Editörler : E.Kayı Han
16 Ocak 2018 09:04

İlahiyat ön lisans mezununun yol haritası

Selamun aleyküm arkadaşlar, ben imam hatip lisesi mezunuyum geçen senede ilahiyat önlisans tan mezun oldum, ben bi an önce görev almak istiyorum, nasıl bir yol izlemeliyim, özellikle fahrilik ve kuran kursu öğreticiliği için, kpss ye hiç girmedim, vericeğiniz değerli bilgiler için şimdiden teşekkürler.


mehmet35200
Kapalı
16 Ocak 2018 09:54

Öncelikle kpss ye hazırlan. İyi bir puan alın ama en önemlisi ne olmak istediğinize karar vermelisiniz.Fahriligi boşver kadrolu olarak atanın. Kendinizi iyi yetiştirin mesleğinizin ilgili olarak bu arada.


ilahiyatlihafiz
Kapalı
16 Ocak 2018 11:04

4 yıllık ilahiyat bitirmeye çalış düz önlisansla fazla bişi elde edemezsin hocam.


Mahzun_
Müsteşar
16 Ocak 2018 14:51

DGS ye gir İlahiyat bitir


m a v i i
Şef
16 Ocak 2018 16:39

4 Yıllığa tamamlamak çok meşakkatli ve masraflı gözüküyor o yüzden şu anki durumumla görev almak istiyorum.


Mahzun_
Müsteşar
16 Ocak 2018 19:43

Bu alımlardan sonra uzun bir süre alım olmaz. Geçen yıl önlisans mezunlarına baya Kadro verdiler yakın zamanda böyle bir imkan zor gelir. O yüzden okul durumunu iyilestir. Zaten lazım olacak alım olmasını beklemek yerine Lisans bitirmeye bak bence.


mes.A
Memur
16 Ocak 2018 21:42

as. hocam 2018 yani bu sene yapılacak olan KPSS b gurubu ve hemen ardından yapılacak olan DHBT sınavına girmelisiniz. sınav takvimini ve başvuru tarihlerini ÖSYM nin sitesinden takip edebilirsiniz. diyanette görev alabilmeniz için kpss+dhbt sınavına ilahiyat ön lisans olarak girip gerekli puanı aldıktan sonra diyanetin kadrolu veya sözleşmeli alım yapmasını bekleyip takip edeceksiniz. bekleme aşamasında da olsa diyanette görev almak isterseniz erkekler için vekil imamlık , bayanlar için fahri kuran kursu öğreticiliği için size en yakın müftülüklerin sitelerini takip edebilirsiniz. şunu hatırlatmak isterim vekil imamlık ve fahri öğreticilik maddi olarak size uygun gözükmese bile sizin daha sonraki kadrolu veya sözleşmeli alımlar için yararınıza olacaktır. kendinizi geliştirmeniz babında, ve son olarak vekillik fahrilik dahi olsa kpss+dhbt puanınızın elinizde olması gerekiyor ki buda 2018 yılında gireceğiniz kpss+dhbt sınav sonucunun 04.01.2019 tarihinde açıklanacağı ösym nin sitesinde yazıyor. ALLAH gönlünüze göre versin.

m a v i i, 6 yıl önce

4 Yıllığa tamamlamak çok meşakkatli ve masraflı gözüküyor o yüzden şu anki durumumla görev almak istiyorum.

Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi