Editörler : cihan27E.Kayı Han
«141516171819202122232425»

fossil-34
Aday Memur
24 Temmuz 2018 09:00

arkadaslar yazdıklarınıza katılıuyorum cok dogru seyler

20Lincoln35
Aday Memur
24 Temmuz 2018 09:58

Arkadaşlar yazdıklarınıza bende katılıyorum ve destekliyorum ortak bir çatı altında toplanıp sesimizi duyurmazsak Ankaraya iletemezsek bu iş olmaz

magnificy
Memur
24 Temmuz 2018 11:20

Yazımı anlatımı kuvvetli bir arkadaş tum sıkıntıları net biçimde dile getiren bir yazı yazsın(benim yazımım hiç iyi degil maalesef, kaş yapayım derken göz çıkarmak istemem) hepimizde eşzamanlı tüm kurumlara ya da başka mecralar paylaşılsın(twitterda top topic olmak ve kahvaltı haber programlrı etkilidir kanımca) aşağı yukarı bir grup arkadaşla başlamamız lazım, bizden sonrakilerinde bunu devam ettirebilmesi bizden çok dah onemli mühendiliğin itibarı açısından

zlatanoviç
Memur
24 Temmuz 2018 14:56

Mühendis içinde bulunduğu kuruma pozitif ivme kazandıran insandır.Ücretini çatısı altında çalıştığı kuruma sağladığı üretim artışından hakkı olarak, yani payını alır. Bu yüzden gelişen büyüyen Türkiye'de en çok pay mühendislerindir.

Diğer meslek gruplarına yapılan iyileştirmelerden ziyade asıl mühendis maaşlarında düzenleme yapılması gerekliliği 1.maddeye uygun bir yere eklenebilir.

zlatanoviç
Memur
24 Temmuz 2018 15:16

"Devlette çalışan doktorların yaptıkları işlemler karşılığında uygulanan döner sermaye tavan sınırı kaldırıldı. Nitelikli doktorlara 200 bin TL'ye kadar maaş ödenecek.Uygulamayla devlette çalışan ve en üst nitelikli operasyonları yapan doktorların 200 bin TL'ye kadar maaş almasına imkan sağlanacak."

Doktorlara sürekli bir iyileştirme, zam.Hem de öyle 500-1000 TL değil.Emekli maaşlarına 2.000 TL zam bir kalemde.Nitelikli operasyon yapanlara da süper ötesi maaş.

zlatanoviç
Memur
24 Temmuz 2018 15:26

Arkadaşlar sizde bir şeyler ekleyin her yere gönderelim.Sosyal medyada yayınlayalım v.s.

Tek satır haber yapılmıyor çünkü.

haritacı140
Aday Memur
24 Temmuz 2018 15:42

Memurlar net niye ana başlıkta haber yapmıyor ??

zlatanoviç, 6 yıl önce

Arkadaşlar sizde bir şeyler ekleyin her yere gönderelim.Sosyal medyada yayınlayalım v.s.

Tek satır haber yapılmıyor çünkü.

ThePatriot1071
Aday Memur
24 Temmuz 2018 16:10

Öğretmen değilizya ondan!

haritacı140, 6 yıl önce

Memurlar net niye ana başlıkta haber yapmıyor ??

ThePatriot1071
Aday Memur
24 Temmuz 2018 16:11

Neyse parası verelim bizi de haber yap öğretmen net

xmüh
Şef
24 Temmuz 2018 17:06

20 yıl önce yeni göreve başladığımda aynı yıl göreve başladığımız hakim arkadaştan fazla maaş alıyordum. Şimdi o benim iki katımdan fazla alıyor. Benim hatırladığım AK Parti hükümetleri zamanında hakim/savcılara üç defa yüklü miktarlarda zam yapıldı ve bu uçurum oluştu. Arkadaşlar bunu bir bakıma hakediyoruz da biz. Maalesef mühendisler kendileri kabul ediyorlar bu ezilmişlik halini. Hakim/savcılar bu kadar yüksek ücret aldıkları halde "kendilerinin daha yüksek almaları gerektiğini" savunurlarken, bir kaç yıl önce bu konuyu forumda dile getirdiğimde en başta mühendisler bana "ortada bir sürü boş mühendis dolaşırken halime şükretmem gerektiğini, kendimi nasıl hakim/savcıyla bir tuttuğum vs." gibi sözlerle sataştılar. Bu kadar kendini küçük gören, kendilerinin yüksek maaşı haketmediğini savunan bir grubu da kimse dikkate almıyor işte. Asgari ücret verseler "boş gezen mühendisler var" deyip haline şükredecek garip tipler var maalesef aramızda...

xmüh
Şef
24 Temmuz 2018 17:23

Arkadaşlar Mühendis ve Mimarlar Grubu (MMG) diye bir oluşum var. Bu grup hükümete çok yakın ve yakın ilişki içerisindeler. Tayyip ERDOĞANLA görüşebiliyorlar. (Nerden biliyorum ben de üyeyim bu gruba ve toplantılarda bu şikayetleri ben dile getirdim) İnternet adresi mmg.org.tr. Buranın iletişim formuna bu talep ve şikayetlerimizi yazalım. Ama herkes bir şeyler yazsın. Hemen şimdi yazalım, ağlamayana meme yok.

aleminkrali
Kapalı
25 Temmuz 2018 09:03

EMEKLİ AYLIĞI YÜKSELECEK: Tabip ve diş hekimi emeklilerine, emekli aylıklarına ilaveten ek ödeme yapılacak. Pratisyen hekim emeklilerine yaklaşık bin 500 TL, uzman hekim emeklilerine ise 2 bin TL emekli maaşı artışı sağlanacak.

EK ÖDEMELER ARTIYOR: Sağlık Bakanlığı'na Bağlı Sağlık Kurumları ile Rehabilitasyon Tesislerine Verilecek Döner Sermaye Hakkında Kanun kapsamında personele verilecek ek ödemelerin tavan kat sayısı artırılıyor. Uluslararası sağlık hizmetleri kapsamında elde edilen gelirin yüzde 50'sine kadar olan kısmı bu hizmetlerde görev alan personele ek ödeme olarak dağıtılabilecek.

BİRDEN FAZLA İŞ İMKÂNI: Tabip, diş tabibi ve tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar, birden fazla sağlık kurum ve kuruluşunda Sağlık Bakanlığı'nca yapılan istihdam planlamaları çerçevesinde çalışacak.

FİİLİ HİZMET SÜRESİ ZAMMI: Hekim, eczacı, hemşire gibi sağlık personeline yılda 60 gün fiili hizmet zammı veriliyor. Bunların yanı sıra Uluslararası Sağlık Hizmetleri Şirketi kuruluyor. Şirket, Türkiye'nin sağlık alanındaki yüksek potansiyelini ve rekabet gücünü değerlendirerek sağlık turizminden döviz geliri sağlamak için ülkedeki hizmetlerin tanıtımını yapacak.

Mühendisleride hatırlayın bu ülkede bizde yaşıyoruz

xmüh
Şef
25 Temmuz 2018 10:34

Mühendis ve Mimarlar Grubuna (MMG) yazdığım yazı. Arkadaşlar sizler de buna benzer şeyler yazıp gönderin bu gruba. Bir de MHP milletvekillerine yazalım.

"Sayın MMG yetkilileri,

Ben kamuda 21 yıldır çalışan bir mühendisim. Bu günlerde

haberlerde duyduğumuz çeşitli meslek gruplarına yapılan özlük haklarındaki

iyileştirmeleri tüm kamuda çalışan mühendisler olarak boynu bükük izliyoruz. 21

yılda birçok hükümet dönemlerini gördüm. Ancak mühendisler diğer meslek

grupları (doktor, hakim/savcı vs.) karşısında hiçbir zaman AK Parti

Hükümetlerindeki kadar küçük düşürülmemiş, madur edilmemişti. Ben yeni göreve

başladığımda aynı yıl göreve başladığımız hakim arkadaşımdan fazla maaş alırken

şimdi onunkinin yarısını bile alamıyorum. AK Parti hükümetleri sürekli

hakim/savcılara, doktorlara maaş artışı ve çeşitli iyileştirmeler yaparken

mühendisler hep göz ardı edildi. Bu yüzden de eskiden enyüksek puanlarla

öğrenci alan mühendislik fakülteleri artık en düşük puanlarla öğrenci alır hale

geldi. Bu da toplum nezdindeki ?mühendislik? imajının ne kadar yıprandığını en

güzel şekilde göstermektedir. Şu anda mühendislik can çekişiyor. ?Mühendisim? demeye utanır hale geldik

adeta!. Halbuki hükümetin yüz akı olan yollar, köprüler, barajlar, hastanaler,

enerji tesisleri vs.de hep mühendislerin emeği varken, iyileştirmeler halkın

şikayetçi olduğu adalet ve sağlık sektörlerine yapıldı hep. Mühendisler gayr-i

meşru yollara mı sapsınlar? Milyonluk hak edişleri imzalarken buralardan

komisyon mu alsınlar? ?Hakim/savcıların rüşvet almamaları için

gelirlerinin iyi olması gerekir? diyerek,?mühendisler rüşvet alsın?

mı denilmek istenmektedir? Bu unutulmuşlukta mühendislerin bir bakanlığının

olmaması ve sahipsizliklerinin de etkisi var. Mühendis odaları zaten muhalefet

partisi gibi çalışıyor ve mühendislerin durumları onları hiç ilgilendirmiyor. Hükümetle

iyi ilişkiler içinde olduğunuzu düşünerek mühendislerin bu maduriyetlerini

hükümet ve Cumhurbaşkanımız nezdinde dile getireceğinizi ve bizlere sahip

çıkacağınızı umuyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum."

vivaturkche
Kapalı
25 Temmuz 2018 10:42

yazı güzel olmuş biraz değiştirerek bende gönderdim

coderfree
Kapalı
25 Temmuz 2018 10:56

ThePatriot1071 metni oldukça düzgün ifadeler içeriyor. Dil çok uygun. Ben de bu metni gönderdim MMO 'ya

letsgo18
Aday Memur
25 Temmuz 2018 11:02

kamu mühendisleri platformu facebook grubu yeterli ilgi olmadığından kapanmış.. ancak ben yeniden kurdum. umarım bu sefer layık olduğu sayılara ulaşır..

yazilimci45
Aday Memur
25 Temmuz 2018 11:38

Askere zam polise zam hakime zam hemşire doktora zam akademisyene zam ama mühendislere gelince zam yok? Biz senelerdir kafa patlattık okulu derece ile bitirdik fakat görünüş o ki bizi düşünen yok en büyük zararı meslektaşımız olan siyasilerden görüyoruz. Destek alamıyoruz?

metakz
Aday Memur
25 Temmuz 2018 11:40

Ortak metni mmg ye gönderelim ve gönderenler buraya yazsın lütfen kaç kişiyle müraacat ettiğimizi bilelim..

ThePatriot1071
Aday Memur
25 Temmuz 2018 12:25

Ortak metin mimar ve mühendisler grubuna (MMG) gönderildi. Arkadaşlar lütfen daha çok gönderim sağlayalım

magnificy
Memur
25 Temmuz 2018 12:54

+gönderldi
Toplam 10108 mesaj
«141516171819202122232425»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi