Editörler : crops35
«101112131415161718192021»
14 Mart 2017 10:56

firmanın hazırladığı rapor gizlilik derecesi yüksek rapor niteliğinde değil ; sadece tavsiye niteliğinde ve herkes de içerik olarak bi bilgiye sahip. Firma raporu kağıtlar ve sözler üzerine hazırlamış.raporun içeriğinde de olumlu görüş bildirmemiş yönetim değişmeli diye son noktayı koymuş. Zaten Büyükler kararı vermiş bize de işimize gidip gelmek düşüyor.

şu yapı içinde idari hizmet sözleşmesinin kuruma hiç bir faydası olmayacaktır. İdari Hizmet Sözleşmesi yapacaklarsa da minimum 2 max 5 yıllık bir zaman dilimine yayıp personelin yeni sisteme entegre olmasını sağlanması olmalı.

ventil6262, 7 yıl önce

Tamamiyle paylaşmam etik olmaz affınıza sığınıyorum. Neticede bu sadece özel bir firmanın raporu sonucu tavsiyeleri. Herhangi bir bağlayıcılığı olmadığı için de burada fazla konuşup işi sulandırmak istemiyorum.

Merakınızı anlıyorum bir kaç şey söyleyeyim. Raporda belirtilen tavsiyeler içinde özelleştirme, özerkleştirme, İdari hizmet sözleşmeli personel alımı ve yüzdelik ortalık gibi gibi maddeler var.

Bizler zaten bunları konuşuyoruz bakalım hakkımızda hayırlısı olsun arkadaşlar.

Olumlu düşünelim olumlu olsun.

SİPAHİBEY
Kapalı
14 Mart 2017 11:50

Arkadaşlar çıkacak yapılanmada personellerin istekleri göz önüne alınmalı. Madem yapılanma yapıyorsun personelin havuz isteğini göz önüne almalısın. Kırıkkaleden Ankaraya her gün bir otobüs çalışan git gel yapıyor.

ventil6262
Şef
14 Mart 2017 13:26

Size katılıyorum.

kamudenetcisi, 7 yıl önce

firmanın hazırladığı rapor gizlilik derecesi yüksek rapor niteliğinde değil ; sadece tavsiye niteliğinde ve herkes de içerik olarak bi bilgiye sahip. Firma raporu kağıtlar ve sözler üzerine hazırlamış.raporun içeriğinde de olumlu görüş bildirmemiş yönetim değişmeli diye son noktayı koymuş. Zaten Büyükler kararı vermiş bize de işimize gidip gelmek düşüyor.

şu yapı içinde idari hizmet sözleşmesinin kuruma hiç bir faydası olmayacaktır. İdari Hizmet Sözleşmesi yapacaklarsa da minimum 2 max 5 yıllık bir zaman dilimine yayıp personelin yeni sisteme entegre olmasını sağlanması olmalı.

ventil6262
Şef
14 Mart 2017 13:28

Personel rejimi ile ilgili bir çalışma olacaksa mutlaka ortak bir nokta bulunmalı. Aksi takdirde mutsuz insanlarla yola çıkılmaz.

SİPAHİBEY, 7 yıl önce

Arkadaşlar çıkacak yapılanmada personellerin istekleri göz önüne alınmalı. Madem yapılanma yapıyorsun personelin havuz isteğini göz önüne almalısın. Kırıkkaleden Ankaraya her gün bir otobüs çalışan git gel yapıyor.

zaman degisti
Kapalı
14 Mart 2017 17:42

bugüne kadar ortak nokta varmıy dı...?

eğer ortak nokta şimdi söz konusu olmuşsa bugüne kadar ortak nokta koymayanlar rahatsız mı..?

ventil6262, 7 yıl önce

Personel rejimi ile ilgili bir çalışma olacaksa mutlaka ortak bir nokta bulunmalı. Aksi takdirde mutsuz insanlarla yola çıkılmaz.

mkeli71
Aday Memur
14 Mart 2017 19:47

Forumun bilirkişileri zaman değişti ve ventil6262 özellikle sizden aşağıdaki sorulara cevap bekliyoruz

- neden sadece müdür ve başmüh lerden CV istendi

- amaç ne

-ve şu sorular:

berilium, 7 yıl önce

1- Henüz devlet memuru olmayan tercih yapacak arkadaşların bu forumu takip etmesi güzel.ama kurum hakkında fikir edinmek için yetmez.

2- Yapılanma konusunda herhangi bir şeyler öğrenmek için burdayız.Ama ben hala yazılan bir sürü şeye rağmen ne olacağı konusunda en ufak bir fikre sahip değilim.

3- Cuma günü toplantıda g.md nin mart ta adı konacak mayıs haziranda tamamen yeni sisteme geçilecek dediği doğru mu?

zaman degisti
Kapalı
14 Mart 2017 20:06

teşekkür ederim ama ben ne bilirkişiyim nede muhakik veya başka bir şeyim..

sadece bazı yanlışlardan rahatsız olan biriyim..

konuyla ilgili olarak özel mesajına bakarsan..bir nebze düşünme çizgin olabilir...Bizim duyduğumuz hissettiğimiz bu...

bana sorarsan sen bu işin neresindesin ben bu iste yokum ve olamakta istemem...

çünki benim için ...

gece uzun mevzu derin

prensibini benimseyenlerdenim..

.kısaca MKE den daha önemli ideallerim var..

mkeli71, 7 yıl önce

Forumun bilirkişileri zaman değişti ve ventil6262 özellikle sizden aşağıdaki sorulara cevap bekliyoruz

- neden sadece müdür ve başmüh lerden CV istendi

- amaç ne

-ve şu sorular:

Mavide
Kapalı
15 Mart 2017 10:43

Sizin derdiniz ne arkadaş. Hadi ventil rumuzlu arkadaş MKE nin özellikle devlet kurumu olması sebebiyle sorunlarının çözülmesi, zararlarının giderilmesi için düzenlemeler yapılması için heyacan içinde forum bulmuş iyi niyetiyle yorum-gerçek fikirleri paylaşıyor.

Zaman degisti sen ne ayaksın hem diyorsun ben idealistim MKE beni ilgilendirmez hemde sürekli konuyu derinleştiriyorsun.

MKE gibi önemli ve değerli bir kurum içinde calısıp ben idealistim beni ilgilendirmez diyebiliyorsan. Bu memleket senin gibi kendini ifade eden idealist gerzeklerden çok çekti.

İnşallah devletin bekasına hizmet için var olan en kücük isletmelerden en buyuk kurumlara kadar her organda kendi ideallerini benimsemiş gerzeklerden temizlenir.

Hem ekmegini yiyeceksin hemde ben yokum beni ilgilendirmez diyeceksin.

Ventil ve diğer iyi niyetli arkadaşlara sözum yok. Burada kurumlarin meselelerini tartismak etik ve iyi bir sey olarak gormuyorum. Ketumlugun cok onemli olduguna kanaatim var. Benim fikrim de bu.

Allah gonlunuzde olanlari hakkinizda hayirli eylesin, hakkinizda hayirli olani gonlunuze razi etsin. Aileniz var geciminiz var aileniz icinde huzuru derinlestirmek icin calisin. Isten o zaman hem kurumunuza hemde memlekete fayda saglamis olursunuz.

zaman degisti, 7 yıl önce

teşekkür ederim ama ben ne bilirkişiyim nede muhakik veya başka bir şeyim..

sadece bazı yanlışlardan rahatsız olan biriyim..

konuyla ilgili olarak özel mesajına bakarsan..bir nebze düşünme çizgin olabilir...Bizim duyduğumuz hissettiğimiz bu...

bana sorarsan sen bu işin neresindesin ben bu iste yokum ve olamakta istemem...

çünki benim için ...

gece uzun mevzu derin

prensibini benimseyenlerdenim..

.kısaca MKE den daha önemli ideallerim var..

zaman degisti
Kapalı
15 Mart 2017 12:57

birileri buna benim kim olduğumu anlatsın...

kurumun trilyonlarının yolsuzluk uçup gitmemesi için neler yaptığımı anlatsın..

birileri kurumun küçülmesine sebeb olanlara nasıl dik durduğumu anlatsın...

birileri kamu parası ile ailesini amerika seyahatine götürdüğünü bunun nasıl olduğunu anlatsın..

tabi bunları anlatmak yetmez...birde anlamak gerek..

anlaşılmıştır..yeni bir fake hesapla karşı karşıyayız hakaret maksatlı kurulmuş...

kaç gündür cevap alamayınca direk kendi ile ilgili olmaya konuya daldı...

hayırlısı diyelim..

zaman degisti
Kapalı
15 Mart 2017 13:00

değişim için mayıs haziran ön görülmeye başlamış...

neyse o tarihte gelirr....ve geçer...........

berilium
Kapalı
15 Mart 2017 13:40

Sizin neler yaptığınızı bu forumdakiler anlatamaz çünkü bilmiyorlar.ama mavide yi ben henüz memur olmayan mke yi tercih etse mi diye bu forumu takip eden biri sanmıştım.eğer öyleyse biz kurum personeli nasıl ve ne kadar konuşacağımızı biliriz.olması gereken yerde ketum oluruz konuşulması gereken yerde konuşuruz.olur da mke bundan sonra memur alımı yaparsa mavide ile bu konuyu kurum içinde de konuşuruz.

engidu
Aday Memur
15 Mart 2017 15:02

berilium arkadaş size katılıyorum mke çalışanları olarak birbirimize ve kurumumuza sahip çıkmalıyız

berilium, 7 yıl önce

Sizin neler yaptığınızı bu forumdakiler anlatamaz çünkü bilmiyorlar.ama mavide yi ben henüz memur olmayan mke yi tercih etse mi diye bu forumu takip eden biri sanmıştım.eğer öyleyse biz kurum personeli nasıl ve ne kadar konuşacağımızı biliriz.olması gereken yerde ketum oluruz konuşulması gereken yerde konuşuruz.olur da mke bundan sonra memur alımı yaparsa mavide ile bu konuyu kurum içinde de konuşuruz.

ventil6262
Şef
15 Mart 2017 15:09

Kurum personelleri olarak birbirimizi sahiplendiğimizi görmek gurur verici.

Önemli olan nokta bu işte arkadaşlar. Biz birbirimize sarılıp takım duygusunu ön plana aldıktan sonra Kurumumuzun geleceğinin kötü olma şansı yok.

berilium
Kapalı
15 Mart 2017 15:11

Engidu arkadaş :) birbirimize sahip çıkmasak da olur :) işimizi doğru yapalım bu süreçte de elbet çeşme alaçatı günleri gelir :)

engidu, 7 yıl önce

berilium arkadaş size katılıyorum mke çalışanları olarak birbirimize ve kurumumuza sahip çıkmalıyız

ventil6262
Şef
15 Mart 2017 15:14

Arkadaşımız ne Kurumunu sattı ne de verilmemesi gereken gizli bir bilgiyi sızdırdı. Sadece görüşlerini dile getiriyor.

Hiç kimse düşünce ve fikri nedeniyle yargılanamaz. Bunu sadece ben değil Anayasamızın ilgili maddeleri de söylüyor.

Dolayısıyla yıllar boyu Kurumumuz için emek verip ter döken zaman degisti rumuzlu arkadaşımız dahil olmak üzere tüm personelimizin bu platformda bağımsız ve özgür biçimde kendini ifade etmesini ne tüzel ne gerçek kişi engelleyemez.

Mavide, 7 yıl önce

Sizin derdiniz ne arkadaş. Hadi ventil rumuzlu arkadaş MKE nin özellikle devlet kurumu olması sebebiyle sorunlarının çözülmesi, zararlarının giderilmesi için düzenlemeler yapılması için heyacan içinde forum bulmuş iyi niyetiyle yorum-gerçek fikirleri paylaşıyor.

Zaman degisti sen ne ayaksın hem diyorsun ben idealistim MKE beni ilgilendirmez hemde sürekli konuyu derinleştiriyorsun.

MKE gibi önemli ve değerli bir kurum içinde calısıp ben idealistim beni ilgilendirmez diyebiliyorsan. Bu memleket senin gibi kendini ifade eden idealist gerzeklerden çok çekti.

İnşallah devletin bekasına hizmet için var olan en kücük isletmelerden en buyuk kurumlara kadar her organda kendi ideallerini benimsemiş gerzeklerden temizlenir.

Hem ekmegini yiyeceksin hemde ben yokum beni ilgilendirmez diyeceksin.

Ventil ve diğer iyi niyetli arkadaşlara sözum yok. Burada kurumlarin meselelerini tartismak etik ve iyi bir sey olarak gormuyorum. Ketumlugun cok onemli olduguna kanaatim var. Benim fikrim de bu.

Allah gonlunuzde olanlari hakkinizda hayirli eylesin, hakkinizda hayirli olani gonlunuze razi etsin. Aileniz var geciminiz var aileniz icinde huzuru derinlestirmek icin calisin. Isten o zaman hem kurumunuza hemde memlekete fayda saglamis olursunuz.

berilium
Kapalı
15 Mart 2017 15:26

Kurumumuzun geleceğinin kurum personelinin çalışması kuruma inancı yada buna benzer hiçbir şeyle alakası yok.bir khk çıkar ne personel kalır ne zorlama çalışan iki üç fabrika.ki eminim tüm çalışanlarımız bunun farkında.ne olacaksa bir an önce olsun da hepimiz yolumuza bakalım derim ben.

ventil6262, 7 yıl önce

Kurum personelleri olarak birbirimizi sahiplendiğimizi görmek gurur verici.

Önemli olan nokta bu işte arkadaşlar. Biz birbirimize sarılıp takım duygusunu ön plana aldıktan sonra Kurumumuzun geleceğinin kötü olma şansı yok.

zaman degisti
Kapalı
15 Mart 2017 17:39

evet arkadaşlar ister beni sever ister sevmezsiniz sonuç olarak.

bu yol taşlı ve dikenlidir Ayağını seven gelmez.

ayaklarımızın kanamadığı kolumuzun kırılmadığı gün olmadı.

ama ufakta olsa bazı şeyler değişti değişmeye devam ediyor.

sadece geriye götüren zihniyetin kurumda hakim olması sonuçlarını yaşıyoruz.Bu değişimin kapımıza gelmesinin sebebide bu ..

kurum içinde küçük kominler oluşmuş akışı ya tam durduruyor veya yavaşlatıyor..Bu yavaşlama veya durma sonucu daha kötü iş ortamları daha zor sosyal haklar olarak dönüyor.Bazıları Jandarma olmuş sadece bu iş ile geçiniyor..

işte bu sebeblerden dolayı kurum kötü oldu.Derebeylikler oluşmuş her yerden fışkırıyor.bir yeri temizliyorsunuz başka yerde çıkıyor.

işte bu yüzden hızlı ve net değişim ihtiyacı var...

biz yıllar önde tek derdimiz kalite sistemleri operasyon planları iken bugün bunlar çöpe atıldı kişiye bağlı iş durumuna geldi..herhangi birisi olmazsa iş duruyor yapılmıyor..bunun adı sistemsizlik plansızlık

ahmet taşkına bir soru soruyum hangi siparişte önünüze detay bir proje yönetimi kondu(nezaman nerede nekadar yapılacak) ve bu plan uygulanır ve hesap verilir oldu..

sunu nezaman verceksin sorusuna verilen cevap 6 ay...gibi...peki 6 ayda hangi faliyetleri ne zaman yapacaksın planın varmı ..su tarihte sunu temin edicem sunu su tarihte yapacam gibi.hadi var diyelim günlük haftalık veya aylık takip ve kontrol edebiliyormusunuz..

işte sadece yasak savma gecikme ve sonuç 58 milyon CEZA ödenmesi..

işte bu yüzden yapacağınız belli ise khk beklemek doğru değil faliyetlere çoktan başlamak gerekirdi.

bu iş biraz stoğa çalışmak gibidir..ama hala aynı yerde sayıyoruz..aynı şeyleri konuşuyoruz..işte bu yüzden bozuk sistemdenden vey siztemsizlikten beslenenler sağa sola saldırıp tek geçilmezin kendileri olduğunu savunuyorlar..

durum şimdi mayıs hazirana kaymış durumda ama unutulmasın yeni bir bakanlar kurulu kurulursa buda devletin 3 ay yavaşlaması demektir.o da temmuzun ikinci yarısını işaret etmektedir.

herkese iyi akşamlar yakın tarih için durum pek parlak gözükmüyor..

berilium
Kapalı
15 Mart 2017 18:06

Zaman değişti siz kimsiniz de sizi sevelim ya da sevmeyelim.kurumda o almış bu götürmüş bu yemiş bu hani bana demiş kısmı mahkemelerde çözülür tabi giderse.kendi adıma konuşuyorum belki ama ankaradakiler değil belki diğerleri bekliyor.kimisi ailesinin yanına gitmeyi kimisi medeni bir şehirde yaşamayı kimisi kurumda bir yerlere gelmeyi.böyle sıkıntılar var işte çoğumuz rüşvet yeme içme vs sallamıyoruz.

zaman degisti
Kapalı
15 Mart 2017 18:38

tamam kardeşim benim elimde olsa

herkese havuz

ama benim elimde bir şey yok...karar merciileri ağır davranıyorsa veya hareket yoksa ben ne yapayım...

bende öğle yemeğimi ankara manzarasına bakarak yemek isterim..

benim anlatmak istediğim sistemin bozulma faktörüdür...yapılanmanın gelme sebeblerin en önemlisi bu yolsuzluk hadiseleridir.

berilium, 7 yıl önce

Zaman değişti siz kimsiniz de sizi sevelim ya da sevmeyelim.kurumda o almış bu götürmüş bu yemiş bu hani bana demiş kısmı mahkemelerde çözülür tabi giderse.kendi adıma konuşuyorum belki ama ankaradakiler değil belki diğerleri bekliyor.kimisi ailesinin yanına gitmeyi kimisi medeni bir şehirde yaşamayı kimisi kurumda bir yerlere gelmeyi.böyle sıkıntılar var işte çoğumuz rüşvet yeme içme vs sallamıyoruz.

berilium
Kapalı
15 Mart 2017 18:49

Onca yolsuzluktan sonra yapılanma geliyorsa yüzce yolsuzluk olsa ne olurdu acaba? Arkadaşım sen zaten birşey yapamazsın.nacizane yapacağın şey hakkında teklifim= bu başlıkta konuyla ilgili bildiklerinizi (ki önceden de dedim bizden daha kolay ulaşıyorsunuz bilgiye) paylaşın bizimle lütfen.

zaman degisti, 7 yıl önce

tamam kardeşim benim elimde olsa

herkese havuz

ama benim elimde bir şey yok...karar merciileri ağır davranıyorsa veya hareket yoksa ben ne yapayım...

bende öğle yemeğimi ankara manzarasına bakarak yemek isterim..

benim anlatmak istediğim sistemin bozulma faktörüdür...yapılanmanın gelme sebeblerin en önemlisi bu yolsuzluk hadiseleridir.

Toplam 7667 mesaj
«101112131415161718192021»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi