Editörler : ayşegül bgm
25 Mayıs 2017 11:40

Atama bekleyen sağlık yönetimi mezunları

Merhabalar,

bu forumda atama bekleyen sağlık yönetimi mezunları için bir kaç başlık açılmıştı. bildiğim kadarıyla genel sekreterliklerde uzman kadrosunda olmak için 2 yıllık memuriyetin ve herhangi bir 4 yıllık fakülte bitirmek yeterli.

Hastanede müdür ve müdür yardımcısı olmak için 4 yıllık bir fakülte bitirmek yeterli memur olmanıza gerek yok. her iki alan için tarafınızla sözleşme imzalanıyor. uzmanlar için 2 yıl. müdür yardımcısı için 3 yıl. müdür bilmiyorum.

sizler burada atama için yazılar yazdınız. ama şu konu üzerinde durmadığınız bu sözlemeli idareciler hep hemşirelik mezunu, ne bileyim aöf işletme mezunu,.

hastanede kadrolu müdür ve müdür yardıcısı yok, uzmanda yok. ama sözleşmeli (hemşire) müdür müdür yardımcı uzman ya da aöf işletme mezunu müdür müdür yardımcı var. niye bu idarecilerin diploması sağlık yönetimi değildir!!! bu konuları araştırın derim.

Ecof2
Kapalı
25 Mayıs 2017 12:42

Kardeş ben lisans hemşire mezunuyum şimdide aöf'den lisans sağlık yönetimi okuyorum. Bunu neden yapıyorum ? Evet genelde idareciler hemşirelik mezunu. Sağlık yönetimi okuyup il ilçe sağlık müdürlüklerinde görev yapan hemşirelerde biliyorum.

Şimdi şunu açıklığa kavuşturalım. Nasıl ki her kamu yönetimi bitiren kaymakam vali olmuyorsa sağlık yönetimi bitiren de pat diye hastane müdürü veya yöneticisi olamaz. Zamanında bu bölümü okuyanlara bunu çok dedik ama ne yazık ki sallamadılar ve hayallerde yaşadılar.

Bir hastane düşün müdür yardımcısı alacakken gidipte sağlık kökenli olmayan bir adamı yönetici kadrosuna almaz. Ama bir hemşire ikinci eğitimini sağlık yönetimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme vs. gibi alanlarda yaparsa, e doğal olarak bu adamı almak çok daha avantaj sağlar ve yararlı olur.

Sağlık kökenli olmayan bir sağlık yönetimi mezununu o mevkiye getirdiğini düşün.

+ Müdürüm portegü lazım ne marka alalım ?

- ( içses: portegü ne amk ) alırız.

+ Müdürüm göz kliniğinde diğer hastalarla beraber yatan adenolu hasta var yerel basın haber yapacakmış ne yapalım ?

- (içses: adeno ne amk ) tamam bakıcaz çaresine.

+ Müdürüm flaster alımında hangi markayı alalım ?

- ( içses: flaster ne amk) ucuz iyidir ucuz alalım.

gibi uzayıp giden bir çok olası muhabbete karşın o yüzden ikinci üniversite okuyan insanları bu kadrolara yerleştiriyorlar.

döküntü16
Memur
25 Mayıs 2017 13:03

Sağlık kökenli olmayan bir sağlık yönetimi mezununu o mevkiye getirdiğini düşün.

PORTEGÜ Yİ İLGİLİ UZMAN TALEP EDER,STOK BİRİMİ ARAŞTIRIR, KOMİSYON TOPLANP KARAR VERİR, ALINMASI GEREKİYORSA SATINALMA ALIR.

+ Müdürüm göz kliniğinde diğer hastalarla beraber yatan adenolu hasta var yerel basın haber yapacakmış ne yapalım ?

BUNUN İÇİN DE İLGİLİ BİRİMLE KONUŞULUR, HATA VARSA DÜZELTİLİR. BİR BİLDİRİ YAYIMLANIR .

gibi uzayıp giden bir çok olası muhabbete karşın o yüzden ikinci üniversite okuyan insanları bu kadrolara yerleştiriyorlar.

OLDU İDARECİ BÜTÜN BİRİMLERDE ÇALIŞŞIIN O ZAMAN. SİZİN DEDİĞİNİZ BU ANLAMA GELİYOR.

MESELA:; depocular da devlette eczacı, ameliyathane hemşiresi, özel sektörde lojistlik mezunu

Ecof2
Kapalı
25 Mayıs 2017 13:09

+ PORTEGÜ Yİ İLGİLİ UZMAN TALEP EDER,STOK BİRİMİ ARAŞTIRIR, KOMİSYON TOPLANP KARAR VERİR, ALINMASI GEREKİYORSA SATINALMA ALIR.

+ BUNUN İÇİN DE İLGİLİ BİRİMLE KONUŞULUR, HATA VARSA DÜZELTİLİR. BİR BİLDİRİ YAYIMLANIR .

- Hmm o zaman biz sana neden maaş veriyoruz ?

+...

Kardeş ben bile 2. sınıfa geçtim sağlık yönetiminde. Sağlıkçı ortamını bilmediğin için fikrin yok. Bir çok lisans hemşirenin, ebenin ikinci üniversite bölümüdür bu bölüm. Gerçekten sadece bu bölümü okuyup müdür filan olacağını düşünen varsa gülüyorum.

döküntü16, 6 yıl önce

PORTEGÜ Yİ İLGİLİ UZMAN TALEP EDER,STOK BİRİMİ ARAŞTIRIR, KOMİSYON TOPLANP KARAR VERİR, ALINMASI GEREKİYORSA SATINALMA ALIR.

BUNUN İÇİN DE İLGİLİ BİRİMLE KONUŞULUR, HATA VARSA DÜZELTİLİR. BİR BİLDİRİ YAYIMLANIR .

OLDU İDARECİ BÜTÜN BİRİMLERDE ÇALIŞŞIIN O ZAMAN. SİZİN DEDİĞİNİZ BU ANLAMA GELİYOR.

MESELA:; depocular da devlette eczacı, ameliyathane hemşiresi, özel sektörde lojistlik mezunu

döküntü16
Memur
25 Mayıs 2017 13:18

sağlık mezunuyum uzun yıllardır sağlık sektöründeyim sağlık yönetimi 3. sınıf okuyorum. hemşirelerin çalıştığı alan belli neden sürekli idari hizmetlere kaçış var anlamıyorum.

DANTE58
Aday Memur
25 Mayıs 2017 18:50

yönetimde kavramsal beceri, beşeri beceri, teknik beceri vardır. Üst kademedeki yönetici için detaylı olarak teknik beceriye sahip olmaya gerek yoktur. Lisans tamamlamadan nasıl mezun olunduğunu iyi biliriz. çıkmış sorular falan.

omrkpss
Aday Memur
25 Mayıs 2017 19:33

Anlasilmayan şey şu sağlık yönetimi okuyan hadi beni müdür yapın demedi ancak beni bu kadar perişan edin de demedi . Biz tıbbi terminolojisi dersinden tutun da mikro- makro ekonomi, hukuk , hatta tiyatro dersi bile aldik bunca karmaşık dersi olası tüm şeyler için aldik idare kısmına vhki olarak atamak bu kadar mi zor bu bölümü okuyan insanların ne günahı vardı.

02 Nisan 2019 01:20

Sağlik yonetimi okuyorum atamasi varmi yada son olarak kac kisi atadilar bilgisi olan var mi

Xloscient7
Aday Memur
02 Nisan 2019 08:43

Tabi ya hemşirelik mezunu uzay hukuku bitirip uzaylıların müdürü olur (!)
Ecof2, 6 yıl önce

Kardeş ben lisans hemşire mezunuyum şimdide aöf'den lisans sağlık yönetimi okuyorum. Bunu neden yapıyorum ? Evet genelde idareciler hemşirelik mezunu. Sağlık yönetimi okuyup il ilçe sağlık müdürlüklerinde görev yapan hemşirelerde biliyorum.

Şimdi şunu açıklığa kavuşturalım. Nasıl ki her kamu yönetimi bitiren kaymakam vali olmuyorsa sağlık yönetimi bitiren de pat diye hastane müdürü veya yöneticisi olamaz. Zamanında bu bölümü okuyanlara bunu çok dedik ama ne yazık ki sallamadılar ve hayallerde yaşadılar.

Bir hastane düşün müdür yardımcısı alacakken gidipte sağlık kökenli olmayan bir adamı yönetici kadrosuna almaz. Ama bir hemşire ikinci eğitimini sağlık yönetimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme vs. gibi alanlarda yaparsa, e doğal olarak bu adamı almak çok daha avantaj sağlar ve yararlı olur.

- ( içses: portegü ne amk ) alırız.

- (içses: adeno ne amk ) tamam bakıcaz çaresine.

+ Müdürüm flaster alımında hangi markayı alalım ?

- ( içses: flaster ne amk) ucuz iyidir ucuz alalım.

Işszdmr
Aday Memur
08 Nisan 2019 00:30

Sağlık Yönetimi Bölümü günümüzde hakkı yenilen bir meslek olmuştur. Bu kolay çözülecek bir olay değildir. Bizim yerimize başka bölümlerden insanlar çalışıyor ve bakın kendilerini ne güzel savunuyor onlar yapamadığı için biz yapıyoruz diye. Sormazlar mı adama sen 4 yıl boyunca bu konuda emek vermiş insanları nasıl böyle küçük görürsün vicdansız. Bakın arkadaşlar bizim hastanelarin idari kısımlarında çalışamamızın en önemli nedeni bürokrasidir. Bürokrasi de bölümüzün önündeki engeller kaldırıldığı gün hepimiz hak ettiğimiz yerde olacağız

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi