Editörler : crops35
«91011121314151617181920»

ventil6262
Şef
10 Mart 2017 16:35

Tamamiyle paylaşmam etik olmaz affınıza sığınıyorum. Neticede bu sadece özel bir firmanın raporu sonucu tavsiyeleri. Herhangi bir bağlayıcılığı olmadığı için de burada fazla konuşup işi sulandırmak istemiyorum.

Merakınızı anlıyorum bir kaç şey söyleyeyim. Raporda belirtilen tavsiyeler içinde özelleştirme, özerkleştirme, İdari hizmet sözleşmeli personel alımı ve yüzdelik ortalık gibi gibi maddeler var.

Bizler zaten bunları konuşuyoruz bakalım hakkımızda hayırlısı olsun arkadaşlar.

Olumlu düşünelim olumlu olsun.

ama-galiba, 7 yıl önce

eee paylaşırsan seviniriz ventil62.

bu arada hoşgeldin.

zaman degisti
Kapalı
10 Mart 2017 17:25

efsane madde

................... yaşından üstündekileri emekli edin olmasın....

yaşasın emeklili oluyoruz...:)) dışımıza göre yaş mı içimize göremi benim içim geçti artık

ventil6262
Şef
10 Mart 2017 18:19

Kim bilir?...

zaman degisti, 7 yıl önce

efsane madde

................... yaşından üstündekileri emekli edin olmasın....

yaşasın emeklili oluyoruz...:)) dışımıza göre yaş mı içimize göremi benim içim geçti artık

zaman degisti
Kapalı
12 Mart 2017 10:24

Ventil6262

Bir firmanın hazırladığı rapor illaki yapılacak diye bir kural yok

Her ilaç her bünyeye uygun olmaz söz konusu firma para için bir rapor hazırladı söz konusu firma biraz incelenmesi gerekli

Söz konusu firma raporunda bazı maddelerin uygulanması firma raporunun doğruluğunun kanıtı sayılmaz

Ben çok dedim içer den söylenince hadi ordan dışardan söylenince kayıt sız sartsız kabullenme hastalık haline gelmiş bir yapı

Su durumda İhs bünyeye uygun ilaç gözükmüyor emeklilik zor gibi köşe başlarında kanun dışı bürokrasi hüküm sürüyorsa

Siz raporu burada olacakmış gibi taşımanız anlamsız

58 milyon 32 milyon cezalar varsa ortada ister kadroları gençleştirme yapın isterse yaşlandırın bunun tek anlamı işletmelerde derebeylik yönteminin hüküm sürdüğü dür

Organizasyon bozukluğu bile diyemeyeceğim organizasyon yokluğu dur.

Şu proje hayata geçsin bu yatırım hayata geçsin herşey düzelecek demek hatta kurum kurtulacak demek sadece günlük övünmeker vegünü kurtarmak tan öteye geçmez kurumun yakın tarihi bu tip batık projelerle ve yatırımlar la doludur geçmişten hiçbir zaman ders alınamamıştır onun içindir ki hala kişilere ümit bağlayan güven duyan bir yığın halindeyiz

Nezaman organizasyon kanun ve sisteme güvenirseniz o zaman geleceğe bakabilirsin.

Biz hala 3 -5 kişi ile yürümeye çalışıyoruz

Çünki sistem yok sistemden ucube sadece bir reklamdan öteye geçmiyor

Onun için söz konusu raporu dikkate alıp kuruma don biçmeyelim.

ventil6262
Şef
12 Mart 2017 17:08

Zaman degisti merhaba.

Yazdıklarımı sanıyorum ki dikkatli bir şekilde okumamış ya da boşluğuna denk gelmiş. Bir kaç mesaj üstte yazdığım ilgili bölümü buraya kopyalıyorum istersen bir defa daha üstünden geç.

" Neticede bu sadece özel bir firmanın raporu sonucu tavsiyeleri. Herhangi bir bağlayıcılığı olmadığı için de burada fazla konuşup işi sulandırmak istemiyorum.istemiyorum."

Biz Kurum çalışanları olarak olandan bitenden haberdar olmak istiyoruz. Bu bağlamda bilgisi olmayan arkadaşlarımıza biraz olsun bilgi vererek mevzudan haberleri olması için bu paylaşımı yaptım. Ayrıca uyarımı da yaparak üstüme düşeni tam olarak gerçekleşmiştir oldum.

Ben de burada diğer arkadaşlarım gibi Kurum personeliyim. Kurumumuz için yapılan bir takım çalışmalardan öyle ya da böyle haberim oluyor. Bu anlattıklarım dışında yüzlerce bilgi var ama açıklamanın doğru olmayacağını bilerek sorumlu bir personel olduğumu gösteriyor ve aksi halde hem çalışanların hem de bu durumlardan kötü etkilenmesini minimuma da indirmiş oluyorum.

Sonuç olarak derseniz ki konuşma boşver yorum da yapma saygı duyup köşeme çekilirim.

zaman degisti
Kapalı
12 Mart 2017 18:26

ventil6262 kardeşim ...

burası görüşlerini düşüncelerini açıklayacak bir platform veya mesajlama yeridir.

ankara savcılığı ve sulh cezada aynısını söyledi..Bazı kendini bilmezler bunun dışında laf ebeliği yapsa bile..hatta bunu makamlara şikayete kadar daha da beteri kumpasa kadar götürüp.memuriyet zihniyetinden çıkmış işleri sadece ört pas etme olan bazı müfettişlere kadar götürse de

onun için benden veya vesayetçilerden herhangi bir izin almana gerek yok...burada kurum personeli olarak değil keza öyle olsaydın kart basardın vya ebys kullanırdın.(bunu kullanmayan fabrika müdür yardımcıları ve idari işer müdürleri vardır.amaçları fabrika müdürünü devre dışı bırakmak)

sadece sorumlu bir vatan evladı olarak kişisel düşüncelerini yazıyorsun.Bu bağlamda o zaman benim sana yazma demeye hakkım var mı..?

sadece bu kadar raporu büyütmeyin bu raporu referans almayın diyorum..yine tekrarlıyorum biz yaparsak hadi ordan dışardan biri söylerse doğrudur. mantık hastalığı maalesef bugün iyice ayyuka çıktı..

bizim dediğimiz şu İHS çözüm değil eğer bir sistem kurulacakca kanun yönetmelik veya başka bir şey beklemeden temellerinin atılması..yoksa temeli hazır olamadan geçilecek sistem gelirse her yeri kitleyecekler maaleseff..

zaman degisti
Kapalı
12 Mart 2017 19:26

sayın ventil6262 syaın ahmet taşkın ve diğer 2 makam sahibi şimdi sunu paylaşıyım

her hal'u karda doğruyu söyleyen kişiyi anlatır,

rivayet odurki;padişahın davut isimli bir veziri vardır,daim doğruyu söyler eyyamcı değil,eyvallahı yok bir vezir.bir savaşı gerekli görür padişah ve hazırlıklar başlar ülkede,padişah vezir davut'a laf olsun diye sorar,irade kendisinde nasılsa;nasıl görürsün bu savaşı davut? davut başlar sıralamaya şu şu şu sebeplerden bu savaşı kaybederiz hünkarım der,padişah celallenir''bre o nasıl söz kendini bilmez davut''diye kükrer ''tiz zindana atın'' diye buyruk çıkarır vezir davut için.vezir zindandayken savaş olur ve yenilir padişah döner sarayına,zaman geçer yine savaşa karar verir irade sahibi olarak,hazırlıklar arasında aklına yenildiği savaş gelince vezir davut'u hatırlar''tiz getirin huzura''buyurur,davut yıllar sonra gün ışığı görür...padişah ''davut söyle bakalım yine savaşın eşiğindeyiz,sence ne olur?'' der,davut hazırlıklara bakar düşmanı tartar derki;''siz beni zindana geri yollayın en iyisi''

öyle kalır vezir davutun adı ''doğrucu davut''.masaldır efsane olur gider.

her ne kadar adımız davut olmasada beni zindan gönderin...bu savaşı kazanamazsınız..çünki adımınız dahi izleniyor..

nasıl ben tandoğana yıllar sonra gelmiş olup kapıdan girip çıkışıma kadara hatta kapıdan çıkarken adım tekrar sorulmuşsa (en son geldiğimde izzet artunç rest çekmiştim)

bunun adı kuşatılmışsınız demektir..Sizin görmediğiniz bilmediğiniz daha on kartı insan var bu kurumda mesele kuşatmaksa her zaman aynı adamları göstermek birinci kaidedir..

ben zindana gidiyorum...

Mavide
Kapalı
12 Mart 2017 19:48

MKE'de çalışan arkadaşlar şikayetinuz nedir.

Mavide
Kapalı
12 Mart 2017 19:55

MKE de çalısan arkadaşlar problemleriniz nedir. Asgari ücret mi alıyorsunuz. Aldığınız ücret mi yetmiyor. Hafta tatiliniz mi yok.Problemlerinizi anlayamadığımdan soruyorum.

Ne kadar kötü bir kurummuş bu MKE .

Madem bu kadar kötü aydınlatın bizi de tercih yaparken dikkate alalım.

Bizim işimiz yok o yüzden maaş, tatil bize yeter. Bunları vermiyorlar mı. Merak ediyoruz...

ventil6262
Şef
12 Mart 2017 20:16

Anlaştığımız için teşekkür ederim zaman değisti.

Hepimizin ortak temennisi Kurumumuzun eski günlerde olduğu gibi yeniden gözde bir Kurum haline gelip işlevselliği ve vatana millete hayrı olması.

Mavide merhaba.

İhtiyaçları piramidi var bilirsiniz. İşe girmek o piramidin en altındaki kısım. Daha sonra diğer ihtiyaç ve istekler ortaya çıkar. Nitekim Kurumumuzun mazisini biraz araştırıp günümüze döndüğümüzde oluşan kan kayıplarını görmeniz işten bile değil.

Kurumumuzda çalışmaktan son derece onur ve gurur duyuyorum. Amacımız daha iyi olup misyon ve vizyon kurallarımıza daima uyumlu olmak.

Sorunları konuşamazsak daha iyiye nasıl gidebiliriz? Ayrıca sadece burada değil Kurumumuz içinde yeri geldiğinde konuşuyor ve tartışıyoruz.

Mavide
Kapalı
12 Mart 2017 22:46

Kurumunuz içinde tartışın o zaman kardeşim. Konu altına baktığımda tartışıyor dediğiniz kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Bu kurumun iyiliğini sadece siz mi düşünüyorsunuz. Ben sizin bu mahalle kenarı tartışmalarınıza baktığımda MKE tü kaka diyorum.

Kurumda göreviniz ne bilmiyorum lakin evde canınız sıkılıyorsa kitap frlan okuyun kardeşim. Kurum içi durumları kurumda konuşuyorsanız ve kurumda memnun şekilde çalışıyorsanız buralara taşımanın anlamı yok.

Biraz ketum olun, olun ki bizde zanda kalmayalım. Ketumluk güzeldir.

Bu soyledigimi dikkate alin. Ketum olun. Bırakın yazmayın. Kuruma giren ögrenir ne ögrenecekse kurumda calisan yasar ne yasayacaksa...

ventil6262
Şef
12 Mart 2017 23:10

Sizi kitap okurken rahatsız ettiğimiz için çok özür dileriz. Buyrun devam edebilirsiniz.

Mavide, 7 yıl önce

Kurumunuz içinde tartışın o zaman kardeşim. Konu altına baktığımda tartışıyor dediğiniz kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Bu kurumun iyiliğini sadece siz mi düşünüyorsunuz. Ben sizin bu mahalle kenarı tartışmalarınıza baktığımda MKE tü kaka diyorum.

Kurumda göreviniz ne bilmiyorum lakin evde canınız sıkılıyorsa kitap frlan okuyun kardeşim. Kurum içi durumları kurumda konuşuyorsanız ve kurumda memnun şekilde çalışıyorsanız buralara taşımanın anlamı yok.

Biraz ketum olun, olun ki bizde zanda kalmayalım. Ketumluk güzeldir.

Bu soyledigimi dikkate alin. Ketum olun. Bırakın yazmayın. Kuruma giren ögrenir ne ögrenecekse kurumda calisan yasar ne yasayacaksa...

mobiddlp
Aday Memur
13 Mart 2017 12:07

Ventil6262 sen maviyi yeşili boşver uzaktan davulun sesi hoş gelir helede kitap okumaya dalmışsa o ketumluğa devam etsin...Ben mke yapılanması hakkında bilgi paylaşımı yapan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum...

berilium
Kapalı
13 Mart 2017 17:55

1- Henüz devlet memuru olmayan tercih yapacak arkadaşların bu forumu takip etmesi güzel.ama kurum hakkında fikir edinmek için yetmez.

2- Yapılanma konusunda herhangi bir şeyler öğrenmek için burdayız.Ama ben hala yazılan bir sürü şeye rağmen ne olacağı konusunda en ufak bir fikre sahip değilim.

3- Cuma günü toplantıda g.md nin mart ta adı konacak mayıs haziranda tamamen yeni sisteme geçilecek dediği doğru mu?

ventil6262
Şef
13 Mart 2017 19:31

1- Aynı fikirdeyim sizi destekliyorum bu konuda.

2- Neticelenmiş bir durum söz konusu olmadığı için bu normal. Bakanlık görüşü bekleniyor.

3- Böyle bir duyum almadım ilk defa duyuyorum.

berilium, 7 yıl önce

1- Henüz devlet memuru olmayan tercih yapacak arkadaşların bu forumu takip etmesi güzel.ama kurum hakkında fikir edinmek için yetmez.

2- Yapılanma konusunda herhangi bir şeyler öğrenmek için burdayız.Ama ben hala yazılan bir sürü şeye rağmen ne olacağı konusunda en ufak bir fikre sahip değilim.

3- Cuma günü toplantıda g.md nin mart ta adı konacak mayıs haziranda tamamen yeni sisteme geçilecek dediği doğru mu?

ventil6262
Şef
13 Mart 2017 19:33

Görüşleriniz için çok teşekkür eder saygılarımı sunarım. Kurum personelleri olarak her zaman birbirimizi desteklemeli, görüş, fikir ve bilgi paylaşımı yapmalıyız.

mobiddlp, 7 yıl önce

Ventil6262 sen maviyi yeşili boşver uzaktan davulun sesi hoş gelir helede kitap okumaya dalmışsa o ketumluğa devam etsin...Ben mke yapılanması hakkında bilgi paylaşımı yapan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum...

berilium
Kapalı
13 Mart 2017 20:46

Biz kurumun para kaynağı olarak çalışsak da bilgiye sizin kadar ulaşamıyoruz ventil6262.kimsiniz ne pozisyondasınız bilmiyorum.sizce gördüğünüz yapılanma çalışması tüm personeli müdüründen memuruna teknisyenine vs.havuz isteyeninden maaş artış emeklilik teşvik isteyenine bu çalışanları tatmin edecek mi?

ventil6262
Şef
13 Mart 2017 22:38

Arkadaşlar Kurumumuz yapılanma nedeni personeli dağıtıp isteklerini yerine getirmek değil. Personel yapılanması değil bu Kurum yapılanması.

Çıkmış ve ya kararlaştırılmış bir madde olmadığı için şu an olmuş birşey söylenemez.

Devlet işlerinin biraz ağır işlediği hepimizin malumu. Ülke gündemi de bir hayli yoğun. Çalışma var hem de ciddi bir çalışma. Değerlendirmeler ve görüş alışverişleri devam ediyor.

Tüm bu çalışmalar sonucu teşvik havuz ve benzeri durumlar oluşur mu olabilir de olmayabilir de. Çünkü Kurumu Kurum yapan personelleridir. Bu nedenle alınacak kararlar fevri ve düşünülmeden alınamaz alınmaması gerek. Her zaman söylediğim gibi hakkımızda hayırlısı neyse o olsun.

berilium, 7 yıl önce

Biz kurumun para kaynağı olarak çalışsak da bilgiye sizin kadar ulaşamıyoruz ventil6262.kimsiniz ne pozisyondasınız bilmiyorum.sizce gördüğünüz yapılanma çalışması tüm personeli müdüründen memuruna teknisyenine vs.havuz isteyeninden maaş artış emeklilik teşvik isteyenine bu çalışanları tatmin edecek mi?

berilium
Kapalı
13 Mart 2017 23:20

Evet arkadaşlar kurumumuzun yapılanma nedeni zamana ayak uydurmak.belki de kapasiteye göre sipariş almak yada teknolojiye beceriye tecrübeye göre.personel zebil gibi gn.md de bir odada 5 - 10 müşavir.ama personel hakkında bir çalışma yoktur.hayır yok böyle bir şey biz kurum personeli ketumuz ve birbirimize bağlıyız kurumumuza güveniyoruz.Bu kurumun huyu ketumluk sanırım.Böyle Alice in Wonderland gibi..

mkeli71
Aday Memur
14 Mart 2017 06:58

Çok haklısın birşeyler bilen arkadaşlar neden açıklamıyor anlamıyorum sadece kendilerini önemli birşeyler biliyor havası vermeye mi çalışıyorlar acaba

berilium, 7 yıl önce

Evet arkadaşlar kurumumuzun yapılanma nedeni zamana ayak uydurmak.belki de kapasiteye göre sipariş almak yada teknolojiye beceriye tecrübeye göre.personel zebil gibi gn.md de bir odada 5 - 10 müşavir.ama personel hakkında bir çalışma yoktur.hayır yok böyle bir şey biz kurum personeli ketumuz ve birbirimize bağlıyız kurumumuza güveniyoruz.Bu kurumun huyu ketumluk sanırım.Böyle Alice in Wonderland gibi..

Toplam 7663 mesaj
«91011121314151617181920»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi