Editörler : Pangaea
30 Eylül 2017 15:21

Cumhurbaşkanı erdoğan insanımız iş beğenmiyor

siz özel sektördeki çalışma şartlarını düzeltin ki insanlar da çalışsın. siz oğlunuzu gidin havalimanı projesinde işçi olarak çalıştırın. işçilik kötü bişi değil ki? herkes işçi olabilir.


engineer0
Genel Müdür
30 Eylül 2017 15:28

siz devlet olarak kendinize sordunuz mu insanlar neden çalışmak istemiyor devlette memur olmak istiyor diye. bu zamanda kimse kimsenin işinde artık çalışmak istemiyor. adam simit de satsam kendi işim olsun diyor. bu ülkede üretim artması isteniyorsa çalışanına değer vereceksiniz. çalışanına değer vermeyen bir ülke asla bi yere varamaz. avrupada amerikada insanlar yılda 100 bin dolarla çalışırken neden 3000 tl maaşla çalışsın insanlar bu ülkede. bizler çalışarak şirket sahiplerini zengin ediyoruz. başka bişi olduğu yok.


engineer0
Genel Müdür
30 Eylül 2017 15:30

yanlış anlaşılmasın ben muhalefet değilim. sadece kendi iş sorgulamamızı yapmamız gerektiğine inanıyorum. ne bir küfürde bulundum ne de kötü bişi söyledim. düşüncemi belirttim. herkes herkes gibi düşünmek zorunda değil.


engineer0
Genel Müdür
30 Eylül 2017 16:09

adama veriyorsun 1400 lira para adam bu paraya ev mi tutsun çoluk çocuğunu mu geçindirsin ne yapsın bu adam bu paraya. istanbul gibi bi yerde 1400 liraya çalışacak ev tutacak yol parası verecek. adam çalışmak için üstüne bi de cebinden para mı verecek. bir sürü de yorulacak adam. ne anladık bu çalışmaktan. otursa evinin önünde simit satsa daha çok kar etmez mi? sabah insanları personel servisiyle otobüslerle işe getiriyorlar kendileri son model arabaları ile şöförleriyle korumaları ile işe geliyorlar. haklı olarak çalışan insanlar şunu düşünüyor ben bu adam için sabahtan akşama kadar çalışıyorum bu adam rahat yaşasın diye mi çalışıyorum sorusunu soruyor kendine. yanlış konuşuyorsam yanlış konuşuyorsun diyin. ingilizler sömürgeci diyoruz kusura bakmayın da biz kendi vatandaşlarımızı sömürme konusunda ingilizleri geçtik.


engineer0
Genel Müdür
30 Eylül 2017 16:14

işçi hakkını alsa ya der hakkımı alıyorum alın teri döküyorum. ev kiralamaya gelince 3 5 bin lira fiyat çekerler maaş istemeye gelince vay asgari ücret 1400 lira oldu. kıyameti koparırlar. bunlar hep devletin vatandaşına sahip çıkmamasından kaynaklanıyor. ÇİN neden büyük bir ülke. orada da işçiler az paraya çalışıyor ama kendilerine sahip çıkan bir devlet var ortada. yani öle kimse ÇİN de işçi çıkartacak haklarını vermeyecek öle şeyler yok. devlet tepesine biniyor. bizde özelde işten çıkartınca hiç bir hak alamıyorsun 6 ay çalışmamışsın. 6 ay çalışmak demek ne demek bi bilseniz.

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi