Editörler : F16 Gökçen


Yasaklı
05 Mart 2018 21:03

Cild bakımı nasıl yapılır? evde cilt bakımı nasıl yapılır

Cildimiz özene ve bakıma muhtaçtır. Çünkü gerek hormon etkisi ile gerek dış faktörlerin neden olduğu birçok olumsuz etki cildin nefes alamamasına ve ölü derilerin birikerek kararmasına ve hatta siyah nokta gözeneklerinin dolmasına ve büyümesine neden olmaktadır.

Cilt bakımı yapmadan önce bilmemiz gereken şey cildimizin tipini bilmektir. Peki cilt tipimizi nasıl bulacağız? Bu sorunun cevabı aşağıdaki maddelerde;

? Pul pul dökülme görüyorsanız, kuru;

? Parlak, yağlı, büyük gözenekleriniz varsa, yağlı;

? Alın, burun ve çene bölgeniz yağlı, yanak bölgeniz kuruysa, karma;

? Bazı makyaj malzemelerini ve bakım ürünlerini kullandıktan sonra yanma ya da kaşıntı hissediyorsanız hassas; cilt sınıfına girer.

Cilt bakımındaki ilk ve en önemli basamak cilt temizliğidir. Temiz ve nemli bir cilt için cildi bol bol yıkamak gerekir. Yüz bölgesi için nemlendirici nitelikteki yüz temizleme jellerinden faydalanabilirsiniz. Sabunla tercihini doğal zeytinyağı sabunlarından ya da nemlendirici içeriği olan sabunlardan yana kullanabilirsiniz. Temizleme sütleri de bu konuda oldukça yardımcı olacaktır.

Yüzü temizleme işleminin ardından tonikleme işlemi uygulanmalıdır. Bu işlemin hedefi; cildin gözeneklerin arındırmak, siyah nokta ve sivilce oluşumunu engellemektir.

Cildimizin sınıfını belirlediğimize göre ikinci aşamaya geçebiliriz.

2. Adım

Normal ve dengeli bir cilt tipine sahipseniz yüzünüzü yıkamak için pahalı ürünleri satın almak zorunda değilsiniz. Cilt tipinize uygun olan yumuşak bir temizleyici kullanın. Bol ılık su ile durulayın, sonra kurulayın. Eğer cildiniz kurur ya da yağlanırsa farklı bir temizleyici deneyin.

Cildiniz yağlı ise, yıkamak için jel şeklinde köpüren bir temizleyici kullanın. Bol ılık su ile durulayın. Cildiniz hassas ise, çok nazik bir temizleyici ile yıkayın ve ılık su ile durulayın. Hatta durulama gerektirmeyen cilt üzerinde kalabilen temizleyici ürünler kullanabilirsiniz.

Cilt Nasıl Temizlenir?

Ülkemizde özellikle Hatay yöresinde yaygınca yapılan hem saç bakımında hem de cilt bakımında güvenle kullanabileceğiniz aynı zamanda antiseptik özelliği sayesinde ciltteki sivilceleri de önleyen defne sabunu harika bir doğal bir temizleyicidir. Aynı şekilde saf zeytinyağı ile üretilen sabunlar da cilt temizliği için oldukça uygundur. Bu şekilde hem en doğal yöntem ile hem de oldukça ekonomik bir cilt temizliği yapmak mümkündür. Sabun ile cilt temizliğini dilerseniz avucunuzda da köpürterek dilerseniz de doğal kabak lifini sabunla köpürtüp cilt temizlenebilir. Doğal kabak lifi aynı zamanda cildinizi temizlerken peeling yapmanızı da sağlar. Fakat doğal kabak lifini haftada iki defadan fazla kullanmak cildinizi tahriş edebilir!

3. Adım: Cildinizi nemlendirin!

Cildiniz yağlı olsa bile nemlendirilmeye ihtiyacı vardır.

4. Adım: Güneş koruyucu kullanın!

Güneşin sadece 15 dakika içerisinde bile cildinize zarar verebileceğini unutmayın.

5. Adım: Meydanı aknelere bırakmayın!

Aknelerinizi sıkmayın. Bu enfeksiyon ve kalıcı izlere yol açabilir. Bunun yerine mutlaka dermatoloğunuza başvurarak akne giderici ürünler konusunda destek alın.

Cildi Nemlendirmek Cilt Bakımının Temelini OluştururCilt bakımı nasıl yapılır bölümünün en etkili ve en önemli kısmı ise cildin en çok ihtiyaç duyduğu nemdir. Kuru ciltlerin cilt bakımı nasıl yapılır diyorsanız; doğal yağlar ile cilde ihtiyaç duyduğu nemin sağlaması oldukça kolay ve basittir. Örneğin, kuru bir cilde buğday yağı, anemon çiçeği yağı, çörek otu yağı ve badem yağı ihtiyaç duyduğu nemi sağlar. Bu anlamda yağlı cilt tipine sahip kişiler kuru cilt tipine sahip kişilere oranla çok daha şanssızlardır. Çünkü yağlı cilde cilt bakımı nasıl yapılır sorusunun cevabı hiçbir şekilde doğal da olsa yağ uygulamamaktır. Öyle ki eğer yağlı cilde yağ ile nem vermeye kalkılırsa ciltte aşırı yağ üretimi başlar ve birkaç gün içerisinde ciltte sivilce patlamaları meydana gelir. Bu yüzden hem su bazlı hem de yüzde yüz doğal olan aloe vera jeli yağlı ciltleri rahatlatırken ihtiyaç duyduğu nemin yüzde doksanını karşılar.

6. Beslenme ve uykunuza önem verin!

Cildinizi akıllı yiyerek sağlıklı tutun. Sebzeler, meyveler, tam tahıllar ve düşük yağlı süt ürünleri tüketin. Tavuk, balık, yağsız et, fasulye ve yumurta gibi yağsız proteinler seçin. Kolesterol, yağ, tuz ve şeker içeriği yüksek olan gıdalardan uzak durun. Bol su içmeye özen gösterin.


ekonomi.çoh.eyi
Yasaklı
09 Mart 2018 12:26

En az 7-8 saatlik bir gece uykusu,günde 2 litre civarı su,az stres,sigarasız,alkolsüz(ya da çok az alkollü),şekersiz,unsuz bir yaşam öncelikle olması gerekenlerdir.Onun dışında sızma zeytinyağlı,bol sebze ve meyveli,Omega 3 takviyeli bir yaşam gayet iyi bir cilde sahip olmanızı sağlar zaten.Bir de Nivea'nın Koenzim Q10 ve Hyrulonik asit içeren nemlendirici kremini kullanmanızı tavsiye ederim.


beberuhim
Aday Memur
10 Mart 2018 20:10

en önemlisi uyku.. bende senelerdir olmayan..


ARABAM MAZOTLU
Müsteşar Yardımcısı
18 Mart 2018 15:48

En önemlisi her akşam uyumadan evel cildi temizleme

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi