Editörler : F16 Gökçen
13 Ocak 2018 11:47

Tamamlayıcı sağlık ve modüler saglik

Arkadaşlar bu başlık altında sizlere özel sağlık sigortaları hakkında bilgi vericem eger sorulariniz varsa onlarada elimden geldigince cevap vermeye calisicagim


Vedna
Aday Memur
13 Ocak 2018 11:48

Tamamlayici Saglik Sigortasi hakkinda;Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü B.13.2.SGK.0.11.05.03 / 674 sayılı 28.06.2012 tarihinde bir genelge yayınlayarak ?Tamamlayıcı veya Destekleyici Sağlık Sigortası? hakkında bazı düzenlemeler yapmıştır.Düzenlemeyle, kurum tarafından kapsama alınmayan, kapsam dahiline alınmış olsa bile kısmen karşılanan sağlık harcamalarının oluşması durumunda veya kişilerin daha yüksek standartlarda sağlık hizmeti almayı talep etmeleri halinde tamamlayıcı sağlık sigortası ile sağlık hizmetlerinin rahat ve sürdürülebilir olması amaçlanmıştır. Ayrıca kuruma geri ödemelerdeki uygulama farklılıklarının kaldırılarak, yaşanan sıkıntıların çözümlenmesi tasarlanmıştır.Tamamlayıcı sağlık sigortası alanların özel hastanelere ödenen ilave (fark) ücretler ile kamu hastanelerine ödenen özel yatak ücretlerini, özel sağlık sigortasına yansıtılabilecek olmaları avantaj olarak düşünülmelidir. Tamamlayıcı sağlıkta yatarak tedavi teminatı ,ayakta tedavi teminatı ve isteğe bağlı olarak doğum teminatı verilmektedir


Vedna
Aday Memur
13 Ocak 2018 11:50

Keşke özel sağlık sigortam olsa diyor, ama bütçe ayıramıyorsanız,

Sağlık ihtiyaçlarınızı karşılamak için SGK ile anlaşmalı özel hastaneleri tercih ediyorsanız,

Yüksek standartlarda sağlık hizmeti almak istiyorsanız,

İlave ücret ödemek istemiyorsanız,

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası tam size göre.Kısacası, eksiğinizi biz tamamlarız, siz sadece sağlığınıza kavuşmanın mutluluğunu yaşarsınız.Size Özel AvantajlarTamamlayıcı Sağlık Sigortası sayesinde; özel sağlık kurumlarında, Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı kurum, branş ve doktorlar tarafından sunulan, Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınan sağlık hizmetleri için, sigortalılardan alınacak ilave ücretleri ödemez ve yüksek standartta bir sağlık hizmeti alabilirsiniz

Bu sağlık sigortası ile Yatarak Tedavi (ameliyat, günübirlik tedaviler), Suni Uzuv, Tıbbi Malzeme ile Evde Bakım ve Ambulans teminatlarından faydalanabilirsiniz. Üstelik anlaşma harici kurumlarda da ek limit imkanıyla!*Tüm bu tedavilere ilave olarak, Ayakta Tedavi ve 12 ay bekleme süresi olması kaydıyla Doğum teminatlarını da poliçenize ekletebilirsiniz


Vedna
Aday Memur
16 Ocak 2018 17:03

Tamamlayan Sağlık Sigortası'ndan kimler yararlanabilir?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapsamında dahil olan 0 ? 64 yaş arasındaki tüm T.C. vatandaşları bu poliçeden yararlanabilir.

Tamamlayan Sağlık Sigortası nerede geçerlidir?

Tamamlayan Sağlık Sigortası SGK ve Sigorta sirketinın anlaşmalı olduğu özel hastanelerdeki belirli sağlık branşlarındaki muayene, tetkik ve tedavi işlemlerinde geçerlidir.


Vedna
Aday Memur
16 Ocak 2018 17:18

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Uygulamasının Avantajları ve Dezavantajları

Tamamlayıcı ve destekleyici sağlık sigortası uygulaması ile bir taraftan Sosyal Güvenlik Kurumu üzerindeki maddi yük hafifletilmeye çalışılırken diğer taraftan da sigortalılar için modern bir sağlık hizmeti başlatılmış olmaktadır. Elbette her yeni uygulama gibi tamamlayıcı sağlık sigortasının da olumlu ve olumsuz yönleri, avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır.

Önce tamamlayıcı sağlık sigortasının avantajlarına bakalım kısaca.

Bu sigortanın en büyük avantajı özel hastanelere ve sağlık kuruluşlarına ödenen fark ücretler konusudur. Bilindiği gibi Sosyal Güvenlik Kurumuile anlaşma yapan özel hastaneler ve sağlık kuruluşları, tedavi ücreti olarak belli bir tutarı fark ücreti adı altında tahsil ediyorlar. Şimdi tamamlayıcı ve destekleyici sağlık sigortası yapılması durumunda ödenen bu fark ücretleri de sigorta güvencesi altına alınabilmektedir.

Yine kamu hastanelerinde yatarak tedavi sırasında özel oda veya özel yatak talep edilmesi halinde bu ücretler de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanmıyor ve sigortalının kendisinin ödemesi isteniyordu. Tamamlayıcı ve destekleyici sağlık sigortası yapılması durumunda, ödenen bu ücretler de sigorta güvencesi altına alınabilmektedir.

Bu şekilde tamamlayıcı sağlık sigortasının en büyük avantajı, Sosyal Güvenlik Kurumu?nun ödemediği veya sağlık hizmeti olarak sigortalılara sunmadığı hizmetlerin sigorta şirketinden talep edilecek olmasıdır.

Bunun yanında yeni sistem ile birlikte, bazı kişiler için, daha iyi hizmet alma imkanı yaratılması da bir avantaj olarak gösterilebilir.

Tamamlayıcı sağlık sigortasının çok da fazla dezavantajı olduğu söylenemez. Bir dezavantaj hasta katılım paylarıdır. Özel hastane ve ya sağlık kuruluşu tarafından emeklilerden talep edilen hasta katılım payları sigorta şirketleri tarafından teminat konusu yapılamayacaktır. Hasta katılım payları yine eskiden olduğu gibi emeklilerin aylıklarından kesilmeye devam edecektir.

Yeni uygulamanın bir dezavantajı da sağlık uygulama tebliği ile ilgilidir. Yeni tebliğ, yazılacak reçetelere dört kalem ve bir kutu bedeli sınırlaması getirmiştir. Bu durum, ihtiyaç halinde daha çok özel hastane veya sağlık kuruluşuna gitmeyi gerektirecektir.

Herşeye rağmen tamamlayıcı ve destekleyici sağlık sigortası uygulaması, çağdaş bir yaşam tarzının gereği olarak sigortacılık sektöründe yerini almıştır.


makalekurdu
Aday Memur
03 Ocak 2019 15:23

Okunması gereken bir konu olmuş ahsen tebrik ederim. Tamamlayıcı sağlık sigortası konusunda önerebileceğim Doğa Sigorta benimde. Aklıma takılan bir çok soru vardı sağolsunlar hepsini cevapladılar.

Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi