Editörler : "eskiyara"Pangaea

Arif Muteber
Yasaklı
30 Ocak 2018 23:16

DYK'lar hiç bir zaman bir dershane havasını ve etkisini yakalayamaz. Mümkün değil!..

Dershaneler profesyonel eğitim veren ve sürekli yarış içinde olan eğitim-öğretim birimleriydi. Ne yazık ki, artık o eski dershaneler yok!..

Buna rağmen DYK' lar hiç verilmese, olmasa daha mı iyi olurdu?.. Kesinlikle hayır!..

31 Ocak 2018 00:17

Gardaş anlamıyorum bu hazımsızlığı! Biz köy okulunda sadece DYK ile hiçbir dershane imkanı olmayan yerde 6 burslu öğrenci ile birçok anadolu ve 4 fen lisesi çıkardık.Eee hadi kapattın Dyk yı bu iyi çocuklar ne yapacak soruyorum size? Önceden fetö hdpkk gibi yapıların ağına ve onlara bağlı kurumlar kapıyordu çocukları şimdi böyle bir şey var mı?

O zaman bırakın da okullarda çocuklar az da olsa test soru deneme çözsünler.


Arif Muteber
Yasaklı
31 Ocak 2018 04:10

Haklısınız...

DYK' lar olmasa, özelden takviye özel dersler alamayacak gariban öğrenciler daha zayıf olacak ve büyük sınavlarda o garibanlar çaresiz kalacaklardı.. Bırakalım da DYK' lar devam etsin..

31 Ocak 2018 09:49

Mevcut 10 kişiden az olursa kurs yapılmaz hocam.

ve ikinci sarı kart, 6 yıl önce

Hala kıskançlık diyorsunuz. Özel ders veren, dersane işleten, dersanede çalışan bir sürü öğretmen var. Hepsi de emek veriyor, alın teri döküyor ama kurslardaki durum farklı.

Öğretmen kulis yapıyor, öğrenciden TC alıp sisteme giriyor. Gelmeyeni neredeyse sözlü notu ile tehdit ediyor. İki üç kişilik hatta bazen boş sınıflarda kurs(!) yapılıyor.

6 saatlik dersinde hiçbir şey veremeyen öğretmen, 2 saatlik kursta çocukların uçuşa geçtiğini söylüyor. Daha bir sürü şey...

31 Ocak 2018 09:55

Dyk olmalı fakat daha denetimli olmak kaydıyla ...Kurs açmak zorunlu bir durum olmamasına rağmen kendine giremeyeceği kursu açan idareciler var.


emir turhal55
Aday Memur
01 Şubat 2018 09:04

Okullardaki eğitim çok zayıf olduğundan, bu kurslara mutlak ihtiyaç var. Hatta daha kaliteli bir eğitim sağlanmalıdır.. Madem ki dershaneler yok, hiç olmazsa bununla yetinmelidir.


emir turhal55
Aday Memur
01 Şubat 2018 09:15

2017 yılındaki LYS' de sorulan 40 Matematik sorusunda, devlet okullarının durumu iyice ortaya çıkmıştır. Liselerdeki eğitim ve yüz kızartacak acı tablo aşağıdaki gibidir:

...

1. Anadolu Lisesi mezunları 40 sorudan sadece 8 tanesini doğru yanıtladı.

2. Genel Lise mezunları, 40 sorudan sadece 3 tanesini çözebildi.

3. Meslek Lisesi mezunları 40 sorudan sadece 2 tanesini doğru bildi.

4. İmam Hatip Okulu mezunları, 40 sorudan sadece 1 tanesini doğru yanıtladı.

....

Hala, devlet okullarında eğitim var diyebiliyor musunuz?. Devlet okulları büyük sınavda döküldü.

Öğrenciler çok zayıf, öğretmenler çok zayıf, MEB çok kötü yolda ve durumda.. Müfredat zayıf..

..

İçimiz titreyerek hülasa edersek: Dershanelerin kapatılması, felaketlerin felaketini yaratmıştır.


xrainmannnx
Yasaklı
06 Mayıs 2018 04:38

Neden kursa girmeden bizim maaşlar 5000 tl ye var mıyor? Neden diğer meslek grupları mesai dışında herhangi bir etkinliğe katılmadan bizlerden daha fazla maaş alıyor? Bu kurslar olmasaydı öğretmen taban maaşlarına artırım yapılacaktı şimdi ise kimi alıyor 4500 tl kimi aluyor 3000 tl. Müstehaksınız.


er-form
Müsteşar
06 Mayıs 2018 19:48

Kurslar gereklidir ve açılmalıdır da.

Çok faydalı olan, çok güzel işleyen birçok yer gördüm.

Sizin kurumunuzda aksayan yönler varsa düzeltilmesi doğrultusunda gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz.


xxlarge-
Şube Müdürü
07 Mayıs 2018 16:13

Benim iki tane çocuğum var. Sınavlarda test usulü soru soruluyor. Dershaneler de kapatıldı. Dershaneye gönderemiyoruz. Özel kurs aldırsan dünya parası. Hem özel kursta sanırım öğretmenler test çözdürmüyor. Ben şimdi ne yapmalıyım.


selamdar
Yasaklı
07 Mayıs 2018 18:22

İşte sevgili arkadaş eğitimi böyle rantlaştırdılar. Açıkçası dershaneleri kesinlikle savunmuyoum. Ama dershane adı altında temel lise ve özel okullara prim veren lobi ve vesayetçi zihniyet, ( sözüm ona) bakarsanız Fetö karşıtı gibi lanse etti kendini ve milleti böyle bir çıkmaza süreklediler. Bu bir tuzaktı ve zımmen başardılar. Eğer eğitimde "eşitlik" ilkesi yani fırsat ve imkan eşitliğinden söz edilecekse, bu kurslardan önce o mantaliteye öncülük eden özel yapılar lağvedilmelidir. Dyk kursu meselesi epey farklı. esasında rant olmasa işin içinde, kimse kapatılmasına taraf değildir.

Malesef eğitim felç..

xxlarge-, 6 yıl önce

Benim iki tane çocuğum var. Sınavlarda test usulü soru soruluyor. Dershaneler de kapatıldı. Dershaneye gönderemiyoruz. Özel kurs aldırsan dünya parası. Hem özel kursta sanırım öğretmenler test çözdürmüyor. Ben şimdi ne yapmalıyım.

08 Mayıs 2018 18:15

Hiçbir dershane özel ders imkanı olmadığı halde sadece dyk ile bursluluk kazanan fen anadolu lisesi kazanan öğrencilerimiz oldu neden dyk gereksiz olsun.Evet denetlensin

test soru deneme çözülsün daha faydalı olacaktır.


yeditepelisehir
Daire Başkanı
09 Mayıs 2018 09:08

öğretmenler az da olsa ekonomik getiri el de ediyor. kurs açamayanların bu hasedi nedir ya? sanki devlette her şey 10 numara yerli yerinde kullanılıyor da 3 kuruşluk kurs zoruna gidiyor. kendi ayağına sıkmaktır bu. boş gündemlerle zaman kaybetmeyin.


ancelo
Yasaklı
12 Mayıs 2018 20:47

Meseleyi pekala güzel dile getirdiğim düşüncesindeyim. İnşallah hayırlı bir adım atılır ve hallolur.

https://www.memurlar.net/haber/748199/ince-sozlesmeli-ogretmenlik-ve-mulakat-kalkacak.html

Başta Proje okulları, ardından yandaş idare ile bağlı öğretmenlerin mekanizmasına sunularak/peşkeş çekilerek verim noktasında sınıfta kalan DYK Rant Kursları ve Paralı Temel liseler geçmiş bakanlığın kirli-mimli projelerinden olup derhal yapılandırılmalı, buna imkan tanınamayacaksa ivedilikle bütün tamamı kapatılmalıdır sayın cumhurreis. Anayasal düzene göre "Eğitimde Fırsat ve İmkan Eşitliğini" bozan temel liseler ve Dyk kursları, gelinen noktada eğitim camiasının başına tam bir bela olmuştur. Diyecekseniz eğer temel liseyi anlarım da Dyk ne alaka? Derhal ileteyim: Kimi okullarda ilden ile, ilceden ilçeye değişen görece; haftasonu kurs açmama, öğrenci devamsızlıkları sonucu ya da idarelerin istememesine müptesel bir kısım okullarda kimi derslerin açılamaması sonucu "Çifte Standartlı Uygulamalar" öne çıkmıştır. Devletin malı deniz yemeyen keriz mantalitesinde son noktadayız artık. Son zamanlarda en ağır tepkilerin odağı, konumu ve statüsündeki Dyk kursları amacından sapmiş, verim noktasında öğrenciyi 7-8 saat dersin ardına zorla okulda tutan zulümlü bir profil sonucuna yol açmış, üstelik düpedüz devlet kaynağını kaymak görme anlayışını doğurmuştur. Acil olarak normal ücreti ve hafta sonu (olmazsa olmazı) düzenlemesine geçilmeli, bakanlığın talimatına rağmen bir kısım idarelerce defatle kurslara ağız sulandırmaların önü alınmalı, ayrıca talepçi öğretmenlere rant düzeneğinden çıkarılan eşit veya adaletli bir görev dağılımı ile yapılandırılmadığı takdirde kesinlikle kaldırılması gerektiğini haklı gören ve bulanlardanım. Diğer yandan devletimizin ekonomik badiren geçtiği böylesine zor bir zamanda, ebette tasarrufa gidilmelidir. tasarrufa gidilemeyecek tek alan vatan savunması ve istiklal mücadelesidir. geri kalan her kamu kurumu, kuruluşu ve bakanlığında aslolan tasarruf tedbirlerine riayettir. Dyk yani Destekleme ve Yetiştirme Kursları ise maalesef verim noktasından uzak olmasından tutalım ki rant/yandaş odaklı düzenlemelerine kadar başlı başına bu külfetin temel figuranıdır? Saygılarımla.

Toplam 74 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi