Editörler : Pangaea

Delidede
Aday Memur
17 Kasım 2025 17:02

Merhaba hocam benimlede paylaşır mısınız.

freshman, 8 yıl önce

Son gelen gider diye bir kural yok tabiki de. Ancak norm fazlası duruma düşmenin şartları var mevzuatta. Benim okulumun normu 3 iken, ihtiyaç olmadığı halde sehven dördüncü bir öğretmen atanıyor. Daha sonra hizmet puanı en düşük olan sensin diyerek beni göndermeye çalıştılar. Bakanlığa yazdım insan kaynakları daire başkanlığına. cevap geldi, hizmet puanına bakılmaksızın ihtiyaç olmadığı halde okula sonradan atanan kişi norm fazlası olur diye..

neymiş, her ne olursa olsun hizmet puanı az olan gitmezmiş.

04 Şubat 2026 09:07

Benimle de paylaşır mısınız bezer durum yaşıyoruz.

keşap28
Memur
04 Şubat 2026 22:58

.

atahoca
Müsteşar
05 Şubat 2026 10:47

Hocam,

Defalarca yazıldı. Sizin durumunuzda olan öğretmenler norm fazlası olmaz. Zaten bunun için görevlendirme isteterek arka kapıdan kendi isteklerini size yaptırıyorlar. Siz de mücadele etmek istemediğiniz için bu yolu seçiyorsunuz. Kadronuzun olduğu okulda durmak istediğiniz zaman sizi bir yere gönderemezler.

kimuni, 6 ay önce

hocam muhtemelen daha kötü ve daha haklı durumdayım. ama hiçbir itiraz etmeyeceğim. hoş siz bilirsiniz ümidiniz varsa.

ben engelliyim ve ihtiyaç fazlasıyım ama norm fazlası değilim. 2 yıldır görevledniriliyorum. bence mdür ille de git bu okuldan demek istiyor. yapacak bişey yok nerde hatam var yada hatam var mı onuda tam bilmiyorum. ama dediğim gibi benim bu anlamda ümidim yok o sebepten il içi tayin isteyeceğim gelirse.

atahoca
Müsteşar
05 Şubat 2026 10:50

Siz kadrolusunuz onlar görevlendirme. Yani sizin okuldan değiller. Anladığım kadarıyla proje okuldasınız ve görevlendirme öğretmen alındı. Sonra kadroları istenecek. Norm kadro çizelgesinde durum dediğiniz gibi ise bir usulsüzlük var.

selocan2020, 5 ay önce

Arkadaşlar benim de okulumda norm açığı yok iken 2 öğrtmen görevlendirildi ve kararnameleri gelince onlar norma girer sen giremezsin deniyor.. bu konuda bakanlıktan resmi yazı alan vars bana d iletirse sevinirm. Fresman hocaya özelden yazdım . Görür mü geri gönermi bilemiyorm.

atahoca
Müsteşar
05 Şubat 2026 10:53

Defalarca yaşanan durum. İhtiyaç olmadığı halde atama yapılır, sonra mevcut öğretmen okul okul dolaşır. Bunun daha problemli hali ise bu sene ihtiyaç vardır, seneye olmayacağı (Yıkılma, taşınma, sınıf birleştirme vb.) belliyken sistemde kapatma yapılmaz ve atama yapılır. Bu sefer mevcut sıkıntıya girer, hayır gelen fazla olsa -torpille gelinmediyse- ona da ayrı sıkıntı.

Yazı olursa paylaşırsanız, çok kişi faydalanır.

freshman, 8 yıl önce

Son gelen gider diye bir kural yok tabiki de. Ancak norm fazlası duruma düşmenin şartları var mevzuatta. Benim okulumun normu 3 iken, ihtiyaç olmadığı halde sehven dördüncü bir öğretmen atanıyor. Daha sonra hizmet puanı en düşük olan sensin diyerek beni göndermeye çalıştılar. Bakanlığa yazdım insan kaynakları daire başkanlığına. cevap geldi, hizmet puanına bakılmaksızın ihtiyaç olmadığı halde okula sonradan atanan kişi norm fazlası olur diye..

neymiş, her ne olursa olsun hizmet puanı az olan gitmezmiş.

kimuni
Genel Müdür
05 Şubat 2026 17:25

hımm siz otur biraz daha prosedür çalış diyorsunuz sanırım peki sizce ben mücadele yerine kaçmayı tercih edersem bir sonraki okulda da böyle mi olur ?

atahoca, 1 ay önce

Hocam,

Defalarca yazıldı. Sizin durumunuzda olan öğretmenler norm fazlası olmaz. Zaten bunun için görevlendirme isteterek arka kapıdan kendi isteklerini size yaptırıyorlar. Siz de mücadele etmek istemediğiniz için bu yolu seçiyorsunuz. Kadronuzun olduğu okulda durmak istediğiniz zaman sizi bir yere gönderemezler.

kimuni
Genel Müdür
05 Şubat 2026 17:28

sizin bu yorumunuzu ben yanlış anlamadı isem (ki yanlış anladığımı sanmıyorum) evet mücadeleye girişmem lazım yalnız bana kalırsa savcılığa gitmek her ne kadar yapılabilecek ön işlemler var olsa bile (diğer arkadaş nasıl olsa savcılığa vermiş) benim de sanki şikayetçi olmam gerekli gibi... tabi emin olamıyorum hemen hemen ne yapılması gerektiği hususunda hiçbirşeyden.

atahoca, 1 ay önce

Defalarca yaşanan durum. İhtiyaç olmadığı halde atama yapılır, sonra mevcut öğretmen okul okul dolaşır. Bunun daha problemli hali ise bu sene ihtiyaç vardır, seneye olmayacağı (Yıkılma, taşınma, sınıf birleştirme vb.) belliyken sistemde kapatma yapılmaz ve atama yapılır. Bu sefer mevcut sıkıntıya girer, hayır gelen fazla olsa -torpille gelinmediyse- ona da ayrı sıkıntı.

Yazı olursa paylaşırsanız, çok kişi faydalanır.

kimuni
Genel Müdür
05 Şubat 2026 17:29

yanlış kısımdana lıntı yaptım. 2 alıntı da aynı olmalı , böyle kabul ediniz.

kimuni
Genel Müdür
05 Şubat 2026 19:43

bir durum:

hocam mücadele etmek istemediğimi düşünmemeye başladım. ve haklı da olsa o şikayetçi olan öğretmeni usulen çok hata yaptığı için ben desteklemeyeceğim galiba. Bu kaçmak değil ya da sizin deyişinizle "mücadele etmek istememek" değil bence çünkü o öğretmene defalarca avukat tutmak avukatla görüşmek gerektiğini belirttim. hatta sanıyorum 3 kez kendimin de gelip görüşmeye katılabileceğimi söyledim eee onaptı? gitmiş direk savcılığa şikayet dilekçesini vermiş. üstelik benim davetime de icabet etmedi. Ben bence üzerime düşeni yaptım.

şu aşamada benim yapabileceğim sabretmek dışında bişey yok. (buna mücadele etmemek denmez veya kaçmak denmez bence) yada illaki bir başka birşey olacaksa bu da o öğretmenin yaşadıklarından tamamen bağımsız olur her ne kadar bu müdürün yaptığı mobbing hem bana hem ona hatta aynı olsa da.

illaki mümkün şartlar dahilinde en güzeli buymuş diyeceğim. Hayırlısı...

atahoca, 1 ay önce

Hocam,

Hayydar
Şef
05 Şubat 2026 22:38

Bizim burada bi okuldaki matematik öğretmeni norm fazlası oluyor, re'sen atanmaktan korktuğu için kenardaki bir okulu tercih edip gidiyor, 1 ay sonra onun ayrıldığı aynı okulda sebepsiz yere matematik normu açılıyor, başka 1 matematik öğretmeni atanıyor. Şimdi bu; nasıl oluyor!??

Burası Türkiye, her an her şey olabiliyor, giden matematik öğretmeninin suçu/günahı nedir!??

atahoca
Müsteşar
06 Şubat 2026 00:30

Hocam,

Kadronuzun olduğu yerden gitmek istemiyorsanız, size yazı tebliğ edildiği zaman engellilikle ilgili maddeyi ilgi tutarak o maddelere istinaden dilekçe yazınız, diyorum. Savcılık vs. gerek yok. Dilekçenizin numaranızı alın ve takip edin. Gerekirse bakanlığı (özlük) arayarak durumdan haberdar edin. Dilekçenize gelen cevaba göre gerekirse üst kuruma başvurun.

Bilmiyorum engellikle ilgili farklı bir mevzuat yoksa sizi kimse yerinizden oynatamaz. Engelli arakdaşların bulunduğu forumlarda konular tartışılıyor. Gerekirse o forumlara üye olun.

kimuni, 1 ay önce

sizin bu yorumunuzu ben yanlış anlamadı isem (ki yanlış anladığımı sanmıyorum) evet mücadeleye girişmem lazım yalnız bana kalırsa savcılığa gitmek her ne kadar yapılabilecek ön işlemler var olsa bile (diğer arkadaş nasıl olsa savcılığa vermiş) benim de sanki şikayetçi olmam gerekli gibi... tabi emin olamıyorum hemen hemen ne yapılması gerektiği hususunda hiçbirşeyden.

kimuni
Genel Müdür
07 Şubat 2026 20:40

sayın hocam,

bence bu müdür bunu biliyor. (öyle seziyorum) . Benim şuan da canımı sıkan şey her döem/yıl başında yapılan görevlendirmeler. örnek şuan 30 km uzaklıktaki bir okuldayım , ek ders yok . yolluk alacak mıyım o da meçhul, sanırım kendiniz de engelli öğretmenin görevlendirme sinin yasal olduğunu söylediniz.

atahoca, 1 ay önce

Hocam,

Kadronuzun olduğu yerden gitmek istemiyorsanız, size yazı tebliğ edildiği zaman engellilikle ilgili maddeyi ilgi tutarak o maddelere istinaden dilekçe yazınız, diyorum. Savcılık vs. gerek yok. Dilekçenizin numaranızı alın ve takip edin. Gerekirse bakanlığı (özlük) arayarak durumdan haberdar edin. Dilekçenize gelen cevaba göre gerekirse üst kuruma başvurun.

Bilmiyorum engellikle ilgili farklı bir mevzuat yoksa sizi kimse yerinizden oynatamaz. Engelli arakdaşların bulunduğu forumlarda konular tartışılıyor. Gerekirse o forumlara üye olun.

atahoca
Müsteşar
08 Şubat 2026 01:17

Hayır. Öyle birşey demedim.

Hocam, sizi oynatamazlar diyorum. Siz yasal dediğimi yazmışsınız.

Son kılavuzda belirtilen durum ise sadece MEB'de görevledirme olanlara geçerli. Okuldaki kadrolulara değil.

Geçen dönem başından da konu çokça tartışıldı. Yine aynı şeyleri yazdık. Siz gittiniz.

Kendi kararınız bu yönde değilse bari engellilerle ilgili forumları takip edin. Orada bu grupla alakalı mevzuat ciddi tartışılıyor ve bilgi sahipleri çok fazla.

kimuni, 4 hafta önce

sayın hocam,

bence bu müdür bunu biliyor. (öyle seziyorum) . Benim şuan da canımı sıkan şey her döem/yıl başında yapılan görevlendirmeler. örnek şuan 30 km uzaklıktaki bir okuldayım , ek ders yok . yolluk alacak mıyım o da meçhul, sanırım kendiniz de engelli öğretmenin görevlendirme sinin yasal olduğunu söylediniz.

Toplam 34 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi