Editörler : E.Kayı Han
01 Ocak 2018 23:55

2010 Kpss nedeniyle ihraç edilenler

Baylok.banka.sendika.okul.yurt.abonelik.himmet.sohbet. vb. Hiç bir kriteri taşımadığı halde. Yalnızca KPSS 2010 şüphelisi listesinde olduğu için ihraç edilen var mı?


yaso06
Memur
01 Ocak 2018 23:56

Khk numarası ve kurum adı belirtelim lütfen.

672/ASPB


yaso06
Memur
02 Ocak 2018 00:25

2010 kpss yüzünden ihraç edilen çok küçük bir azınlık olduğunu ve bu azınlık grubun gözden kaçtığını. Kurumlar arasında uygulama birliği olmadığını. Bu grubun tekrar tekrar haksızlığa uğratıldığını düşünüyorum. Savcılığın kurumların ve ohal komisyonunun gözünden kaçan bir grup. Bu yüzden sanırım bu mağduriyeti yaşayanların diğer gruplara göre daha fazla çaba harcaması gerekecek.


Ahmet Hoca70
Memur
02 Ocak 2018 01:57

Hocam ben de aynı sizin gibiyim.672/ASPB.Emin olmamakla birlikte;Ösym bilirkişisinin hazırladığı dosyalara dayanarak savcılık kurumlardan bilgi istemiş,kurumlarda kafasına göre işlem yapmış.Bir kısmı hiçbir işlem yapmamış,bir kısmı açığa almış,Aile Bakanlığı gibi bürokrasisinin kimlerden oluştuğunu bildiğimiz kurumlarda -hedef saptırmak amaçlı- sorgusuz sualsiz ihraç etmişler.

Ben bakanlığa gittiğimde muhattap bulamadım,gerçi hiçbir yerde muhattap bulamadım ama,sizin görüşüp bilgi alabildiğiniz birileri oldu mu?


yaso06
Memur
02 Ocak 2018 08:18

Malesef hocam. Hic bir şekild e muhatap bulamadım ben de. Çok erdem bir durum oldu hakkında hiç bir iddianame suçlama olmayan insanların ihraç edilmesi. Savcılık kurumun takdiri diyor. Kurum yaşama organınca ihraç edildiniz diyor. Bimer ohal komisyonu diyor. Komisyon savcılık diyor... arada top gibi oynuyorlar dosyayı açıp bakan bile yok. Burada 5-10 kişi bile toplamasak biyerden savcılığa aynı şikayeti yazsak belki mağduriyetinizin anlasilmasanlaşılmasını sağlar.


yaso06
Memur
02 Ocak 2018 08:26

Bir yer değil bimer olacak. Cimere hiç tarzım olmayan bir mesaj yazdım . Hic bir kriteri taşımıyorum. Kpss 2010 dan 88 aldım diye işten atıldım. 95-100 puanlı bir sürü kişi başka kurumlarda çalışıyor. Ohal komisyonuna talimat verin. Mağduriyetinizi giderin yardımcı olun diye biraz ajitasyon yaptım.kisaca yazdım. Uzun yazınca okumazlar diye. Perdeniz dedim. Yalan da değil hani. Adalet bakanlığına sevk edildi diye cevap gelmiş. Belki bu tarz başvuruların sayısını artırabilirsek dikkat çekeriz diye düşünüyorum.


yaso06
Memur
02 Ocak 2018 08:33

Bir de bizim durum açıktakilerden beter. Onlar en azından maaşlarının bir kısmını alıyorlar. İllaki iade olacaklar. Soruşturma bittiğinde. Kurum takdir ettiğinde. Belki ohal bittiğinde.ancak bizim durumumuz vahim.arada kaynayan muhatap bulamayan sesini duyuramayan bir azınlıgiz. İade durumumuz şüpheli. Bu yüzden varlığımızı hatırlatmanız lazım.


Ahmet Hoca70
Memur
02 Ocak 2018 09:14

Bakanlık zaten topu yasama organına atmaktan başka bir şey yapmıyor.Ben sordum "yahu bu benim çalışanımın suçu neymiş diye sormadınız mı" diye.Cevap kem küm.

Bimer,cimer hepsine yazdım da onlarda aynı.

Bir ara düşündüm,acaba savcılığa dilekçe mi yazsam "dosyamı derdest edin bir an önce yargılanmak istiyorum" diye.Dikkate almayacaklarından eminim,kaldı ki takipsizlik alsak bile ne olacak muallak.Velhasıl ne yapabiliriz bilemiyorum.


lapadula
Aday Memur
02 Ocak 2018 09:22

677- Mahalli idareler

Bizim de bylock mağdurlarından hiçbir farkımızın olmadığı anlatmamız gerekli çünkü hiç kriterimiz ve adli soruşturmamız yok resmen durduk yere ihraç edildik. Ohal komisyonunun topu savcılığa attığına dair bir duyummu aldınız ?


yaso06
Memur
02 Ocak 2018 12:26

Böyle bir duyum almadık lapadula kardeş. İnşa llah da olmaz böyle. Ama yapabilirler. Artık her an h


yaso06
Memur
02 Ocak 2018 12:29

Bir de kpss 2010 hiç bir zaman ihraç değerlendirilme kriterleri arasında yer almadı. Bizim kriterlerimize uymuyor diyebilirler. Ya da kriterlerimiz arasında yok. Haksızlığa uğramışlar dönsünler geri diyebilirler


yaso06
Memur
02 Ocak 2018 14:24

Çok doğru bir tespit hocam. baylok listesini sulandırmak için bir sürü masum insanı türlü oyunlarla listeye almışlar. Bizi de kopya çekmediğimiz halde bilir kişi denilen bilmezler ya da bu grubun adamı olmadıkları ne malumlar şüpeli listesine almış olabilir. düşünün tek sefer sınava girmiş 95 almış sınav sonuçlarında bir tutarsızlık yok şüpeli listesine girmiyor. ama benim gibi 8-9 kere sınava girmiş 80-83-85-88 almış sınav sonuçları farklı alın bunu listeye. böyle bir gerekçe olamaz. Sınav sonuçları bireyin dersaneye gidip gitmediğine, çalışıp çalışmadığına, hastalığına, hamileliğine, sınava girdiği ile, iklime, ortama, sınavın zorluk derecesine, standart sapmaya, vb.... bir sürü nedene bağlı olarak farklı gelebilir. Bu onu şüpeli yapmaz. Efendim kopyacılar aynı soruda birleşti diyorlar bu durum benim için geçerli mi bilmiyorum ama sınav psikolojisi insan soruların bazılarını şık eleme yoluyla %50 şansım var diyerek atabilir. bu da sınavın doğasına aykırı değil. Ösymnin bilir kişisi gene kendilerinden. ösym kime emanetti yıllardır sorular nasıl servis edilmiş kitapçıklar nasıl yakılmış medyada dolandı durdu. Bu insanların oluşturduğu listeye göre soruşturma yürütmek de mantıklı değil. Ayrıca neden kurumlarımız ayrı, ohal komisyonu ayrı, savcılık ayrı soruşturma yapıyor ki bu da saçma. Masum insanlara azaptan başka bir şey değil. Neden listeyi ösym hazırlıyor bu da sıkıntı. TUİK ten istatistik uzmanı çağırırsın . 2-3 saatte kim kopya çekmiş kim çekmemiş hemen belirlerler. Onların kod yazan uzmanları var. ösymde bu yetkinlikte uzman yok malesef. Saçma sapan kriterlerle masum insanların canını yaktılar.

lapadula, 6 yıl önce

677- Mahalli idareler

Bizim de bylock mağdurlarından hiçbir farkımızın olmadığı anlatmamız gerekli çünkü hiç kriterimiz ve adli soruşturmamız yok resmen durduk yere ihraç edildik. Ohal komisyonunun topu savcılığa attığına dair bir duyummu aldınız ?


yaso06
Memur
02 Ocak 2018 14:40

Kopyacıları yakalamak istiyorlarsa forumlarda tclerine varıncaya kadar listeleri bulunuyor. çalıştıkları kurumlar belli. zamanında kopya şüpelisi diye 3000 kişiyi Ankarada sınava soktular. kopyacıların çoğu yenilenen sınava girmedi. Bunlar sabahki sınavla gireceği yere girdiler. Asıl sabahki sınnav iptal edilsin dedik. Kopyacılar dediki biz yüksek puan aldık iptal edilmesin bize haksızlık olur. Onlara haksızlık olmasın diye iptal edilmedi sabah ki sınav. biz onların standart sapmayı düşürmesiyle hem daha düşük puan aldık hem sıralamada gerilere düştük. atanmak için 2 yıl beklemek zorunda kaldık. bu kayıpların hesabını kim verecek? kitapçıkları yakanlar, yaktıranlar, yakılmasına göz yumanlar... bunlar da işinden atılacak mı? Yargı önüne çıkıp ceza alacak mı? 2010 da sanki kopya sınav salonunda çekilmiş gibi gözümüzün içine baka baka kandırsılar oyaladılar bizi. yok sınıflara saat kamera, kalem şeker dağıtma, içeri girişte üst araması... araştırıyoruz araştırdık. diye diye 8 yıl oldu. 6 yıl sonra gene biz masumlar kurban edildik. Kamu görevinden çıkarılmıştır yazıyor hizmet dökümünde. başka bir işe girmemiz mümkün değil. Alamadığımız maaşlar. Yurt dışına çıkış yasağı. Kaçırılan görevde yükselme sınavı(Maaşta en az 1000 tl fark edecekti). Alamayacağımız ek dersler(Ayda en az 650-700 tl). hem fiziksel hem ruhsal olarak yakalandığımız hastalıklar. Çocukların artan okul masrafları. Borç harç. Sosyal izolasyon. daha ne sayayım. zarar üstüne zarar. komisyonla geri dönenlere biriken maaş ödemelerinin yapılamayabileceği riski... Perişanlık.... bir kaç kişi daha gelse de bu mağduriyetleri hergün topluca yazsak memurlar net e anasayfaya taşıması için, cimere bimere savcılığa bıktırana kadar kaile alınana kadar yazsak ne iyi olur.


Ahmet Hoca70
Memur
02 Ocak 2018 17:18

Hocam yazdığınız gibi bu durum "deveye sormuşlar" meselesine benziyor.

2010 KPSS de dahil bir çok sınavda kopya çekildi.

Bizler o zamanlar yırtındık iptal edin diye,"sınava gölge düşürmeyin" başarılı bir sınav geçti denildi.

Sınavda kopya çekildiğini kendileri de bildikleri için,ösymnin içinden soruların sızdırıldığı ortadayken şekerle suyla oyaladılar milleti.

Bütün bunlar yetmezmiş gibi,bu sabıkasına rağmen ösymnin bilirkişi raporuyla -güya- fetö ile mücadele ediliyor.

Valla neresinden tutarsanız tutun elinizde kalacak bir durum.Kime nereye gideceğiz,ne anlatacağız bilemiyorum.


lapadula
Aday Memur
02 Ocak 2018 23:51

Gerçekten sıfır kriterle ihraç edildik ve farkındalık oluşturmamız lazım.Örgütle hiç bağlantısı olmayan bir kişi soruları nasıl ele geçirebilir zaten. İnsanlara ihraç sebebim olarak 2010 kpss dediğim zaman sadece bu mu başka hiç mi kriter yok diyorlar. OHAL komisyonu bile bence yeni öğrenmiştir bu sebepten ihraçların yaşandığını


Ahmet Hoca70
Memur
03 Ocak 2018 11:11

Halbuki yapılacak olan şey o kadar basit ki hocam.Telefon kayıtlarına,para trafiği kayıtlarına bakıldığında her şey gün gibi ortaya çıkacaktır.Her mağdur için 20 dk yeter de artar bile.Önemli olan bunu yapabilecek inisiyatifi almaları.

lapadula, 6 yıl önce

Gerçekten sıfır kriterle ihraç edildik ve farkındalık oluşturmamız lazım.Örgütle hiç bağlantısı olmayan bir kişi soruları nasıl ele geçirebilir zaten. İnsanlara ihraç sebebim olarak 2010 kpss dediğim zaman sadece bu mu başka hiç mi kriter yok diyorlar. OHAL komisyonu bile bence yeni öğrenmiştir bu sebepten ihraçların yaşandığını


Diegosan
Memur
03 Ocak 2018 12:55

Selamın aleyküm. Bende 2010 kpss sebebiyle ihraç olduğumu öğrenmiştim. Khk 686. Ağustosta araştırılmışım fetöyle legal illegal bir bağlantım olmadığı görüldüğü için dokunmamışlar. Ne olduysa karlov suikastinden sonra oldu bizi kripto bellediler heralde ocak başı açık Şubat ihraç.

Dikkat ettiğim genelde herkes geçmiş sınavlarla falan karşılaştırıyor benim onceki sınavlarım 52-58-56 o puanlardaydı. İlk defa dersneye gittim deli gibi ders çalıştım ama başıma gelmeyen kalmadı.

Ben fizik mezunuyum memur olmak zordu ekmeğimi özelde aradım olmadı.

83 aldım yine bi halta yaramadı ancak egm ye girdim.


Diegosan
Memur
03 Ocak 2018 12:57

Ben şahsen kitapçıkları incelerler sorun kalmaz diyordum. Sonradan sağdan soldan öğrendiğim kitapçıklar yakılmış. Şimdi ne olacak nasıl olacak bilmiyorum. Evde çocuk büyütüyorum. Bir nevi bakıcı oldum yani kendi çocuğumun bakıcısı. Bir erkek için çok zor iş onuda bilin.


Ahmet Hoca70
Memur
03 Ocak 2018 12:59

Hocam benim ömrüm boyunca girdiğim sınavları karşılaştırsalar hep yakın sonuçlar.Ancak sizin de dediğiniz gibi çalışıp da yapan yok mu? Bunun en garantili yolu,daha önce de yazdığım gibi telefon kayıtları ve banka hareketlerini izlemeleri yetecektir.

Siz 2010 KPSS nedeniyle ihraç olduğunuzu nasıl öğrendiniz hocam.

Diegosan, 6 yıl önce

Selamın aleyküm. Bende 2010 kpss sebebiyle ihraç olduğumu öğrenmiştim. Khk 686. Ağustosta araştırılmışım fetöyle legal illegal bir bağlantım olmadığı görüldüğü için dokunmamışlar. Ne olduysa karlov suikastinden sonra oldu bizi kripto bellediler heralde ocak başı açık Şubat ihraç.

Dikkat ettiğim genelde herkes geçmiş sınavlarla falan karşılaştırıyor benim onceki sınavlarım 52-58-56 o puanlardaydı. İlk defa dersneye gittim deli gibi ders çalıştım ama başıma gelmeyen kalmadı.

Ben fizik mezunuyum memur olmak zordu ekmeğimi özelde aradım olmadı.

83 aldım yine bi halta yaramadı ancak egm ye girdim.


Diegosan
Memur
03 Ocak 2018 13:11

Bencede o şekilde sonuca varılabilir ama bana çok güven vermiyorlar malesef.

Kardeşimin eşinin dıdısının dıdısı mv imiş ondan rica etmişler o da öğrenip söylemiş.

Ya şu işi açıkta yapsalar yine diyecem adamlar araştırsınlar ihraç ne ya

Ahmet Hoca70, 6 yıl önce

Hocam benim ömrüm boyunca girdiğim sınavları karşılaştırsalar hep yakın sonuçlar.Ancak sizin de dediğiniz gibi çalışıp da yapan yok mu? Bunun en garantili yolu,daha önce de yazdığım gibi telefon kayıtları ve banka hareketlerini izlemeleri yetecektir.

Siz 2010 KPSS nedeniyle ihraç olduğunuzu nasıl öğrendiniz hocam.


yaso06
Memur
03 Ocak 2018 13:43

savcılığı arıyorum muhatabım katip ve katibeler. derdimi anlatmaya çalışıyorum savcı beye iletin diyorum. savcı beyin yapabileceği bir şey yok diyor. aklınıza gelmeyecek yerlere soruyoruz diyorlar. savcı bey topluca karar verecek diyor. Ayrı ayrı soruşturup yılan hikayesi gibi uzatıp topluca karar vermek ne ya? kurunun arasında yaş da yanacak gene. Savcılığa varıyorum katipler kulagında kulaklık müzik dinliyor. Sizi de cüzzamlı gibi dinliyor. Umurlarında değiliz anlayacağınız. Ancak buradan şöyle 5-10 kişi toplanıp da her gün arasak, bimer bilgi edinmeden yazsak, mecbur telefonu açacaklar, 15 gün içinde cevap yazacaklar. Sıkıştırsak süper olur...

Toplam 208 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi