Editörler : crops35
22 Ocak 2018 16:26

Kit'ler KPSS'den çıkarılıyor mu?

Kit'ler kpss'den çıkarılıyor mu ?

KİT'ler KPSS den çıkarılıyor mu ?

KİT' lerdeki taşerona kadro, şartlı veriliyor

Türk-İş Başkanı Atalay, "KİT ler KPSS ile personel alıyordu. Şimdi taşeron ve geçici işçilerden alsınlar. Bunu bir an önce, çabuk, hızlı yapsınlar" dedi.

Kamu iktisadi teşebbüslerindeki (KİT) taşeron işçilerin kadroya alınmasında teknik çalışmalar son aşamaya gelirken, sürece ilişkin yeni ayrıntılar da ortaya çıktı.

KİT lerdeki taşeron işçilerin kadroya alınmasında iki temel şart aranacak.

Birincisi kurumun ihtiyacı olup olmadığına bakılacak. İkinci olarak da asıl işi yapan ?vasıflı? işçilere öncelik tanınacak.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, KİT lerin şimdiye kadar KPSS ile personel aldığını, bunun değiştirileceğini belirterek, alımın taşeron işçilerden olacağını söyledi. Atalay, sürecin Başbakanın ifade ettiği gibi etap etap değil de hızlı şekilde sonuçlandırılmasını da istedi. Sendikalar asıl iş, yardımcı iş ayrımı olmadan KİT lerdeki bütün taşeron işçilerin kadroya alınmasını istiyor. Ancak ilk etapta KİT lerdeki bütün taşeron işçiler kadroya alınmayacak.

Hükümetin çalışmasına göre burada iki temel şarta bakılacak. Birinci olarak KİT olan kurumun ne kadar taşeron işçiye ihtiyacı olduğu belirlenecek. Her kurum kendi ihtiyacı kadar kadro açacak. İkinci olarak da vasıflı işçilere öncelik tanınacak. Kurumlar ihtiyaçları oldukça yeni kadro açacak. Kadroyu KİTlerin bağlı olduğu Hazine verecek. Hazine Müsteşarlığı, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek e bağlı.

KPSS olmasın

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Cumhurbaşkanına, Başbakana konuyu anlattıklarını söyledi. Atalay şimdi, KİT lerdeki taşeron işçilere çözüm bulanacak denildiğine işaret ederek, KİT lere bundan önce işçi, memur alımı KPSS ile oluyordu. Şimdi bunu değiştirecekler. Taşeron işçiler arasından alacağız diyorlar. Bizim talebimiz yeni personeli taşerondan, o kurumlardaki geçici işçilerden alsınlar. İşçi ve memur alımını buradan yapsınlar. KPSS olmasın dedi


ecenazz
Şef
22 Ocak 2018 16:27

arkadaşlar aşagıdaki mesajı memurlarnet editörlerine gönderin

Son dönemde basında yer alan ve bazı siyasilerin de sıkça söylediği kitlerde çalışan alt işveren işçileri yani taşeron personelin çalıştıkları kurumlarda sınavsız bir şekilde kadroya alınacağı ve bundan Sonra bu kurumlara KPSS ile personel alınmayıp personel ihtiyacının bu taşeron personeli istihdam şeklinde gerçekleştirileceği gibi bir çalışma söz konusu olduğu belirtildi bazi siyasi yetkililer tarafından tüm bunlardan anlaşılacağı üzere saygıdeğer yöneticilerimiz bi kesimi kadro hakkı olmamasına rağmen memnun etmeye çalışırken öte taraftan ömrünü eğitime okullara sınavlara vermiş maddi manevi olarak yıpranmış insanların sınavdan aldığı puan ile hakkı olan kadrolara başvurması engellenmiş ve bu eğitimli kendisini yetiştirmiş insanların gerek maddi gerekse manevi olarak emekleri heba edilmiş geleceği çalınmış demektir biz gençler olarak bu haksızlığı kabul etmiyoruz sizlerden de gerekli desteği ilgiyi alakayı görmek istiyoruz


delpiero _7
Aday Memur
23 Ocak 2018 15:41

Teknisyen arkadaşlar sizden hiç ses çıkmıyor bu konuda ama en çok size dokunuyor haberiniz olsun. Teknik kadrolarn yüzde 90 ı kitlere alınıyor haberiniz olsun ve şuan kpss den çıkarılmak üzere..


ssrt
Şef
24 Ocak 2018 11:55

En çok liseleri ilgilendiriyor ama hiç sesleri çıkmayan da liseliler. Sonra 100 kadro verilince kadro yok demeyi bilirler.

delpiero _7, 6 yıl önce

Teknisyen arkadaşlar sizden hiç ses çıkmıyor bu konuda ama en çok size dokunuyor haberiniz olsun. Teknik kadrolarn yüzde 90 ı kitlere alınıyor haberiniz olsun ve şuan kpss den çıkarılmak üzere..


Adayındaadayı
Aday Memur
24 Ocak 2018 21:54

Konunun ciddiyetinin kimse farkında değil


razors
Aday Memur
25 Ocak 2018 09:36

Kitler kpss den çıkmaz ama uzun bir süre alım olmayacağı kesin taşeronlar kadroya geçerse ihtiyaç dışı alım olmucak ama yinede bu durum kitlerin bütçesini kısıtlayacağını buda yeni alım yapmayacağının habercisi olabilir


ssrt
Şef
25 Ocak 2018 12:59

Taşeronları bedavadan kadroya almak için KİT'lerde KPSS yi bir süre kaldırırlarsa o bir süre temelli kaldırmaya dönüşür. Burası Türkiye. Geçici olarak getirilen ötv vergisi ve diğer uygulamaların nasıl kalıcı olduğuna bakmak yeterlidir.

razors, 6 yıl önce

Kitler kpss den çıkmaz ama uzun bir süre alım olmayacağı kesin taşeronlar kadroya geçerse ihtiyaç dışı alım olmucak ama yinede bu durum kitlerin bütçesini kısıtlayacağını buda yeni alım yapmayacağının habercisi olabilir


ssrt
Şef
25 Ocak 2018 22:16

Türk iş Genel başkanı KİT lere bundan sonra KPSS ile işçi ve memur alımı yapılmayıp taşeronların ihtiyaç oldukça bu kadrolara kaydırılacağı bundan sonra KİT'lere KPSS ile alımın olmaması gerektiği şeklinde bir açıklama yapmış.

Daha sonra başbakanda bu açıklamaya paralel yönde bir açıklama yaptı.

Sendika başkanının açıklamasına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://sgkrehberi.com/haber/143698/kit-lerdeki-taserona-kadro-sartli-veriliyor.html

Sendikaay tepki göstermek için

http://www.turkis.org.tr/

AKİM e KİT'lerin KPSS kapsamından çıkarılmaması için mesaj atmak için.

https://akim.akparti.org.tr/akm/Default.aspx

KİT'lerin KPSS kapsamından çıkarılmaması için memurlar netten haber yapılmasını talep edebilirsiniz.

Memurlar net whatsap hattı 0 532 540 0 590


ecenazz
Şef
26 Ocak 2018 14:11

Ergün başkan dedi ki kitlerdeki taşeronu erit kpss yi askıya al taşeronları bitir sonra yine kpss ye devam et almaya demiş başbakana başbakan da bu öneriyi olumlu bulup hayata geçireceğini söylemiş zaten onda öyle dedi kıdemine göre en uzun çalışan dan alınıcak dedi başbakan şimdilik bilinen bu detay yok henüz

arkadaşlar ses versenıze kadrolar elden gidiyor siz susuyorsunuz baksanıza şu mesaja

kitler kadro mücadelesinde birlik olmuşlar bizler hala bir araya toplanıp mail bile atamıyoruz yuh olsun bize

27 Ocak 2018 14:25

mailleri yollayın tepki çekelim bu sınav neden yapılıyor kitler çıkarılacaksa.


muratisiktas
Kapalı
27 Ocak 2018 14:41

arkadaşlar 6 milyon kpss li 1 milyon olan taşeronlar kadar sesimizi çıkaramadık.6 milyon sınava girmiş emek vermiş insanı hiçbir emek sarffetmemiş torpille işe girmiş taşerona ezdirdiler. Buna bir dur demenin vakti geldi geçiyor bile.Arkadaşlar hep birlikte bimere cimere akime şikayet dilekçeleri yollayalım hatta ailelerimize de yazdıralım sesimizi duyurmanın bir yolunu bulalım .ŞU AN İTİBARİYLE CİMERİ BİMERİ AKİMİ DİLEKÇE YAĞMURUNA TUTALIM LÜTFEN HERKES YAZSIN AİLELERİNE DE YAZDIRSIN...


muratisiktas
Kapalı
27 Ocak 2018 14:57

BİZİM EN BÜYÜK EKSİKLİĞİMİZ SUSKUN KALMAMIZ LÜTFEN HERKES TEPKİSİNİ DİLEKÇELERLE BİLDİRSİN


muratisiktas
Kapalı
27 Ocak 2018 18:11

cimere bimere akime türk iş e yazdım. ailemede yazdırdım...


muratisiktas
Kapalı
27 Ocak 2018 18:13

herkes elinden geleni yapmalı sesimizi duyurmalıyız.


Adayındaadayı
Aday Memur
27 Ocak 2018 21:08

Arkadaşlar yetkililere mail atıp sesimizi duyuralım sessiz kalmayalım

Toplam 14 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi