Editörler : oto-danisman-expert
18 Kasım 2017 16:35

Tırların ve kamyonların kaplama lastikleri yollarda büyük tehlike saçıyor

Özellikle otobanda ve şehirler arası yollarda 100-120 gibi hızlarla ilerlerken, yolda tır veya kamyondan çıkmış kaplama lastikle kaşılaşılıyor.

Herkes bunlarla karşılaşmıştır. Şansınıza eğer verilmiş sadakanız varsa, üstünden veya yanından geçip kurtulursunuz. Ama Allah korusun, panik yapıp afallarsanız herşey olabilir. Zincirleme kazaya bile neden olabilir.

1-Böyle bir durumda yapılması gereken en doğru hareket nedir?

2-Bunları hiç düşünen, denetleyen bir birim var mı? Tırlar ve kamyonlar lastik muayenesinden geçiyor mu?


JanissaryWolves
Daire Başkanı
21 Kasım 2017 21:53

Karayolları topluyor onları. Gördüğünüz zaman kaza yapmadıysanız karayollarını arayıp bildirebilirsiniz :)

22 Kasım 2017 00:58

Bir abimizin aracı bu yüzden hasar gördü


otomobil-savaslari
Şube Müdürü
01 Eylül 2018 00:25

Kurban bayramında ve okulların açılacak olması sebebiyle,

yollara çıkan arkadaşların birçoğu, yaz sıcakları nedeniyle yollarda bol miktarda kaplama lastikolduğunu ve dikkatli olunması gerektiğini söylüyorlar. Özellikle bu yıl çok fazlaymış.

LÜTFEN siz de yakınlarınıza otoyollarda, özellikler tırların ve kamyonların yoğun olduğu otoyollarda her an KAPLAMA LASTİK ile karşılaşabileceklerini söyleyin. Bu durumda panik yapmamak en iyisi. Çoğu araba lastiğin üzerinden geçtiğinizde altına alır ve kenara atar. Yİne de işin uzmanına danışmakta fayda var. Araçları yakın takip etmez ve 120 den çok hız yapmaz iseniz, böyle bir durumla karşılaştığınızda çözüm üretebilirsiniz. Tır ve kamyonlara fazla yaklaşmayın, yanında fazla durmayın, sollayın geçin. Her an lastik atabilir.


ahmet99
Daire Başkanı
01 Eylül 2018 21:18

Tır ve kamyonun kendisi başlı başına bir tehlike bu ülkede. Çünkü şöförlerinin büyük çoğunluğu maalesef görgüsüz eğitimsiz insanlar. Bir kısmı görgülü ve aklı başında insanlardır onları tenzih ederim. 3 şeritli yolda birbirini sollamaya çalışan kamyonlar.Sol şeride geçip önündeki araçları 5 dk uğraşıp sollamaya çalışan kamyonlar. Ana yola gece yarısı dorsesiyle komple yolu kaplayarak çıkan tırlar ve onlara çarpmamak için fren üstüne fren yapan sürücüler. Kaplama lastikleriyle terör saçan kamyonlar. 10 numara yağ yakarak çevreyi mahfeden kamyonlar. Araçları yüksek olduğundan otomobilleri böcek gibi gören nasıl olsa kaçmak zorunda diyen kamyon şöförleri. Her yolculukta kendilerine bol bol beddua ediyorum.


TimKing
Aday Memur
15 Ağustos 2022 14:15

Benim arkadaşlardan biri de bu şekil kaza yaptı. Hatta ona da arkadan bi volvo çarptı sonra. Benim arkadaşın araba patates olmuş ayıptır söylemesi ama Volvo? hep söylüyoruz ama bambaşka bi şey ya bu arabalar başka bi sevda. Bi de bunların traktörleri çok tatlı durmuyor mu. https://www.truck1.com.tr/tarim-araclari/traktorler/volvo ben sıkıldıkça böyle girip bakıyorum traktör alacağımdan değil. Çok tatlılar gerçekten. Tarlam olsa hemen alırdım :D köye dönersem de condereyi satıp bundan aldırıcam amcama. Poz keserim arada köyde gezinip. Canım köy çekti bak şu an hava da ne güzeldir şimdi orda. Musluktan mis gibi su aksa da içsek

Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi