Editörler : cihan27E.Kayı Han
«175176177178179180181182183184185186»

wuhanlı
Müsteşar Yardımcısı
12 Mart 2023 23:45

Tüm durumu özetlediniz başka söze gerek yok.

Ama sen yök başkanı olursan eğer 40bin barajını kaldır ve puansız yaparsın.

sınırtabakateorisi, 2 yıl önce

bu doktorluk madem bu kadar kıymetli meslek açın her ile ilçeye de sizin bu BİZ ÇOK DEĞERLİYİZ havanız bir bitsin. Aç tıp fakültesi beceremeyen bırakır okulu zaten. Barajı geçen mühendis oluyor da doktor niye olmasın. Türev yok integral yok ezberle geç.

wuhanlı
Müsteşar Yardımcısı
12 Mart 2023 23:49

Maalesef istenmeyecek bir tablo ile karşı karşıyayız. Ben düşük maaş alıyorsam herkes benim gibi düşük alacak ya da ben düştüysen herkes benim gibi düşecek kısacası ben alttaysam kimse yukarı çıkamayacak gibi düşüncelerin son olması gerek.

https://www.hizliresim.com/i96dzhz şu an dhmideki mühendis maaşları 50binden fazla ve mühendis olarak kurumlar arası mühendislerin de aynı maaş almasını talebinde bulunuyorum.

Doktor, öğretmen falan onlar farklı meslekler benim karşılaştıracağım meslek mühendislik olmalı ve en az dhmideki mühendisler kadar iyi kazanmalıyım

wuhanlı, 2 yıl önce

Tüm durumu özetlediniz başka söze gerek yok.

Ama sen yök başkanı olursan eğer 40bin barajını kaldır ve puansız yaparsın.

alictlmz
Aday Memur
13 Mart 2023 00:08

Hay ağzına sağlık hocam. Mühendislere dil uzatanlar önce dönüp kendine baksın. Burnu havada doktor arkadaşlar da neye havalanıyorlar anlamak güç. Bugün 50k sıralamaya tıp geliyor. İlk 5k ya anca girilen zamanları da hatırlıyoruz. Sanki bi mühendisliklerin sıralaması düşmüş gibi konuşmayın.

Yasin.Ozen, 2 yıl önce

Şu an 10 yıllık uzman öğretmenlerin ek dersi mühendisleri geçince sanırım bir tatmin yaşıyorlar. Elbette genellemiyorum ama okumuş etmiş tahsili olan insana, kendisinden daha zor eğitim görenlere bakış açımız saygı göstermek değil aşağıya çekip saygısızlık etmek. Gelip bunlar bir de mühendislere yok şu kadar bin sıralama falan derler. Sanki öğretmenler ilk 20k ile atanıyor. :) Elbette mesleğini hakkıyla yapan öğretmenlere saygım sonsuz. Gerçek öğretmenlik yapmak dünyanın en zor mesleği bana göre.

wuhanlı
Müsteşar Yardımcısı
13 Mart 2023 00:11

50bine gelen tıp bizim 40 yılda ödeyemeyeceğimiz özel tıp fakülteleridir kimsenin gücü yetmez ayda 60-70 bin tl ücret istiyorlar

devlet tıp fakültesi 19-20binle kapattı en kötü ama mühendislik 300bin

alictlmz, 2 yıl önce

Hay ağzına sağlık hocam. Mühendislere dil uzatanlar önce dönüp kendine baksın. Burnu havada doktor arkadaşlar da neye havalanıyorlar anlamak güç. Bugün 50k sıralamaya tıp geliyor. İlk 5k ya anca girilen zamanları da hatırlıyoruz. Sanki bi mühendisliklerin sıralaması düşmüş gibi konuşmayın.

wuhanlı
Müsteşar Yardımcısı
13 Mart 2023 00:17

ilk 5binden alan sıralamaları da diyorsunuz da zaten şuanda ilk 5binden alan yerler var istanbul, ankara, izmir, akdeniz, bursa gibi yerler ilk 3-4binin içinde

ve ilk 20bine girenlerin %80i tıp yazıyor

devlet tıp sıralamaları bakımından, özelde de ücretler yüksek düşük olsa kesin onlar da ilk 20binden kapatırdı, dedim size ayda 60-70bin istiyorlar

wuhanlı, 2 yıl önce

50bine gelen tıp bizim 40 yılda ödeyemeyeceğimiz özel tıp fakülteleridir kimsenin gücü yetmez ayda 60-70 bin tl ücret istiyorlar

devlet tıp fakültesi 19-20binle kapattı en kötü ama mühendislik 300bin

haylazcool
Müsteşar Yardımcısı
13 Mart 2023 00:48

Yeniden Refah Partisi 30 madde sunulmuş ittifak için biride kamuda mühendisler denmiş galiba ancak izlemedim programı izleyen var mı

xqrsx
Aday Memur
13 Mart 2023 07:44

Haklı davamızda yanımızda olduğun için teşekkürler şimşir kardeş ay pardon hemşir kardeş sen olmasan bir eksiğiz, sen yazmazsan sayfamız öksüz kalır hep yaz.

wuhanlı, 2 yıl önce

Maalesef istenmeyecek bir tablo ile karşı karşıyayız. Ben düşük maaş alıyorsam herkes benim gibi düşük alacak ya da ben düştüysen herkes benim gibi düşecek kısacası ben alttaysam kimse yukarı çıkamayacak gibi düşüncelerin son olması gerek.

https://www.hizliresim.com/i96dzhz şu an dhmideki mühendis maaşları 50binden fazla ve mühendis olarak kurumlar arası mühendislerin de aynı maaş almasını talebinde bulunuyorum.

Doktor, öğretmen falan onlar farklı meslekler benim karşılaştıracağım meslek mühendislik olmalı ve en az dhmideki mühendisler kadar iyi kazanmalıyım

okumanya
Aday Memur
13 Mart 2023 08:11

Hak aramaya devam!

har_tek
Memur
13 Mart 2023 09:17

Memurlar.net lütfen anasayfadan haber yaparmısın. Mühendislerin sesi ol.

teknikadalet
Aday Memur
13 Mart 2023 09:18

Neden anasayfadan haber yapmıyorsun memurlar.net Mühendislere kulak verin lütfen.

mirac42
Aday Memur
13 Mart 2023 09:24

Prof Doğan Aydal hoca da dünkü programda kamu mühendislerinden bahsetti.

alictlmz
Aday Memur
13 Mart 2023 09:27

Kamu mühendislerine olan destek arttıkça sesi buradan geliyor ahhaaha. Gelip buradan laf dalaşına girmeye cüret edenlere fırsat vermeyin arkadaşlar. Başaracağız.

mirac42
Aday Memur
13 Mart 2023 09:29

Biz kamu mühendisleri hakkımızı istiyoruz fazlası onların olsun

okumanya
Aday Memur
13 Mart 2023 09:30

Liderler içinde tek mühendis O. Yaparsa o yapar diye düşünüyorum.

xqrsx, 2 yıl önce

Haklı davamızda yanımızda olduğun için teşekkürler şimşir kardeş ay pardon hemşir kardeş sen olmasan bir eksiğiz, sen yazmazsan sayfamız öksüz kalır hep yaz.

xqrsx
Aday Memur
13 Mart 2023 09:51

Afferim sanaaa

okumanya, 2 yıl önce

Liderler içinde tek mühendis O. Yaparsa o yapar diye düşünüyorum.

Cengizhan81
Şube Müdürü
13 Mart 2023 10:03

Görsel medyada gündeme geliyoruz, Cumhuriyet tarihinde belki ilktir. Mühendis ve mimarların maaşları yetersiz diye gündem oluyoruz. Maalesef son yıllarda bir hak istenince yıllarca yalvarmak gerekiyor. Yalvarmazsan beklersen elbet düzeltirler dersen, mühendisin ücreti gibi rezil duruma düşersin.

Doktorun , diş hekimin maaşını yuvarlak hesap 50 bine, ast subayı 40 bine, hakim ve savcıyı 40-50 bin bandına, hemşireyi 20-25 bine, zabıtayı 20-25 bin, bekçiyi imamı 18-20 bin, baş öğretmene (full ek ders vb) 25 bin civarına çekerken, bir Allahın kulu bir görevli ya şu mühendisler 17-18 bin tl ye nasıl çalışır diyemiyor!!!!

Mühendise dişe dokunur bir yan ödeme yok!!! Asgari ücretin 8.500 tl olduğu ortamda mühendise 17 bin tl !!!!

Devlet mühendisi dışında aşağı yukarı her mesleğe bir şeyler az çok yapmaya çalışıyor, ona göre beton kalitesini, kolon dayanıklığını imama, elektrik üretimi ve iletimini zabıtaya, maden ocaklarının değerli madenleri işlemeyi hemşireye, haberleşmeyi bekçiye, yol ve su işletmesini beden öğretmenine, yazılım ve donanımı diş hekimine, otomasyon ve yapay zeka uzman hekime, genetik ve kimyasal ilaç saniyeye de hakimlere baktırabilirler.

2 asgari ücret maaşı verdiğin adamdan bu hizmetleri beklemek fazla iyimserlik olur!! HAKSIZ mıyım !!!

Uzun lafın kısası mart 2022 itibari ile mühendisin ortalama geliri 40 bin tl den aşağı olmamalıdır. Öyle bazı sendikaların ıslak rüyaları gibi 4-5 bin tl tazminat verilip kapatılacak konu değildir. Çok ciddi bir hak ve meslek itibar kaybı vardır.

Mühendislik kariyer mesleğidir. Ona göre de ücretini er ya da geç alacaktır.

bunudagormedik
Genel Müdür
13 Mart 2023 10:07

Cumhur ittifakına Yeniden Refah Partisi katıldı.

Mühendislerin özlük haklarını iyileştirceğini vaat ediyorlar. Tv kanallarında bahsediyorlar.

Millet ittiifakı gelirse de piyasa canlanıp alım gücü artabilir.

Sonuç ne olursa olsun mühendisler bir miktar rahat nefes alacak gibi seçim merakla bekleniyor....

ZAFER03AFYON
Aday Memur
13 Mart 2023 10:40

Zannedersem Hükümet yetkilileri Memurlar Netten Görüş bekliyor,Hiç sesleri çıkmıyor duymamazlıktan geliyorlar.Sesimizi dünya duydu ama hükümet duymadı.Bilimin karşılığı Emeğin karşılığı bu olmamalı.

Haritamuhe
Kapalı
13 Mart 2023 11:41

Düzenleme hakkımız geçinemiyoruz büyükşehirlerde. Kiraya veriyoruz maaşımızın yarısını

okumanya
Aday Memur
13 Mart 2023 14:05

Kamuda Çalışan Mühendislerin Maaşı Çok Düşük!

Toplam 10722 mesaj
«175176177178179180181182183184185186»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi