Editörler : supporters.

akademisyen 64
Müsteşar Yardımcısı
20 Kasım 2017 10:00

Rektörün akademisyen odalarıyla ilgiediği üniversite nasıl bir üniversitedir?


Akademisyen3468
Aday Memur
30 Kasım 2017 16:35

Çok teşekkürler, ben rektörlüğe başvurumu yaptım. Konunun her aşamasının usule uygun olup olmadığının incelenmesi için soruşturma açılmasını talep ettim. Henüz oradan bana dönüş olmadı, onu bekliyorum. Asla geri adım atmayacağım, rektörlük de dekanlığın haklı olduğunu söylerse mahkeme yoluna gideceğim.

Bugün de Dekanlığımın bana "emirlerine uymadığım ve başka bir kuruma burayı şikayet ettiğim"e dair sebeplerle hakkımda soruşturma açıldığını öğrendim. Soruşturmacı sadece bir kişi o da dekanın aynı abd'sinden bir hoca tayin edilmiş. Bu da Dekanlığımızın ne kadar adil olduğunu gösteriyor aslında. Ortaya atılan bu sebeplerle ilgili savunmamı yapacağım. Ben belli yazışma süreçlerinden sonra istenen odaya yerleştim ki zaten diğer hoca benim yerime yerleştiği için ve emre uymadı denmemesi için başka seçeneğim yoktu. Başka kuruma şikayet de son derece komik bir durum: Eşyalarım taşınırken arasında kütüphaneden aldığım kitap da vardı, ben de kütüphaneye bilgim dışında böyle bir taşınma işlemi yapıldığını, bazı eşyalarımın da odamda alıkonulduğunu, dolayısıyla da bu taşınma tarihinden bu yana bu kitapla ilgili de bir bilgimin ve gözetimimin olmadığını bildiren bir "bilgi verme" dilekçesi yazdım. Yazılan yazının şikayet mi bilgi verme mi olduğunu da uzmanlık alanım dolayısıyla çok iyi bilmekteyim.

Adalet her zaman bizimle olsun, benim buna inancım hep var.

Ispartalı., 6 yıl önce

Değerli Akademisyen arkadaşım merhaba,

Öncelikle hoşunuza gidecek olanı mı? İşinize yarayacak olanını mı? Söylememi istersiniz. Arkadaşım çok doğru bir yol izlemişsiniz. Öncelikle yönetmelik gereği Bölüm başkanı istemedikçe bir akademisyenin odası değiştirilemez. Değiştirilirse de suç işlenmiş olur. Siz doğru olanı yapmışsınız. Tutanak tutmuş gerekli evrakları hazır duruma getirmişsiniz. Ve dahi dekanlıktan odayı boşaltıklarına dair tutanak ve görüntü istemişsiniz. Bunların hepsi doğru. Ve bilinçli olduğunuzu gösterir.

Önünüzde iki yol var;

1. Kabullenmek

2. Karşı çıkmak

Kabullenirseniz devamını bekleyin. Kabullenmez de karşı çıkarsanız iki yol var.

1. Rektöre gitmek

2. Mahkemeye gitmek

Bugüne kadar edindiğim tecrübelerden hareketle bir dekan rektörden habersiz bu şekilde hareket edemez. Yani rektörün haberi yoksa da şimdiye kadar ikna edilmiştir herhalde.

Kalıyor mahkeme. Mahkeme çok uzun soluklu bir süreçtir. Düşünün 2016 Eylül ayında açılan yürütme durdurma davası hala devam ediyor. Yani "yürütme durdurma davasının" ne demek olduğunu bildiğinizi varsayıyorum. En geç bir ay içinde sonuçlanması gereken bir dava 14 aydır sonuçlanmadı. Adalet adalet.

Yani değerli akademisyen arkadaşım,

sabrın ve tahammülün var ise kesinlikle hakkını ara amma velakin yarıda bırakacaksan hiç bu işlere girme derim.

Aranıza bir büyük girsin işi sulh yoluyla halledin


Ali Balcı
Aday Memur
24 Ekim 2020 14:34

Değerli Hocalarım,

Olayın üzerinden üç yıl geçmiş. Ancak şu an budurumun bir benzerini yaşamaktayım. Mahkeme sonucu ya da olayın sonucu ne oldu? Ben de dimdik durup bu işin üzerine gitmeyi istiyorum. Sineye çekmek gururuma dokunacak.


doç2017
Memur
26 Ekim 2020 09:22

Sayın hocam, akademik etikten, adil idarecilikten anlamayan o kadar çok dekan var ki...her şeyi "ben yaptım oldu" ya getirip insanların haysiyetiyle oyuncak gibi oynuyorlar. Bu insanlara pabuç bırakmamalıyız, benim nacizene tavsiyem, tüm delillerinizi ve tanıklarınızı toplayınız, size yapılan tüm mobing uygulamalarını yazınız, rektöre bildiriniz (rektör ve dekan yakınsa işe yaramayacaktır ama o kadar yakın değillerse işe yarayabilir) cimere yazabilirsiniz, avukatınız aracılığı ile yazı gönderebilirsiniz, sendika aracılığı isteyebilirsiniz, meslek odası başkanınızdan yardım isteyebilirsiniz, rektör yardımcılarından bizzat randevu alıp görüşebilirsiniz...bizim dekan da fakültede bir çok hocaya mobing yaptı, tüm şikayetler rektöre gitti, rektör ve dekan yakın olduğu için hiçbir sonuç alalamadılar ama rektör değiştiği anda her şey değişti, dekanın makamdan inişi kolaylaştı...hep bu şikayetler sayesinde...pes etmeyin derim hocam...

Toplam 24 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi