Editörler : cihan27E.Kayı Han
«192021222324252627282930»

xmüh
Şef
26 Ağustos 2018 22:56

Arkadaşlar yıllar önce dile getirdiğim bu konuda forumda bana nasıl tepkiler gösterilmişti. Lütfen bir okuyun şu tartışmaları ve neden halimizin böyle olduğunu, neden hükümetlerin bizi adam yerine koymadığını anlayın. "Mühendislerin maaşı artırılsın" dediğim için en başta mühendisler tarafından linç edildim. Kendisini adam yerine koymayanı kimse adam yerine koymaz. https://forum.memurlar.net/konu/1489757/1.sayfa

xmüh
Şef
26 Ağustos 2018 23:00

Pardon arkadaşlar yukarıda bahsettiğim konunun linki aşağıdadır. https://forum.memurlar.net/konu/1489757/2.sayfa#post_314dcb1956d3e1119ef814feb5cc13c9

ThePatriot1071
Aday Memur
31 Ağustos 2018 09:50

Hocam geçmişte yapılan yorumlara ya da düşüncelere kafanızı takmayın. Sanal alemde kimin ne olduğunu dahi bilemiyoruz. Elbette her meslekte olduğu gibi mühendislerde de mesleğini layıkıyla yapmak istemeyen insanlar var. Ama gavura kızıp oruç bozulmaz. Şimdi birlik zamanı. Ortak kararlarımız ve hedeflerimiz var. Bimere Cimere Haber kanallarına mhp vekillere(ki seçim vaadi idi. Bu büyük avantaj) v.b. mail mesaj atalım ben hepsine attım. Geri dönüş olmadı henüz. Fakat haklı mücadelemiz elbet bir gün duyulacak. Daha çok çabalamamız lazım. Yeter ki kararlı ve istikrarlı olalım her şey olacaktır. Bir gün öğretmenler polisler ve sağlıkçılar gibi kararlı olmamız ve birlik içinde hareket etmemiz dileğiyle...

xmüh, 6 yıl önce
Arkadaşlar yıllar önce dile getirdiğim bu konuda forumda bana nasıl tepkiler gösterilmişti. Lütfen bir okuyun şu tartışmaları ve neden halimizin böyle olduğunu, neden hükümetlerin bizi adam yerine koymadığını anlayın. "Mühendislerin maaşı artırılsın" dediğim için en başta mühendisler tarafından linç edildim. Kendisini adam yerine koymayanı kimse adam yerine koymaz. https://forum.memurlar.net/konu/1489757/1.sayfa

jeresset
Aday Memur
31 Ağustos 2018 12:20

Müslüman bir ülkede maaş ALTIN hesabı ile ödenmeli.

2005 yılında işe girdiğim eylül ayında altının gram fiyatı 21 TL maaş 893 TL 42,5 gram altın yapıyor.

2018 Ağustos maaş 5300 TL altının gram fiyatı 256,50 TL 20,60 gram yapıyor. 22 gram altın maaşımda azalma var.

Yine söylüyorum Müslüman bir ülkede maaşlar altın üzerinden verilmeli.

magnificy
Memur
31 Ağustos 2018 18:01

Arkadaslar herkes dedigim noktaya illaki gelecek; doktorlardan yuksek maas almamiz lazim olagan durumda ve ulkede. Kabul edilemez su an ki calisma kosullarimiz ve maaslarimiz

Scooby doo
Genel Müdür
31 Ağustos 2018 23:21

Bu ülkede mühendisler maalesef fakir grubunda yer alıyor. İsviçre'de asgari ücret 2500 frank, yani 7000 tl. Benim maaşım 800 euro. Bu mühendis maaşı yani.

Scooby doo
Genel Müdür
31 Ağustos 2018 23:24

Ne ek iş yapsam diye haftalardır düşünüp taşınıyorum.

xmüh
Şef
31 Ağustos 2018 23:56

Kamuda çalışan avukatların da vekalet ücretleri 15 bin liradan 22 bin liraya yükseltilmiş. Bu haberleri okudukça sinirleniyorum. Bizden garibanı kalmadı kamuda. Hükümet sanki mühendislere düşman!.. Hiç akıllarına bile gelmiyoruz. Övünmeye gelince mühendislerin yaptıklarıyla övünebiliyorlar yalnızca. Yazıklar olsun!!! Bir şekilde ulaşmamız lazım yetkililere.

yazilimci45
Aday Memur
01 Eylül 2018 12:11

Ek iş aramaya başladım. Mühendislik bu zamanda bu kadar değersiz olmamalıydı

yazilimci45
Aday Memur
01 Eylül 2018 12:13

Ben okulu dereceyle bitirdim açıköğretim bitiren adam bizden daha fazla maaş alıyor . Yine de çok şükür ama en azından hakkımız olanı istiyoruz

dogrucudavud23
Aday Memur
02 Eylül 2018 16:32

arkadaslar imza kampanyasini baslatan benim.acıklama da onerilerinizi soyleyin ortak bir cumle yazalim daha iyi olacaksa

zlatanoviç
Memur
03 Eylül 2018 14:12

Tam da dediğiniz gibi.Öncelikli olarak mühendis maaşlarına düzeltme yapılması gerekirken hiç bir şey yapılmadı.Şunları yaptık, bunları yaptık dedikleri şeyler mühendis marifetiyle yapılan işler iken zamları diğer meslek gruplarına yaptılar.

xmüh, 6 yıl önce
Kamuda çalışan avukatların da vekalet ücretleri 15 bin liradan 22 bin liraya yükseltilmiş. Bu haberleri okudukça sinirleniyorum. Bizden garibanı kalmadı kamuda. Hükümet sanki mühendislere düşman!.. Hiç akıllarına bile gelmiyoruz. Övünmeye gelince mühendislerin yaptıklarıyla övünebiliyorlar yalnızca. Yazıklar olsun!!! Bir şekilde ulaşmamız lazım yetkililere.

zlatanoviç
Memur
03 Eylül 2018 14:34

O kadar yer mail attık.Hiçbirinden dönüş olmadı.Mimar Mühendisler grubu dahil.

ThePatriot1071
Aday Memur
04 Eylül 2018 09:28

Haklı olduğumuz için mail attığımız herkes maaşlarımızı öğrenince önce bi şok yaşıyor nasıl olurda mühendis bu hallere düşer diye. Sonrasında banane deyip geçiyor herhalde. Ama bir gün sesimiz duyulacak bu çabalar boşa gitmeyecek. Mhp vekillerine sürekli mail atalım. Vazgeçmeyelim

zlatanoviç, 6 yıl önce

O kadar yer mail attık.Hiçbirinden dönüş olmadı.Mimar Mühendisler grubu dahil.

magnificy
Memur
04 Eylül 2018 11:48

Hala oda mı diyorsunuz:) bunu soylediğim için de birisi muhalefet eder eminim, onların görevi değil vs vs vs vs...

zlatanoviç
Memur
04 Eylül 2018 13:53

Evet mücadeleye devam.Mail atmaya devam edelim.

ThePatriot1071, 6 yıl önce

Haklı olduğumuz için mail attığımız herkes maaşlarımızı öğrenince önce bi şok yaşıyor nasıl olurda mühendis bu hallere düşer diye. Sonrasında banane deyip geçiyor herhalde. Ama bir gün sesimiz duyulacak bu çabalar boşa gitmeyecek. Mhp vekillerine sürekli mail atalım. Vazgeçmeyelim

zlatanoviç
Memur
04 Eylül 2018 14:01

CİMER'le bu iş olmaz.Çünkü dilekçeler herhangi bir kuruma gönderilecek ve o kurumda ya hiç cevap yazmayacak yapılacak işlem yok diye ya da değerlendirilecektir diye cevap verilecek lakin hiç bir işlem yapılmayacaktır. CİMER'e yapılan başvurular siyasilere ulaşmayacağından hiç bir fayda sağlamaz.MHP milletvekillerine ve MHP genel merkezine seçim beyannamesini hatırlatmak daha çok işe yarar.Bununu üzerinde yoğunlaşıp MHP'yi mail yağmuruna tutalım.

zlatanoviç
Memur
04 Eylül 2018 14:17

Ben tekrar mail gönderdim MHP'ye.Haydi arkadaşlar mail göndermeye devam.

magnificy
Memur
04 Eylül 2018 14:59

++ gonderdim bir kaç MV ne

xmüh
Şef
04 Eylül 2018 16:32

Arakadaşlar MHP'nin internet sitesindeki iletişim formuna yazdığım yazı. Lütfen hepimiz MHP'nin sitesine girerek bu haklı talebimizi iletelim. Sonuç ancak MHP üzerinden alabiliriz. Ne kadar çok talep giderse o kadar çok dikkate alınırız...

"Sayın MHP yetkilileri,

Ben kamuda 21 yıldır çalışan bir mühendisim. Son zamanlarda haberlerde duyduğumuz çeşitli meslek gruplarına yapılan özlük haklarındaki iyileştirmeleri tüm kamuda çalışan mühendisler olarak boynu bükük izliyoruz. 21 yılda birçok hükümet dönemlerini gördüm. Ancak mühendisler diğer meslek grupları (doktor, hakim/savcı vs.) karşısında hiçbir zaman AK Parti Hükümetlerindeki kadar küçük düşürülmemiş, madur edilmemişti. Ben yeni göreve başladığımda aynı yıl göreve başladığımız hakim arkadaşımdan fazla maaş alırken şimdi onunkinin yarısını bile alamıyorum. AK Parti hükümetleri sürekli hakim/savcılara, doktorlara maaş artışı ve çeşitli iyileştirmeler yaparken mühendisler hep göz ardı edildi. Bu yüzden de eskiden en yüksek puanlarla öğrenci alan mühendislik fakülteleri artık en düşük puanlarla öğrenci alır hale geldi. Bu da toplum nezdindeki ?mühendislik? imajının ne kadar yıprandığını en güzel şekilde göstermektedir. Şu anda mühendislik can çekişiyor. ?Mühendisim? demeye utanır hale geldik adeta!. Halbuki hükümetin yüz akı olan yollar, köprüler, barajlar, hastanaler, enerji tesisleri vs.de hep mühendislerin emeği varken, iyileştirmeler halkın şikayetçi olduğu adalet ve sağlık sektörlerine yapıldı hep. Mühendisler gayr-i meşru yollara mı sapsınlar? Milyonluk hak edişleri imzalarken buralardan komisyon mu alsınlar? ?Hakim/savcıların rüşvet almamaları için gelirlerinin iyi olması gerekir? diyerek,?mühendisler rüşvet alsın? mı denilmek istenmektedir? Bu unutulmuşlukta mühendislerin bir bakanlığının olmaması ve sahipsizliklerinin de etkisi var. Mühendis odaları zaten muhalefet partisi gibi çalışıyor ve mühendislerin durumları onları hiç ilgilendirmiyor. Tek umudumuz MHP kaldı. Eğer bu konuyu hükümet nezdinde gündeme getiriseniz mühendislerin gözünde gerçekten MHP "kahraman" olur. Partinizin seçim beyannamesinde ?mühendislerin özlük haklarının iyileştirilmesi? maddesi bulunduğundan ve cumhur ittifakından dolayı hükümet üzerindeki etkinize güvenerek bizlerin bu maduriyetimizin giderilmesi için çaba göstereceğinize inanıyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum"

Toplam 10377 mesaj
«192021222324252627282930»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi