Editörler : crops35
«14151617181920212223242526

nsotr69
Aday Memur
28 Eylül 2022 10:11

arkadaşlar sınavsız ünvan değiştiren 15 temmuz gazileri bide yetiştirme yurdundan gelenlere oldu...bize de verilmesi gerek bazı arkadaşlar böyle birşey olamaz diyorlar madem diğerlerine nasıl verdiler...zaten aynı işi yapıyoruz onlardan daha az maaş alıyoruz adil olmak gerek hizmetli kodrosundayım memur kadrosundan 350 lira eksik alıyorum üstelik üniversite mezunuyum ve aynı işi yapıyoruz bizede yükseltsinler bekliyoruz inşallah yaparlar ....

Haybinkunduz007
Aday Memur
09 Ekim 2022 15:38

Bu önemli konu başka bir forum başlığı ile adeta provoke edilmiş durumda. Nedir o başlık "sınavsız bir üst kadroya atansın" diye bir forum başlığı. Bakın arkadaşlar konuyu bağlamından koparmaya gerek yok mesele engellilerin hakkı olan mesleklerinin icra etme meselesidir. Dolayısı ile talep edilen diplomasının hakkı olan mesleğine sınavsız alınma hakkı. Kurumlar genelde unvan değişikliği sınavları açmıyor ve bu konuda büyük mağduriyetlere sebep olmaktadır. Sosyal hizmetler kanununa göre ve şehit yakınlarına tanınan bu hakkın engellilere ayrımcılık yapılmadan verilmesi gerekir. Bu hak mücadelesini farklı forum başlıkları ile provake etmeden bilinçli bir şekilde yapalım. Hakkımız olanı isteyelim ve "bir üst kadro" gibi altyapısı olmayan bir yöne çekmeyelim. Herkese iyi forumlar.

deniz çınar1
Aday Memur
10 Ekim 2022 09:52

2023 az kaldı bizler hala beklemedeyiz yazık değil mi bunca yıla bunca emeğe hayat yeterince zor engelli insanlar için birde hakkımız olanı vermiyorlar ve vereceklerinide hiç sanmıyorum

suverek, 5 yıl önce

Güzel dileklerin ve güzel cevabın için teşekkür ederim.

Şunu belirtmekte fayda var Şöyle ki;

Kendi adıma konuşmak istiyorum.

1 : X Bakanlığında çalışıyorum ve Uzmanlık alanımla ilgili görevde yükselme sınavları açılıyor (her yıl düzenli değil tabi ''zaman zaman açılıyor mesela iki üç yılda bir'')

2: Uzmanlık alanımla ilgili açılan görevde yükselme sınavına yapılan başvurular yedi bin küsür (7000) sınavla alınacak kişi sayısı yirmi (20) evet yanlış duymadın sadece 20 kişi o da her sınav döneminde 20 kişi de olmayabiliyor.

3: Sınavda yed ibin (7.000) kişinin içinden ilk 20 de olsan bile yine atanmama ihtimalin çok yüksek!! Çünkü birde mülakat var ki insanın çalışma azmini bile kökünden kurutuyor!!!!!!!!!

4: Ya adam bulup 7000 bin kişinin hakkını bir ömür boyu yiyerek görevde yükseleceksin. Yada böyle yerinde oturup burada yazmaya çalışarak kendini avutacaksın benim gibi!!!

Şimdi hal böyle iken alternatif düşünmek zorundasın! Şöyle ki;

-Engelliler zaten hayatın her kademesinde hayata bir sıfır yenik başlıyor.

-Engelliler yaşam standartlarını yükseltmek, biraz daha kaliteli yaşamak için pozitif ayrımcılığa ihtiyaç duyuyor

-Engelliler öz başarılarıyla belli bir yere kadar gelebilmişlerse, bir basamak daha yükselmeleri için ellerinden birilerinin tutmasına gereksinim duyuyor

Bu Çok zor değil! Nasıl ki

''Bildiğiniz gibi, 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununa 7103 sayılı Kanunla eklenen geçici 16 ncı maddesinde yer alan; "Bu Kanunun ek 1 inci maddesi kapsamında ataması yapılan ve fiilen görevde bulunanlar kurumların kadroları ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih ve öğrenim durumları itibarıyla ihraz ettikleri unvanlara atanırlar."

Böyle bir kanun nasıl ki çocuk esirgeme kurumlarından ayrılıp memur edilip sonrada sınavsız ünvan değişikliği yapılarak ihraz ettikleri kadrolara atanabiliyorlarsa pek tabi engelliler de buna benzer bir kanunla atanmaları gerekiyor bu engellilerin en doğal hakkıdır.

Not: Çocuk esirgeme kurumunda büyüyen çocuklara da bunu yapmasınlar demiyorum! Çünkü onlarda pozitif ayrımcılığı hak ediyor. Bize de böyle bir hak neden verilmiyor diyorum!!!!1

İnşallah hakkımızı en yakın zamanda verirler.

Mücadeleye devam.

Saygı ve sevgilerimle

ulscan
Şef
12 Ekim 2022 10:20

Bazi kurumlarda memur olarak calisan sehit ve gazi yakinlarinin daha sonra ofretmenlik bitirerek meb e ogretmen kadrosunda atandigini duyduk.olmaz diye bisi yok.Ama umitsiz olup mucadele etmezseniz tabiki olmaz

deniz çınar1
Aday Memur
12 Ekim 2022 10:59

üç beş kişinin dışında kim mücadele ediyor ki içimizdeki engelli arkadaşlarla bile ayrı düşüncedeyiz daha içimizi bile çozemedik bn sınavla unvanımı aldım sizde sınava girin diyenler var içimizde onlar bile dil dökerken kime ne anlatacağız kaldı ki şehit yakınları ve shçek sınavsız atanıyorlar birde ustelik sınavsız unvalarını alıyorlar ama bizlere gelince sınav valla artık bnde heves meves kalmadı sınava gir mülakatta gir sonra mülakatta baybay desinler işte birilerine gelde anlat

ulscan, 2 yıl önce

Bazi kurumlarda memur olarak calisan sehit ve gazi yakinlarinin daha sonra ofretmenlik bitirerek meb e ogretmen kadrosunda atandigini duyduk.olmaz diye bisi yok.Ama umitsiz olup mucadele etmezseniz tabiki olmaz

ilyasoglu61
Aday Memur
12 Ekim 2022 15:22

Geçen hafta Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde hizmetli kadrosunda bulunan engelli memur sınavsız, formalitesiz olarak Bilgisayar İşletmenliğine atandığını öğrendim.

Demekki bu işler sınavsız olabiliyor.

Tan-12
Aday Memur
12 Ekim 2022 23:51

Arkadaşlar bazen dev bir hareket 1-2 iki kişi ile başlar. Bizler bu hareketi Facabook ve İnstegram dan sonra Telegrama taşıdık ve sonrasında Twitter platformuna taşıyacağız.

Ben bu yola çıktım tek başıma kalsamda mücadele vermeye devam edecem.

deniz çınar1, 2 yıl önce

üç beş kişinin dışında kim mücadele ediyor ki içimizdeki engelli arkadaşlarla bile ayrı düşüncedeyiz daha içimizi bile çozemedik bn sınavla unvanımı aldım sizde sınava girin diyenler var içimizde onlar bile dil dökerken kime ne anlatacağız kaldı ki şehit yakınları ve shçek sınavsız atanıyorlar birde ustelik sınavsız unvalarını alıyorlar ama bizlere gelince sınav valla artık bnde heves meves kalmadı sınava gir mülakatta gir sonra mülakatta baybay desinler işte birilerine gelde anlat

samet.by
Daire Başkanı
27 Aralık 2022 09:44

hocam doğru mu okudum? arkadaş yardımcı hizmetler sınıfında hizmetli iken sınavsız olarak genel idari hizmetler sınıfındaki Bilgisayar işletmenliği kadrosuna mı atandı? bunun bir kanun yönetmelik maddesi olmalı. o kanun maddesini / yönetmeliği araştırıp bulmak gerek.

ilyasoglu61, 2 yıl önce

Geçen hafta Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde hizmetli kadrosunda bulunan engelli memur sınavsız, formalitesiz olarak Bilgisayar İşletmenliğine atandığını öğrendim.

Demekki bu işler sınavsız olabiliyor.

ilyasoglu61
Aday Memur
27 Aralık 2022 11:34

Muhtemelen kişiye özel bir işlemdir.

samet.by, 2 yıl önce

hocam doğru mu okudum? arkadaş yardımcı hizmetler sınıfında hizmetli iken sınavsız olarak genel idari hizmetler sınıfındaki Bilgisayar işletmenliği kadrosuna mı atandı? bunun bir kanun yönetmelik maddesi olmalı. o kanun maddesini / yönetmeliği araştırıp bulmak gerek.

samet.by
Daire Başkanı
27 Aralık 2022 12:09

hocam kişiye özel işlemde olsa kararnamede atama nedenini öğrenmek gerek. belki bilmediğimiz-göremediğimiz bir işlem-yöntem olabilir. onu öğrensek iyi olurdu belki bize yaramasa da durumu tutan elemanlara bir yol gösterir.

ilyasoglu61, 2 yıl önce

Muhtemelen kişiye özel bir işlemdir.

mat_b
Şef
29 Aralık 2022 10:16

Arkadaşlar dikkat ediyor musunuz neredeyse 8-10 yıldır engelli memurlarla ilgili hiç kazanım, çalışma vs. yok. Esasında bu işler için çalışan, çabalayan milletvekili olmalı.

UfukBOZOK
Şube Müdürü
05 Ocak 2023 10:26

Arkadaşlar; sigorta girişi ne zaman olursa olsun, 2008 sonrası memuriyete başlayan engelliler 5510 sayılı yasaya tabi olarak emekli olunca, en son belirlenen zamla 5500 TL olan minimum emekli maaşını alacak. Oysa eski yasa olan 5434 e göre en düşük emekli memur maaşı bugün itibari ile 7901 TL. Engellilerin hizmet yıllarının fazla olmması sebebiyle böyle bir durum söz konusu. Engelli memurların 5434 e göre emekli maaşı alması için uğraşsak diyorum. Ne dersiniz? Bu daha öncelikli bir konu değil mi sizce de? Herkese iyi çalışmalar. Hayırlı mesailer...

deniz çınar1
Aday Memur
09 Mayıs 2023 10:53

ikisi içinde uğraşalım olmaz mı?

UfukBOZOK, 2 yıl önce
Arkadaşlar; sigorta girişi ne zaman olursa olsun, 2008 sonrası memuriyete başlayan engelliler 5510 sayılı yasaya tabi olarak emekli olunca, en son belirlenen zamla 5500 TL olan minimum emekli maaşını alacak. Oysa eski yasa olan 5434 e göre en düşük emekli memur maaşı bugün itibari ile 7901 TL. Engellilerin hizmet yıllarının fazla olmması sebebiyle böyle bir durum söz konusu. Engelli memurların 5434 e göre emekli maaşı alması için uğraşsak diyorum. Ne dersiniz? Bu daha öncelikli bir konu değil mi sizce de? Herkese iyi çalışmalar. Hayırlı mesailer...

abraham8363
Memur
18 Mayıs 2023 14:24

güncel

KamudaMemur
Genel Müdür
18 Mayıs 2023 17:59

Çok güzel bir tespit. Ne yapacağız belki. Sesimizi duyuramıyoruz bir türlü.

UfukBOZOK, 2 yıl önce

beyazpapatyaa
Aday Memur
22 Mayıs 2023 08:50

kurumlar arası geçiş hakkında bilgisi olan var mı?

ilyasoglu61
Aday Memur
05 Haziran 2023 09:18

BEMBİRSEN Sendikası tüm kayıtlı üyelerine, yeni dönem toplu sözleşme masasındaki talepleri belirlemek için taleplerini iletmek için bir form gönderdi. Tüm kurumlardaki memur arkadaşlarımızın '' Engellilere Sınavsız geçiş hakkı , Engellilere 3 yılda bir +1 derece verilmesi, Tüm Engelli memurlara 3600 Ek katsayı verilmesi v.b'' taleplerimizi iletelim.

birdost2022
Aday Memur
05 Haziran 2023 19:58

3 yılda 1 derece için geçmişe yönelik. Örneğin memuriyette 9.yılımız ise 3 dereceyide vermeleri şeklinde isteyebilirmiyiz ?

Emekli olunca maaşlarımızda kesinti olmaması. Maaşlarımızın çalırken aldığımız gibi aynen devam etmesi.

Birde %40 raporu olanlara ÖTV siz telefon ve araba talep edebilirmisiniz bizler için ?

ilyasoglu61, 1 yıl önce

BEMBİRSEN Sendikası tüm kayıtlı üyelerine, yeni dönem toplu sözleşme masasındaki talepleri belirlemek için taleplerini iletmek için bir form gönderdi. Tüm kurumlardaki memur arkadaşlarımızın '' Engellilere Sınavsız geçiş hakkı , Engellilere 3 yılda bir +1 derece verilmesi, Tüm Engelli memurlara 3600 Ek katsayı verilmesi v.b'' taleplerimizi iletelim.

mira1234
Aday Memur
07 Haziran 2023 12:14

arkadaşlar gazi ve şehitlere verilen haklar engellilerede verilmesi gerekir ..yasada mevcut zaten .

Mütekabiliyet
Daire Başkanı
07 Haziran 2023 14:58

memursen agustosta toplu sözleşme görüşmesine başlayacak ve talep topluyır taleplerinizi iletin hükümete sunalım diyor onlara yazın gündeme getirsinler.

mira1234, 1 yıl önce

arkadaşlar gazi ve şehitlere verilen haklar engellilerede verilmesi gerekir ..yasada mevcut zaten .

Toplam 501 mesaj
«14151617181920212223242526

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi