Editörler : E.Kayı Han
21 Nisan 2017 14:41

Fikirlerinizle yardımcı olur musunuz?

Arkadaşlar merhaba,

Benim yaşadığım olaylardan dolayı aklımda tamamen oturtamadığım bazı şeyler var. Konu ile ilgili yardımlarınızı, olayın dısında olduğunuz için yorumlarınızı bekliyorum.

Bir çok şey yaşıyoruz maddi manevi üzen ağlatan geri dönüşü olmayan kararlar alıyoruz yada yaptığımız şeylerin sonucunda bambaşka yerlere gidiyor. Fark etmiyoruz.

Benim aklımı kurcalayan şu; verdiğim kararlar, yaptığım seçim benim iradem ve sorumluluğumda mı oldu, yani herşeyi ben kendim mi yaptım // yoksa zaten doğumdan ölüme kadar ne yaşayacağım belliydi, olayların buralara geleceği de belliydi, herşeyin böyle olmasını Allah istedi ve o yüzden mi oldu??

Umarım anlatmak istediğimi ifade edebilmişimdir, yorumlarınızı beklemekteyim.


erkamdeniz
Kapalı
21 Nisan 2017 17:11

Gecmis değiştirilemez bu yüzden geçmişe kader demek insanın gönlünü ferahlatır, umutsuzluk, karamsarlik ve sucluluk duygularından kurtarır. Ancak şuana geldiğimizde herhangi bir tercih yapma durumundaysak içimizdeki farklı sesleri dikkat edersek duyabiliriz. Örneğin otururken ezan okunmaya başladı bir ses kalk namaza derken diğer ses sonra ya da bosver der. Siz iki sesin arasındaki seçimden mesulsunuz. ALLAH aslında herkes için güzel bir kader çizer, yani kendine yakinlastiracak ve kendini sevdirecek bir kader, ama insan cüzi iradesiyle, seytana uymasiyla bunu bozabilir. Özetle geçmiş için kader, vardır bir hayır demek doğru iken şuan yaptığımız tercihlerde ALLAH ne kadar razı bu duruma, O ne ister, Resulü ne yapmıştır diyerek hareket etmek yerinde olacaktır. Eger ki ALLAH in neyden razi olacağından emin olamadığımız bir konu söz konusuysa ALLAH im ben cahilim, sen ALİMsin herşeyi bilen, beni benden daha iyi bilen sensin, geleceği ancak ve ancak sen bilirsin, beni bana bırakma ve dogruya, hayirliya sevk et diye dua edilebilir...


drayf
Genel Müdür
22 Nisan 2017 06:55

İman akla kapı açar ama ihtiyarı elindenalmaz.. Din bir insanın şu hayatta nasıl bir hayat geçirmesini, neleri yapması gerektiğini, neleri yapmaması gerektiğini, seçimlerinin sonuçlarını ilerde ona ne getireceğini kısaca herşeyini Peygamberler as ve mukaddes kitaplarla bildirilmiştir.

İnsana verilen cüzi irade ile de seçim hakkı ona vermiştir. Kendi yaptıklarından mesul olup seçimlerinin sonucunu kadere itiraz etmesin diye..

Zira insan yaptıklarından benim kaderimde varmış deyip bütün sorumluluğu kadere veriyor.

Cüzi irade ise yapma mesulsun der ihtar eder.

Bütün haramları işleyen biri : Ya zaten benim kaderimde bunlar olmasa idi ben yaşamazdım deyip mesuliyetten kurtulmak için yaptığı herşeyi kadere yükler.

Halbuki ALLAHIN istediklerini yapmada bu kadar dinler elçiler müceddidler âlim zatlar gelip bildirmesine rağmen yapmıyorsa o kişi yapmayayı seçmiştir.

Kişiye sıgara içme yoksa kanser olursun denildi örneğin. Aklına kapı açıldı ihtiyari elinden alınmadı. O kişi sigara içip kanser olsa diyebilir mi ya benim kaderimde varmıs.


huzur-I4
Yasaklı
25 Nisan 2017 12:11

Seçimi siz yaptınız.sizin onu seçeceğinizi bilen Allah yarattı zamanı gelince meydana getirdi.

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi