Editörler : cihan27E.Kayı Han
«369370371372373374375376377378379380»
22 Eylül 2023 08:46

Seyyanenle içimizden geçenler bizim için hiçbir şey yapmayacak anlayın artık bunu o yüzden aldığınız kadar çalışın. gizli işsiz olun.

okumanya
Aday Memur
22 Eylül 2023 09:08

Kamuda Çalışan Mühendislerin Maaşı Çok Düşük!

genegel
Genel Müdür
22 Eylül 2023 10:35

Ben kitabinortasi nicknameli arkadasın mesajlarını alıntıladım hep, akademisyen forumuna gelip negatif ve olumsuz yazan kendisi, kendisini bir kac kere güzel dille eleştirdim, yaptıgının yanlıs oldugunu belirttigim halde yapmaya devam etti, baskasının hak arayısına saygı duyarım, eleştirmem balta olmam ama arkadasa empati yapabilmesi için bir yazı yazdım. Kendisi bu forumda aktif o yüzden mühendis oldugunu düşünüyorum. Yazdığınız maddelere de eleştirilerim var, hemfikir olmadığım noktalar da var ama dediğim gibi ben baska bir grubun haklı HAK arayışına engel olmam, o yüzden uzun uzun madde madde madde mühendisler neden zam istiyor diye yazmanıza, hatta akademisyeni veya başka branştaki bir mesleği mukayese ederek, o meslekleri sizin altınızdaymış gibi göstermenize gerek yok, bu da çok büyük bir yanlış. Ben bir akademisyen olarak, hedefim yoksulluk sınırının üstünde bir maaş almak, referans aldığım işçi, doktor veya bir hakim maaşı da değil, kendi mesleğimin değeri olan hakettiği ücreti talep etmek. Hak arayışınızda başarılar dilerim.

KamudaMemur, 2 ay önce

Kardeşim akedemisyenlerine sayfasına gelip yazanın kamuda mühendis olduğunu nereden biliyorsun. Mühendisler ile Akedemisyenler arasında çatışma yapmaya çalışan kötü niyetli biridir. Hiç bir kamu mühendisi akedemisyenlerin sayfasında olumsuz yorumlar yazmaz. Ama siz akedemisyen olarak bunu nasıl düşünemediniz. Gelip bu sayfada aslı astarı olmayan yazılar yazıyorsun. Aşağıda herkesin hükümet dahil hak verdiği gerçekler var. Ve kısa sürede kamu mühendislerine ciddi bir maaş ve özlük hakkı iyileştirmesi gelecektir inancındayız. Niye mi ?

1-) Kamu mühendisleri altındaki işçiden daha çok maaş almalıdır.

2-) Yaptığı işler teknoloji işidir. Hiç bir şeye bakamıyorsan e-devlet uygulamalarına bak. Onları kamuda çalışan mühendisler yazıyor. Saymakla bitmez teknolojiye olan katkıları.

3-) Çok riskli işlerde çalışan bir çok kamu mühendisi var. İstemeden yapacakları bir hata cezaevi ve işten ihraç ile sonuçlanabilir. Bir çok kamu çalışanı hata yaptığı zaman işlemini tekrar yaparak hatayı gideriyor. Ama çok riskli işlerde çalışan kamu mühendislerinin böyle bir telafi hakkı yoktur.

4-) Doktor hata yaparsa bir kişi ölür, mühendis hata yaparsa bin kişi ölür.

5-) Doktorların hayat kurtarmak için kullandığı teknolojiyi mühendisler üretir.

6-) Bir doçent veya profesörün derslerde anlattığı dersi her mühendis anlatır öğretir. Aynı kalitede eğitim ve öğretim verir. (Mühendislik fakültelerinde) Ama kamuda çalışan bir çok mühendisin yaptığı işi bir çok profösör ve doçent yapamaz, yapamıyor.

7-) Şimdilik sana bu kadar yeter.

okumanya
Aday Memur
22 Eylül 2023 13:11

Mesele kamudaki mühendislerin şartlarının iyileştirilmesi. Diğer meslek gruplarında yaptılar çünkü.

kerouac79
Daire Başkanı
22 Eylül 2023 14:57

mesele kamudaki mühendislerin şartlarının iyileştirilmeMEsi. Geçen ay yaptılar çünkü.

okumanya, 2 ay önce

Mesele kamudaki mühendislerin şartlarının iyileştirilmesi. Diğer meslek gruplarında yaptılar çünkü.

kitabınortası
Daire Başkanı
22 Eylül 2023 16:08

Hoşuna gittiyse, zevk alacaksan aynısından sana da yapsınlar o zaman.

kerouac79, 2 ay önce

mesele kamudaki mühendislerin şartlarının iyileştirilmeMEsi. Geçen ay yaptılar çünkü.

okumanya
Aday Memur
22 Eylül 2023 16:30

KamudaMemur
Genel Müdür
24 Eylül 2023 16:56

Kamu Mühendislerinin maaşı dengi mesleklere oranla çok düşüktür. Özlük haklarında ve maaşlarında ciddi bir iyileştirme yapılmalıdır.

okumanya
Aday Memur
25 Eylül 2023 08:42

Hak aramaya devam!

25 Eylül 2023 09:33

ne yaptılar?

kerouac79, 2 ay önce

25 Eylül 2023 11:30

okumanya
Aday Memur
25 Eylül 2023 17:19

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
25 Eylül 2023 18:31

özele geç
okumanya, 2 ay önce

25 Eylül 2023 18:35

şehir merkezlerinde heykel karşısına geçip hak aramakla hak alınmaz doktorlar nere siz nere

Tekniker48
Aday Memur
25 Eylül 2023 22:54

mühendislerin maaşına gelecek iyileştirme sizin cebinizden çıkmayacak mühendislerin maaşı çok düşük düzeltme şart burada diğer meslek gruplarında olanlar ne arıyor anlamak zor işinize bakın

Tekniker48
Aday Memur
26 Eylül 2023 06:26

AKP milletvekili Lütfi bayraktar da maaşını yapılan işe göre az bulmuş burada yaptığınız gibi o haberlerin altına da muhalif olacak mısınız

okumanya
Aday Memur
26 Eylül 2023 07:47

Hak aramaya devam!

driverart
Memur
26 Eylül 2023 07:49

mühendisler kendilerininhakim savcı ve doktorlara denk görüyorlar, ona göre zam istiyorlar. halbuki birçok mühendislik bölümüne gidenler adam gibi, 2 yıllık üniversite bölümlerine yerleşemeyenler. zaten bir sürü maaş alıyorsunuz, birde utanmadan doktor maaşı istiyorlar, o zaman doktor olacakdınız

Peliniin
Kapalı
26 Eylül 2023 07:50

Yazmıyayım diyorum ama insan kendini tutamıyor, kamudaki mühendisler diye kendinize bi isim taktınız, maaş artışı isteyip duruyorsunuz, siz de kamuda çalışan herkes gibi memursunuz önce bi bunu idrak edin, memurdan fazla artışı da hak etmiyorsunuz. Kamunun kaynakları bir meslek grubuna akrarılmamalı, şube müdürlerine yapılan iyileştirme haklıydı ama sizinkini doğru bulmuyorum, para odak noktanız ise özelde çalışıcaktınız, yok öyle 3 kurula 5 köfte

thedestroyerr
Daire Başkanı
26 Eylül 2023 08:37

Şube müdürleri ne yapıyor ne sorumluluğu var? O zaman doktorlar da özele geçsin maaş istiyoruz diye ağlamasın. 2 yıllıklardan düşük hale de soktunuz ya ne kadar hazımsız değişik insan varmış bu ülkede. Konuyla ilgili değilsen yazma kardeşim.

Toplam 7658 mesaj
«369370371372373374375376377378379380»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi