Editörler : E.Kayı Han
13 Aralık 2017 11:57

Memurlar.net 4/B'li kadro haberi yap

Sadece meraktan soruyoruz sayın editör bilmek istiyoruz herkes merak ediyor cvp verirseniz veya verebilirmisiniz


4blikadro
Aday Memur
26 Aralık 2017 10:59

sayısı 200 bine yaklaşan 4b li personel,kadro beklentisi içinde,haber servisi tarafından dikkate alınmasını ve anasayfada paylaşımınızı rica ediyoruz..

4/B li Sözleşmelilerden Devlet Büyüklerine Açık Mektup

Taşeron ve 4/C statüsünde çalışan personellerin kadroya geçirilmesine karşın hali hazırda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre sözleşmeli çalışan memurlara herhangi bir düzenleme yapılmamış olması sebebiyle, kendilerinin de 5 yıldır kadro talep ettiklerini ve bu taleplerinin hayata geçirilmesi, on binlerce 4/B sözleşmeli memur ve ailesinin kamu maliyesine ekstra yük getirmeyecek haklı kadro beklentilerinin göz ardı edilmemesi adına yetkililere sesini duyurmak için sosyal medya üzerinden sesleniyor. İşte 4/B sözleşmeli memurların yetkililere yazdığı mektup;

Sayın Devlet Büyüklerimiz;

Bilindiği üzere kamuda 657 sayılı D.M.K.da 4/A, 4/B, 4/D vb. gibi farklı istihdam şekilleri bulunmaktadır. Bizler 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4B maddesine göre; bakanlıklarda ve bakanlıklara bağlı kuruluşlarda norm kadro karşılığı, istisnasız tam zamanlı olarak çalışan mimar, mühendis,fizyoterapist,veteriner hekim, avukat, hemşire, programcı,,ebe,çözümleyici, zabıt katibi, tekniker, teknisyen, imam, Kuran kursu öğreticisi, öğretmen ve daha birçok bölümünden mezun olmuş meslek mensubundan oluşan alanlarında uzman teknik personeller olan Sözleşmeli Devlet Memurlarıyız. Bizlerde Kadrolu meslektaşlarımız gibi Ölçe Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile Kamu kurum ve kuruluşlarına atanmaktayız.

Görev yaptıklarımız kamu kurum ve kuruluşlarda kadrolu (4/A) memurlarla aynı diploma, aynı KPSS puanı ile yerleşip, aynı kurumlarda aynı odalarda aynı işleri yapmamıza rağmen farklı şartlarda çalışmaktayız. Bunlara örnekler vermek gerekirse 657/ 4Bli personelin babalık izni 2 (iki) gün olmasına rağmen kadrolu (657 4/A) personelin babalık izni 10 (on) gündür. 4B?lilerin evlilik veya vefatlar da izni 3 gün iken kadrolu personelin izni 7 (yedi) gündür. 4/B li çalışanların Doğum sonrası kullanabileceği analık izninde de büyük farklılıklar vardır. Ayrıca nakil atamalarında izin ve harcırah (yolluk) hakları da bulanmamaktadır. 4/B li çalışanlar tüm sözleşme ücreti gelir vergisine tabi olduğu için vergi dilimlerinden ciddi maaş düşüşleri yaşamakta, 4/A lı personellerde bu durum görünmemektedir. 4/B li personellerde görevde yükselme, kademe-derece ilerlemesi gibi haklardan da yararlanamamaktadır. Kadrolu personeller; arazi tazminatı, seyyar görev ücreti gibi ek ödemeler almasına rağmen 4Bliler sadece net maaş almaktadır. Kadrolu personellerin yıllık izinleri diğer yıla aktarılmasına rağmen 657/ 4B lilerin yıllık izinleri aktarılamamaktadır. Kadrolu personellerin, eş durumu ve kurumlarının her yıl belirli zamanlarda belirlemiş oldukları zamanlarda tayinleri mevcut iken 4Bliler bu haklara sahip değiller.

2011 ve 2013 yıllarında Bakanlar Kurulu Kararı ile çıkarılmış olan Kanun Hükmünde Kararnameler ile 4B li personeller Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile 4A kadrosuna geçirildi. Bahsi geçen Kanun Hükmünde Kararnameler belirli tarih aralıkları ile sınırlı olduğu için 657/4A kadrosuna geçiş hakkından bu düzenlemeden sonra işe başlayan 4Bliler yararlanamadı.biz 4/B lilerin kadro beklentimiz hakkında bir çalışma yapılmamış olması bizleri derinden üzmüştür. 4+2 ile alınan 4/B li öğretmen kardeşlerimizin bile ne zaman kadroya geçeceği belirli iken, bizlerin Sözleşmeli olarak 5. Yıla girecek olmamız ve bu kamu çalışan reformundan da bizler hakkında bir düzenleme olmaması bizlerde karamsarlık oluşturmuştur. Şimdi Kamu çalışanları reformu kapsamında çalışmaların başlatıldığı bu süreçte Siz Devlet Büyüklerimizden; yapılacak Kanuni değişikler ile biz 4Bli Sözleşmelilerin, 4A kadrosuna geçirilerek kadrolu çalışanlar ile Eşit Haklara sahip farklı statülerin ortadan kalktığı Kamu Çalışanı statüsüne kavuşturarak on binlerce aileyi de sevindirecek müjdeyi vereceğinizi temenni ediyor ve saygılarımızı sunuyoruz.


uzeyir_laborant
Daire Başkanı
26 Aralık 2017 11:21

Sağlık Söz Sen sendikamız ile kurulduğumuz günden itibaren çalışan haklarımız korumak çalışan barışını göz etmek için; "Sağlıkta Taşerona Hayır" ve "Sertifikasyona Hayır" TT Taglarımız ile yıllardır mücadelesini verdiğimiz ve Taşeron işcilere Kadro düzenlemesi ve 4c Geçici İşcilere 657/4b sözleşmeli kadrolara geçişi getiren 696 sayılı KHK 24,12,2017 tarihinde Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak Resmi Gazetede yayınlandı. Taşerona kadro hayırlı olsun. Kamuda Daimi işci kadrolarına geçecek olan çalışanlarımızı Tebrik eder yeni çalışma hayatlarında başarılar dileriz.

Sağlık Söz Sen olarak Kamudaki mevcut Sözleşmelilerin de 657/4A kadrosuna geçirilmesini talep ettiğimizi bildiririz.#SağlıkSözSen #Kadromuİstiyorum

Toplam 2 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi