Editörler : Lanet
03 Ocak 2018 11:38

Taşeron kanunu ile zorla emekli edilmek ve işsiz kalmak

Merhaba,

Belediyelerde çalışan taşeronlar için önce kayıtsız şartsız herkes alınacak denildi sonra bir sürü şey çıktı.

"4 Aralık 2017 Tarihli Ve 30280 Sayılı Resmî Gazete'de Yayınlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname?nin Geçici 24. maddenin1. fıkrasında ?Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak? ve ??.istihdam süreleri hiçbir şekilde sosyal güvenlik kurumlarından emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazandıkları tarihi geçemez.?

Yukarıdaki bölümden anlaşılacağı üzere emekliliğe hak kazananlar kendileri emekli olmak için başvurmamış da olsa dışarıda kalıyor.

Şimdi sorum şu ki, kadroya alınmasa da çalışmaya devam edemez mi insanlar? Bunun bir yolu yok mu ya da uygulamada ne düşünülüyor?

Taşeron kadrosu ile kim ne güvence aldı, neyi iyiliğimize geldi ben anlamadım. Şimdi 89 öncesi sigortası başlayan biri olarak ben 45 yaşımda zorla emekli mi edileceğim?


bravehard
Daire Başkanı
03 Ocak 2018 13:42

Aynen öyle emekli olduğunuz için, çalışamayacaksınız.


zzineD
Aday Memur
28 Şubat 2018 09:08

bilgi için sağolun!

Bunun için bir çıkar yol, farklı çözüm üretildiğini duyan olursa diye yazdım. Emekliliğe biz başvurmadığımız ya da sözleşme ko şullarında böyle bir ibare bulunmadığı halde yasal hakkımız olan çalışmaktan yoksun bırakılmak adilane gelmiyor bana.

bravehard, 6 yıl önce

Aynen öyle emekli olduğunuz için, çalışamayacaksınız.


son_azrail
Aday Memur
02 Mart 2018 14:15

Belediyede çalışıyorsanız, 1 Nisan dan sonra Belediye isterse yine taşeron arkadaşlarınızı transfer ettiği şirkete sizi de alabilir. Çünkü şirketleşme sonrası durum henüz net değil... Ve şu an için bir engel olabilecek gibi durmuyor da.


zzineD
Aday Memur
22 Mart 2018 09:51

Bilgi için teşekkürler. Muğlak olan çok şey var bu kadar sona yaklaşıldığı halde.

Bakan'ın açıklaması var o bile havada kaldı:

"Bizim kadro ile ilgili temel kriterlerimizden birisi 4 Aralık'ta fiilen çalışıyor olmak. Bazı kardeşlerimiz 4 Aralık'ta bu geçici, 'joker eleman' olarak kendilerini tabir ediyorlar biz öyle tabir etmiyoruz, biz geçici eleman diyoruz. Hizmet akitleri eğer feshedilmediyse hizmet akitleri askıdaysa 4 Aralık kriterine bakmayacağız ve bu kardeşlerimizin de kadroya geçişlerini gerçekleştireceğiz. Yine engelli kardeşlerimiz var. Emekliliği gelmiş ama emeklilik işlemlerini gerçekleştirmemiş. Bu kardeşlerimizin de geçişlerini sağlayacağız. Emekli olmayacaklar direk çalışmaya devam edecekler. Bunlarla ilgili de gerekli yerlerle yazışmalarımızı yaptık. Yine bir kaç düzenlememiz daha var bu konuda.

https://www.csgb.gov.tr/home/news/bakan-sarieroglu-cinsel-istismar-ve-teror-suclari-disindaki-eski-hukumlulerin-kadroya-gecisi-icin-belirsizligi-3-nisandan-itibaren-giderecegiz/

son_azrail, 6 yıl önce

Belediyede çalışıyorsanız, 1 Nisan dan sonra Belediye isterse yine taşeron arkadaşlarınızı transfer ettiği şirkete sizi de alabilir. Çünkü şirketleşme sonrası durum henüz net değil... Ve şu an için bir engel olabilecek gibi durmuyor da.

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi