Editörler : crops35
07 Ocak 2017 00:18

MKE kurumunda herşey baştan aşağı değişecek

Kurum hizmet aldığı danışmanlık şirketi aracılığıyla anket dahil tüm iletişim ve bilgi kaynaklarını kullanarak inovatif değişiklikler için tüm gücüyle çalışmakta. Raporların çıkması yakın. Özelleştirme özerkleştirme işlerine hiç girmiyorum. Fakat bu sefer kurumda bir çok şey değişecek bu kesin. Paydaşları için hayırlı olmasını dilerim.

kenyali__42
Aday Memur
07 Ocak 2017 00:21

HİÇBİRŞEY değişmeyecek. havuz yolayı yok. aramıza ihs li arkadaşlar katılıp tamamen PTT modeli olacağız. aselsan gibi olmayı beklerken OLDUK PTT

ventil6262
Şef
07 Ocak 2017 00:28

Ptt gibi olması için çok uğraşmak gerek. Neden derseniz ptt hizmet veren Mke ise üreten bir kurum. Temelde eksiler artılar tartışılır. Fakat şunun önemi çok büyük ki üreten sistem ile tüketen sistem aynı kefeye konmaz. Ptt şu an A.Ş. olmanın verdiği rahatlıkla neredeyse bir bankanın verdiği tüm hizmeti veriyor ve yakında kendi tüzel kişiliği içinde bir banka açabilir. Çünkü hizmet alanı "hizmet".

Mke nin ne olacağını tam olarak kimse bilmiyor. Tek bilinen Mke bin stratejik bir kurum olduğu ve köklerinden gelen bilgi ve beceriyi yeni nesile aktarıp seri üretime geçmesi ayrıca elektronik alanda birliktelik yapacağı ortaklarıyla bir kaç sene içinde şaha kalabilecek bir yapıya bürünebilir.

zaman degisti
Kapalı
07 Ocak 2017 23:03

VENTİL6262 MKE bank mı..? kurcan/kuracaksınız...? her işlemden 1 TL mi alacaksınız.?

PTT nin içi karmakarışık.PTT bank PTT kargo v.s.

tek personel rejimine getirilmeye çalışılırken şimdi MKE vakfı gibi bir sistemi kuruma sokarak işlerin dahada çıkmaza sokulacak...

Bu işi yapan ların MİLLİ olması tartışılır.Kendi ağzınla söylüyorsun PTT bank diye...ne demek PTT yi bölmek.Daha sonra PTT bank satılacak.geriye yine PTT kalacak...Telekom gibi.anladın mı..?

Bu iş başladığında bazıları PTT TAİ v.s kurumlara gitti sözde incelediler.

Yani bunu empozeye başladılar.Amaç Kuruma karşı değil personele karşı hareket etmek yılardan beri yapılanda bu oldu.

Şimdi fabrikalar işsiz ise bunun sebeblerine bakalım istersen.Senin Pazarlaman var mı ?var...

senin fabrika kapasitelerin belli mi ? belli...

senin kapasitelerinin dolduracak siparişi kim bulacak ..?herhalde fabrika kapısndaki güvenlik görevlisi bulmayacak...

tabi Las Vegas tatileri dubai tatilleri gayet güzel.Pariste son rapsodi bir başka alem..Şimdi yeni genel müdür Çelik piyasasından geldi soruyorum Pazarlama dairesinde Çelik veya pinç satış subesinde kaç kişi var..varsa..yurt dışına bu malzemelerden ihracatt var mı...?konunu özeti ne satacağım..

Aselsan havelsan gibi kuruluşlarının su anlık buyuk gelirleri savunma sanayi fonlarından gelmektedir.aldıkları projelerden dolayı.aselsan başarılıdır.ama Havelsan için bu söylenemez.Mke ortada hiç yoktur.

şimdi kurum karlılğını kaybetmişse bu üst yönetime gelenlerdir.Çünki gelecek te ne üretirim kararını onlar verir.

birde anket yaptırdıkları bir şirket var bu ihaleyi bunlar kimler ver miş ne için vermişler ne yapmak istiyorlar.Bu şirket yöneticileri kimlerdir .milli midirler..bu sorular ilginç cevapları var.Aynı sinter gibi cevapları var.gaye başka amaç başka.

peki bu kadar sorunun onda birini yazdık hangisinde personel etkisi var.bu etkiyi yok etmek için PTT modeli yeni bir kadro yaratmanın sorunun çözüleceğini inanlar ancak kitlenmiş kurumun üzerine bir kilit daha atarlar.

kısacasına performansını belirle kapasiteni belirle ve pazarlamanı yap ..

hangisini öncelikli pazarların pazar varsa üretim var. üretim varsa ucuz üretilebilirlik var ucuz üretilebilirlik ise kapasite kullanımı ile mümkündür.

oturmuş herkes sallıyor ne okuyor.ne araştırıyor.sonrada günü kurtarmak için başlık açıyorlar ...

Cümle alemin rızkını veren vardır

Yaptığın hatayı görmüyor sanma

Kalpte gizli en derin sırları bilen vardır

Mal-ı emlakım var deyu güvenme

Arkam var deyu dayanma

Sırt üstü insanı yere varan vardır

Beyhude gamlanma divane gönül

Cümle alemin rızkını veren vardır

Derdime vakıf değil canan

Beni handan bilir

Hakkı vardır şad olanlar

Herkesi şadan bilir

Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil

Çektiğim alamı bir ben birde Allah?ım bilir

Fuzuli

turkey2006
Memur
07 Ocak 2017 23:16

Tüm fabrikalar hurdayla besleniyor böyle bir ?ey sistem olmaz de?i?meli böyle milli savunma de?il milli zarar da

zaman degisti
Kapalı
08 Ocak 2017 00:04

önümüzdeki günlerde HURDA tekeli kalkarsa ozaman ne olacak 10 kuruşa hurda bulabilecekmiyiz..?

ventil6262
Şef
08 Ocak 2017 00:40

Zaman değişti merhaba.

Öncelikle kuruma çok hakimsin ve bilgi birikimin oldukça yüksek.

Söylediğin şeyleri gayet iyi anladım. Ayrıca kuruma kızgın olduğunu da düşünüyorum. Sana hak veriyorum. Şu anda oluşan bu durumda anlattıklarının payı çok yüksek.

Fakat;

Fabrikalarımızın üretim yapmaması sadece Paris sinter çırağan ambar ile mi ilgili? Çalışanların suçu yok mu? Tamam yönetim sürekli hata yapıyor varsayalım neden bizler doğru yola sevk edemiyoruz. Neden hükümetimiz bu duruma el atmıyor? Ya da şu an yapılan hükümetin eli mi?

Kimse bana bu kurumda işlerin düzgün yürüdüğünü anlatmasın. Çalışan arkadaşlarımızın gün içinde nelerle uğraştığını en iyi bizler biliyoruz. Yönetim hatalarını denetleyen sistem düşünsün. Kapasite kullanımı sorgulayacak olan personel değil sermaye ortağı olan sistemdir. Sayıştay bu duruma ne diyor?

Hurda hurda diyoruz ama hurdadan başka elimizde ne var. Hatırlar mısınız yıllar önce gazetedeki başlığı? "Mke hurdacı mı oluyor?" evet soru aynen bu. Ve evet mke hurdacı oluyor değil hurdacı oldu. Neden mi? 76 Milyon liralık zararı tek başına karşılıyor. Üstüne 5 milyon lira da kar bıraktı. Nereye gidiyoruz biz? Silah savunma üretim inovasyon motivasyon nerede? Resmen alüminyuma talim değil miyiz?

Hurda maliyeti değişken olmakla beraber kanunda kamu kurumlarının özelleştirmeye girmediği sürece hurdasını Mke kurumuna vermesi gerektiği esastır.

Mke kurumunun şu anda uğraştığı en büyük hamle ise sıkı dur yarı özelleştirmeye uğramış olan kamu kurumlarının da hurdasını almaya çalışmak. Vermiyorlar hurdalarını kısmen haklılar. Mke almak için uğraşıyor. Hurda gelirlerini artırmak istiyorlar. Neden? Ve başaracaklar. Hurda kapasitesini yükseltecekler.

Sonuç olarak ptt hizmet sektöründe Mke üretim sektöründe. Ben ihs falan bilmem. Bence kurumun şu an personel rejiminden çok yönetim rejiminin ve şeklinin değişmesi gerek. Ağır kalıyoruz para kaybediyoruz. Bu yüzden destekliyorum bu durumu. Ve şuna da inanıyorum sonucu iyi olacak.

turkey2006
Memur
08 Ocak 2017 01:09

ventil yine gözünüz hurdada hurda kapasitesi art?ralacakm?? b?rak?n bu i?i yav ne hurdas? bedava al?p parayla satman?n nesi üretim nesi kar fabrika demek üretim demek as?l sorun kar edemeyen fabrikalar mke nin sorunlar? yazmakla bitmez zaten daval?k olursun :) ne olursa olsun da tez hay?rl?s? olsun devletimize milletimize ba?ka bi?ey demeye gerek yok

ventil6262
Şef
08 Ocak 2017 10:34

Hurdanın önemi bu sistemde çok büyük. Kurumun göz bebeği olduğunu düşünüyorum. Ha belki bu açık açık söylenmez ama içten içe yönetim kurulu toplantısında herkesin merak ettiği şey acaba hurdadan ne kadar para kazandık değil mi? Diğer fabrikalar belli değil mi zaten. Zarar zarar zarar.

Hurda maliyeti nakliye maliyeti stok maliyeti gibi gibi maliyetlerden oluşur. Yani bedava değil belirli bir maliyeti var ama dediğiniz gibi maliyet kısmen de olsa evet emsal değerden düşük.

Ama diğer fabrikalar kendi içinde ham madde ana madde konstrüktif malzeme alımında direk maliyetten almıyor mu.?

Daha açık bir dille A fabrikamız B fabrikamıza yüksek vasıflı çelik verirken maliyetten veriyor kar koymuyor. Peki hala neden bu zarar. Yani hurdadan söylenen düşük maliyetli alım kısmen de olsa fabrikada da var. Ve fabrikaların binlerce çalışanı var. Maliyet bu işte.

zaman degisti
Kapalı
08 Ocak 2017 11:47

Ucuz hurda işi 3-5 yıla biter sonra ne olacak.?gözbebeği derken gözü çıkacak...:))

bu da mı ofsayt
Daire Başkanı
08 Ocak 2017 11:57

Kurumda sözde değil özde değişime ihtiyaç var. Kanun, organizasyon, mevzuat vs. değişikliği bir yere kadar. Baştan aşağı yönetim ve çalışan zihniyetinin değişmesi lazım. Kimsenin sorumluluk almadığı, topu birbirine attığı, iş adaletinin tam olarak tesis edilmediği ve işçi hakim anlayışın tamamen değişmesi lazım. Bu açıdan bakınca çok da iyimser olamıyorum maalesef.

ventil6262
Şef
08 Ocak 2017 12:09

Çok doğru. Değişiklik gereken nokta çok. Özellikle sorumluluk alma gibi konular inisiyatif sahipleri için çok kritik. Karar almakta zorlanan bir sistem içindeyiz. Bunu değiştirmek ve karar alma mekanizmasını etkin sürekli ve verimlilik esas alınarak hızlanması gerekiyor. Çalışmaların sebeplerinden biri de bu olduğunu düşünüyorum. Çünkü sizin bizim gördüğümüzü onlar da görüyor.

Hurda tekeli bir gün bitebilir ki bu öyle çok uzak imkansız bir şey değil. Bir kanuna bakar. Ayrıca özelleştirme kapsamına alınan kurumlar çoğaldıkça sistem verimi düşürüyor.

Tam da bu yüzden artık üretime yeterli önemi vermek amacıyla yani kurumun iş alanına dönmek istemesi ve bunun önünü açacak sürekli etkin politika üreterek hurdadan değil de savunma sanayiinden güzel bir payı almak için yapılan hiç bir çalışmaya ben burda kimsenin hayır diyeceğini sanmıyorum. Umutlu olalım güzel günler gelir Allâhın izniyle.

turkey2006
Memur
08 Ocak 2017 13:58

ventil gözü hurdaya diken bir yaklaşım var hala mevzu bu kapatalım diğer fabrikaları madem gözünüz hurdada gelin beraber çalışalım :) memurun nasıl işçilik yaptığını görürsün  hurdası hurdalığa gelene kadar kaç el değiştiyor buda maliyeti artırıyor yerinde sat?? daha mantıklı gereksiz nakliye ve yükleme boşaltma paraları harcanıyor bunuda herkes biliyor ama şundanda eminim cumhur Reisimiz kambur kesmede uzmandır zaten a. ?. olucak çalışanlar düşünmesin çalışmayanlar emekliliği gelmişler düşünsün

ventil6262
Şef
08 Ocak 2017 15:20

Mke kurumunda uzun yıllardır çalışıyorum. Hurda işletmesine bağlı müdürlüklerde çalışan memur arkadaşların ne şartlar altında çalıştığını çok ama çok iyi biliyorum. Herhangi bir fabrikada çalışıp durumundan rahatsız olan bir memuru hurda işletmesinde sadece bir ay çalıştırıp bir daha kendi fabrikası ile alakalı tek bir yakınma duyacağıma ihtimal vermem.

Tamamen atmosfere açık bir ortamda türlü türlü kirliliğin içinde ne kadar zorluk çektiklerini çok iyi biliyorum ve bu arkadaşlar kurumun A fabrikasındaki bir Memurdan 5 kuruş fazla maaş almıyor. Üstüne çektiği ve maruz kaldığı bütün herşey kar kalıyor. Çoğu zaman lavabo ihtiyacını dahi göremediklerini ben duydum ve gittiğim zamanda bunu bizatihi kendim gördüm. Masa sandalye bilgisayar zaten hak getire sığındıkları yerde kalıyorlar.

Bunun üstüne bir de taşeron firma ile uğraşmak gerek nakliyeci ile uğraşmak var bu konulara hiç girmiyorum. Çok uzun mesele.

Atıl ve ya kapasitesinin çok altında çalışan fabrikalar üretime kazandırılmalı. Buna uygun pazarlama stratejisi belirlenmesi gerek.

Bu nedenledir ki hurda işletmesi göz bebeği dedim. Konuyu biraz açarsak yönetim kurulu hurdadan sadece para kazandırır olduğu için çalışan personelin kreatif olmasından oldukça memnun. Nedir bu kreatiflik derseniz burda çalışan arkadaşlar yer sat a giderler ekibe giderler bölüm dışı işte çalışırlar gibi gibi işletme kendi içindeki değişik pozisyona işletme içi çare buluyor ve bunda başarılı oldukça dıştan personel sayısı ihtiyacı azalıyor. Kurum bütün fabrikalarından bu yaratıcılığı istiyor. Fakat malesef bulamıyor. Klasik memur zihniyeti işte tam da burada üretim gerektiren yerde sistemim önünü tıkıyor.

Bu açıkladığım nedenlerle topyekün bir değişim isteniyor. Aslında bunu çalışan isteyen büyümeyi hedef alan ideali olan tüm personel istiyor.

zaman degisti
Kapalı
08 Ocak 2017 20:55

Kurum bitmiştir.

sadece bu cenaze namazıdır. Meftayı öldürenler katil biz değiliz diyorlar .Birde gömseler kanıtlar ortadan kalkacak.

neyse eski yönetim(çokta eski değil) kurulu üyesi FETO/PDY den ihraç olmuştur.Gerisini siz düşünün.

ventil6262
Şef
08 Ocak 2017 21:37

Çok olumsuz düşünüyosunuz. Sizin mantığınızla kurum bitti at çöpe kapat gitsin.

Doğru olan bu mu sizce? Biraz çabalasak fena olmaz mı?

zaman degisti
Kapalı
09 Ocak 2017 06:16

söze gerek yok elbise biçildi o elbise giyilecek.dar gelir bol gelir..

ama elbise uymayacak.bunu görüyoruz .

etkin kapasite kullanmayı bilmiyorsanız ne yaparsanız yapın boştur.

daha hale genlmüdürlükte 500 personel var.

ventil6262
Şef
09 Ocak 2017 09:22

Genel Müdürlük içerisinde bulunan devasa kadronun fabrikalara dağıtılması konusu da gündemde. Bu yapılanma içinde bu konu da var. Etkin ve verimli iş gücü için kapasitesinin çok üstünde personel bulunduran fabrika işletme ve müdürlük personeli personel rejimine ihtiyaca göre değerlendirilmesi ön görüldüğünü düşünüyorum. Bu fazlalıkların şu an ki yönetim farkında ama bunu mutlaka bilin.

alomatik
Şef
09 Ocak 2017 11:13

Hangi fabrikada kaç kişinin çalıştığından ziyade bunlardan ne kadar faydalanılıyor onlara bakılması gerekir.

Gerek Genel Müdürlükte Gerek Fabrikalarda kadroları ve unvanları ne olursa olsun hiç iş yapmayıp yatan Kuruma faydası olmayan bankamatik memurlarının bir şekilde kurumdan derhal atılması gerekli. Hiç bir iş yapmayan yan gelip yatan tek işi ayın 15'inde bankamatiğe gidip maaşını çeken bu tipler Çalışan insanların çalışma aşkını şevkini kırmaktadır.

zaman degisti
Kapalı
09 Ocak 2017 13:52

Bu mesaj 10'un üzerinde eksi oy aldığı için gizlenmiştir.

evet geldi zevzek .

herkesi atmaktan bahsediyor. zevzek ya..

daha organizasyon kurmak nedir bilmez.

çünki provakatördür.

yalan üretir EKİBİN tetikçisidir..

sorun yok bir şeyden anlamaz bilmez

işi zevzekliktir onun.

bilmezki bir pamağımı kaybetme noktasına geldiğim zamanları sonra konuşur.

dedim ya zevzektir.Herkes çalışırken o zevzeklikle taklayla uğraşır.FETO/PDY kriptosudur zevzek.

zaman degisti
Kapalı
09 Ocak 2017 14:28

Bu mesaj 10'un üzerinde eksi oy aldığı için gizlenmiştir.

şimdi PTT olan bir kullanıcının mesajı na bakalım

alemdarzadeziyabey

2013 de a.ş. olduk 2018 de in sonlarına doğru kuruma dava açma hakkımız olucak... çalışma saatlerinin 7 ye geçmesi , yol paralarının kaldırılması , ve daha başka türlü belalar tesadüf değil..

2018 in sonuna kadar bezdirmeye çalışıcaklar... ondan sonra havuz için dava açma süreçleri başlıyacak.. şahsen ben açıcam... eminimki çorap söküğü gibi gelecek gerisi... ha tabii gönül isterdi ki mahkemelere düşmeyelim , kurum kendi versin bize bu hakkı ama bizim kurum bunu yapmaz...neyse hakkımızda hayırlısı.... bu arada gişe görevlisi olmak için ihs ye geçen 399 lu dağıtıcı kardeşlerim ..size de geçmiş olsun...bir bardak soğukk su için... iyi gelir...

------------------------------------------------------

her türlü kalmış hakkınız varsa bu yok sayılacak.kanunen bile olsa illegal olarak oyle böyle değil amaç belli zaten kurumda teftiş falan yok bunu defalarca kanıtladık.sadece kişilerin hegamonyası ön planda

yazın havuzda kışın lokalde her şey yolunda.

Toplam 7669 mesaj
12345678910111213»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi