile ilgili yargı kararı olan veya bana yol gösterecek fikir verecek arkadaş var mı?

locomotive
Şube Müdürü
03 Ocak 2017 14:55

Hocam öncelikle şunu öğrenmek lazım yeni kişi atandığı zaman okulun normu 3 olarak mı yoksa 4 olarak mı gözüküyordu? Eğer 3 gözüküyor ve yeni birisi atandıysa kesinlikle haklı durumdasın mahkeme her türlü lehine karar verir. Ancak norm 4 gözüküyor ve o ara atanan olduysa yapacak bir şey yok en düşük puanlı norm fazlası olur. Çünkü güncellemeden önce atama yapıldı o ara norm varsa usüle uygun olarak yapılmış atama. Güncellemeden sonra da bu tip sıkıntılar çıkıyor tabi. Ama norm yokken atama yapıldıysa ve bu durum seni mağdur duruma düşürdüyse kesinlikle haklısın.

21 Ocak 2017 15:00

Okulun fiziki şartları yetersiz olduğu için sınıf birleşti ve norm fazlası oldum.Ardından okuluma il içi tayınle ve özür durumundan 2 öğretmen daha geldi toplam 3 norm fazlası olsuk ve en düşük puan bende.....Daha sonra içimizden biri idareci olunca bir boşluk oluştu ve en yüksek puanlı arkadaş idareci olanın sınıfını aldı..

bu durumda ihtiyaç olmadığı halde okula öğretmen atandığı için ben mağdur olmuyor muyum?

zira ihtiyaç yokken atama yapılmasaydı o boş kadroya ben geçecektim.

dava açtım ama dava dilekçem konu biraz karışık ifade edildiği için red edildi.2.kez yazıyorum şu an.Bir bilen varsa söylesin benim bir hak kaybım var mı yok mu??

englishteacher12345
Şube Müdürü
08 Eylül 2017 14:43

Puanı en düşük olan okuldan ayrılır nokta.

yakarım bilirsin, 9 yıl önce

Okulun fiziki şartları yetersiz olduğu için sınıf birleşti ve norm fazlası oldum.Ardından okuluma il içi tayınle ve özür durumundan 2 öğretmen daha geldi toplam 3 norm fazlası olsuk ve en düşük puan bende.....Daha sonra içimizden biri idareci olunca bir boşluk oluştu ve en yüksek puanlı arkadaş idareci olanın sınıfını aldı..

bu durumda ihtiyaç olmadığı halde okula öğretmen atandığı için ben mağdur olmuyor muyum?

zira ihtiyaç yokken atama yapılmasaydı o boş kadroya ben geçecektim.

dava açtım ama dava dilekçem konu biraz karışık ifade edildiği için red edildi.2.kez yazıyorum şu an.Bir bilen varsa söylesin benim bir hak kaybım var mı yok mu??

freshman
Memur
04 Nisan 2018 12:59

Merak edenler için, en düşük puanı olan kişi ben norm fazlası olmadım, sonradan gelen kişi oldu

Hksdş
Şube Müdürü
04 Nisan 2018 13:06

İhtiyaç olmadığı halde okula geldiği için mi ya da en son geldiği için mi? Net bilginiz var mı? Kısacası sebep ne?

freshman, 8 yıl önce

Merak edenler için, en düşük puanı olan kişi ben norm fazlası olmadım, sonradan gelen kişi oldu

yalnizzlink
Genel Müdür
04 Nisan 2018 18:58

her ne olursa olsun, en düşük puanlı norm fazlası olur. okul müdürünüzün yeni gelen öğretmeni başlatmaması lazımdı . il mem kontenjan meb de açıkları önce ilan eder, sonra atamayı yapar. il hata yapabilir o nedenle atama öncesinde kontenjan.meb de norm açıkları yayınlanıyor ki okul müdürleri görsün bir yanlışlık varsa düzeltsin diye... o sırada okul müdürünüz diyecek ti ki ilde benim okulumda 1 açık gösterilmiş , bu yanlıştır düzeltin kardeşim. o zaman il mem oraya atama yapmayacaktı. İş bilmez idareciniz yüzünden bu durumdasınız. okulunuza atama olduğu için son gelen gider diye bir kural yok sayın hocam öğretmen göreve başladığı anda okulun kadrolu öğretmenidir ve sizinle aynı haklara sahiptir. norm kadro ile atama yer değiştirme yönetmeliğine göre puanı düşük olan norm fazlası olur.

freshman
Memur
05 Nisan 2018 14:36

Son gelen gider diye bir kural yok tabiki de. Ancak norm fazlası duruma düşmenin şartları var mevzuatta. Benim okulumun normu 3 iken, ihtiyaç olmadığı halde sehven dördüncü bir öğretmen atanıyor. Daha sonra hizmet puanı en düşük olan sensin diyerek beni göndermeye çalıştılar. Bakanlığa yazdım insan kaynakları daire başkanlığına. cevap geldi, hizmet puanına bakılmaksızın ihtiyaç olmadığı halde okula sonradan atanan kişi norm fazlası olur diye..

neymiş, her ne olursa olsun hizmet puanı az olan gitmezmiş.

yalnizzlink
Genel Müdür
05 Nisan 2018 20:32

gelen cevabı burada paylaşın o zaman. onlar telefonda söylemişlerdir. bakanlık bir öğretmene resmi yazıyla şöyle olur böyle olur diye öğretmene özel cevap yazmaz. öğretmen okula atanmış ise diğer öğretmenler ile aynı haklara sahiptir. şehven atama diye birşey yoktur şehven atanan kişi göreve başlatılmaz, bakanlıktan kararnamesi iptal ettirilir ama göreve başlamış ise sizinle aynı haklara sahiptir.

freshman, 8 yıl önce

Son gelen gider diye bir kural yok tabiki de. Ancak norm fazlası duruma düşmenin şartları var mevzuatta. Benim okulumun normu 3 iken, ihtiyaç olmadığı halde sehven dördüncü bir öğretmen atanıyor. Daha sonra hizmet puanı en düşük olan sensin diyerek beni göndermeye çalıştılar. Bakanlığa yazdım insan kaynakları daire başkanlığına. cevap geldi, hizmet puanına bakılmaksızın ihtiyaç olmadığı halde okula sonradan atanan kişi norm fazlası olur diye..

neymiş, her ne olursa olsun hizmet puanı az olan gitmezmiş.

freshman
Memur
06 Nisan 2018 08:01

Ben konunun insan kaynakları daire başkanına danışılması hususunda il müdürlüğüne talepte bulundum. il müdürlüğü de bakanlığa yazı yazdı, bakanlık da cevabını il müdürlüğüne gönderdi, il müdürlüğü de tarafıma havale etti. Yalan borcum mu var kardeşim 1 sene sonra gelip buraya yazayım, benzeri duruma düşen bir arkadaş olursa bana ulaşsın, ilgili yargı kararı, bakanlık görüşü vs. paylaşayım, ben bu şekilde kurtuldum. Yoksa sığ görüşlü okuduğunu anlamayan vizyonsuz memurların elinde kalırsınız.

gorkem01
Memur
16 Nisan 2018 18:26

Freshman hocam özelden mesaj attım. Aynı şey bizim de başımıza geldi. Yardımcı olursanız sevinirim.

canerhg80
Aday Memur
01 Haziran 2018 14:21

Freshman hocam ben de özelden yazdım. Aynı şey benim de başımda. Yardımcı olursanız sevinirim.

canerhg80
Aday Memur
12 Haziran 2018 02:32

Frashman ve Gorkem hocam özelden mesaj attım. Ben de aynı durumdayım. Nasıl yaptınız? Yardım...

enginufuklar
Aday Memur
08 Haziran 2024 18:02

Freshman hocam özelden yazdim

10 Haziran 2024 16:45

Kimse ihtiyaç olmadan norm güncellemez. Normlar ders saatlerine göre güncellenir. +1 ders saati bile 1 normu etkileyebilir.

Normlarda evet hizmet puanı etkilidir. Sizden puanı yüksek olan tabiki sizin önünüze geçecektir. Burada adaletsizlik ya da haksızlık söz konusu değildir.

04 Eylül 2025 00:26

freshman hocam ben de aynı duruma düştüm mesaj atmıştım size nasıl yol izlemeliyim yardımci olurmsnz

kimuni
Genel Müdür
04 Eylül 2025 16:21

hocam muhtemelen daha kötü ve daha haklı durumdayım. ama hiçbir itiraz etmeyeceğim. hoş siz bilirsiniz ümidiniz varsa.

ben engelliyim ve ihtiyaç fazlasıyım ama norm fazlası değilim. 2 yıldır görevledniriliyorum. bence mdür ille de git bu okuldan demek istiyor. yapacak bişey yok nerde hatam var yada hatam var mı onuda tam bilmiyorum. ama dediğim gibi benim bu anlamda ümidim yok o sebepten il içi tayin isteyeceğim gelirse.

Lehrerin01
Aday Memur
29 Eylül 2025 20:40

Hocam size özelden mesaj attım inşallah görürsünüz benzer bir durumdayım ancak bana görüş yazısı varsa getir diyorlar il mem öyle bir şey yok puanı düşük olan norm fazlası olur diyor. Ben yine de dilekçe yazdım verdim görüş için ama sonuç çıkacağından emin değilim. Size gelen görüş yazısına tekrardan ulaşabilirseniz bana da gönderme şansınız var mıdır çok zaman geçmiş ama

freshman, 8 yıl önce

Ben konunun insan kaynakları daire başkanına danışılması hususunda il müdürlüğüne talepte bulundum. il müdürlüğü de bakanlığa yazı yazdı, bakanlık da cevabını il müdürlüğüne gönderdi, il müdürlüğü de tarafıma havale etti. Yalan borcum mu var kardeşim 1 sene sonra gelip buraya yazayım, benzeri duruma düşen bir arkadaş olursa bana ulaşsın, ilgili yargı kararı, bakanlık görüşü vs. paylaşayım, ben bu şekilde kurtuldum. Yoksa sığ görüşlü okuduğunu anlamayan vizyonsuz memurların elinde kalırsınız.

selocan2020
Aday Memur
02 Ekim 2025 16:36

Arkadaşlar benim de okulumda norm açığı yok iken 2 öğrtmen görevlendirildi ve kararnameleri gelince onlar norma girer sen giremezsin deniyor.. bu konuda bakanlıktan resmi yazı alan vars bana d iletirse sevinirm. Fresman hocaya özelden yazdım . Görür mü geri gönermi bilemiyorm.

kimuni
Genel Müdür
02 Ekim 2025 17:54

görevlendirme gelen sizin kadronuzu alıp sizi norm fazlası edemez.

yani ben böyle biliyorum, aksini iddia eden varsa yazsın.

selocan2020, 4 ay önce

Arkadaşlar benim de okulumda norm açığı yok iken 2 öğrtmen görevlendirildi ve kararnameleri gelince onlar norma girer sen giremezsin deniyor.. bu konuda bakanlıktan resmi yazı alan vars bana d iletirse sevinirm. Fresman hocaya özelden yazdım . Görür mü geri gönermi bilemiyorm.

majesteleri7
Daire Başkanı
02 Ekim 2025 18:31

Cahil çok hocam kandırıyolar işte

kimuni, 4 ay önce

görevlendirme gelen sizin kadronuzu alıp sizi norm fazlası edemez.

yani ben böyle biliyorum, aksini iddia eden varsa yazsın.

Toplam 21 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi