Editörler : cihan27E.Kayı Han
12345678910111213»

zlatanoviç
Memur
26 Mayıs 2018 09:56

Mühendis,Teknik Eleman gavur mu ?Hep ayrım,hep ayrım.Sn.Başbakan mühendis değil mi,niye el atmıyo bu işe?Sn.Davutoğlu üniversitedekilere vermedi mi?Düz memur ne olacak?Bi güzellik yapılacaksa herkese yapılsın.Niye hep belli kesimlere ayrıcalık yapılıyor?Sürekli memurlar arasında bölücülük yapıp çalışanların moralini bozuyolar.İsimde adalet var ama biz hiç göremedik.Bu kafayla seçimlerde de umduklarını bulamazlar.Daha acısını söyleyeyim mi!İlk turda bitmezse ikinci tura kalan 20'yi 55 yapar ama 45 50 olmaz.Çünkü hep ayrımcılık yapılıyor.Ya herkese ver ya hiç verme.O kadar basit.

colox

Bir üyenin mesajı.

zlatanoviç
Memur
26 Mayıs 2018 09:58

Ağzına sağlık kardeşim....Mühendisler Yunanistan'dan gelme herhalde...Belkide ABD casusları...Yeter be...bu kadar ayrımcılık.

motux

Bu da başka bir üyenin mesajı

zlatanoviç
Memur
26 Mayıs 2018 09:59

Tepki çok ama ayrı ayrı başlıklarda.Hepsini bir yerde toplamalıyız.

zlatanoviç
Memur
26 Mayıs 2018 10:04

Bizden az alan meslek grubu kalmadı.Düz memurlar hariç.

zlatanoviç
Memur
26 Mayıs 2018 10:06

Bu nasıl bir düzendir.Nasıl bir adalettir.Her kesime iyileştirme ikramiye zam yağarken seçim öncesi bize neden bir şey verilmiyor?

metakz
Aday Memur
26 Mayıs 2018 14:39

6 sene oku yüksek müh. Ünvanını al , bir dünya sınava gir kamulu ol sonra tek işi evrak yapıp nasıl vakit geçireceğini düşünmek olan kalem memuru cemiyetiyle aynı kazanımı elde et ve hatta bazılarınında altında kal :) yok arkadaş mühendis bitince yatırımda biter haberleri yok sanırım ;)

zlatanoviç
Memur
26 Mayıs 2018 14:47

BirBilen61

Yardımcı Doçent(Dr Öğretim Üyesi) ile Öğretmen, din görevlisi ve 2 yıllık Yüksekokul mezunu Yüksekokul Sekreteri, Uzman Tıp Dr ile hemşire, Yüksek Mühendis ile polis eşitlenmiş oluyor.Başka bir ifade ile Dr Öğretim Üyesi, Uzman Doktor, Mühendis ek göstergesi ile Öğretmen, İmam, Polis ve Hemşire eşitlenmiş oluyor. Bu olacak işmidir Allah aşkına. Öyleyse Bakan Vekil, Müsteşar, Genel Müdür,Profesör, ve hatta hizmetli vs herkesin emekli maaşını eşitlesinler. Bunlar olacak iş değil. Olması gereken hiç ek göstergesi olmayan memurlara 1000-1500 ek gösterge vermek ve ek göstergesi olanların da ek göstergelerini 1000-1500 yükseltmektir. Yani ek gösterge tablosunun tümünü yeniden düzenleyip doğru ve adil bir düzenleme yapmaktır. Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, sizi yanıltıyorlar. Muhalefetten de benzer yanlış vaatler geliyor. Olması gerekeni yukarıda yazdım, Lütfen dikkate alın ve gereğini yapın. Aksi halde Ülke insanının eğitim hayatı, iş hayatı ve huzuruna zarar vermiş olacak.

Tam olarak olması gereken budur.Neden adil bir düzenleme yapılmaz.

zlatanoviç
Memur
26 Mayıs 2018 15:05

KPSS'den 91 puan alarak atandım.Üniversiteyi kazandığım sene ilk 10.000'de idim. Okuması zor, çalışması dert bir meslek mühendislik.Çünkü bir şeyi bilmeme lüksün yok.Mühendissin sen bilmezsen kim bilecek sorgusu ile karşılaşıyorsun hep.Ama gelip sana akıl danışanlar, bir excel tablosu bile hazırlamayanlar yıllar içinde maaş olarak seni gelip geçiyor.Bunu da kendinde hak olarak görüyor ve okumasaydın o zaman mühendislik diyorlar. İyi de arkadaş Kamuda herkesin aldığı maaş, ek gösterge belli idi.Bir iyileştirme ya da zam yapıldığında herkes aynı oranda yararlanırdı.Ama şimdilerde ne oluyor?Hep oy kaygısı ile belli meslek gruplarına zam, ek ödenek iyileştirmesi, nöbet ücreti, şu ücreti, bu ücreti v.s.aldı başını gitti.Bizden az maaş alan meslek grupları bizi geçeli çok oldu.

Bir branş öğretmeni ek ödemelerle birlikte 5.500 alıyor.Bir teknik öğretmen 6.000 alıyor.Daha 2 veya üç yıl önce polislere net 255-500 TL arası net iyileştirme yapılmadı mı?Askere daha yeni 400 TL zam yapılmadı mı?

Kimsenin ne maaşında ne işinde gözümüz yok.Herkesin işi kendine göre kutsal, kendine göre zor.Ama çıkıp ta birilerini ihya et birilerine de sen dur bakalım sana bir şey yok demek te nedir?

zlatanoviç
Memur
26 Mayıs 2018 15:08

Bir düşünün bakalım son 3-4 yılda mühendisler ne kazanım elde etmiş.

zlatanoviç
Memur
26 Mayıs 2018 15:10

Diğer meslek grupları ne kazanım elde etmiş?

zlatanoviç
Memur
26 Mayıs 2018 15:12

Memurlar netin ana başlığa taşıması lazım bu hususu.Ama nerede...

metakz
Aday Memur
26 Mayıs 2018 16:25

Sosyal medya üzerinden bir şekilde sesimizi duyurmamız lazım , forumda eğer bu mesajları okuyan ve sosyal medyada aktif olup ne gerekir ne yapabiliriz nasıl sesimizi ulaştırabiliriz i bilen arkadaşlar varsa eğer yardımcı olsunlar, hep birlikte twitter f.book inst. Vs. Bir kanaldan üye sayımızı artırıp harekete geçelim , konuşmanın şikayet etmenin anlamı yok faaliyet lazım!!!

zlatanoviç
Memur
26 Mayıs 2018 19:20

[email protected] e konunun ana sayfaya taşınması için mail gönderelim

magnificy
Memur
26 Mayıs 2018 20:22

Bir araya gelmeliyiz arkadaşlar, 10 kişi 10 kişi, iki kişi bile olsak hak haktır
zlatanoviç, 6 yıl önce

KPSS'den 91 puan alarak atandım.Üniversiteyi kazandığım sene ilk 10.000'de idim. Okuması zor, çalışması dert bir meslek mühendislik.Çünkü bir şeyi bilmeme lüksün yok.Mühendissin sen bilmezsen kim bilecek sorgusu ile karşılaşıyorsun hep.Ama gelip sana akıl danışanlar, bir excel tablosu bile hazırlamayanlar yıllar içinde maaş olarak seni gelip geçiyor.Bunu da kendinde hak olarak görüyor ve okumasaydın o zaman mühendislik diyorlar. İyi de arkadaş Kamuda herkesin aldığı maaş, ek gösterge belli idi.Bir iyileştirme ya da zam yapıldığında herkes aynı oranda yararlanırdı.Ama şimdilerde ne oluyor?Hep oy kaygısı ile belli meslek gruplarına zam, ek ödenek iyileştirmesi, nöbet ücreti, şu ücreti, bu ücreti v.s.aldı başını gitti.Bizden az maaş alan meslek grupları bizi geçeli çok oldu.

Bir branş öğretmeni ek ödemelerle birlikte 5.500 alıyor.Bir teknik öğretmen 6.000 alıyor.Daha 2 veya üç yıl önce polislere net 255-500 TL arası net iyileştirme yapılmadı mı?Askere daha yeni 400 TL zam yapılmadı mı?

Kimsenin ne maaşında ne işinde gözümüz yok.Herkesin işi kendine göre kutsal, kendine göre zor.Ama çıkıp ta birilerini ihya et birilerine de sen dur bakalım sana bir şey yok demek te nedir?

yüksek.mühendis
Aday Memur
26 Mayıs 2018 22:33

Haftaiçi twitterdan güzel bir başlık açıp sesimize duyuralım.

zlatanoviç
Memur
27 Mayıs 2018 10:15

Forum sayfanızdaki Teknik hizmetler bölümünde bulunan Kamudaki mühendislerin maaş düzenlemesi konu adlı yorumlara istinaden bu hususu ana sayfada başlık yapmanızı talep ediyorum.

Yıllardır her toplu sözleşmede birçok meslek grubuna iyileştirmeler yapılmış ancak trilyonluk işlerde ciddi riskler alarak kontrollük yapan mühendislere aldıkları bu mali risk karşılığında herhangi bir düzenleme yapılmamıştır.Hükümetimizin yaptığı ve övünerek anlattığı, vatandaşlarımızın da yapılan icraatları beğenerek oy vermesine neden olan duble yollar, viyadükler, Marmaray Tüp Geçidi, hastaneler, hızlı tren projeleri, barajlar, 3.Havalimanı, 3.Köprü ve burada satırlarca sayılabilecek bütün icraatlar biz mühendislerin marifetiyle yapılıyor.Ama kamuda çalışan biz mühendislere hiç bir iyileştirme yapılmıyor. İyileştirmeler hep oy potansiyeline sahip öğretmen, polis, asker, sağlık çalışanları gibi meslek gruplarına ve siyasi olarak stratejik öğretim görevlisi, akademisyen ve hakim savcılara yapıldı, yapılıyor.Sayıca az olduğumuz ve direk bağlı olduğumuz bir bakanlık olmadığından sesimiz gür çıkamıyor diye nedir bu adaletsizlik.

Bu nasıl bir düzendir.Nasıl bir adalettir.Her kesime iyileştirme ikramiye zam yağarken seçim öncesi bize neden bir şey verilmiyor?Her mesleğin ek göstergesi aynı mı olacak ?Neden birileri ihya edilirken bize sen dur bakalım deniliyor?.Bizimde ek göstergemiz arttırılmalı.Hem maaşlarımızda iyileştirme hem de ek göstergelerimizin arttrılarak 4.800 olmasını talep ediyoruz.

Forumun kamuda çalışan tüm personelin sesini duyurması için oluşturulan bir platform olduğunun bilinci ve fırsat eşitliğini sağlayacağınızın temennisi ile konunun ana sayfada heber yapılmasını talep ediyor, sesimizi duyurmamıza yardımcı olmanızı istiyoruz.

şeklinde mail gönderdim [email protected] e .Sizde gönderin arkadaşlar.

yüksek.mühendis
Aday Memur
27 Mayıs 2018 11:48

Gönderdim

magnificy
Memur
27 Mayıs 2018 23:43

+bende gönderdim arkadaşlar. Bunu mühendis forumunda da dile getirelim

yüksek.mühendis
Aday Memur
27 Mayıs 2018 23:54

Sayın memurlar.net yöneticileri:

Uzun zamandır mühendisler ile ilgili bir haber yapılması üzerine birçok kez yorumlar yapmama rağmen malesef siteniz tarafından mühendislerle ilgili hiçbir haber görmedim.

Kaçyıldır maddi ve sosyal iyileştirme almayan meslek grubuyuz. Gerçekten yükümüz ve sorumluluklarımız çok ağır. En ufak hatalarımızda ağır cezada yargılanmaktayız. Yaptğımız kontrollüklerden dolayı zimmet çıkmakta.

Artık ne kadar sorumluluk aldığımızı defalarca söyleme gereği duymuyorum. Zaten forumda da bir çok arkadaş bu konudan bahsetmiş. Kamuda çalışan mühendislerin gerek maddi gerek manevi yükünün ne kadar ağır olduğunu biliyorsunuz. Yeri geliyor yüklenici ile tartışıyoruz, yere geliyor akşam 7-8 de görevden dönüyoruz (mesai ücreti almadan), yeri geliyor şantiyede üstümüz başımız çamur oluyor, kıyafetimiz yırtılıyor, bina çatılarında geziyoruz, ilçelere gidiyoruz cepten yemek yiyoruz vs.

Bir mühendisin ne şartlarda yetiştiğini bölüme girmek için üniversite sınavında derece yapması gerektiğini, hepimiz biliyoruz. Kpssden 90 alıp atanamayan mühendis varken 60 civarı puan alıpta atanan ve şu anda ekgöstergeleri artırılan hemşire, imam gibi bölümleride biliyoruz.

Bir mühendis kolay yetişmiyor, ülkemizin lokomotifi olan inşaat sektöründe kalifiye personel olan mühendisleri lütfen unutmayın. Öncelikle maaşlarımızda çok iyi iyileştirme ve sosyal haklarmızda tatmin edici artışlar isityoruz, ek göstergemiz en az 4800 olmalı.

Zamanında bazı haklar alarak şu anda bizden afaki fazla maaş alan ve hiçbir sorumluluğu olmayan işçilerin altında maddi yönden ezilmek istemiyoruz. Emekli olduğumuzda tazminatımızın bir işçinin 2/3 olsun istemiyoruz, maaşımız yarıya yakın düşsün istemiyoruz.

Diğer bir husus ise kurumlar arası bazı adaletsizlikleri göz önüne alınmasını istiyoruz. Eşit iş eşit ücret dendi ama, belediyelerdeki ve bazı diğer kurumlardaki mühendisler diğer kamu kurumlarına göre 1000-1500 civarı fazla maaş alıyorlar. Giyim yardımı, yol yardımı, yemek parası, sosyal denge tazminatı derken makas iyice açılıyor. Bu yardımlardan bütün kurumlar yararlanmalı.

Belirttiğim gibi öncelikle tüm mühendislere gerekenler verilmeli, sonrasında ise kurumlar arası adaletsizlikler giderilmelidir.

Sizden rica ediyorum mühendislerle ilgili lütfen hakettiğimiz değeri bize gösterin ve gerekli haberi yapın.

Teşekkür ederim.

EngineeR 33
Aday Memur
28 Mayıs 2018 09:31

+ Gönderdim...

Toplam 10097 mesaj
12345678910111213»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi