Yillar once bir otelde resepsionist olarak calistim. O zamanlar gece saat 24:00 olmadan 10-15 dk once otelde kalanlarin kimlik bilgilerini bir rapor halinde polis merkezine gonderirdik ve gondermedigimiz her gun icin idari para cezasi vardi. Bunun amaci yakalama karari olanlarin vs tespit edilmesi. Mesela biz raporu gonderdikten sonra aranan biri varsa polis gelip alir gotururdu. Bu bilgiler sistemsel olarak kaydediliyordur. Ama ne kadar yil arsiv kaydi tutuyorlar onu bilmiyorum. Ve bu meselenin alimlarda sorun cikarip cikarmadigini da bilmiyorum. Sadece sistem boyleydi soylemek istedim.
Yillar once bir otelde resepsionist olarak calistim. O zamanlar gece saat 24:00 olmadan 10-15 dk once otelde kalanlarin kimlik bilgilerini bir rapor halinde polis merkezine gonderirdik ve gondermedigimiz her gun icin idari para cezasi vardi. Bunun amaci yakalama karari olanlarin vs tespit edilmesi. Mesela biz raporu gonderdikten sonra aranan biri varsa polis gelip alir gotururdu. Bu bilgiler sistemsel olarak kaydediliyordur. Ama ne kadar yil arsiv kaydi tutuyorlar onu bilmiyorum. Ve bu meselenin alimlarda sorun cikarip cikarmadigini da bilmiyorum. Sadece sistem boyleydi soylemek istedim.
guapo08 , 7 yıl önce
Bir sürü otel kaydım vardı referans olmak isteyen insanlar sadece fetö ile alakan oldu mu diye sordular yok dedim. Bakanlık bu konuya takmış olsa o adamlar da otel kaydın alkolün falan var mı diye sorardı heralde.
Bi de benim anlamadığım bu otel kayıtlarının toplandığı bir havuz mu var ki bakıyorlar. Kaldığım günü bilmeleri lazım. Yoksa geçmişe doğru her karakol için kayıtları ara da dur belki bulursun. Sizce bununla uğraşırlar mı? Referansa zaten sorarlar bu adamın böyle bir olayı var mı diye o da yok der. Yüzlerce karakol yüzlerce otel var hepsine bakmaları çok zor ya da bana öyle geliyor. Eğer dediğiniz gibiyse türkiyedeki tüm otel kayıtlarının yer aldığı bir excel dosyası var heralde ctrl+f yapıp ismimizi yazıyorlar hop nerede hangi gün kalmışız çıkıyor. Yapmayın arkadaşlar. Referansı olmayanı zaten hiç araştırmıyorlar, olanların ise terörle bağlantısı var mı bakılıyor referans gücüne göre sıralıyorlar olup bitiyor.
Burada yok zina yapandan hakim mi olur deyip saçmalayanlar olmuş. Kardeşim zina eskiden suçtu suç olmaktan çıkaran da bizi göreve kabul eden siyasi partinin bakanlığı. Kimsenin ahlak bekçiliği yapmaya hakkı yok. Araştırıyor dediğiniz herşey hukuk dışı şeyler. Madem bizim iyi birer hukukçu olmamızı istiyorlar ilk önce kendileri hukuka uygun davransınlar. Sonra ne hakla çıkıp da bundan hakim savcı olmaz diyorlar.
Diyeceklerim bu kadar. Şimdi birkaç kendini bilmez çıkıp beni ahlaksızlıkla ateist olmakla suçlarlar. Onları ciddiye almayacağımı da söyleyeyim boşa yorulmasınlar.
Artık şu saçma tartışmayı bırakın ve sonuca odaklanın. Deneyip göreceksiniz zaten. Ben gördüm allah size de görmeyi nasip etsin. İyi geceler.