Editörler : E.Kayı Han
17 Aralık 2017 00:44

Yeni sınıf adli kolluk ve adlı yardımcı hizmetler

Adliye personelinin ve Ceza Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü personelinin GİH sınıfındaki mevcut durumu, görev tanımı, sorumluluk ve yükümlülükleriyle, hakları arasındaki orantısızlığıyla sorunlarının çözümü, haklarının iyileştirilmesi noktasında yetersiz kalmaktadır.

GİH sınıfında adliye ve CTE personeline yapılacak bir iyileştirme aynı sınıf içerisinde ücret ve sosyal haklarda farklılaşmaya neden olması sebebiyle idare tarafından da tercih edilememesi muhtemeldir. CTE personelinin Emniyet Hizmetleri Sınıfına geçme talepleri forum ortamında ve sosyal medya aracılığıyla giderek armaktadır. İdare tarafından böyle bir tercih yapılabilir ama adliye hizmetleri ve personelinin sorunlarının çözümü bu sınıfa geçirilmeleri pek muhtemel olmadığı için akim kalacaktır.

Yargılama ve infaz hizmetlerinin birbirinin devamı niteliğinde olması sebebiyle, koordineli olmaları gerekmekle birlikte, sorunları, dolayısıyla çözümleride ortak olduğu düşüncesindeyim.

Adli Kollukla ilgili ve Ceza İnfaz Kurumlarının dış güvenliğiyle ilgili, son derece gerekli projeler ya ertelendi yada yeterince gerçekleştirilemedi ki bu konuda idarenin önemli gayretleri oldu ancak; gerek güncel şartlar, gerekse ilgili kurumların ve personelin ihtiyaç duyulan katkıyı, ücret hak talepleri dışında, çözüm önerisi olarak veremediğide ortadır.

Adliye ve CTE çalışanları olarak sorunlarımızı ortaya koymak en büyük hakkımız ama "bizlere acıyın zor durumdayız, yardım edin, durumumuzu iyileştirin" tütünde sızlanan bir dili dışlayarak; sorunlarımız bunlar ve şöyle ....... bir çözüm önerimiz var tarzında olumlu/yapıcı bir dil kullanarak öneriler sunmak idarenin dikkatinden kaçmayacaktır.

Ücrete ve sosyal haklara yönelik talepler haklı ama yetersiz ki vermeden almak hakkaniyete ve iş hayatı koşullarına uymaz, öyleyse; verimliliği, etkinliği arttıracak iş süreçlerine yönelik düzenleme taleplerimizi de idareye sunmalıyız.

Katılımcı, gelişmeye açık bir konu açmak istedim. Polemikten uzak, sürekli fikirler önerilerle güncellenlenen bir konu olması dileğiyle yapıcı yorumları bekliyorum.

Geç saat etkisi nedeniyle eksik/hatamız olduysa affola.


MWWY
Daire Başkanı
17 Aralık 2017 00:57

Hakim ve Savcı dışında kalan adliye personelinin, Denetimli Serbestlik dahil CTE personelinin, ceza infaz kurumlarının dış güvenliğinin akim kalan yasasının ve Adli Kolluk personelinin tek sınıfta birleştirilmesini öneriyorum ki görev tanımların ve organizasyon yapısının islerlik kazanacağı dolayısıyla hak/ücret dengesinin de sağlanacağı kanaatindeyim.


yorgunaday25
Aday Memur
17 Aralık 2017 02:38

kardeşim ağzına sağlık açtığın başlık ve yazın için. bu konuda birlik olmak hepimizin görevi çünkü yaptığımız işe göre aldığımız maaş gerçekten çok yetersiz.sürekli ertelenen iyileştirme vaatlerinden oldukça sıkıldık. umarım açtığın bu başlık bazı adımlara öncülük eder ve biz de hakettiğimiz maddi ve manevi değeri alırız.


cemil1905
Şube Müdürü
17 Aralık 2017 09:24

Ağzına sağlık kardeşim. Hem özlük haklarında hemde maaşlarda ciddi iyileştirmeler lazım. Adalet bakanlığının üvey evlatları olmak istemiyoruz artık.


MWWY
Daire Başkanı
17 Aralık 2017 13:51

Yargı hizmeti/görevi yerine getirmeyen ama yargılama hizmetine yardımcı niteliğinde bulunan, devamı infazı ve iyileştirme faaliyetiyle görevli personel aynı görevi icra etmektedir ve yeni sınıf oluşturulması görev tanımı, ücret, haklar noktasında çözüm olabilir.

Yanlış anlaşılmanın önüne geçmek için başlıkta sınıf isminde geçen "yardımcı" yardımcı hizmetler sınıfıyla karıştırılabilir bunun sonucu mevcut hakların kaybı endişesi oluşabilir ancak burada yargı görevini esas alarak yargılamaya yardımcı "adli yardımcı hizmetler" ismini önerdim.

Şimdiden bir kaç eksi veren olmuş ki bu çözüm ve hak mücadelesinden öte amaçları olanların forumlarda canlı tutmaya çalıştırdıkları şey/konuları sorgulanır hale getirmiştir.

Eleştirel/yapıcı önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar dert bizimse dermanda bizde olmalıdır ki bizden başkasından bizim için bulunmasını bekleyemeyiz.


FERNETTE
Aday Memur
17 Aralık 2017 14:09

Güzel baslik olmuş düşüncelerin de iyi lakin bu yazdıklarını nasıl olacak.


MWWY
Daire Başkanı
17 Aralık 2017 14:27

Katkılanızla gelişerek, öz eleştiriyi dışlamayan haklı somut taleplere dönüşerek olabileceği kanaatindeyim ki bu kişiseldir, asıl olan yargılamaya yardımcı hizmet gören meslektaşlarımızla aynı fikirde ve talep toktasında toplanabilmek

FERNETTE, 6 yıl önce

Güzel baslik olmuş düşüncelerin de iyi lakin bu yazdıklarını nasıl olacak.


L0B0S
Aday Memur
17 Aralık 2017 20:45

İşimizin genel idare hizmetleri ile alakası yokki


MWWY
Daire Başkanı
18 Aralık 2017 09:13

GİH torba sınıftır artık torbadan çıkmamız lazım ki torba yasayla olursa daha manidar olur.

L0B0S, 6 yıl önce

İşimizin genel idare hizmetleri ile alakası yokki

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi