Editörler : crops35
06 Temmuz 2017 02:05

Daha önce veya daha sonra ssk hizmeti bulunan ve ihraç edilen memurlar 25 yıl hizmet süresini ve em

Ben 25 yıl 15 gün kamuda hizmet vermiş ve Yüksek Disiplin Kurulu kararı ile 2015 yılı Mart ayı içerisinde ihraç edilmiş bir memurum. (Yani KHK larla bir alakam yok.)

2017 Nisan ayı itibarı ile yaşımı da doldurdum ve emekli aylığı almaya başladım.

Emekli maaşımı almam da herhangi bir problem yaşamazken emekli ikramiyem memuriyet öncesi SSK lı 4 aylık çalışmışlığım olması nedeni ile tarafıma ödenmedi. Bunun hukuksal ne nedeni olabilir ben anlayamıyorum. Benimle aynı gün işe başlamış aynı nedenle ihraç edilmiş ama SSK kaydı olmayan hatta çalıştığı halde SSK ya bildirimde bulunmayan memur emekli ikramiyesi alırken ben olması gereken SSK kaydımı yaptırdığım için Emekli ikramiyemi alamıyorum.

SGK ile yaptığım şifahi görüşmelerde dava açma hakkımın olduğu söyleniyor. Bu dava sonucunda kazanııp kaybetme konusunda kesin birşey yok. Aynı tür davadan farklı kararlar çıkabiliyormuş. Bu tür davalara ilişkin bilgisi olanlar var mı ikramiyeler alınabiliyor mu. Bu konuda beni bilgiilendirirseniz çok sevinirim.

Birde hukuksal anlamda SSK hizmeti olan memura ödenmezken SSK hizmeti olmayan ve aynı zaman kamu hizmeti olan ihraç edilen memura ödenmesinin mantığı ne olabilir. Lütfen biri bunu açıklasın. Çünkü ben anlayamıyorum.

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi