Editörler : E.Kayı Han
28 Ocak 2018 03:34

İsa'nın annesi meryem, hermafrodittir çift cinsiyetli ve bir göstergedir

Kur'an'ı anlamaya çalışmak, bilinçli bir eylem. Temiz bir zihinle baktığımızda ancak apaçık olan gerçeği görebiliyoruz.Bu yazılı göstergelerle birlikte evren ayetleri, kendisini samimice inceleyen zihinleri kaale alıyor.

Enbiya/91 ve Tahrim/12 de; ırzını kale gibi koruyan olarak, Enbiya/91 ve Mü'minun/50 de de; Meryem'in ve İsa'nın bir ayet/delil/gösterge olduğu belirtilmiş.

Irzını sapasağlam koruyan bir kadının nasıl olur da çocuğu olur?Bu konu hakkında Meryem'in annesi ile ilgili bilgilere bakabiliriz.

Al'i İmran 33/37 arasındaki ayetlerde(öncelikle okuyalım lütfen);

1.İmran'ın karısının bir çocuk doğurduğu

2.İmran'ın karısının şüphe etmeden onu kız olarak nitelendirdiği

3.Ama Allah'ın, onun doğurduğu şeyi ondan daha iyi bildiği

4.Erkek, kız gibi olmadığı!

Dikkat ediniz.

Ve burada hepsinden önce olarak, İmranın karısının bir adağı var. Bu atlanılmaması gereken bir bilgidir. Allah, onun bu isteğini kabul etmiştir ve Meryem ve İsa'yı da birbirinin soyundan olmak üzere seçkin kılmıştır.

Al'i İmran 33/37 devam ettiğimizde;

Zekariya'nın hayretle sorduğu soru: "Meryem! Bu sana nereden geldi?". Meryem ise, çocuğun Allah tarafından olduğunu söylüyor.

37. ayette, "Ve onu güzel bir BİTKİ olarak bitirdi" ifadesi var. Nebaten'i başka anlamlarda çeviren mealciler mevcut fakat biz Kur'an'ın ne söylediğine odaklanıyoruz.

Bu kelimenin anlamı bitkidir. Bitki söylemi orada boşuna değildir. Ve düzgün incelendiği taktirde bize Yaratılışımız hakkında bilgi veriyor. Çünkü,

Nuh Suresi 17.ayete baktığımızda:"Ve Allah, sizi yeryüzünden bir bitki olarak bitirdi."Nebaten kelimesi bitki olarak yine karşımıza çıktı.

Dikkat!

Bitkiler bizim Yaratılışımıza bir örnek gösterilmiş. Aynı şekilde, Meryem'in de güzel bir bitki olarak bitirildiği yazılı.Devam ediyoruz korkmadan, ayetler ışığında....

Al'i İmran 42/47. ayetler arasını okuduğumuzda, 47 de: Meryem: ?Rabbim! Bana bir beşer dokunmamışken benim için çocuk nasıl olur?? dedi. Allah: ?Öyledir! Allah dilediği şeyi oluşturur; O, bir işe karar verdiği zaman onun için ?Ol!? der, o da hemen olur? dedi.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

İmranın karısı bir çocuk doğuruyor ama erkek, kız gibi değildir. Ve bu çocuk, yani Meryem, ırzını koruduğu halde bir çocuk sahibi oluyor.

43/44. ayetlerde Meryem'in diğer kadınlardan farklı olduğu anlatılmaktadır. Peki nasıl oluyor bu?

"Erdişilik hermafroditlik ya da erseliklik olarak da bilinir. Aynı bireyde erkek ve dişi üreme organlarının birlikte bulunması.Çiçekli bitkilerin çoğunda? erdişilik görülür. [73?41]Ana Britannica; c:11, s:313)

Yalancı Erdişilik: ? Dişi tipi yalancı erdişilikte yumurtalıkların olmasına karşın ikincîl eşey özellikleri ve dış üreme organları erkeğinkilere benzer. Genellikle ergenlik döneminde kadına özgü ikincîl eşey özellikleri de gelişir. ? Erkek tipi yalancı erdişilikte erbezleri olduğu hâlde ikincîl eşey özellikleri ve dış üreme organları kadınınkilere benzer. Bu durumda dölütte erbezlerinin salgıladığı testosteron hormonu bilinmeyen bir nedenle vücuttaki gerekli değişiklikleri gerçekleştirememiştir. En sık rastlanan tipinde dış üreme organları tümüyle kadın üreme organları görünümündedir; ergenlik döneminde kadına özgü ikincîl eşey özellikleri belirir. Buna karşılık eşey bezleri [erbezleri] ve eşey kromozomları kişinin erkek olduğunu gösterir. Bu tip bozukluk genellikle kız olduğu sanılan çocuğun ergenlik dönemine girdiği hâlde âdet kanamasının başlamamasıyla tanınır. Vücuttaki dokular erkek eşey hormonlarına çok az ya da hiç yanıt vermediklerinden ve dış üreme organları kadınınkilere benzediğinden çocuk kız çocuğu olarak yetiştirilir. .."

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Burada çiçekli bitkilerin çoğunda erdişilik görülmesi konusunu araştıranlar da görecektir ki; bizim Yaradılışımızın bir evresi de budur.

Birdenbire oluvermedik veya gökten yeryüzüne gönderilmedik veya Adem ile Havva(Kur'an'da yoktur) dan üreme değiliz. Bu yeryüzünde, evreler halinde oluşturulduk, var edildik. "Bitki" aşaması da bunlardan sadece biri.

Bu konuyla ilgili bakabilirsiniz: http://www.istekuran.net/makaleler/kur-an-da-meryem.html

https://vahiydini.wordpress.com/2014/12/13/meryemin-cift-cinsiyetli-olusu-ve-isanin-dogumu/

...

Irzını kale gibi koruyan Meryem. İşte sapasağlam deliller.


yeniçeri12
Müsteşar Yardımcısı
30 Ocak 2018 11:49

İnsanlık tarihinde mucize diye bir şey olmadığı gibi memeli hermofrodit bir canlının kendi kendine ürediğide görülmemiştir.Ancak mucizeler insan beyninde düşünsel yani manevi olarak vardırlar.İsanın doğumuda bunlardan biridir.Ana Meryem tarihte yaşamış bir insan değildir.Kadimden beri var olan Dertli insan aklıdır.İşte o dertli akıldan hiç bir neden olmadan Yaşam sevgisi çıkmıstır.İsa olanda işte o Karşılıksız Sevgidir.Ve manevi bir mucizedir.Suçsuz yere hapse düşen ve yıllarca orada yatan fakat yinede yaşamı çok sevip ona küsmemek mucize değilmidir?


yeniçeri12
Müsteşar Yardımcısı
30 Ocak 2018 12:04

Mucizeler beynimize oluşur dış alemede güzellikler olarak görünürler.Tel üzerinde yürüyen parende atan cambazın beynindeki korku hissini yenmeside mucizedir


yeniçeri12
Müsteşar Yardımcısı
30 Ocak 2018 12:13

yeniçeri12, 6 yıl önce

Mucizeler beynimize oluşur dış alemede güzellikler olarak görünürler.Tel üzerinde yürüyen parende atan cambazın beynindeki korku hissini yenmeside mucizedir


Temiz akıl
Memur
30 Ocak 2018 17:43

Merhaba.

Konuya verdiğiniz cevaplardan sonra bugün daha farklı sitelerde araştırıp öğrenmeye yöneldim.Örneği fotoğrafla birlikte göstereceğim. Fakat önyargısız ve gerçekleri öğrenmeye açık olmanız gerekmektedir.Tasavvufi tarzdan duygusallıktan uzak, bilime ve akla dayalı Yaratıcı'nın ayetlerini inceleyeceğiz.Böylelikle, mucize denilen olayların da metafizik olmadığını öğreneceğiz, her şeyi Programlayıcının bu hermafrodit insanlar ile ilgili bize öğrettiklerini görmezden gelmemiş, reddetmemiş ve samimi bir şekilde kabul etmiş olacağız.

Nasıl ki Araplarda Arapça bir Kur'an bildirilmesine karşın Kur'an'ı anlayanların sayısı az ise,evren ayetlerinin apaçıklığına karşın, gerçek ve ciddi manada Yaratıcı'nın otoritesini, öğretmenliğini kabul eden insanların sayısı da azdır. Herkesin dikkat etmesi gereken bir nokta.

BİTKİ kelimesinin örnek olarak verilmesi, eşeyli üreme durumunun araştırılmasına, insanın yaratılışında bu safhanın olduğunun sonucuna bizleri götürecektir. Dünyada bu tür insanların varlığını reddedebilecek hiç kimse yoktur. MERYEM bu insanlardan birisidir. Bu nedenle iftiralara maruz kalmıştır. Çok sıkıntılar çekmiştir toplumdan. Ama Meryem yılmadı, kimselerle konuşmama orucu yaptı vs. Yaratıcı'ya teslim olup O'na kaçmıştır.

Bu bağlantıda, bir Hermafrodit olmanın neye benzediğini insanlar paylaşmış(ingilizce):

http://www.rebelcircus.com/blog/people-share-like-hermaphrodite/

- - -

10 biyolojik cinsel biçim bozukluğu başlığı altında fotoğraflarla gösterilmiş(ingilizce):

https://thoughtcatalog.com/jim-goad/2015/11/10-biological-sex-deformities-with-photos/

- - -

Yukarıdaki bağlantıda HERMAFRODİT bir insanın üreme organlarının gerçek fotosunu paylaşmışlar. Şüpheye yer vermeyen delillerdir bunlar. Kur'an'ın delilleri apaçıktır.

3. HERMAPHRODITISM :

http://image.slidesharecdn.com/balogunwasiu-150312120328-conversion-gate01/95/hermaphroditism-7-638.jpg?cb=1426162412

Umarım bu paylaşım faydalı olmuştur.

yeniçeri12, 6 yıl önce

İnsanlık tarihinde mucize diye bir şey olmadığı gibi memeli hermofrodit bir canlının kendi kendine ürediğide görülmemiştir.Ancak mucizeler insan beyninde düşünsel yani manevi olarak vardırlar.İsanın doğumuda bunlardan biridir.Ana Meryem tarihte yaşamış bir insan değildir.Kadimden beri var olan Dertli insan aklıdır.İşte o dertli akıldan hiç bir neden olmadan Yaşam sevgisi çıkmıstır.İsa olanda işte o Karşılıksız Sevgidir.Ve manevi bir mucizedir.Suçsuz yere hapse düşen ve yıllarca orada yatan fakat yinede yaşamı çok sevip ona küsmemek mucize değilmidir?


yeniçeri12
Müsteşar Yardımcısı
01 Şubat 2018 14:28

Konuşmama orucu Yıkılan insanın aklının toparlanabilmesi için Kendi kendini dinlememesidir.Meryem orada ezilmiş olan insan aklıdır.Tarihte yaşamış bir kadın değildir.Nebatı ise şöyle anlatırlar.Kasım ayında açan mis gibi kokan KRİZANTEN.Yani KASIMPATI.Tabiatın ölüm gibi bir halinde işte o çiçek açar.Yani insanın en umutsuz yılgın halinde ortaya çıkan yeni bir çoşku ,İlham ve Nefsi Mülhime halidir.Maneviyatta Kendi dışımızda olanlar değil kendi Nefsimizde duygu ve düşüncelerimizde olanlar geçerlidir.


Temiz akıl
Memur
01 Şubat 2018 16:10

Bunca delile rağmen ısrar edebilmek kişisel bir tercihinizdir. Fakat ben putatapar Araplar'la yani önceki tanrılarına tapınmakta devam eden Araplar ile birlikte, kendilerine iletilen apaçık bildirimleri tahrif eden, kavramların içini boşaltıp anlamsız şeyler üretip yayarak hakikatın üstünü örtenlerden değilim, olmadım da hayatım boyunca. Cami adı altında Muhammed elçiye tapmam, namaz adı altında Kabe'ye tapmam, Hacc adı altında putperestlik yapmam...Bunları reddedeli çok zaman geçti. Neleri, kimleri, ortaya atılan hangi düşünceleri bilip bilmediğim konusunda kısa bir bilgi notu olarak burada bulunsun.

- - -

İsa ve Babasız Doğum:

https://antidogmatik.com/konular/isa-ve-babasiz-dogum.515/

Muhammed Efsanesinin Doğuşu:

https://antidogmatik.com/konular/muhammed-efsanesinin-dogusu.1071/#post-8348

- - -

gibi yazılarınızı da araştırıp görmüş bulunmaktayım. Farklı görüşlerimiz var. Doğaldır, olacaktır. Ama bu konu bu şekilde zihinlerde açıklığa kavuşmaz. Bu nedenle tartışmayı bizim açımızdan devam ettirmemek kanaatindeyim. İyi günler.


yeniçeri12
Müsteşar Yardımcısı
02 Şubat 2018 11:09

Ben sizi putperestlikle falan itham etmiyorum.Mucizelere inanmadığınız için takdir ediyorum.Açtığınız konuda bende kendi kanaat ve görüşlerimi açıklıyorum.Tasavvuf Tasarruftan doğar.Yani nasıl daha fazla kazanabilmek için servetinizi tasarruf ediyorsanız .Öğrendiğiniz bilgininde tasarrufu yani yorumu tasavvufdur.:)O yüzden bağnazlıkla Varyemezlik bir nevi Üvey kardeştirler .Biri maddede birdide manada.Onun içinde Tasavvufun kitabı olamaz.Çünkü O sizin kendi tasarrufunuzdur

Bu arada Kuru Hurma kütüğünün canlanıp Hurma vermesi ve Meryemin o Hurmaları yiyip Esirgeyen adına oruca davet edilmesi vardır.Hurma tek çekirdekli tatlı bir meyvedir.Tatlı güzel yararlı bir düşüncenin sembolize edilmiş halidir.Dertli akıl kadını uğradığı zorluk karşısında çaresizdir .Buda Nefsi Levvame halidir.Akıldaki Düşünce çaresizliğe karşı herhangi bir düşünce vermemektedir.Kurumuştur! Ama manevi mucize gerçekleşir.Kuruyan düşünce ağacı dirilir ve ortaya meyvesini çıkarır.Nefsi MÜLHİME yani İLHAM halidir.Oruç ise hakiki anlamda yememek içmemek değildir.ORUÇ MNEVİ TOPARLANIŞTIR.Haydi o zaman Ey Derti akıl kadını artık sende toparlan Nefsi Mutmineye oradana Nefsi Riyetül Mardiyeye geç.Ve Müşkülün neyse onu hallet!Yaşama küsmek yok.Mücadeleye devam:)

Bu kitaplar Yaşayan İnsanlığın ruhunu anlatırlar.İnsan eseridirler.Yazınızı böldüğüm için özür dilerim.Başarılar dilerim.


cemal DELİ
Kapalı
08 Şubat 2018 12:32

Allah (c.c.) sizi kahr-ı celil etsin inşallah tertemiz iffetli bir kadına iftira ediyorsun Meryem validemizin çiğ etini yiyorsun farkında mısın Allah (c.c.) bunun hesabını elbet sorar


Temiz akıl
Memur
08 Şubat 2018 13:18

Ne dediğini kendin de bilmiyorsun ki. Ayetler önünüzdeyken göremiyorsunuz. Meryem'i savunacak bir bilginiz de yok. Meryem, sizin nitelendirmelerinizden, mucize olarak atalarınızın saçmaladığı şeylerden arınıktır. Tüm övgü sadece Allah'a dır. Allah'ı birlediğim zaman bana karşı gelenler olacaktır. Bunu bile bile anlattım zaten.

Senin sözlerinle hareket edecek bir tanrı inancım yok benim. Yaratıcı, senin aklınla hareket etmez, Yaratıcı kimsenin uşağı değil. Sözlerine dikkat et öyle yaz.

cemal DELİ, 6 yıl önce

Allah (c.c.) sizi kahr-ı celil etsin inşallah tertemiz iffetli bir kadına iftira ediyorsun Meryem validemizin çiğ etini yiyorsun farkında mısın Allah (c.c.) bunun hesabını elbet sorar


cemal DELİ
Kapalı
08 Şubat 2018 13:51

Meryem suresini oku meali ile birlikte anlarsın burda saçma sapan yazan sensin

Temiz akıl, 6 yıl önce

Ne dediğini kendin de bilmiyorsun ki. Ayetler önünüzdeyken göremiyorsunuz. Meryem'i savunacak bir bilginiz de yok. Meryem, sizin nitelendirmelerinizden, mucize olarak atalarınızın saçmaladığı şeylerden arınıktır. Tüm övgü sadece Allah'a dır. Allah'ı birlediğim zaman bana karşı gelenler olacaktır. Bunu bile bile anlattım zaten.

Senin sözlerinle hareket edecek bir tanrı inancım yok benim. Yaratıcı, senin aklınla hareket etmez, Yaratıcı kimsenin uşağı değil. Sözlerine dikkat et öyle yaz.


Temiz akıl
Memur
08 Şubat 2018 14:51

Aferin. Bilgin olmadığının farkındayım. Önce Allah seni kahrı Celil eylesin. Sonra Meryem Suresini oku anlarsın. Sırada ne var? Kaç tane yüzünüz var sizin?

Doğru düzgün konuşun ki insanlar da size saygı duysun. Sen ve senin gibiler yüzünden artık insanlar dinden soğudular. Bunlar böyleyse ben Müslüman değilim demeye başladılar. Hiçbir araştırmanız yok onun bunun mealleriyle din sahibi oluyorsunuz.

Muhammed Muhammed dediniz saçma sapan şeyleri dine sokanlara destek oldunuz.

Dinde olmayan ne varsa uydunuz yeni bir din kurdunuz. Atalarınız da siz de, gerçeği örtbas edip tanımamanın karşılığını göreceğiniz günü bekleyin.

Ne Meryem'i ne İsa yı ne Musa'yı Ne Muhammed'i.. savunacak bilginiz yok maalesef.

Tam tarikat ve cemaatlerin istediği insan tipi.

Kaç farklı yerden saldırıyorsunuz. İftira atıp, içinizin pisliğini gösteren beddualarınızla gidiyorsunuz. Sizinle aynı görüşte, inanç biçiminde değilim.


cemal DELİ
Kapalı
08 Şubat 2018 16:08

Sen çok biliyon

Temiz akıl, 6 yıl önce

Aferin. Bilgin olmadığının farkındayım. Önce Allah seni kahrı Celil eylesin. Sonra Meryem Suresini oku anlarsın. Sırada ne var? Kaç tane yüzünüz var sizin?

Doğru düzgün konuşun ki insanlar da size saygı duysun. Sen ve senin gibiler yüzünden artık insanlar dinden soğudular. Bunlar böyleyse ben Müslüman değilim demeye başladılar. Hiçbir araştırmanız yok onun bunun mealleriyle din sahibi oluyorsunuz.

Muhammed Muhammed dediniz saçma sapan şeyleri dine sokanlara destek oldunuz.

Dinde olmayan ne varsa uydunuz yeni bir din kurdunuz. Atalarınız da siz de, gerçeği örtbas edip tanımamanın karşılığını göreceğiniz günü bekleyin.

Ne Meryem'i ne İsa yı ne Musa'yı Ne Muhammed'i.. savunacak bilginiz yok maalesef.

Tam tarikat ve cemaatlerin istediği insan tipi.

Kaç farklı yerden saldırıyorsunuz. İftira atıp, içinizin pisliğini gösteren beddualarınızla gidiyorsunuz. Sizinle aynı görüşte, inanç biçiminde değilim.

Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi