Editörler : E.Kayı Han
11 Ağustos 2017 16:49

Otel kayıtlarının güvenlik soruşturmasına etkisi

Arkadaşlar bu konuda çok şey yazılmış ama net bilgi edinmek istiyorum. Otel kayıtlarına güvenlik soruşturması için bakılıyor mu bakılıyorsa etkisi nedir söyleyebilir misiniz, çevresinde birinci derece tanık olan var mı şehir efsanesi mi

11 Ağustos 2017 17:38

Otel kayıtları polise gidiyor. Bakılma ihtimali var. Hatta sistem varmış. Daha önce konuşuldu. Güvenlik soruşturması başlığına bakın.

halluka
Aday Memur
11 Ağustos 2017 17:57

Görmemiştim teşekkürler.

emirdad
Kapalı
11 Ağustos 2017 19:01

Bu mesaj 20'nin üzerinde eksi oy aldığı için gizlenmiştir.

tabiki bakacaklar ahlaki düşkünlük önemlidir i evlilik kurumuna duyulan saygıyıda gösterir kız arkadaşınla otelde cihat mı ypıyorsun bu ne ya almasınlar bir zahmet

quidad
Aday Memur
12 Ağustos 2017 11:56

otel kayıtlarına bakılıyor arkadaşlar.

Cankaya8
Memur
12 Ağustos 2017 12:15

Peki sonuca etkisi ne oluyor biliyor musunuz

quidad, 8 yıl önce

otel kayıtlarına bakılıyor arkadaşlar.

yeniuye0001
Memur
12 Ağustos 2017 12:21

Vatan millet düşmanı bir fetocu değilsen ve referansın da kuvvetliyse alındığını söylüyorlar. Bunu yorumlamaya çalışırsak; otel kayıtları şu zamanda ne kadar ön plandadır bilmiyorum . Şu an tek kriterin fetocu olmamak olduğunu duydum. İyi bir duyum bence, zaten hak veriyorum da zira zor ve sıkışık zamanlardayız. 2-3 otel kaydı var diye sağlam puanlı vatanperver insanları elemek ne kadar mantıklıdır? Herkes gençliğinde karşı cinse ilgi duymuştur, onlarca kaydın yoksa sırf yapamamış diye burada ahlak kumkumalığına soyunanlara kulak asma. Adam belki şeytana uymuştur, belki o dönem öyle bir hayat tarzı seçmiştir hatta belki şimdi evlidir de.5-10 yıl öncesi ile yargılamak çok da doğru olmaz kanaatindeyim.

Cankaya8
Memur
12 Ağustos 2017 12:29

Dediginiz gibi kuvvetli referans lazim sanirim

yeniuye0001, 8 yıl önce

Vatan millet düşmanı bir fetocu değilsen ve referansın da kuvvetliyse alındığını söylüyorlar. Bunu yorumlamaya çalışırsak; otel kayıtları şu zamanda ne kadar ön plandadır bilmiyorum . Şu an tek kriterin fetocu olmamak olduğunu duydum. İyi bir duyum bence, zaten hak veriyorum da zira zor ve sıkışık zamanlardayız. 2-3 otel kaydı var diye sağlam puanlı vatanperver insanları elemek ne kadar mantıklıdır? Herkes gençliğinde karşı cinse ilgi duymuştur, onlarca kaydın yoksa sırf yapamamış diye burada ahlak kumkumalığına soyunanlara kulak asma. Adam belki şeytana uymuştur, belki o dönem öyle bir hayat tarzı seçmiştir hatta belki şimdi evlidir de.5-10 yıl öncesi ile yargılamak çok da doğru olmaz kanaatindeyim.

12 Ağustos 2017 18:01

Belkilere kalacak kadar hafif bir meslek değil bu.

yeniuye0001, 8 yıl önce

pp01
Şef
12 Ağustos 2017 18:04

Dikkat edin arkadaşlar tuvalet saatlerine de bakıyorlar.. ona göre ayarlayın

12 Ağustos 2017 18:13

Nickinin anlamını anlamamıza yardımcı oldun popo01 :)

pp01, 8 yıl önce

Dikkat edin arkadaşlar tuvalet saatlerine de bakıyorlar.. ona göre ayarlayın

yeniuye0001
Memur
12 Ağustos 2017 18:16

Bak Allah'ın işine

hukuklabarısık, 8 yıl önce

Belkilere kalacak kadar hafif bir meslek değil bu.

12 Ağustos 2017 18:45

Zina yapanın şeytana uyduğuna inanıyorsun da fetöcünün şeytana uyduğuna neden inanmıyorsun diye sormazlar mı? :)

Tövbesi olabilir ama tövbe kısmıyla ilgileneceklerini düşünmüyorum.

Eksi eksidir.

yeniuye0001, 8 yıl önce

Bak Allah'ın işine

yeniuye0001
Memur
12 Ağustos 2017 18:54

Biri ülkeye, vatandaşın canına kast ediyor diğeri artık suç bile olmayan bir şeyi yıllar önce yapmış. Zina ile vatana ihaneti aynı kefeye koyuyorsun. Bunu sorarlar asıl :) neyse bunlar subjektif bir takım konular; herkesin kendi bileceği iş, kendi fikri dostum, hepimizin hakkında hayırlısı olsun.

Zina yapanın şeytana uyduğuna inanıyorsun da fetöcünün şeytana uyduğuna neden inanmıyorsun diye sormazlar mı? :)

Tövbesi olabilir ama tövbe kısmıyla ilgileneceklerini düşünmüyorum.

Eksi eksidir.

12 Ağustos 2017 19:40

Bana kalsa ben ikisini de almam :)

Zinanın suç olmaması ahlak kurallarına aykırı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Eksi eksidir.

Belki şeytana uymuştur, belki, belki cümlelerin bakılmaması gerekecek kadar ağır meslek ama senin benim dediğim gibi olmuyor malesef.

Tabi bunların hepsini tölere edecek bir şey var o da belli. Bu durumda dahi sana referans olacak birini bulursan...

yeniuye0001, 8 yıl önce

Biri ülkeye, vatandaşın canına kast ediyor diğeri artık suç bile olmayan bir şeyi yıllar önce yapmış. Zina ile vatana ihaneti aynı kefeye koyuyorsun. Bunu sorarlar asıl :) neyse bunlar subjektif bir takım konular; herkesin kendi bileceği iş, kendi fikri dostum, hepimizin hakkında hayırlısı olsun.

yeniuye0001
Memur
12 Ağustos 2017 20:36

Öyle işte dostum. Ben kendimi savunmuyorum bu arada yani buradaki zani ben değilim, sadece bazı hakim savcı adaylarının önyargılı yahut özel hayata ilişkin kesin hükümlü olması rahatsızlık verici. Derdim günüm bu. Yarın İnşaallah olur isek hakim savcı; "bu adamın (sanık) otel kayıtları var, o zaman iddia konu suçu da bu işlemiştir kesin adi insan!!! "Demememiz gerek. Sevgiler

Kalem Etkisi
Memur
12 Ağustos 2017 21:19

Otel kaydının sorun çıkardığını ben de duymuştum bir tanıdığımdan.Ama kesin bilgim yok.

12 Ağustos 2017 21:41

Burada sanıktan bahsetmiyoruz ama siz olayı manipüle ediyorsunuz. Yönetmelikte ahlak ve adab anlayışının araştırılacağı yazıyor diye bunu söylediğimiz için ön yargılı oluyoruz. Sizi hukukun dışına çıkmamaya davet ediyorum.

Alınacak kişinin toplumda saygı duyulacak bir insan olması gerekiyor. Ahlak kurallarına göre zina doğru bir şey değildir. Hakimin de örnek bir insan olması gerekir. Seçilirken değil seçildikten sonra da bu devam eder. Mesleğin ağırlığına uygun bir yaşam biçimi var mı denetim altındadır bu konuda.Seçilirken de bunların dikkate alınması gerekir. Nitekim bunu ben uydurmuyorum. Buyrun:

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasında araştırılacak hususlar

Madde 11 ? Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasında kişinin içinde bulunduğu ortam da dikkate alınarak:

a) Kimlik kontrolü, kimlik kayıtlarının doğruluk derecesi, uyrukluğu, geçmişte yabancı bir devletin uyrukluğuna girip

girmediği,

b) Kolluk kuvvetleri tarafından halen aranıp aranmadığı, kolluk kuvvetlerinin ve istihbarat ünitelerinin arşivlerinde

bilgiler bulunup bulunmadığı, adli sicil kaydının ve hakkında bir tahdidin olup olmadığı,

c) Yıkıcı faaliyetlerde bulunup bulunmadığı ve 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanuna ve

Atatürk ilke ve inkılaplarına aykırı davranıp davranmadığı.

d) Şeref ve haysiyetini ihlal edecek ve görevine yansıyacak şekilde kumara, uyuşturucuya, içkiye, paraya ve aşırı bir

şekilde menfaatine düşkün olup olmadığı, ahlak ve adaba aykırı davranıp davranmadığı,

e) Yabancılarla, özellikle hasım ve hasım olması muhtemel Devlet mensupları ve temsilcileriyle ilgili derecesinin iç

yüzü ve nedeni,

f) Sır saklama yeteneğinin olup olmadığı,

araştırılır

yeniuye0001, 8 yıl önce

Öyle işte dostum. Ben kendimi savunmuyorum bu arada yani buradaki zani ben değilim, sadece bazı hakim savcı adaylarının önyargılı yahut özel hayata ilişkin kesin hükümlü olması rahatsızlık verici. Derdim günüm bu. Yarın İnşaallah olur isek hakim savcı; "bu adamın (sanık) otel kayıtları var, o zaman iddia konu suçu da bu işlemiştir kesin adi insan!!! "Demememiz gerek. Sevgiler

balooon
Memur
12 Ağustos 2017 22:08

otel kayıtları olanlar alındığına göre oradaki ahlaktan kasıt bu değildir olsa kesin bir alınmama nedeni olurdu bizzat idariye alınan tanıyorum bakın adli bile değil idari

bence orada kast edilen fuhuş teşhircilik vsdir büyük ihtimal

alkol kullanımı olup alınanlar da var oradaki de sarhoşluk taşkınlıktır

süreçten önce fetode kalınanlar da alındı bunların hiçbiri de sorun teşkil etmior

aynı zamanda bazıları içinde sorun teşkil ediyor diyorlar olayın özeti bu bence kişilerin belki dışarıya karşı tutum vsleri bu değişkenleri etkileyebilir

tartışmak çok faydasız

Burada sanıktan bahsetmiyoruz ama siz olayı manipüle ediyorsunuz. Yönetmelikte ahlak ve adab anlayışının araştırılacağı yazıyor diye bunu söylediğimiz için ön yargılı oluyoruz. Sizi hukukun dışına çıkmamaya davet ediyorum.

Alınacak kişinin toplumda saygı duyulacak bir insan olması gerekiyor. Ahlak kurallarına göre zina doğru bir şey değildir. Hakimin de örnek bir insan olması gerekir. Seçilirken değil seçildikten sonra da bu devam eder. Mesleğin ağırlığına uygun bir yaşam biçimi var mı denetim altındadır bu konuda.Seçilirken de bunların dikkate alınması gerekir. Nitekim bunu ben uydurmuyorum. Buyrun:

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasında araştırılacak hususlar

Madde 11 ? Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasında kişinin içinde bulunduğu ortam da dikkate alınarak:

a) Kimlik kontrolü, kimlik kayıtlarının doğruluk derecesi, uyrukluğu, geçmişte yabancı bir devletin uyrukluğuna girip

girmediği,

b) Kolluk kuvvetleri tarafından halen aranıp aranmadığı, kolluk kuvvetlerinin ve istihbarat ünitelerinin arşivlerinde

bilgiler bulunup bulunmadığı, adli sicil kaydının ve hakkında bir tahdidin olup olmadığı,

c) Yıkıcı faaliyetlerde bulunup bulunmadığı ve 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanuna ve

Atatürk ilke ve inkılaplarına aykırı davranıp davranmadığı.

d) Şeref ve haysiyetini ihlal edecek ve görevine yansıyacak şekilde kumara, uyuşturucuya, içkiye, paraya ve aşırı bir

şekilde menfaatine düşkün olup olmadığı, ahlak ve adaba aykırı davranıp davranmadığı,

e) Yabancılarla, özellikle hasım ve hasım olması muhtemel Devlet mensupları ve temsilcileriyle ilgili derecesinin iç

yüzü ve nedeni,

f) Sır saklama yeteneğinin olup olmadığı,

araştırılır

FasihiMehcur
Aday Memur
13 Ağustos 2017 00:25

Etkisi var, kesin bilgi, gönül rahatlığı ile yayabilirsiniz.

Sophronie
Aday Memur
13 Ağustos 2017 00:27

Peki bunun haricinde nelere dikkat ediliyordur sizce?

FasihiMehcur, 8 yıl önce

Etkisi var, kesin bilgi, gönül rahatlığı ile yayabilirsiniz.

Toplam 184 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi