Editörler : supporters.


Kapalı
24 Şubat 2018 14:26

Uzatmalı öğrenciyim, araştırma görevlisi kadrosu kazandım ?

Merhaba sayın hocalarım, sevgili arkadaşlarım.

Ben 2014 ağustos yüksek lisans girişliyim, 2017 ağustosta azami süremi doldurdum. Biliyorsunuz YÖK'ün 20.04.2016 tarihinde resmi gazete yayınlanan kararına göre azami süresini dolduran öğrencilerin araştırma görevlisi kadrolarına başvuramaması yer alıyordu (bkz: https://www.memurlar.net/haber/657326/arastirma-gorevlisi-kadrolarina-uzatmali-ogrenciler-basvuramaz.html)

Ancak 13.06.2016 tarihinde üniversitelere gönderilen yazıya göre (bkz: https://www.memurlar.net/haber/591162/kayitli-yuksek-lisans-ogrencileri-azami-surelere-tabi-olacak.html) öğrenciliğim 2016-2017 güz yarıyılı itibariyle yeniden başladı.

İlk kararda öğrencilik haklarınan mahrum bırakılacağı söylenirken, ikincisinde öğrencilik haklarından YARARLANILMASINA karar verildi. (ki araştırma görevlisi olmanın temel şartı öğrenci olmaktır)

Sonuç itibariyle 2017 aralık ayında açılan öncelikli alandaki araştırma görevlisi kadrosuna başvurdum ve kazandım. Şuan güvenlik soruşturmasını bekliyorum. Sizce bir pürüz çıkar mı ?

Bana göre bir problem olmaması gerekiyor zira başvurum da kabul edildi ancak biraz kafa karışıklığı var çünkü kimi hocalarımıza (sınavı kazanıp güvenlik soruşturmasını tamamladıktan sonra) uzatmalı olduğunuz için atamanızı yapamayız denmiş, kimisi ise sorusuz atanmış (forumlardan edindiğim bilgiye göre).

Bu konuda fikri/tecrübesi/yorumu olan varsa paylaşabilirseniz sevinirim. Şimdiden ilginize teşekkürler

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi