Editörler : Pangaea
24 Temmuz 2017 14:15

Rotasyon gelmeden atama işleri düzelmez MEB'de

Bakıyoruz; 30-40 yıllık öğretmenler okullara yerleşmişler ve hiç bir şekilde gitmiyorlar. Yıllarca doğu illerinde görev yapan öğretmenler ne isteğe bağlı ne de eş durumu ile batıya dönemiyor. Bu hak değildir.

Aynı okulda 3 nesil öğretmenlik yapanlar var; el-insaf. Öğrencisin öğrencisi ile birlikte aynı okulda görev yapan çok tecrübeli öğretmen var.

Eyy tecrübeli öğretmen kardeşlerimiz; birazda doğu illerinde çalışın, Hakkari, Şırnak, Tunceli, Şanlıurfa, Diyarbakır gibi illerde de öğrenciler var, onlarında sizin gibi tecrübeli öğretmenlere ihtiyacı var.

Yosemitecik
Aday Memur
24 Temmuz 2017 14:54

Gelmesin, neden gelsin ki? Ben şahsen gittiğim yerde çalışmak isterim. Ben istemeden de kimse yerimi değiştirmemeli çocuk oyunu mu bu aile kur yerleş sonra yerin değişsin. Olmaz öyle şeyy

pmselin
Kapalı
24 Temmuz 2017 14:58

evet kazan a zor geldm ank ya dönüş

thor5
Aday Memur
24 Temmuz 2017 15:10

bence tepkinizi doğu hizmeti yapmadan, defalarca affa uğrayan ve uğratanlara yapın.

thor5
Aday Memur
24 Temmuz 2017 15:12

affa uğrayanları kime sorup af çıkarmışlar,asıl bunu konuşalım...

justlike
Müsteşar Yardımcısı
24 Temmuz 2017 16:19

Zor güç bela memleketime gelmişim o köy senin bu köy benim hesabı dolaşıp durduktan sonra nihayet merkeze gelmişim ve sen diyeceksin ki bana hadi hakkariye hadi Şırnak'a. Kusura bakmayın ama kimse beni yerimden edemez. Emekliliğime 20 sene var daha. Ve açıkçası 20 yılımı da Allah nasip ederse bulunduğum yerde tamamlamayı düşünüyorum. Başka öğretmenler mutlu olsun diye kendimi feda edecek değilim.

arzuturansoy
Kapalı
24 Temmuz 2017 16:30

Ben ne zorunlu hizmet yaptim ne de izmir disinda calistim merkezde iyi bir yerdeyim. Ama devlet benim gibi affa ugrayan herkesi doguya gonderecekse ozur gozetmeksizin gitmeye hazirim hakkariye bile. Ama onun esi varmis onun cocugu okula gidiyormus o yuksek lisansmis oburu esinden ayrilmis diye batıya geleceklerse karsiyim.

thor5, 9 yıl önce

affa uğrayanları kime sorup af çıkarmışlar,asıl bunu konuşalım...

thor5
Aday Memur
24 Temmuz 2017 20:01

o beni ve benim gibileri bağlamaz,affa uğrayıp zorunlu hizmet yapmayanlarla doğuya çakılanlar kendi aranızda anlaşın.

arzuturansoy, 9 yıl önce

Ben ne zorunlu hizmet yaptim ne de izmir disinda calistim merkezde iyi bir yerdeyim. Ama devlet benim gibi affa ugrayan herkesi doguya gonderecekse ozur gozetmeksizin gitmeye hazirim hakkariye bile. Ama onun esi varmis onun cocugu okula gidiyormus o yuksek lisansmis oburu esinden ayrilmis diye batıya geleceklerse karsiyim.

arzuturansoy
Kapalı
24 Temmuz 2017 20:03

Arkadasim anlamada problemin mi var senin soyledigini destekler bir yazi yazdim. Arada anlassinlarmis bana ne ki ben ne anlasacam umrumda bile olmaz rotasyon gelirse sende gideceksin. Cunku anlaman kisitli orda biraz daha gelistirirsin.

thor5, 9 yıl önce

o beni ve benim gibileri bağlamaz,affa uğrayıp zorunlu hizmet yapmayanlarla doğuya çakılanlar kendi aranızda anlaşın.

serttepki1905
Genel Müdür
24 Temmuz 2017 22:06

Polis asker nasil gidiyorsa, nasil zorunlu hizmeti varsa sizde gideceksiniz insallah.

Bu gun olmasafa ileride bu is değişecek. Akla mantığa sığmayan cok kotu bir sistem bu. okullar ogretmenlerin babasinin malı değildir. Kamunun hizmet mallarıdır. her öğretmenin bundan esit ve hakkaniyetle fayfalanmasi gerekir.

okulun karşısından ev alıp 40 sene aynı okulda çalışan, kendini geliştirmeyen, öğrenciye, vatana millete fayfasi olmayan ogretmen istemiyoruz biz.

Yosemitecik, 9 yıl önce

Gelmesin, neden gelsin ki? Ben şahsen gittiğim yerde çalışmak isterim. Ben istemeden de kimse yerimi değiştirmemeli çocuk oyunu mu bu aile kur yerleş sonra yerin değişsin. Olmaz öyle şeyy

Yosemitecik
Aday Memur
24 Temmuz 2017 22:53

:)) hocam bu dediğiniz şey olmayacak. Devlet eşleri birleştirmekle yükümlüdür ayırmakla değil. Bence hayal kurmayın.

serttepki1905, 9 yıl önce

Polis asker nasil gidiyorsa, nasil zorunlu hizmeti varsa sizde gideceksiniz insallah.

Bu gun olmasafa ileride bu is değişecek. Akla mantığa sığmayan cok kotu bir sistem bu. okullar ogretmenlerin babasinin malı değildir. Kamunun hizmet mallarıdır. her öğretmenin bundan esit ve hakkaniyetle fayfalanmasi gerekir.

okulun karşısından ev alıp 40 sene aynı okulda çalışan, kendini geliştirmeyen, öğrenciye, vatana millete fayfasi olmayan ogretmen istemiyoruz biz.

serttepki1905
Genel Müdür
24 Temmuz 2017 22:59

doguya esiyle giderler, ayrilmalarini gerektirmez hocam. istenirse bir khk ile yapılır bu iş.

Yosemitecik, 9 yıl önce

:)) hocam bu dediğiniz şey olmayacak. Devlet eşleri birleştirmekle yükümlüdür ayırmakla değil. Bence hayal kurmayın.

ogrockman
Genel Müdür
24 Temmuz 2017 23:39

O is oyle degil emekliligi gelmis birini bir gun bile gecirmeden emekli edeceksiniz... Bunu yapmak icin de emekli ogretmenin maasini iyilestireceksiniz.... Ki kendi istegiyle emekli olsun.... Emekliligi gelip te ayrilmayanlarin yuzde 99 u gecim sıkıntısi yuzunden emeklilige ayrilmiyor... Hic kimse cok sevdigi icin calismaya devam etmiyor... Ama bu da devletimizin isine gelmez emekli ikramiyesi vsvsvs vermek zor geliyor... Bu sistem boyle gelmis boyle gider :/

k.cokol
Kapalı
25 Temmuz 2017 00:23

rotasyon tabiiki istiyoruz fakat bırakın rotasyonu bakanlık zorunlu hizmetini yapmayanlara resen atama bile yapmıyor. gelin de bakanlığın yolluk vermemek için bu rotasyon ve resen atamaları yapmadığı fikrinden beni vazgeçirin.

serttepki1905
Genel Müdür
03 Ağustos 2017 18:55

guncel

icecanice
Şef
04 Ağustos 2017 09:56

Hocalarım herşeyden önce rotasyonun ne olduğu konusunda bilgi sahibi olsanız da sonra tartışsanız...

k.cokol
Kapalı
06 Ağustos 2017 15:31

rotasyon, bu haliyle kimseye bir yararı yok, iller arası yapılan resen atamalarla rotasyon birleştirilmeli ve iller arası olmalıdır

mfath
Şube Müdürü
06 Ağustos 2017 15:46

Rotasyon evet lazım il içinde fakat öncelikle zorunlu hizmetini tamamlamayanlar asla eş durumu yapmamalı eş durumundan batıya gelenlere de zorunlu hizmet tamamlatılmalı af yok af fa uğrayanlar iptal edilmeli inanın o zaman doğuda çakılı kalanlara yer açılır batıda sayıları çok olan grup eş özrüyle sağlık özrüyle zorunlusunu tamamlamayanlarla gelenlerle dolu her yer

k.cokol, 9 yıl önce

rotasyon, bu haliyle kimseye bir yararı yok, iller arası yapılan resen atamalarla rotasyon birleştirilmeli ve iller arası olmalıdır

serttepki1905
Genel Müdür
06 Ağustos 2017 22:42

bazı dimazor öğretmenlerin işine gelmiyor yazdıklarımız, eksi vermişler. Ne kadar haklı olduğumuzu herkes biliyor. Zorunlu doğu hizmetine herkez gitmedikçe bu is çözülmez.

gitmek istemeyenler içinde bir çözüm var; istifa ederler, binlerce genç var ogretmenlik için can atan onlar atanır yer açılmış olur.

arzuturansoy
Kapalı
07 Ağustos 2017 03:24

Batiys gelince de aynisini soyleyecek misin hayir :) ben kurtarayimda kim naparsa yapsin degil mi

serttepki1905, 9 yıl önce

bazı dimazor öğretmenlerin işine gelmiyor yazdıklarımız, eksi vermişler. Ne kadar haklı olduğumuzu herkes biliyor. Zorunlu doğu hizmetine herkez gitmedikçe bu is çözülmez.

gitmek istemeyenler içinde bir çözüm var; istifa ederler, binlerce genç var ogretmenlik için can atan onlar atanır yer açılmış olur.

serttepki1905
Genel Müdür
07 Ağustos 2017 07:10

arzuturansoy herkes dogu gorevini yasin diyorum ben, sen isine gelmedigi icin anlamiyorsun veya anlamak istemiyorsun. mevcut sistemde senin işin iş... ama bu sistem yürümez yarin öbürgün kilitlenecek o zaman da diyecekler ki senin gibi 100 yıl ayni yerde gorev yapanlara hadi bakalım hakkariye sirnaga... bu dedigim belki yakin zamanda olmaz ama eninde sonunda olacak çünkü mevcut sistem tıkanmak uzere

arzuturansoy, 9 yıl önce

Batiys gelince de aynisini soyleyecek misin hayir :) ben kurtarayimda kim naparsa yapsin degil mi

Toplam 67 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi