Editörler : Pangaea
16 Ocak 2018 13:04

Kpss de tarih ve cografya icin calisma onerilerinizi rica ediyorum

Merhaba arkadaşlar. Herkese kolay gelsin. Baska bir konuya da yazmistim ama yeni konu acmamin, cevap almam acisindan daha hizli olabilecegini dusundum.

Sormak istediğim, tarih ve coğrafya ile ilgili. Tarih ve coğrafya da temelim hiç iyi değil. Hatta SIFIR bile desem yeridir. Kendime sağlam bir temel yapmk istiyorum. Kafamda ki çalışma sitili şu; youtube den ramazan yetgin engin eraydın ve rıza akın kayar hocanın ders anlatım videolarını izlemek ve bunların yanında konu anlatım kitaplarından da çalışmak. Sizce tarih coğrafya için videonun yanından birden fazla konu anlatım kitabı almama gerek varmı, yoksa video ile birlikte bir tane konu anlatım kitabı yeterli olur mu? Yani video olayını saymazsak, genel anlamda da bir ders için iki adet konu anlatımdan çalışmak sizce doğrumu olur ? Bİr konu anlatımdan çalışırken acaba başka konu anlatım kitabında kaçırdığım bir şey olur mu diye düşünüyorum hep :/

Birde temeli sıfıra yakın özellikle tarih ve coğrafya da sağlam temel yapmak isteyen biri olarak tavsiye edeceğiniz çalışma yöntemi var mıdır? İnanın bu tavsiyeye ihtiyacım var. Kafamda ki çalışma şekli, önce kitaptan konuya çalış, sonra videoyu izle, sonra da soru çöz. ""Özellikle konu çalışırken nasıl çalışmayalım"". Bunu özellikle soruyorum çünkü temelim hiç yok, konu çalışma şekli benim için önemli olacak

Şimdiden teşekkürler...


Dördermısra
Aday Memur
16 Ocak 2018 14:13

Merhaba hocam . Son sınavda tarihte 2 yanlış yaptim . Ne kadar cok konu anlatim kaynaginiz varsa o kadar kafanız karışır. Ben Ramazan hocadan dinliyordum. Konunun hemen ardından soru çözdüm ne kadar zor gelse de o sorulara baktim yapamadıklarımi küçük kagitlara yazdım bir zarf dosyanın içine attım. Sürekli yanimda taşıdım otobüste tenefuste her boş anımda okudum. Bir de özet tarih kitabım vardi kisa kısa bilgiler iceren onu da bol bol okudum . Üç soru bankası bitirdim ama daha cok deneme çözdüm. Son aylarda deneme seklindeki kitaplari bitirdim . Cografya konusunda haritalar cizdim yanimda tasidim cok soru cozdum yalniz video dinledim ve yine ozet notlarimı okudum gerci son birkac yıla gore baya bir zordu coğrafya... Tek kaynak yeterli olacaktır farklı soru bankalarından farkli bilgileri not edip okuyabilirsiniz benim yöntemim buydu cok şükür işime de yaradı. Umarim kafanızdaki soruları cevaplamisimdir iyi gunler


nothingface
Aday Memur
16 Ocak 2018 17:42

Hicam tesekkur ederim. Tarih ve cografya da bahsettiginiz ozet not iceren kitaplar hangileriydi. Kitaplardan memnun kaldiniz mi. Tarih ve cografya da hangi kaynaklari kullandiniz kitap olarak. Konu anlatim soru bankasi, ozet kitaplar hepsi dahil ? Memnun kaldiklariniz ve kalmadiklariniz hangileridir.

Kafama takilan sey, bi kaynaktan calistigimda acaba baska bir kaynakta ki bilgiyi kacirirmiyim diye dusunuyorum hep. Ama danistgm arkadaslar konu anlatm olarak cogu kitaptaki bilgilerin ayni oldugunu belki cok cok ufak farklilik olabilir diyorlar. O da onemli degilmis zaten. Ana hatlar olarak butun konu anltm kitaplar aynidir dediler hep. Asil olay soru cozmek galiba. Farkli soru cesitleri gormek. Yaptiginiz Zarf ve harita olayi kafama cok yatti.

Baska nasil tavsiyeleriniz olur. Ozellikle konu calisirken, calisma tarzi olarak. Mesela bir konuyu calisirken nsl tavsiye edersiniz


Dördermısra
Aday Memur
16 Ocak 2018 18:37

Hocam tarih konusunda illaki kaciracaginiz konular olacak her seyi aklimizda tutamiyoruz .Ki tarih sayısal dersler gibi degil , sinava girmeden once sular seller gibi anlatiyordum tarihi ama sinava bir girdim sorular farklıydı yorum tarzindaydi herkes şaşırdı. Kaciracagim konular var diyip kendinize stres yapmayın. Benim hocam soru bankalari ve yediiklimi çözdüm. Ozet kitaplarım da isem ama 2015 basımı. Bunlardan memnun kaldım deneme olarak yediiklim , pegem kullandım. Son ay ne bulursam çözdüm. Tek kaynaktan ilerlemenizi oneririm soru bankalarindan sorulari kisa kisa yazıp okuduğunuzda aklinizda kalacaktır. O açık noktalar da kapanacaktır. Ozellikle tavsiyem her ay denemeleri duzenli yapın kendinizi kontrol edin . Denemelere gore calisma plani yapin bol bol konu tekrari lazim olacaktır unutmamak icin . Ben anlatarak çalışıyordum ozellikle cevremde konu eksigi olan arkadaslarima anlattikca bildiklerim hafizama daha iyi kaziniyordu. Bir de şunu ekleyim benim hocam tarih soru bankası basta zor gelecektir onu konu calisir gibi cozuyordum ve sinava az bir zaman kala da tekrar ettim . Denemelerde yapamadigim sorulari da kesip surekli okuyordum.


snatch1
Memur
16 Ocak 2018 20:04

2017 Kpss ye çalışırken aynı durumdaydım.Sıfır tarih bilgisi ile başladım.konulara farklı kaynaklardan karşılaştırarak çalıştım.kaynaklar sadece Kpss ye yönelik değildi.konuyu çalıştıktan sonra elimde o konuyla ilgili ne kadar soru varsa çözdüm.bir de tarih çalışırken sadece Kpss için değil tarihi gerçekten öğrenmek için çalıştım.konular ve sorular bitince deneme çözdüm.denemeler tekrar için şart.çünkü ister istemez unutabiliyorsun.sonra genel denemelerde her şey yerine oturdu.sonuçta Kpssde tarihten 26 doğru yaptım.tabi sınavda tarihin geçmiş yıllara göre kolay olması bunda etkiliydi o ayrı.

Formül basit konuya 1 kere çalış ama tam çalış ve hemen ardından bol soru çöz.


Alaku
Aday Memur
17 Ocak 2018 00:24

Hocam, ben sayısal temelli olduğum için benimde tarih bilgim hiç yok denilecek kadar azdı(hatta sıfır bile diyebilirim). Tarihten 2017 sınavında 3 yanlışım vardı. Benim size öncelikle tavsiyem; konulara çalışırken sınavda o konudan kaç soru çıktığını öğrenin. Örneğin İslamiyetten Önceki Türk Devletlerinden 1 soru , Kurtuluş Savaşı Hazırlık Döneminden 4 soru çıktı. Fazla soru çıkan konulara diğerlerinden daha fazla ağırlık vermelisiniz.

Tek kaynaktan çalışmanız vaktinizi ekonomik kullanmak için daha iyidir. Ne kadar farklı soru bankası çözerseniz o kadar fazla soru çeşidi görürsünüz. Bence en önemlisi çıkmış soruları çözmenizdir.


nothingface
Aday Memur
17 Ocak 2018 14:45

Cok tesekkur ederm arkadaslar. Yorumlarinizin hepsi onemli benim icin. Tarih konusunda calisma sekli netlesti kafamda diyebilirim. Peki cografya icin nsl tavsiye edersiniz. Bu bos haritalar varmis, dilsiz harita diyorlarmis galiba. Ondan al, kendin ciz ustunu diyorlar.. Sadece taslak harita ustunu sen dolduriyorsun. Peki calisma sekli olarak ne dersiniz. Cog tariheden farkli bi dersler. Gorsel hafiza cok onemli. Cog daki konular icin nsl calisma tavsiye edersnz. Konu calisma anlaminda. Haritalar olsn veya diger konular.


prideandprejudice34
Aday Memur
17 Ocak 2018 19:58

Tarih için ismai adıgüzelin coğrafya içinde engin eraydının konu anlatımlı kitaplarını aldım sadece bunları okuyorum henüz mezun olmadığımiçin video izlemeye pek vakit bulamıyorum bu yüzden sadece okuyarak çalışıyorum ara ara tekrar ediyorım özellikle tarihte tekrarrın çok önemli olduğunu düşünüyorım , başta ezberlenmesi sor gelen bilgiler bile birkaç defa gördükten sonra otomatik olarak ezberliyorsunuz yani bende böyle oldu :) bunun için ezberlenilecek daha çok isim bulunan syfları telf resim çekin ve otobüsteveya herhangi boş bi zmnınızda okuyun isimlere çok aşina olucaksınız benim tavsiyem bunlardı iyi çalışmalar

Toplam 7 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi