Editörler : Lanet
18 Ocak 2018 00:16

Poliüretan enjeksiyon nedir?

Poliüretan enjeksiyon (1) A bileşeni olan prepolimerin B bileşeni olan hızlandırıcı yardımıyla su ile reaksiyona girmesi sonucunda köpük oluşturmasıdır. Poliüretan enjeksiyondan iyi bir sonuç alınması icin enjekte edildiği alanda suyun veya nemin olması gerekir. Carbokaplama poliüretan enjeksiyon su ile reaksiyona girerek poliüretan köpük oluşturur. Oluşan poliüretan köpük suyun geldiği alanda şişerek, suyun sızmasını engeller.

Carbokaplama poliüretan enjeksiyon homojen ve yavaş şismesinden dolayı suyun geldiği alanı tamamen doldurur. Poliüretan köpük yapısının homojen ve sıkı olması suyun köpüğe işlemesini engeller.

Hızlı şişen bir poliürethane enjeksiyon köpük, ilerlemekte zorlanır ve suyun geldiği boşuğu tamamen dolduramaz. Dolayısıyla Poliüretan köpük su ile reaksiyona girdiğinde yavaş kabarması, tüm boşluğa yayılmasını sağlayacaktır. Enjekte edilen poliüretan köpük, sert ve kapalı hücreli olması suyu kesmede büyük rol oynayacaktır. Çok fazla şilen poliüretan köpğün su yalıtımını iyi yapmama olasılığı çok yüksektir

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi