Editörler : crops35
«372373374375376377378379380381382383384

alomatik
Şef
19 Eylül 2023 09:55

MKE'den ayrılarak havuzdan başka bir kuruma geçmiş birisi olarak yazıyorum.

1-Sizin için çıkacak kanun maddesi çok önemli büğüne kadar yapılmış Özelleştirme/yeniden yapılanmada büğüne kadar olmamış haksızlıklar ve mağduriyetler oluştu. Buda çıkan kanun ve en başta kurum yönetiçilerinin bakış açısı ile alakalı. O dönemin genel müdürü Yasin Akdere bizlere hiç sahip çıkmadı.

2- Bizleri Aralık Ayında yani maaşın en düşük olduğu zamanda gönderidirler. Şehir değiştiren arkadaşlar kış ayı, okul döne,i v.b. sebeplerle büyük zorluklar yaşadı.

3-Birçok özelleştirme/yeniden yapılanma sonrasında insalar işe gitmedi evinde havuzdan başka kurumlara geçmeyi beklediler. bizleri son güne kadar işe gelmeye meçbur ettiler. mesala ben Ankara'da MKE'den cuma ilişiğimi kestim pazartesi yeni Kurumuma başladım.

3- Kurum seçme hakkı vermediler sadece 3 il tercih ettirdiler. herkes ilk yazdığı ile gitti.

4- Eskiden bu işi Devlet personel başkanlığı yapıyordu o kapandıktan sonra bu işi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına verdiler. orada işi bilmeyen ilk defa bu işi yapan ama 40 yıldır bu işi yapmış kişiler gibi davranan insanlara denk geldik. Bu kişiler bizleri çok mağdur ettiler.

5- Kurum seçme hakkı vermediler. Ancak gitmek istediğiniz kurumdan kendinizi yazılı olarak isterseniz Çalışa Bakanlığı sizin o kuruma atamanızı yaptı.

6- MKE'de görevde yükselme sınavına tabi Teknik Şef diye bir kadro vardı. Görevde Yükselme Sınavı ile Teknik Şef olmuş arkadaşlarımızın hiçbirisini Teknik Şef Kadrosu ile atamasını yapmadılar. Teknisyen yada teknikerliğe düşürdüler. Sonradan bu arkadaşlar dava actılar ve davaları teker teker kazınıp Teknik şef olarak atamasını yapıyorlar.

7-Uzun lafın kısası sizin kurum için çıkacak kanun hazırlanırken özellikle Kurumun üst düzey yöneticilerinin sizlere bakış açısı çok önemli. Sonuçta kanun taslağını onlar hazırlıyorlar.

O dönemim Genel Müdürü Yasin AKDERE ve ekibi(genel Müdür yardımçıları Personel daire başkanı) bizlerin çok bedduasını aldılar.

cercisim
Aday Memur
21 Eylül 2023 09:44

Özerkleşmede kalanlar için yoğun iş temposu başlıyor, Artık sizi kucaklayacak Devlet Baba yok o sıcaklığı da hissetmiyorsunuz, her şeyi kural ve yönetmelik çıkartıp ona göre hareket ettiriyorlar sana söz düşmez verileni söyleneni görevini yaparsın, hak aranmaz şikayet edilmez, yukarı ne diyorsa o doğrudur tartışılmaz uygulanır. İş bilmeyen torpilliler baş tacı yapılır, yeni gelenler senden fazla maaş alırken, sen kaderine razı olursun. Tek yapabildiğin ( dua yada Beddua ) olarak Yüce Allah'a havale etmek. Ne demiş Atalar "Alma Mazlumun ahını çıkar aheste aheste"

Elektrikelektronikk
Aday Memur
21 Eylül 2023 23:32

+

tcdddemiryolcu
Aday Memur
26 Eylül 2023 09:03

bir sorum olacak şimdi ben tekniker olarak görev yapıyorum tcdd'de önlisans raylı sistemler elektrik mezunuyum havuzdan başka kuruma geçtiğimde atıyorum ogm orada orman teknikeri ünvanına yerleşme şansım var mıdır?

kaanatli
Şube Müdürü
26 Eylül 2023 16:01

Diploma olmadan nasıl olacak?Anlamadığın işi nasıl yapacaksın? Öyle bir ihtimal yok ama gittiğin kurumda raylı sistem olmayacağı için başka bir görev verirler mutlaka.

tcdddemiryolcu, 4 gün önce

bir sorum olacak şimdi ben tekniker olarak görev yapıyorum tcdd'de önlisans raylı sistemler elektrik mezunuyum havuzdan başka kuruma geçtiğimde atıyorum ogm orada orman teknikeri ünvanına yerleşme şansım var mıdır?

tcdddemiryolcu
Aday Memur
26 Eylül 2023 16:22

benim merak ettiğimde o zaten gittiğim kurumda raylı sistem olmayacağı için bundan dolayı ihtiyaca göre farklı branşta bir tekniker ünvanına kaydırma ihtimalleri var mıdır diye merak ediyorum

kaanatli, 4 gün önce

Diploma olmadan nasıl olacak?Anlamadığın işi nasıl yapacaksın? Öyle bir ihtimal yok ama gittiğin kurumda raylı sistem olmayacağı için başka bir görev verirler mutlaka.

realjackal
Aday Memur
28 Eylül 2023 14:02

tcdd özellestirme asamaları icn bilgi almaya geldi de bi sey dikkatimi cekti. siz bu cixee denen arkadasa mke de sentetik tiner falan mı koklatıyordunuz

Toplam 7667 mesaj
«372373374375376377378379380381382383384

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi