Editörler : Pangaea
23 Mart 2017 10:42

Bizden herkes kazanmış,siz de kazanırsınız inşallah

Üniversiteye gidelim dedik,dersaneye kayıt olduk en az 3bin 5 bin tl dersane kazandı.

Kazandık bu sefer de 2.öğretimse en az 800 tl her dönem harç ödedik.(7 sene önce)O zaman aldığım öğrenim kredisini biriktirip dönem başında harca yatırıyordum,geriye sadece yol masrafı kalıyordu.

Sonra kalıcak yer bulduk yurt ev apart neyse onlar da kazandı.Ev sahipleri öğrenciyi banknot olarak gördülerdi,sayıya göre fiyat biçerlerdi,en çok da ev sahipleri kazandı.

Marketler,manavlar,cafeler,restoranlar intenet cafeler de kazandı.Özellikle cafeler öğrencilerin gittiği yerler olduğundan.Öğrencinin de çok yediğini ve yemek yapamadığını düşünürsek restoranlar da kazandı.

Fakültenin içindeki ya da karşısındaki fotokopiciler de bir ton para kazandı.Özellikle sınav dönemlerinde fazladan işçi çalıştırırlardı.Spiral yapma,proje kitabı hazırlama,bitirme tezi çıktıları almadaha nelerneler...İçerisi A4 kağıt deposu gibiydi.

Kampüsün içindeki yemekhaneyi işleten yemek şirketi deçok pahalı olmamasına rağmen o da sürümden kazandı.

Kurslar,seminerler,geziler,fuarlar da bi dünya masraf oldu tabi ki.

Fakültenin içindeki kantinler cafeler de belki de en çok kazananlardan.1tl olan büskiviyi 2,5tl 3tl ye satıyorlardı.Ne hikmetse çay kuyruğu döner meze kuyruğu hiç bitmiyordu.Ben en fazla çay içmeyegitmişimdir.

Sonra fakülte bitti,kpss işin içine girdi,yine dersaneye gittik ve onlar yine kazandı.Ben dersaneye gittiğimde daha düşük puan aldım.

Görüyoruz ki herkes kazanmış,herşeyi yapmışız, bir ev almamışız.Burada eğitime harcanan paralarla ne işler kurulurdu diye yazmışlar,haksız da değiller değil mi?Biz atandık,rabbim de emek verenlerin alın terini boşa çıkarmasın,tez zamanda kazanırsınız inşallah...


birisi41
Aday Memur
08 Ocak 2018 09:16

+


mustafa avdan
Kapalı
08 Ocak 2018 09:30

su satırları okuduktan sonra kendim kazansam bu kadar sevinemezdim heralde kardeşim . Allah güzel günlerde harcamayı nasip etsin kimseye emek boşluğu vermesin...Darısı bizlerin basına insallah


kermejin
Şef
08 Ocak 2018 09:51

Yillarca emek verdikten sonra bir dagin basinda uc kurus maasla yasamaya calisinca da pek bir sey degismiyor. atanmak var atanmak var yani.


JamesF.
Aday Memur
08 Ocak 2018 10:16

boğazıma bir yumru oturdu. biz kazanamadık. giderek de kaybediyoruz bir şeyleri.

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi