2023 az kaldı bizler hala beklemedeyiz yazık değil mi bunca yıla bunca emeğe hayat yeterince zor engelli insanlar için birde hakkımız olanı vermiyorlar ve vereceklerinide hiç sanmıyorum
2023 az kaldı bizler hala beklemedeyiz yazık değil mi bunca yıla bunca emeğe hayat yeterince zor engelli insanlar için birde hakkımız olanı vermiyorlar ve vereceklerinide hiç sanmıyorum
suverek , 5 yıl önce
Güzel dileklerin ve güzel cevabın için teşekkür ederim.
Şunu belirtmekte fayda var Şöyle ki;
Kendi adıma konuşmak istiyorum.
1 : X Bakanlığında çalışıyorum ve Uzmanlık alanımla ilgili görevde yükselme sınavları açılıyor (her yıl düzenli değil tabi ''zaman zaman açılıyor mesela iki üç yılda bir'')
2: Uzmanlık alanımla ilgili açılan görevde yükselme sınavına yapılan başvurular yedi bin küsür (7000) sınavla alınacak kişi sayısı yirmi (20) evet yanlış duymadın sadece 20 kişi o da her sınav döneminde 20 kişi de olmayabiliyor.
3: Sınavda yed ibin (7.000) kişinin içinden ilk 20 de olsan bile yine atanmama ihtimalin çok yüksek!! Çünkü birde mülakat var ki insanın çalışma azmini bile kökünden kurutuyor!!!!!!!!!
4: Ya adam bulup 7000 bin kişinin hakkını bir ömür boyu yiyerek görevde yükseleceksin. Yada böyle yerinde oturup burada yazmaya çalışarak kendini avutacaksın benim gibi!!!
Şimdi hal böyle iken alternatif düşünmek zorundasın! Şöyle ki;
-Engelliler zaten hayatın her kademesinde hayata bir sıfır yenik başlıyor.
-Engelliler yaşam standartlarını yükseltmek, biraz daha kaliteli yaşamak için pozitif ayrımcılığa ihtiyaç duyuyor
-Engelliler öz başarılarıyla belli bir yere kadar gelebilmişlerse, bir basamak daha yükselmeleri için ellerinden birilerinin tutmasına gereksinim duyuyor
Bu Çok zor değil! Nasıl ki
''Bildiğiniz gibi, 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununa 7103 sayılı Kanunla eklenen geçici 16 ncı maddesinde yer alan; "Bu Kanunun ek 1 inci maddesi kapsamında ataması yapılan ve fiilen görevde bulunanlar kurumların kadroları ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih ve öğrenim durumları itibarıyla ihraz ettikleri unvanlara atanırla r."
Böyle bir kanun nasıl ki çocuk esirgeme kurumlarından ayrılıp memur edilip sonrada sınavsız ünvan değişikliği yapılarak ihraz ettikleri kadrolara atanabiliyorlarsa pek tabi engelliler de buna benzer bir kanunla atanmaları gerekiyor bu engellilerin en doğal hakkıdır.
Not: Çocuk esirgeme kurumunda büyüyen çocuklara da bunu yapmasınlar demiyorum! Çünkü onlarda pozitif ayrımcılığı hak ediyor. Bize de böyle bir hak neden verilmiyor diyorum!!!!1
İnşallah hakkımızı en yakın zamanda verirler.
Mücadeleye devam.
Saygı ve sevgilerimle