Editörler : crops35
06 Şubat 2018 22:52

Mobbing görüyorum

vergi dairesinde memurum, Büro memur sen üyesiyim ne yazık ki sendikanın serbest kıyafet kararı gereği kıravat takmak istemedim uygulatılmadı sendika da sahip çıkmadı amirim mobbing uygulamaya başladı , amirimi mobbing uyguladığı için bimere şikayet ettim önce başka daireye sürüldüm sonra www.turkiye.gov.tr üzerinden Bimer başvuruma Ankara vergi dairesi başkanlığı insan kaynakları tarafından cevap gönderilmiş ve ilgili görevli hakkında işlem yapıldı deniyor ama ayrıntı yok ayrıca tarafıma yazılı ıslak imzalı bir bilgi gelmedi. Sürüldüğüm şimdiki dairenin müdürü bu şikayetimin rövanşını almak için bir yıldır mobbing uyguluyor daha daireye tayin olduğum ilk gün beni memuriyetten atılmakla tehdit etti 06.02.2018 salı günü yani bugün de odasında aynı tehdidi tekrarladı. mevcut daire müdürünce,şehir dışında bulunduğum yıllık izin dönüşü göreve bir gün gelmediğim için soruşturma açıldı cezaya gerek görülmedi, daha sonra tekrar bir günlük izin için her iki durumda da haber verdiğim halde işe gitmemek sebebiyle soruşturma açıldı ikincisinde uyarı cezası verildi, fakat bir ay sonra aynı konuda tekrar rapor tutulduğu uyarma ile cezalandırılmam gerektiği gerekçesiyle tekrar savunmam istendi şimdi en son geçen hafta UYARMA cezası verildi belki biraz karmaşık görülse de sunduğum deliller kabul görülmeyerek bu yetkilere dayanılarak ayağım kaydırılmaya çalışılıyor. bu konuda hukuki yollara başvurma konusunda önerilerinizi almak istiyorum.


aslankocero
Memur
07 Şubat 2018 09:17

Bir avukat ile görüş mobing davası aç. Boşuna kendini yorma


Iker Munian
Daire Başkanı
07 Şubat 2018 17:13

Sendikanı değiştir

Bende sizin gibi geçen yıl mağdur oldum

Sağolsun sendika il başkanı yardımcı oldu

Sendika olarak meb bakanlığına şikayet ederim seni dedi müdürün şekli şenmali değişti:)

Bu arada sendikal Türk eğitim sen


rıdvan yalçın
Aday Memur
07 Şubat 2018 23:16

sendikamı da mahkemeye vereyim


Iker Munian
Daire Başkanı
08 Şubat 2018 16:19

Benim için farketmez mahkeme kabul eder mi bilmem

Amacı belli olan bir sendikadan mağdura mazluma hayır gelmez.

Muhtemelen müdürün ile aynı sendikadansındır.

rıdvan yalçın, 6 yıl önce

sendikamı da mahkemeye vereyim


rıdvan yalçın
Aday Memur
08 Şubat 2018 19:58

müdür ile aynı sendika mı bilmiyorum ama sendikaya alırken yalvarıyorlar sonrası yok


techie officer
Genel Müdür
08 Şubat 2018 23:44

Rıdvan bey konu anlattığınız gibiyse mobbbing davasının yanısıra o tehdit edilme olayını ispat edebilecek bir deliliniz veya şahidiniz var ise idareye yazılı olarak şikayet edebilirsiniz.

fakat benim anlamadığım bir şey var: siz izinden zamanında geldiğiniz haldemi soruşturma açtılar. yoksa 1gün işe gelmediniz onun için mi soruşturma açtılar?


rıdvan yalçın
Aday Memur
09 Şubat 2018 22:43

müdür memuriyetten attırma tehdidini makamında icra ettiğinde başka kimse yoktu fakat kapı açık olduğu için sekreteri mutlaka konuşulanları duymuştur fakat hemşehrisi olduğu için kadın şahitlik yapmaz

yakın zamanda yine bana makamında sözlü baskı yaparken tarafıma mobbing uyguluyorsunuz dediğimi sekreterliğine geçici olarak bakan hizmetli konuşulanları duyduğu halde şahitlik yapmak istemedi

izin konusuna gelince vergi dairesinin KEYS adlı sistemi üzerinde 1 tam günlük mesai boyunca yerime vekil arkadaş bırakarak tam gün izin almış olduğum halde o gün cep telefonumla müdüriyeti arayıp telefona çıkan sekretere o gün mesai bitimine kadar daireye dönemeyeceğimi bildirdiğim halde bu bilgiyi müdüre ileteceğini taahhüt ettiği halde 1 tam gün işe gelmemiş gibi gösterildim. ve ceza aldım


techie officer
Genel Müdür
10 Şubat 2018 01:23

Rıdvan bey zaten hep öyle olur. amirle sorun yaşadığınız zaman diğer personel üç maymunu oynarlar. kimisi amirle beraber size cephe alır. kimisi sessiz kalır. kimisi de "haklısın ama işte benim yapacak bir şeyim yok" deyip sizi yalnız bırakır. ama işte firavuna karşı olmak yetmez. musanın yanında olmak lazım. istisnalar varmıdır? tabiki olabilir ama azınlıktadır. işte gerçek dostlar aslında bu zamanlarda belli oluyor. bende benzer durumlar yaşadım. samimi olduğum arkadaş bile olaya şahit olduğu halde "beni karıştırmassan sevinirim "dedi.

şahidiniz, deliliniz yok ise hem idari, hemde adli soruşturmalarda bir sonuç çıkmıyor. ama mobbing davası açarsanız siz yinede o kişilerin olaya şahit olduğunu rızası olmasada belirtin bence. çünkü soruşturmacılar durum tespiti için geldiği zaman beraber çalıştığınız kişileri de mutlaka sorgulamak isteyecektir. belki birisi insafa gelir veya ağzından kaçırır hiç belli olmaz. avukat size daha detaylı bilgi verecektir. tutanak, ceza, görev ve görev yeri değişlikliği, diğer memurlara yapılamayan uygulamalar v.b şeyler mobbinge delil olabilir.

bimer-cimer hikaye. keşke baştan direk hukuki yollara başvursaydınız bence.

KEYS dediğiniz sistem bizdeki EBYS sistemi gibi bir şey galiba. izniniz elektronik olarak onaylandıysa nasıl 1gün işe gelmedi gösterildiniz anlayamadım. o gün izinli olduğunuzu resmi olarak ispat edecek belgeniz var ise zaten bu cezanın iptali için idare mahkemesine dava açabilirsiniz. bu davada haklı çıkarsanız zaten mobbing davası için de bir delil olur.

Allah yardımcınız olsun.


rıdvan yalçın
Aday Memur
11 Şubat 2018 23:11

süreci aynen dediğiniz gibi yaşıyorum şu an tavsiyelerinize uyacam mersi


kanarya13
Memur
12 Şubat 2018 10:52

öncelikle devlet memuru olduğun için 657 sayılı devlet memuru kanunu bilmen gerekiyor. hangi hallerde izin alabileceğin ilgili bilgiye sahip olman gerekiyor.. iş gitmediğin günler için sana verilen ceza yerinde bir karar.. söylediklerini hiç samimi bulmadım.. iyi günler..

17 Eylül 2019 16:26

memurluktan attıracam diye tehdit eden amir kimse baya da..klıymıs bir amir beni sırf sahsi kininden memurluktan attıracak sonrada rahat rahat ise gidip gelecek yok öyle bir dünya

kanarya13, 6 yıl önce

öncelikle devlet memuru olduğun için 657 sayılı devlet memuru kanunu bilmen gerekiyor. hangi hallerde izin alabileceğin ilgili bilgiye sahip olman gerekiyor.. iş gitmediğin günler için sana verilen ceza yerinde bir karar.. söylediklerini hiç samimi bulmadım.. iyi günler..

Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi