Editörler : crops35
12345678910111213»

Denç
Aday Memur
13 Ocak 2017 12:37

Soruların hazırlanma kısmını bilemiyecem ama mülakatta usulsüzlük yapıldığı açık ve net ortada forumda diğer konulara bakarsanız soruları bildiği halde işe alınmayan bi çok kişi var komisyon sorulara göre değerlendirmiyosa neye göre değerlendiriyo?

Ayrıca kırıkkaleden başvuranların hepsinin işe alınması bi tesadüfmü

gerekli mecrilere başvurumuzu yaptık

zaman degisti, 7 yıl önce

Sayın denç..

size sorulan sorular yaklaşık bir ay önce hazırlandı. Bu sorular hazırlanırken sadece genel müdürlükte belli bir katta ve odada oldu.

hiç bir sorunun müsfettesi dahi soruları hazırlayanlara da bulunmadı.imha edildi.

ve bunlar ilgili daire başkanlığında muhafaza edildi.

eğer sorularda bir sıkıntı veya mulakatta bir olumsuzluk varsa o da sınav kurulunun sorunudur.

sizler yepyeni sorularla sınava girdiniz.

ayrıca soruları hazırlayanlarla sınavı yapanlar farklı kişilerdir.

bunun dışındaki olumsuz davranışlar varsa kanuni yollara başvurmak en tabi hakkınızdır.

alomatik
Şef
13 Ocak 2017 13:52

Bunlar çok şaşılacak şeyler değil ve bu durum sadece MKE olan bir olay değil.

Malasef ülkemizde mülakatın olduğu her yerde böyle şeyler oluyor. Keşke olmasa herkes hakkıyla mülakatı kazansa hak eden işe alınsa ama olmuyor.

Güzel ülkemizdeki tüm mülakatlarda arka planda ne yazıkki referanslar yarışır.

Sizin isyan ettiğiniz durum MKE özel bir şey değil. Başka zaman başka Kurumunda mülakata girdiğinizdede aynı şeyleri yaşayacaksınız.

Denç, 7 yıl önce

Soruların hazırlanma kısmını bilemiyecem ama mülakatta usulsüzlük yapıldığı açık ve net ortada forumda diğer konulara bakarsanız soruları bildiği halde işe alınmayan bi çok kişi var komisyon sorulara göre değerlendirmiyosa neye göre değerlendiriyo?

Ayrıca kırıkkaleden başvuranların hepsinin işe alınması bi tesadüfmü

gerekli mecrilere başvurumuzu yaptık

ventil6262
Şef
13 Ocak 2017 14:04

Mülakat sonucu işe alınacal işçi sayısı belli. Ne olursa olsun elenecekler elbette ki olacaktır. Sizinle beraber mülakata giren diğer arkadaşların da soruları bilme olasılığını göz önünde bulundurun. Sonuçta görmediğimiz, bilmediğimiz konularında kesin bir yargıya varmak ön yargıdan öte bir durum yaratmaz.

Yine de herhangi bir olumsuzluk yaşadığınıza inanıyorsanız yetkili merciilere başvurmanızda hiç bir engel yok.

Fakat Kurumumuzu kötüler derecede yorum yapmak burada bizi rencide etmekten başka bir şeye yaramaz.

Yıllar önce bende sayısız mülakatlara girdim. Bunlar içinde TSE, PTT gibi köklü kurumlar vardı. Soruları bildim fakat alınmadım. 3 Kişi alıyorlardı 20 kişi mülakata giriyordu. Adı üstünde mülakat bu. Komisyon kimin kuruma daha faydalı olabileceğini düşünerek yorumlama yapabilir.

zaman degisti
Kapalı
13 Ocak 2017 17:58

ventil6262

3-5 kişinin kanunlara karşı yaptığı/yapmadığı kurumu temsil etmez.Bu bizler rencide olmayız.Bu başlık açılırken ve yıllardır.Üzerinde durduğumuz konu bu KURUM KÜLTÜRÜ kişlerin kültürü değil ortak evrensel davranışlardır.

gerçekten bu tip bir davranış varsa /yoksa çıkarlar savunurlar.Bunu kurumun üstüne mal etmek sadece irtikap tır.

ventil6262, 7 yıl önce

Mülakat sonucu işe alınacal işçi sayısı belli. Ne olursa olsun elenecekler elbette ki olacaktır. Sizinle beraber mülakata giren diğer arkadaşların da soruları bilme olasılığını göz önünde bulundurun. Sonuçta görmediğimiz, bilmediğimiz konularında kesin bir yargıya varmak ön yargıdan öte bir durum yaratmaz.

Yine de herhangi bir olumsuzluk yaşadığınıza inanıyorsanız yetkili merciilere başvurmanızda hiç bir engel yok.

Fakat Kurumumuzu kötüler derecede yorum yapmak burada bizi rencide etmekten başka bir şeye yaramaz.

Yıllar önce bende sayısız mülakatlara girdim. Bunlar içinde TSE, PTT gibi köklü kurumlar vardı. Soruları bildim fakat alınmadım. 3 Kişi alıyorlardı 20 kişi mülakata giriyordu. Adı üstünde mülakat bu. Komisyon kimin kuruma daha faydalı olabileceğini düşünerek yorumlama yapabilir.

Mavide
Kapalı
13 Ocak 2017 18:52

Şu torpil meselesi senelerden beri insanların korkulu rüyası olduğu için Artık insanlar olsa da olmasa da bu Kabusu hafızalarında silemiyorlar.

15 Temmuzdan sonra insanlar artık torpil yapmaktan korkmuş vaziyettedir çünkü Düşünsenize 100 bin kişiye yakın personel görevlerinden almış durumda ve bu yüz bin kişi içerisinde Bu şerefsiz örgütünün içinde olmayan insanların sayısı Belkide yarısıdır lakin bu yarısı yakınlarının vasıtasıyla aynı şekilde bu örgütün referanslarını kullanarak memur olmuşlardır işçi olmuşlardır

Peki şimdi ne oldu torpille girmiş oldukları işten onurları dahil her şeylerini kaybederek çıkartılmış oldular

Istisna olan masum insanların masumiyetleri İnşallah en kısa zamanda Kanıtlanir.

Hala referansını kullanarak iş sahibi olan insanları mutlaka vardır Bunları Allah'a havale ederek Makine Kimya Enstitüsü mülakatına zamanında giren biri olarak şunu söyleyebilirim arkadaşlar bir kişi alıyorsa 3 kişi mülakata çağrılıyor şimdi 3 kişi mülakata girmeden önce aralarında şunları konuşuyorlar

Ya Biliyor musunuz bu işlerde torpil dönüyor sonra bunlar bir arkadaşa giriyorlar iş yerinden birisi mülakat sonuçlarına göre işe alınıyor Diğerleri de diyorlar ki demek ki torpili olan oymuş

Arkadaşlar bilmiyorum neyin kafasını yaşıyorsunuz ama siz hiçbir şey düşünmeden Kendinizden emin bir şekilde mülakata girip yetkinliğini izin size Vermiş olduğu eminlik ile sorulara cevap verirsiniz daha sonra mülakatı geçemezsiniz ve torpil yapıldığını düşünüyorsanız Kanuni yollardan hakkınızı ararsınız Hatta bunu hak demiyorum durumu netleştirir siniz çıkan sonuca göre hayatınıza devam edersiniz

Sadece Makine Kimya olarak düşünmeyin belediyeler dahil olmak üzere bir sürü kurumlar var belki binlerce mülakat yapılmıştır hiç araştırmadım bilmiyorum acaba bu torpil var diyenlerin kaç tanesi Kanuni yollardan haklarını aradılar veyahut kaç tanesi birlik olup mülakatın şeffaf olmasını sağlamak için mücadele verdiler

Ben şahsi düşüncem olarak söylüyorum Şu anda Makine Kimya de çalışmıyorum lakin Makine Kimya'nın mülakat yapan personelinin torpil yaptığını düşünmüyorum ve bunu mülakata girilmiş olan birisi olarak söylüyorum

Neden böyle düşünüyorum çünkü ben kuruntulara değil kanıtlayabilityorsam kanıtlarıma itibar ederim.

Allah hepimize hayatımızı mutlu bir şekilde devam edeceğimiz huzur bulacağımız işler nasip eylesin

ventil6262
Şef
13 Ocak 2017 19:53

Arkadaşımız harika anlatmış. Kendisine teşekkürü bir borç bilirim.

Yine de altını çizerek söylemek isterim ki, herhangi bir şüphe varsa ardını bırakmayın. Kurumumuz işe alım süreçlerinde benim gördüğüm kadarıyla şeffaf ve tarafsız. Ama bu şu demek değildir ki asla böyle şeyler olmaz.

Allah herkesin yolunu da bahtını da rızkını da açık eylesin.

Mavide, 7 yıl önce

Şu torpil meselesi senelerden beri insanların korkulu rüyası olduğu için Artık insanlar olsa da olmasa da bu Kabusu hafızalarında silemiyorlar.

15 Temmuzdan sonra insanlar artık torpil yapmaktan korkmuş vaziyettedir çünkü Düşünsenize 100 bin kişiye yakın personel görevlerinden almış durumda ve bu yüz bin kişi içerisinde Bu şerefsiz örgütünün içinde olmayan insanların sayısı Belkide yarısıdır lakin bu yarısı yakınlarının vasıtasıyla aynı şekilde bu örgütün referanslarını kullanarak memur olmuşlardır işçi olmuşlardır

Peki şimdi ne oldu torpille girmiş oldukları işten onurları dahil her şeylerini kaybederek çıkartılmış oldular

Istisna olan masum insanların masumiyetleri İnşallah en kısa zamanda Kanıtlanir.

Hala referansını kullanarak iş sahibi olan insanları mutlaka vardır Bunları Allah'a havale ederek Makine Kimya Enstitüsü mülakatına zamanında giren biri olarak şunu söyleyebilirim arkadaşlar bir kişi alıyorsa 3 kişi mülakata çağrılıyor şimdi 3 kişi mülakata girmeden önce aralarında şunları konuşuyorlar

Ya Biliyor musunuz bu işlerde torpil dönüyor sonra bunlar bir arkadaşa giriyorlar iş yerinden birisi mülakat sonuçlarına göre işe alınıyor Diğerleri de diyorlar ki demek ki torpili olan oymuş

Arkadaşlar bilmiyorum neyin kafasını yaşıyorsunuz ama siz hiçbir şey düşünmeden Kendinizden emin bir şekilde mülakata girip yetkinliğini izin size Vermiş olduğu eminlik ile sorulara cevap verirsiniz daha sonra mülakatı geçemezsiniz ve torpil yapıldığını düşünüyorsanız Kanuni yollardan hakkınızı ararsınız Hatta bunu hak demiyorum durumu netleştirir siniz çıkan sonuca göre hayatınıza devam edersiniz

Sadece Makine Kimya olarak düşünmeyin belediyeler dahil olmak üzere bir sürü kurumlar var belki binlerce mülakat yapılmıştır hiç araştırmadım bilmiyorum acaba bu torpil var diyenlerin kaç tanesi Kanuni yollardan haklarını aradılar veyahut kaç tanesi birlik olup mülakatın şeffaf olmasını sağlamak için mücadele verdiler

Ben şahsi düşüncem olarak söylüyorum Şu anda Makine Kimya de çalışmıyorum lakin Makine Kimya'nın mülakat yapan personelinin torpil yaptığını düşünmüyorum ve bunu mülakata girilmiş olan birisi olarak söylüyorum

Neden böyle düşünüyorum çünkü ben kuruntulara değil kanıtlayabilityorsam kanıtlarıma itibar ederim.

Allah hepimize hayatımızı mutlu bir şekilde devam edeceğimiz huzur bulacağımız işler nasip eylesin

ventil6262
Şef
13 Ocak 2017 19:55

Haklısın zaman değisti. Yine de işte Kurumumuzu korumak adına insan kendini tutamıyor savunmaya geçiyor.

Herşey mükemmel değildir illa ki bir yerlerde problem olur ama arkadaşımız olaya sert girmiş. Böyle konularda biraz daha hassas yorum yaparsak hepimiz için daha iyi olur diye düşünüyorum.

zaman degisti, 7 yıl önce

ventil6262

3-5 kişinin kanunlara karşı yaptığı/yapmadığı kurumu temsil etmez.Bu bizler rencide olmayız.Bu başlık açılırken ve yıllardır.Üzerinde durduğumuz konu bu KURUM KÜLTÜRÜ kişlerin kültürü değil ortak evrensel davranışlardır.

gerçekten bu tip bir davranış varsa /yoksa çıkarlar savunurlar.Bunu kurumun üstüne mal etmek sadece irtikap tır.

Denç
Aday Memur
13 Ocak 2017 23:26

Aynen öyle ne yazıkki arka planda referanslar yarışıyo ama bunu alışılagelmiş bi duruma sokmakdahada yanlış onun için hakkını aramak lazım

alomatik, 7 yıl önce

Bunlar çok şaşılacak şeyler değil ve bu durum sadece MKE olan bir olay değil.

Malasef ülkemizde mülakatın olduğu her yerde böyle şeyler oluyor. Keşke olmasa herkes hakkıyla mülakatı kazansa hak eden işe alınsa ama olmuyor.

Güzel ülkemizdeki tüm mülakatlarda arka planda ne yazıkki referanslar yarışır.

Sizin isyan ettiğiniz durum MKE özel bir şey değil. Başka zaman başka Kurumunda mülakata girdiğinizdede aynı şeyleri yaşayacaksınız.

Denç
Aday Memur
13 Ocak 2017 23:43

Bende torpil yapıldığını söylüyorum ve bundanda eminim

madem torpil yapılmıyo sınavdan sonra çıkan herkez kaç soru sorulup kaç soruyu bildiğini birbiriyle paylaşmıyo mu sanıyosunuz?

torpili olanlarla olmayanların biribiriyle arkadaş olmadığınımı sanıyosunuz?

Mavide, 7 yıl önce

Mavide
Kapalı
14 Ocak 2017 09:22

Denc

Kuruntular gereksiz, yersiz ve kişiyi huzursuz eden sonrada kişilere yayılmasını sağlayan düşüncelerdir.

Kuruntulu olan insanlar çalıştıkları işlerde de "amir onu kayiriyor" gibi kuruntularla çalisma ortamina fitne sokarak huzur bozarlar.

İskur onceden il bazinda alim yapiyordu, 15 temmuz olmamıştı ve referanslar etkiliydi. Şimdi Edirneden Karsa herkes basvuru yapiyor KPSS puaniyla siralama yapilip nihai liste olusturuluyor. 15 temmuz ile birlikte en ust duzeyden alt duzeye çıkarmalar söz konusu.

Lakin Buna rağmen..

Nihai liste surecinde ; Listeye torpilliler girdi. Listeyi neden açıklamıyorlar.

Mulakat Surecinde ; Mulakati torpilliler kazandi. Neden cikanlar kendilerine sorulanlari paylasmiyorlar.

Ise baslandiginda ; Neden o birime beni vermediler torpilliler o birime alindi.

Ise devam ederken ; Neden amir onu kayiriyor.

Bu boyle gidiyor. Kim icin kuruntulu insanlar için...

Kuruntulu insanlar icin sebep coktur. Devlet pozisyonlarina kuruntulu insanlarin girememesi huzur icin tam isabet olur.

Hükme varmak için kanit sarttir. Kanitsiz hukum kisiye zarardir. Her yonden.

Hepimizin ise ihtiyaci var lakin bunun yaninda huzura da ihtiyacimiz var. Sakinligi de.

Yetkinlik Referansi haricinde kisisel referans kullanan veya buna goz yumanlar varsa Allah'in adaleti de var.

sutundag11
Aday Memur
16 Ocak 2017 14:09

Merhaba arkadaslar. Yazilanlari okudukca Allahim nasil bir kuruma girmisim ben diyorum saskinliktan. Bir kurum bu kadar kötü olabilir mi diyorum. Torpil olayina gelince ben aralik ayinda mülakata girdim, ne bir tanidigim ne de bir torpilim vardi. ankara elmadag mke isci statüsüyle kimya teknisyenligi icin girdim mülakata ve kazandim cok sükür. ve acik soyleyeyim torpil oldugunu düsünmüyorum. sadece kimya bilgisine dayanan sorular soruldu. mülakat kurulunda mke gn. müdürü de vardi. mülakattan once mülakata girenler arasinda milletvekili tanidigi olanlar da vardi lakin hicbiri kazanamadi. kimya sektoründe 15 sene calistim, kimya bilgim ve pratigim oldukca iyidir ukalalik olmasin ama eger benim gibi tecrubeli birini ise aliyorlarsa bence kurum dogru yoldadir. en azindan personel politikalari acisindan tabii burada kurumda yillarca calismis kurumu cok iyi bilen arkadaslarim var, onlar benden daha iyi bilirler. tabii ben de arsiv arastirmasi ve güvenlik sorusturmasini bekliyorum ki sanirim bu aylar sürecek forumdaki yazilara bakarsak. saygilarimla..

g.sezgin
Memur
16 Ocak 2017 14:22

Güvenlik soruşturması ikinci ay tamamlanmış olup da, toplamda altı aydır bekleyen bir MKE memur adayı olarak YÖNETİCİLERİNİZE ve PERSONEL SORUMLULULARINA diyorum ki:

Allah katında onlar (Hak yiyenler) Ziyandadır ...

Herkes ektiğini biçeceğinden dolayı Saygılar diliyorum..

sutundag11, 7 yıl önce
Merhaba arkadaslar. Yazilanlari okudukca Allahim nasil bir kuruma girmisim ben diyorum saskinliktan. Bir kurum bu kadar kötü olabilir mi diyorum. Torpil olayina gelince ben aralik ayinda mülakata girdim, ne bir tanidigim ne de bir torpilim vardi. ankara elmadag mke isci statüsüyle kimya teknisyenligi icin girdim mülakata ve kazandim cok sükür. ve acik soyleyeyim torpil oldugunu düsünmüyorum. sadece kimya bilgisine dayanan sorular soruldu. mülakat kurulunda mke gn. müdürü de vardi. mülakattan once mülakata girenler arasinda milletvekili tanidigi olanlar da vardi lakin hicbiri kazanamadi. kimya sektoründe 15 sene calistim, kimya bilgim ve pratigim oldukca iyidir ukalalik olmasin ama eger benim gibi tecrubeli birini ise aliyorlarsa bence kurum dogru yoldadir. en azindan personel politikalari acisindan tabii burada kurumda yillarca calismis kurumu cok iyi bilen arkadaslarim var, onlar benden daha iyi bilirler. tabii ben de arsiv arastirmasi ve güvenlik sorusturmasini bekliyorum ki sanirim bu aylar sürecek forumdaki yazilara bakarsak. saygilarimla..

ventil6262
Şef
16 Ocak 2017 14:27

Gururla çalışacağınız, Ülkemizin en köklü kurumlarından biri olan MKE Kurumuna öncelikle hoş geldiniz. Burda yazılanları düşünmeyin bunlar dönemlik sorunlar siz bundan sonra Kurumumuza nasıl yardımcı oluruz, nasıl geliştiririz diye düşünün. Hayırlı uğurlu olsun Allah utandırmasın.

sutundag11, 7 yıl önce

sutundag11
Aday Memur
16 Ocak 2017 14:46

ventil6262 güzel temennileriniz icin tesekkür ederim, Allah razi olsun. ?nsallah inaniyorum ki mke ve dahi tüm kurumlarimiz dünden daha iyi ve güclü olacaktir. yapi olarak biraz optimistim :)

ventil6262
Şef
16 Ocak 2017 15:14

İnşallah iyi olur hepimizin temennisi bu. Optimist olmak güzel bir özelliktir umarım hayatta istediğinşz herşey düşündüğünüz gibi gerçekleşir.

sutundag11, 7 yıl önce
ventil6262 güzel temennileriniz icin tesekkür ederim, Allah razi olsun. ?nsallah inaniyorum ki mke ve dahi tüm kurumlarimiz dünden daha iyi ve güclü olacaktir. yapi olarak biraz optimistim :)

sutundag11
Aday Memur
16 Ocak 2017 16:15

eyvallah eksik olma kardes.

usagitsukino
Memur
16 Ocak 2017 16:17

Merhaba;

Bu forumun ilgi alanına girmeyen bir konu olabilir ama tebligatı yazılmayan 10 küsür kişi kaldı, sürekli aynı cevapları alıyoruz aradığımızda insan kaynaklarını.

Sizlerin bir bilgisi var mı acaba?

Teşekkürler.

zaman degisti
Kapalı
17 Ocak 2017 21:25

Veryansın eden arkadaşlar mutlak hak yerini bulur.

ne kadar menfaat sahibi olursa olsun sunu unutmayın ALLAHIN da bir HESABI vardır.

belkide sizin içinde HAYIRLI sı budur.

Su anda altın tepside sunulan zehir kadehinin BAKAN ın fırçası ile kırıldığının duyumlarını alıyoruz.

Millet için çalışmayanlara verilen cevabın özeti "SEN O İŞİ YAPANA KADAR VATAN ELDEN GİDER " olmuştur.

her zaman söylediğimiz gibi makam peşinde koşup hile ile makam sahibi olanlar için yolun sonu görünmüş gibi.Her türlü kanunsuzluklar yakın bir gelecekte ortaya saçılırsa şaşırmamak gerekir.

yeniden yapılanmayı makamlarını sağlama almak için isteyenlerin belkide mezarları olacak.böylelikle tekrar çalışma barışı kazanılacak.işçisinden en üste kadar şikayetçi olunan bu sistem bri dönüşüme uğrayacak.

bilimsel çalışılmayan biz bunu hep böyle yapaıyoruz düşüncesi matematik kimya ve mekanik sistemler dönüşmesi hedeflenecek.Böylelikle kurallar tekrar oluşacak kimse istediği gibi veya tek kişinin hegomanyasına veya ekip adı altında ortay çıkan hücreler söz sahipliği bitecek dersek ne kadar çok kişinin umudunu yıkarız.

güvenilmez kurumdan güvenilir kuruma doğru yolculuk ne zaman başlar veya her şey ne kadar daha kötüye gider hep birlikte göreceğiz.

çilekeşş3317
Aday Memur
18 Ocak 2017 08:44

Özelleşmeli baska türlü faydalı hale gelemez.

kenyali__42
Aday Memur
18 Ocak 2017 17:45

foruma 3 gündür yazan yok. demmeki anladınız artık bu kurumun yapısının falan değişmeyeceğini. genel müdür güzel şeyler için uğraşsada aşması gereken çok fazla bürokrasi engeli var..

Toplam 7663 mesaj
12345678910111213»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi