Editörler : cihan27E.Kayı Han
«190191192193194195196197198199200201»
28 Mart 2023 16:54

Mühendisler eni sonu hakkını alacak düz memurla diğer meslek gruplarıyla kıyaslanamayız

Afsafs
Şef
28 Mart 2023 17:08

Gün gelecek adaletsizlik olmasın diye tüm meslek grupları iyileştirme alırken onlara iyileştirme vermediğiniz kamu mühendisine muhtac kalirsiniz insallah. Bundan sonra ülkenin kalkınmasında doktor ve hakim çalistirirsiniz.
28 Mart 2023 17:18

Gelişmiş ülkeler statüsünde mühendisine değer vermeyen başka ülke var mı aceba
28 Mart 2023 17:33

MÜZEYYEN ŞEVKİN (Adana) ? Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Kamuda çalışan mühendisler, mimarlar ve şehir plancıları hizmetlerin planlanması, projelendirilmesi, uygulanması ve denetlenmesinde görev ve sorumluluk alan son derece önemli kamu görevlileridir; ülkenin sanayileşmesi, kalkınması ve gelişmesi açısından hayati önemi haiz meslekleri icra etmektedirler. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu?na göre maaş alıp hem de özlük hakları buna göre düzenlenmiştir. Ancak, son yirmi beş yılda maalesef alım güçleri son derece düşmüştür. Dolayısıyla, planlayan denetleyen, hak edişlere imza koyan, ülke altyapısının ve imarının, sanayinin, tarımın, madenciliğin, ormancılığın ve üretimin temel unsuru, teknik ve bilimsel temelde yürüttükleri çalışmalarla vazgeçilmez bir yere sahip olan şehir plancılarının, mimarların ve mühendislerin özlük haklarının ve ekonomik sorunlarının en azından asgari düzeyde düzeltilmesi gerekmektedir. Kamu mühendisleri hak ettiği yere gelsin.

Mecliste bugün gerçekleşen konusmadan alıntıdır ama sonucu ne oldu bilmiyorum

wuhanlı
Müsteşar Yardımcısı
28 Mart 2023 17:35

Sizin tablolar ile alakası yok kurumlarda çalışan pratisyen doktor maaşı 28bine uzmanların se 35bine (1/4 kadroda ise 38bine çıktı)

O gösterdiğiniz tablodaki en az 65bin kazanırlar nerede acaba???

eem94, 6 ay önce

Kamu mühendisleri yıllardır iyileştirme bekliyor twitterda her milletvekiline yazıyoruz ama gel

gör ki yüksek yargı mensubunu, kurum tabiplerini dakkasında torba yasaya koymuşlar biz

yokuz daha. Torba yasaya giremezsek bunu unutmayacağım.Bu adaletsizliği unutmayacağım.

Yasin.Ozen
Genel Müdür
28 Mart 2023 17:43

Bence sen burada birine küfür ettirmeye çalışıp mahkemeye vermek istiyorsun kolay para kazanma yöntemi galiba ? :)

wuhanlı, 6 ay önce

Sizin tablolar ile alakası yok kurumlarda çalışan pratisyen doktor maaşı 28bine uzmanların se 35bine (1/4 kadroda ise 38bine çıktı)

O gösterdiğiniz tablodaki en az 65bin kazanırlar nerede acaba???

wuhanlı
Müsteşar Yardımcısı
28 Mart 2023 17:46

?

Sayın milletvekili bu şekilde söyledi ben söylemedim siz de izlediniz aynı komisyonu sadece ben seyretmedik.buradan yukarıdaki yanıtlara gore

Yasin.Ozen, 6 ay önce

Bence sen burada birine küfür ettirmeye çalışıp mahkemeye vermek istiyorsun kolay para kazanma yöntemi galiba ? :)

28 Mart 2023 18:08

Kesinlikle amac bu. Bir doktor bu saatte mesaisinde olur, bu adam her saat her mesaja cevap yazıyor. Doktor olduğuna da inanmıyorum.
Yasin.Ozen, 6 ay önce

ZAFER03AFYON
Aday Memur
28 Mart 2023 18:36

Ey hükümet Yetkilileri,Muhalefetiyle Cumhurittifakı(MHP,Refah Partisi) bileşenleriyle, Yazarıyla çizeriyle Medyasıyla herkesimin desteğini alarak sizlere sesleniyoruz.Yıllarca unuttunuz bizleri.Herkesime iyileştirmeler yaparken bizleri az olduğumuz için unuttunuz bizleri paspas ettiniz.Eminimki bu serzenişe kulak tıkayamazsınız.

wuhanlı
Müsteşar Yardımcısı
28 Mart 2023 18:45

tamam

ZAFER03AFYON, 6 ay önce

Ey hükümet Yetkilileri,Muhalefetiyle Cumhurittifakı(MHP,Refah Partisi) bileşenleriyle, Yazarıyla çizeriyle Medyasıyla herkesimin desteğini alarak sizlere sesleniyoruz.Yıllarca unuttunuz bizleri.Herkesime iyileştirmeler yaparken bizleri az olduğumuz için unuttunuz bizleri paspas ettiniz.Eminimki bu serzenişe kulak tıkayamazsınız.

wuhanlı
Müsteşar Yardımcısı
28 Mart 2023 18:46

yazılımcıyım diyorum beni doktor ilan eden sizsiniz

adalethayal, 6 ay önce
Kesinlikle amac bu. Bir doktor bu saatte mesaisinde olur, bu adam her saat her mesaja cevap yazıyor. Doktor olduğuna da inanmıyorum.

KamudaMemur
Genel Müdür
28 Mart 2023 19:14

hiç bir yazılımcı bu kadar boş vakit bulamaz. O kadar boş vaktin var ki her konu altına yazmışsın. Çık dışarı biraz dolaş, beynin oksijen alsın. Sağlıklı düşünmeye başlarsın !

wuhanlı, 6 ay önce

yazılımcıyım diyorum beni doktor ilan eden sizsiniz

wuhanlı
Müsteşar Yardımcısı
28 Mart 2023 19:31

homeoffice olarak çalışıyorum günde 3-4 task var onları tamamlıyorum işim bitiyor ve çalıştığımız firmada haftada 4gün çalışıyor

KamudaMemur, 6 ay önce

hiç bir yazılımcı bu kadar boş vakit bulamaz. O kadar boş vaktin var ki her konu altına yazmışsın. Çık dışarı biraz dolaş, beynin oksijen alsın. Sağlıklı düşünmeye başlarsın !

Yasin.Ozen
Genel Müdür
28 Mart 2023 19:50

Daha bir hafta önce hemşireyim diye maaş bordrosu attın kafalar güzel ama nasıl güzel. :)

wuhanlı, 6 ay önce

homeoffice olarak çalışıyorum günde 3-4 task var onları tamamlıyorum işim bitiyor ve çalıştığımız firmada haftada 4gün çalışıyor

Android60
Genel Müdür
28 Mart 2023 19:51

Kamudaki mühendisler çok eyi mayış alıyorlar

kubii
Daire Başkanı
28 Mart 2023 20:22

Mühendis arkadaşların çoğunu tenzih ederek söylüyorum. Buradaki bazı yorumlar var bildiğin ergen muhabbeti. Bak güzel kardeşim: ülkede sağlık, adalet, emniyet hizmetleri kamu eliyle yürütülüyor. Mühendislik hizmetleride özel sektör tarafindan yürütülüyor. Hekim de, hakim de subay da senden fazla maaş alacak. Hatta kamu yönetimi mezunu kaymakam 2 katı maaşını alacak. Dedim ya bu hizmetler kamu eliyle yürütülüyor. Bazıları halen kendini uzman hekimle kıyaslıyor. Delilik bu. Başka açıklaması yok. Bir öğrenci tıp fakültesine yetecek puan alıp ta Mühendislik yazmışsa iyi bir üniversite bitirmiştir. Yolun sonunda kalkipta kamuda çalışmak için kpss çalışıyorsa eksikligi kendinde aramalı. Ayrıca hangi Mühendislik? 700 binle öğrenci alan ziraat mühendisliği mi ilk 100 den öğrenci alan bilgisayar mühendisliği mi?? Kamuda ünvanlar bellidir. Ünvanlara göre maaş alınır. Mesela yks den 1 milyon 500 bininci olarak AÖF tıbbi sekreterlik bitiren sağlıkçı 10 bininci sıradan psikoloji bitiren psikolog tan fazla ücret alır. Nasıl adalet değil mi? Ama kamu böyle. Diğer yandan sizler değil miydiniz yanınızda 11-12 bin lira alan teknisyenler varken Mühendis egosuna kapılıp teknik hizmetleri yok sayarak sadece Mühendisler için taleplerde bulunan. Oysa tüm Teknik hizmetler için zam istenseydi o teknisyenler maaş açısından size barikat gorevi görüp kamuoyu oluşturmaniza yardımcı olurdu. Sizler de onlar sayesinde iyilestirme kazanirdiniz. Ama bunun yerine kendinizi cerrahlarla, hakim-savcilarla kıyaslama gafletinde bulundunuz. Cerrah ameliyat yapmasa insanlar ölür. Hakimler öyle kararlar verir ki ülkede yer yerinden oynar. Siz işinizi yapmasanız toplum bundan Nasıl etkilenir?? Hiç kocaman bir HİÇ. Ayrıca öğretmenlerin bakanlığı var, sendikası var, sağlıkçılar yine öyle. Üstelik sayilari da sizin onlarca katınız. Hakimin etki alanı o kadar geniş ki. Siz hakikaten neyle neyi kıyaslıyorsunuz. Kısacası iş biraksaniz kimse anlamaz bile grev yaptığınızi. Bu işin tek çıkar yolu ajitasyon yapmak. Maaş ajitasyonu ama gel gör ki maaşlarda memurların %80 inden yüksek. Tek çıkar yolunuz teknisyen ve teknikerler. Onları ikna etmeye bakın bence. Çünkü onların maaşı gerçekten düşük.
wuhanlı, 6 ay önce

Mühendisss007
Aday Memur
28 Mart 2023 20:37

Ya kardesim sanane sanane. Mühendis bile değilsin, lütfen terket başlığı.
kubii, 6 ay önce
Mühendis arkadaşların çoğunu tenzih ederek söylüyorum. Buradaki bazı yorumlar var bildiğin ergen muhabbeti. Bak güzel kardeşim: ülkede sağlık, adalet, emniyet hizmetleri kamu eliyle yürütülüyor. Mühendislik hizmetleride özel sektör tarafindan yürütülüyor. Hekim de, hakim de subay da senden fazla maaş alacak. Hatta kamu yönetimi mezunu kaymakam 2 katı maaşını alacak. Dedim ya bu hizmetler kamu eliyle yürütülüyor. Bazıları halen kendini uzman hekimle kıyaslıyor. Delilik bu. Başka açıklaması yok. Bir öğrenci tıp fakültesine yetecek puan alıp ta Mühendislik yazmışsa iyi bir üniversite bitirmiştir. Yolun sonunda kalkipta kamuda çalışmak için kpss çalışıyorsa eksikligi kendinde aramalı. Ayrıca hangi Mühendislik? 700 binle öğrenci alan ziraat mühendisliği mi ilk 100 den öğrenci alan bilgisayar mühendisliği mi?? Kamuda ünvanlar bellidir. Ünvanlara göre maaş alınır. Mesela yks den 1 milyon 500 bininci olarak AÖF tıbbi sekreterlik bitiren sağlıkçı 10 bininci sıradan psikoloji bitiren psikolog tan fazla ücret alır. Nasıl adalet değil mi? Ama kamu böyle. Diğer yandan sizler değil miydiniz yanınızda 11-12 bin lira alan teknisyenler varken Mühendis egosuna kapılıp teknik hizmetleri yok sayarak sadece Mühendisler için taleplerde bulunan. Oysa tüm Teknik hizmetler için zam istenseydi o teknisyenler maaş açısından size barikat gorevi görüp kamuoyu oluşturmaniza yardımcı olurdu. Sizler de onlar sayesinde iyilestirme kazanirdiniz. Ama bunun yerine kendinizi cerrahlarla, hakim-savcilarla kıyaslama gafletinde bulundunuz. Cerrah ameliyat yapmasa insanlar ölür. Hakimler öyle kararlar verir ki ülkede yer yerinden oynar. Siz işinizi yapmasanız toplum bundan Nasıl etkilenir?? Hiç kocaman bir HİÇ. Ayrıca öğretmenlerin bakanlığı var, sendikası var, sağlıkçılar yine öyle. Üstelik sayilari da sizin onlarca katınız. Hakimin etki alanı o kadar geniş ki. Siz hakikaten neyle neyi kıyaslıyorsunuz. Kısacası iş biraksaniz kimse anlamaz bile grev yaptığınızi. Bu işin tek çıkar yolu ajitasyon yapmak. Maaş ajitasyonu ama gel gör ki maaşlarda memurların %80 inden yüksek. Tek çıkar yolunuz teknisyen ve teknikerler. Onları ikna etmeye bakın bence. Çünkü onların maaşı gerçekten düşük.
28 Mart 2023 20:38

Son yazan arkadaşın verdiği örneği öylesine cahilcevermiş. Arkadaşım daha 2 ay olmadı deprem olalı. 50 bin kişi neden öldü biliyor musun? Sağlıklı mühendislik hizmeti olmadığından peki binlerce kişi nasıl kurtuldu biliyor musun? Kamuda kalifiye mühendisler sayesinde. Cerrah mı yaptı o sağlam tokileri? Hakşm mi yazdı projesini? Kaymakam mı onayladı projeleri? Siz bu kafa ile bir adım ileri gidemezsiniz.

Mühendisss007
Aday Memur
28 Mart 2023 20:40

Ya bi de arada bi gelip burada uzun uzun analiz yapıyor. Mühendis dışında herkes başlıkta.
laybrinthmaster, 6 ay önce

Son yazan arkadaşın verdiği örneği öylesine cahilcevermiş. Arkadaşım daha 2 ay olmadı deprem olalı. 50 bin kişi neden öldü biliyor musun? Sağlıklı mühendislik hizmeti olmadığından peki binlerce kişi nasıl kurtuldu biliyor musun? Kamuda kalifiye mühendisler sayesinde. Cerrah mı yaptı o sağlam tokileri? Hakşm mi yazdı projesini? Kaymakam mı onayladı projeleri? Siz bu kafa ile bir adım ileri gidemezsiniz.

kubii
Daire Başkanı
28 Mart 2023 20:55

Tamam Tamam terk ediyorum size ait olan ama sadece size ait olan sayfanızı. Dediğiniz gibi ben mühendis BİLE değilim. Iyiki de memur mühendis değilim bu arada.
Mühendisss007, 6 ay önce
Ya kardesim sanane sanane. Mühendis bile değilsin, lütfen terket başlığı.
Toplam 7503 mesaj
«190191192193194195196197198199200201»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi