Editörler : cihan27E.Kayı Han
«8910111213141516171819»

kronik unutkan
Aday Memur
05 Temmuz 2018 14:25

Sorumluluklarımız ve yükümlülüklerimiz fazla, tüm meslek gruplarına zam yapıldı. Mimar ve mühendislere yıllardır iyileştirme yok. Seçim beyannamesi üzerinden Mhp 'ye hatırlatma yapılmalı. Artık sesimizi duyurmalıyız

zlatanoviç
Memur
05 Temmuz 2018 14:33

Bence de seçim beyannamesinde olması büyük fırsat bizim için.

ortaparmak, 6 yıl önce

Ankara'da çalışan mühendis arkadaşlarla MHP'den randevu talebinde bulunup görüşme yapılabilir daha fazla sessiz kalmayalım seçim beyannamesinde var ve ilk defa bir parti bunu seçim beyannamesine koydu bizim için bir şans bunun üstüne gidebiliriz.

zlatanoviç
Memur
05 Temmuz 2018 14:34

Şimdi bir şeyler yaptırabilirsek ne ala.Sonra hiç bir kazanım elde edemeyiz.

zlatanoviç
Memur
05 Temmuz 2018 14:35

Evet arkadaş doğru söylüyor. MHP'ye de hatırlatılmalı bu husus.

kronik unutkan, 6 yıl önce

Sorumluluklarımız ve yükümlülüklerimiz fazla, tüm meslek gruplarına zam yapıldı. Mimar ve mühendislere yıllardır iyileştirme yok. Seçim beyannamesi üzerinden Mhp 'ye hatırlatma yapılmalı. Artık sesimizi duyurmalıyız

zlatanoviç
Memur
05 Temmuz 2018 14:44

MHP milletvekillerine, üst düzey görevlilere ulaşmaya çalışalım.En kötüsü MHP'ye mail ile telefon ile ulaşıp seçim beyannamesinde ki bu husus hatırlatılmalı.

metakz
Aday Memur
05 Temmuz 2018 15:31

Bimer ve cimer yoluyla konuyu anlattım şimdide Mhp li vekillere ulaşmaya çalışacağım, demir tavında dövülür malum konuyu güncel tutmamız gerekiyor , biraz gayret edelim arkadaşlar...

ThePatriot1071
Aday Memur
05 Temmuz 2018 15:48

Ben de haber gönderdim arkadaşlar bimer cimere de yazdım. Farkındalık oluşturmanın tam vaktidir. Lütfen herkes elini taşın altına koysun.

ortaparmak
Daire Başkanı
05 Temmuz 2018 16:09

cimere ben de yazdım anasayfaya taşıyabilirsek çok iyi olur

motux
Aday Memur
05 Temmuz 2018 22:12

mhp.org.tr sitesine mesaj atalım.Sn.Bahçeli sözünün eridir.mutlaka teknik personelin maaş sorununu d

motux
Aday Memur
05 Temmuz 2018 22:14

Sn.Bahçeli teknik personelin maaş sorununu dile getirir,

motux, 6 yıl önce

mhp.org.tr sitesine mesaj atalım.Sn.Bahçeli sözünün eridir.mutlaka teknik personelin maaş sorununu d

fossil-34
Aday Memur
06 Temmuz 2018 08:33

bende desteklıyorum bu konuyu arkadaslar ıtıbar sıfır mımar ve muhendıslerın

saşşakasımpaşa
Şube Müdürü
06 Temmuz 2018 08:48

kamudaki mühendisler röntgen teknisyenlerinden bile çok alıyor.bence veterinerlerinki artırılsın.

fossil-34
Aday Memur
06 Temmuz 2018 11:42

ARKADAŞLAR BİR AN ÖNCE ORGANİZE OLALIM BU İŞİ ÇÖZELİM KAMUDA ÇALIŞIPTA MİMAR MÜHENDİSTEN AZ ALAN MESLEK GRUBU YOK HEMEN HEMEN.İTİBAR YERLERDE İTİBARIMIZA SAHİP ÇIKALIM.MESLEĞİMİZİ LAİK OLDUĞU KONUMA GETİRMEMİZ LAZIM.YILLARCA HER GELEN BİZİ EMSAL GÖSTERİP ZAM ALDI BİZ YERİMİZDE SAYDIK.BU SATTEN SONRA ARTIK SIRA TEKNİK KADROLARDADIR.

ortaparmak
Daire Başkanı
06 Temmuz 2018 13:57

Arkadaşlar gerekli katılımı ve ilgiyi sağlayabilirsek Mhp genel başkanlığından yada milletvekillerinden randevu talep edeceğim mühendis ve mimarlar kamudaki en maliyetli işleri yaparken sorumlulukları çok iken gerçekten özlük haklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor öncelikle bir bildiri hazırlayıp bunu partilere mail olarak atıp daha sonra görüşme yapmamız gerekir herkes çalıştığı kurumdaki arkadaşlarına söylesin ilk işimiz memurlar.net ana sayfaya taşımak olsun sorumluluk almanın vakti geldi 1. derece uzman maaşı 7500 tl iken 1. mühendis mimar maaşı 5400 tl bu büyük fark giderek açılacak ve mühendislik mimarlık sıradan bir memurluk gibi olacak.

magnificy
Memur
06 Temmuz 2018 14:35

En düşük memur maaşı 3100 küsür, mühendis maaşı 4300 kadar sanırım. Yetişti bize.. soruyorum doktorlardan ne farkımız var, biz insan hayatını dizayn etmiyor muyuz? İnsan için daha güzel daha iyi şeyler tasarlamıyor muyuz, neden 2.sınıf insan muamelesi görüyoruz?? En az doktorların maaşı kadar hakkımızı istiyoruz

RAITO
Aday Memur
06 Temmuz 2018 15:20

İllaki yazılmıştır fakat bu konuda birkaç hususu dile getirmek istiyorum:

1- Risk Faktörü: Kamudaki Mühendislerin aldığı riski neredeyse hiçbir memur almıyor. Hakediş ödemelerinde hata yapmanız halinde eğer devlet müteahhite ulaşamazsa doğrudan size rücu ediyor. Yıllarca maaşınızdan kesilerek aradaki farkı siz ödüyorsunuz. Teknik sorumluluk olarak da kontrollüğünü yaptığınız bir inşaatta 15 yıl sorumluluğunuz var. 15 yıl içerisinde teknik bir hatadan kaynaklı karşılaşılan her türlü problemde maddi ve hapis yaptırımı var.

Doktor hastanın midesinde makas unutuyor. Bu eyleminden dolayı -ameliyat öncesinde imzalatılan evraklar sayesinde- sorumsuz olduğu gibi maaşları mühendisin çok üstünde.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2- Eşit İşe Eşit Ücret: 666 sayılı KHK ile kamu çalışanları arasında gelir adaletsizliği giderilmeye çalışılmıştır. Ancak Mühendis kadrosuna sahip teknik personel ile kamu kurum ve kuruluşlarına "uzman" unvanı ile alınan teknik personel pek çok kurumda aynı işi yapmalarına rağmen aldıkları maaşlar arasında yaklaşık 1500tl civarında bir fark var. Bu durum motivasyon kayıplarına neden olduğu gibi 666 sayılı KHK çerçevesinde getirilen hükümler ile eşit işe eşit ücret verilmesinin tesis edilemediği aşikardır.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------3- Emekli Maaşı: Teknik personelin maaş ödemelerinin bir kısmı merkezi yönetim bütçesinden yatmaktayken 666 sayılı KHK ile düzenlenen ek ödemeler -Maliye Bakanlığı hariç- döner sermaye bütçelerinden yapılmaktadır. Bu nedenle alınan bu ek ödemeler emekliliğe esas maaş içerisinde sayılmamaktadır. Dolayısı ile merkezi bütçeden ek ödeme alan bir kurumdan (Maliye Bakanlığından) emekliye ayrılmış bir mühendis ile döner sermayeden ek ödeme alan bir kurumdan emekliye ayrılmış bir mühendis arasında yaklaşık 1000 tl civarında bir fark oluşmaktadır. Bu bağlamda yine 666 sayılı KHK'nın amacına hizmet etmediği sonucuna ulaşabiliriz.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MHP'nin seçim bildirgesinde yer alan bu doğru adım için organize olup sesimizi duyurmamız gerekiyor arkadaşlar. Milletvekillerinden randevu alabilecek veya başka bir şekilde iletişim kurabilecek olan arkadaşlara yardımcı olmak amacıyla birlik olmalıyız. Önceliğimiz konunun sosyal platformlarda ve medyada yer almasıdır.

metakz
Aday Memur
06 Temmuz 2018 15:41

Bir arkadaşımın fizik öğretmeni babası oldu müsteşar, ilkokul öğretmenlerimden biri x büyükşehir il gençlik spor müdürü ve şehir takımının başkanı yine bir öğretmenim bir x büyük büyükşehirin milli eğitim müdürü ve 3 yıllık düz memur başka bir arkadaşım oldu x bir bakanlıkta daire başkanı :)))

Kamuda mühendis mimar v.s. teknik eleman olmak af edersiniz eşşek kadar yük ve sorumluluk altına girip pire kadar itibar görmemekmiş geç anladım ... sabah 9 akşam 4 toplam 10 hasta bakmadan günü keyfine göre bitiren yeni mezun dr. 8000-9000 bin tl maaşı hakettim diyor, 6. yılım dolacak elimden dünyanın parası tutan ihaleler işler geçti sıkıntıdan uyuyamadığım gece kalkıp kontrole gittiğim işler oldu "olsun neticede devletimize milletimize hizmet ediyoruz" diyerek kendi kendimi motive ederek yola devam ettim ancak artık durulmaya başlıyorum sanırım , mühendisten iş bekleyecek devlet biraz dönüp bakmalı bu arkadaşlar yükü çekenler bütün işlerde eli taşın altında olanlar... diyebilmeli.

Ne yapılması gerekiyorsa yapalım sayın meslektaşlarım zira artık gözüm meslekten kaymaya başladı.. oldu oldu olmadı bakkal dükkanı açma seçeneğimi ciddi ciddi düşünmeye başlayacağım.. Saygılar... :)

ThePatriot1071
Aday Memur
07 Temmuz 2018 22:19

Bir grup toplanip Sn. Devlet Bahçeli ile görüşme randevusu talep edelim. Basin ve medyaya bu şekilde sesimizi duyurmamiz daha mantıklı olacaktır.

fossil-34
Aday Memur
09 Temmuz 2018 08:44

destekliyorum arkadaslar bu konuyu bır an once gundeme gelmelı

zlatanoviç
Memur
09 Temmuz 2018 11:01

6-1 derece kademe (kkk astsubay) aile yardımı dahil 6000

bir üyenin mesajı

Toplam 10108 mesaj
«8910111213141516171819»

Çok Yazılan Konular