Editörler : cihan27E.Kayı Han
«538539540541542543544545546547548549550

civil_eng06
Şube Müdürü
16 Nisan 2025 12:57

İşte tam olarak anlatmaya çalıştığım durum buydu. Kopyala yapıştırla inandırıcılığın yok dostum.

okumanya, 1 hafta önce

Hak aramaya devam!

okumanya
Aday Memur
16 Nisan 2025 13:37

Kamuda Çalışan Mühendislerin Maaşı Çok Düşük!

okumanya
Aday Memur
16 Nisan 2025 16:22

Mesele kamudaki mühendislerin şartlarının iyileştirilmesi. Diğer meslek gruplarında yaptılar çünkü.

Cavro
Şef
16 Nisan 2025 16:51

Msb 5/3 yüksek mühendis

1 çocuk eş yardımı yok sendika var.

2430 tl tayın bedeli (yemekhane yok sosyal tesiste yemeğe günlük 150 tl)

Oyak aylık 2300 tl kesiliyor.

Net ele geçen 61.096

Şube müdür albay, genel müdür yardımcısı tuğgeneral genel müdür tümgeneral. Ortam disiplin o biçim...

Mesai komutan çıkana kadar...

Karşı masamda birebir aynı işi yapan yarbay iki katı maaş alıyor yaklaşık.

Benden düşük yds si varken 3 yıllık sürekli görevle Brüksel'e gidecek.

Mesai sonu serviste 20 yaşındaki astsubay kalk ben oturacağım derse yer vermek zorundayım.

Doktora deneyleri için izin istedim vermediler 1 sene uzadı doktora o yüzden.

Planlama kapsamında takriben 20 milyar tl lik evrakta imzam var (doğrudan sorumlu olmasam da müteselsilen sayıştay ensemde boza pişiriyor öyle sivil kurumlar gibi yalandan da değil denetleme...)

Şafak 11.900

İstifaya veya cinnete daha az kaldı sanırım.

Goodbye_Bluesky
Aday Memur
17 Nisan 2025 07:38

kamu mühendisleri kaybolan itibarının düzeltilmesini istiyor..

okumanya
Aday Memur
17 Nisan 2025 08:41

Hak aramaya devam!

okumanya
Aday Memur
17 Nisan 2025 11:59

Mesele kamudaki mühendislerin şartlarının iyileştirilmesi. Diğer meslek gruplarında yaptılar çünkü.

kerten.kele
Şube Müdürü
17 Nisan 2025 13:26

yok bana da yapmadılar kardeş yalan söyleme.
okumanya, 1 hafta önce

Sonerilke
Aday Memur
17 Nisan 2025 21:54

Mühendislik puanları çok düştü her yıl binlerce mühendis mezun oluyor bu şekilde giderse maaşlarımızda bir iyileştirme olmaz. Lütfen biraz öz eleştiri yapalım, herkes mühendis olmuş 250.000 puan ile mühendislik kazanılıyor iyice ele ayağa düştü bölüm böyle olursa maaşlar artmaz, bilmiyiyorum haberiniz var mı ama dışarıda bir işsizler ordusu var önce puanlar yukarı çekilmeli, mühendislik öyşe kolay kazanılan bir bölüm olmamalı. Her önüne gelen mühendis olursa maaşda malesef gittikçe düşecektir.

egop0
Aday Memur
17 Nisan 2025 22:21

Uydurma! Kimse benim maaşımda da iyileştirme fln yapmadı.
okumanya, 1 hafta önce

kyros
Şef
17 Nisan 2025 22:25

Ben de bunu söylüyorum hep ama bazı arkadaşlar nedense neyin kendileri için faydalı olacağını anlamayıp tepki gösteriyorlar :) Şu anda 200 civarı mühendislik fakültesinde yüzlerce bölüm her yıl on binlerce mühendis mezun ediyor. Bu bölümlerin en az yarısı ara eleman yetiştiren iki yıllık yüksek okullara dönüştürülmeli ve kaliteli ara eleman yetiştirmeli.

Sonerilke, 1 hafta önce

Mühendislik puanları çok düştü her yıl binlerce mühendis mezun oluyor bu şekilde giderse maaşlarımızda bir iyileştirme olmaz. Lütfen biraz öz eleştiri yapalım, herkes mühendis olmuş 250.000 puan ile mühendislik kazanılıyor iyice ele ayağa düştü bölüm böyle olursa maaşlar artmaz, bilmiyiyorum haberiniz var mı ama dışarıda bir işsizler ordusu var önce puanlar yukarı çekilmeli, mühendislik öyşe kolay kazanılan bir bölüm olmamalı. Her önüne gelen mühendis olursa maaşda malesef gittikçe düşecektir.

KamudaMemur
Genel Müdür
17 Nisan 2025 23:17

Her bölümden durum aynı kardeşim.

Açıköğretimden mezun olan Kaymakam kaç TL maaş alıyor ?

En düşük mühendislikten daha düşük puanlı bir çok öğretmen baş öğretmen oldu, üniversitede proföser oldu. Kaç TL maaş alıyorlar ?

Düşük puanlı hukuk fakültesinden mezun olan hakim, savcı kaç TL maaş alıyor ?

Düşük puanlı polis akademesinden mezun olan emniyet mezunları kaç TL maaş alıyor ?

Ne hikmetse hepsi hakediyor ama mühendis haketmiyor öyle mi ?

Ayrıca kamu mühendislerin büyük çoğunluğu yüksek puanla girilen mühendislik fakültelerinden mezun ve çok yüksek kpss puanı almışlardır.

Sonerilke, 1 hafta önce

Tigereither
Aday Memur
17 Nisan 2025 23:22

Evet mühendislerin net maaşlari çok düşük ekstralarıda yok çoğu kurumda bence o olmayan kurumlarda ekstralar olmalı çünkü bazı kurumlar iyi alıyor bazıları düşük keza ben belediyede çalışıyorum maaşım 75.000 küsür herşey dahil.Bakanlıklardan daha iyi ama her bakanlıkta aynı değil yada her kit kurumu.

ExpertE
Genel Müdür
18 Nisan 2025 00:05

Sen önce kariyer meslekler kaymakam prof savcı nasıl olunabiliyor (torpilli olanlar dışında) giriş ve yükselme şartlarına bir bak salt kpss b grubundan atandığın unvana bak olur mu? Lisans bitirip sadece puanda rakip elemeniz yeterli. Kimse sizden yabancı dil özel akademik çalışmalar bunların savunulması kpss ye ek özel sınavlar ve mülakatlar meslek içi yeterlilikler vs istemiyor bildiğim kadarıyla? Parmak ısırtan mühendisler zaten ülkenin ciddi sektörlerinde kamu ya da özel dolgun maaşlarla istihdam ediliyor (bkz: yazılım, savunma vs.) Söylediğin mesleklerin hepsini toplasan ülkedeki mühendis sayısından az ayrıca. Burada insanların size artık destek vermekten vazgeçtiği eşik, sizden önce iyileştirme gerektiren unvanlar olmasına rağmen kimin iyileştirme haberini duysanız atlamanız ve sadece biz kaldık şeklinde gerçek dışı beyanlarınız. Zamanında hiç gerek yokke sağlıkçılar öğretmen polis imam vs iyileştirmelerinde uyduruk sınavlarla yükselmelerinde sesinizi duymak isterdik nedense onlardan sonra gördük sahalarda sizleri.

KamudaMemur, 1 hafta önce

Her bölümden durum aynı kardeşim.

Açıköğretimden mezun olan Kaymakam kaç TL maaş alıyor ?

En düşük mühendislikten daha düşük puanlı bir çok öğretmen baş öğretmen oldu, üniversitede proföser oldu. Kaç TL maaş alıyorlar ?

Düşük puanlı hukuk fakültesinden mezun olan hakim, savcı kaç TL maaş alıyor ?

Düşük puanlı polis akademesinden mezun olan emniyet mezunları kaç TL maaş alıyor ?

Ne hikmetse hepsi hakediyor ama mühendis haketmiyor öyle mi ?

Ayrıca kamu mühendislerin büyük çoğunluğu yüksek puanla girilen mühendislik fakültelerinden mezun ve çok yüksek kpss puanı almışlardır.

KamudaMemur
Genel Müdür
18 Nisan 2025 00:12

Bir çok kariyer uzmanı ve bir çok müfetttiş var düşük puanla girilen üniversite bölümlerin mezunlarından... Memurla aynı işi yapan. Niye size öncelik verilsin ki ? Zaten bir çoğunuzunda kendi ağzınla torpille işe girdiğini yazmışsın. Orasını ben bilemem. Mülakatta ben yoktum kimsenin günahını alaman. Ama şu bir gerçek ki gelişmiş ülkelerin kamudaki maaş skalasına bakınca şu anda en düşük maaşı kamu mühendisleri almaktadır. Bu sebepten ötürü her türlü iyileştirme hakkı geliştirme ülkeler baz alınarak yapılırsa tabiki öncelik kamu mühendislerin. Eksi verenler unutmayın kul hakkı yarına kalır ama yanınıza kalmaz !

ExpertE, 1 hafta önce

Sen önce kariyer meslekler kaymakam prof savcı nasıl olunabiliyor (torpilli olanlar dışında) giriş ve yükselme şartlarına bir bak salt kpss b grubundan atandığın unvana bak olur mu? Lisans bitirip sadece puanda rakip elemeniz yeterli. Kimse sizden yabancı dil özel akademik çalışmalar bunların savunulması kpss ye ek özel sınavlar ve mülakatlar meslek içi yeterlilikler vs istemiyor bildiğim kadarıyla? Parmak ısırtan mühendisler zaten ülkenin ciddi sektörlerinde kamu ya da özel dolgun maaşlarla istihdam ediliyor (bkz: yazılım, savunma vs.) Söylediğin mesleklerin hepsini toplasan ülkedeki mühendis sayısından az ayrıca. Burada insanların size artık destek vermekten vazgeçtiği eşik, sizden önce iyileştirme gerektiren unvanlar olmasına rağmen kimin iyileştirme haberini duysanız atlamanız ve sadece biz kaldık şeklinde gerçek dışı beyanlarınız. Zamanında hiç gerek yokke sağlıkçılar öğretmen polis imam vs iyileştirmelerinde uyduruk sınavlarla yükselmelerinde sesinizi duymak isterdik nedense onlardan sonra gördük sahalarda sizleri.

KamudaMemur
Genel Müdür
18 Nisan 2025 00:14

Ha bu arada puanla rakip elemeniz yeterli diyorsun ya. Kamu mühendislerin o sınavda yaptığı skoru bir çok kariyer uzmanı, müfettiş, profösör, hakım, savcı yapabiliyor mu ? Bunu da bir araştır istersen.

ExpertE
Genel Müdür
18 Nisan 2025 02:16

Kusura bakma da kamu sınavlarında hepsi mühendisi geçiyor, mühendis zaten geçebilse imkanı olsa sayılan mesleklere geçer ki kamuda hatırı sayılır mühendis kökenli kariyer meslek mensubu da mevcut. İçinizde lisansa geçmek için ilk 1000e giren de var (ki onlar maas vs icin talepkar olmaz seçilirler) kalem oynatması yeter ziraat mühendisi de var malum. Nitelikli kurumlar dışında sayılan mesleklerin biri ile değişebilirsiniz desek reddedeniniz olmaz bunu hiç tartışmayalım dilerseniz.

Ha bu arada puanla rakip elemeniz yeterli diyorsun ya. Kamu mühendislerin o sınavda yaptığı skoru bir çok kariyer uzmanı, müfettiş, profösör, hakım, savcı yapabiliyor mu ? Bunu da bir araştır istersen.

Sonerilke
Aday Memur
18 Nisan 2025 06:39

Arkadaşlar kimse yazdığımı anlamamış anlaşılan, bu kadar mezun veren ve bu kadar az puanla girilen bir mesleğin artık ayrıcalıklı maaş alması mümkün değil, öncelikle mühendislik fakülte sayısı azaltılmalıdır. Ayrıca bir odtü elektrik elekteonik mühendisliği ile misal şırnak ziraat mühendisliği de bir değil ama kamu da her ikimiz de mühendis olduğumuzdan aynı maaşı alıyoruz tam bir saçmalık.

18 Nisan 2025 09:22

Normalde yazmam ama söz hakkı doğdu. Ben endüstri mühendisi kökenli kariyer meslek mensubuyum.(Mesai arkadaşım da zamanının Türkiye 500. olarak ODTÜ endüstriye girmiş). Senin direk atandığın p3 puan türünden 93, aralarında hukuk, iktisat, işletmenin de olduğu birçok puan türünden 87-92 arası puanlar aldım. Ayrıca YDS C aldım. Bu puanlarla birlikte tam 4 ay çalışarak kurumun yazılı ve sözlü sınavlarını verdim. Sonra 3 sene yardımcı olarak çalıştım. Tekrar öğrenci gibi çalışarak yeterlik sınavlarına girdim. Şimdi ben endüstri mühendisi olarak senin gibi mühendislik nosyonuna sahibim, ayrıca uzun emekler sonucu kazandığım sosyal ve idari bilimler nosyonuna sahibim. Attığım her imzada "bakan adına" yazıyor. (Müdür, daire başkanı, genel müdür vs değil !!!). Şimdi yukarda bir mühendis arkadaş yazmış 75 bin aliyorum diye. Ben de 1. Derece kariyer meslek mensubu olarak 80 bin TL alıyorum. Sanırım başka söze ve yoruma hacet yok.

yilmazorlu
Memur
18 Nisan 2025 11:32

vay be kariyere bak ama nickin bütün foyanı ortaya çıkarıyor. müslümano ronaldo ya bak sen hadi ordan.

Müslümano Ronaldo, 1 hafta önce

Normalde yazmam ama söz hakkı doğdu. Ben endüstri mühendisi kökenli kariyer meslek mensubuyum.(Mesai arkadaşım da zamanının Türkiye 500. olarak ODTÜ endüstriye girmiş). Senin direk atandığın p3 puan türünden 93, aralarında hukuk, iktisat, işletmenin de olduğu birçok puan türünden 87-92 arası puanlar aldım. Ayrıca YDS C aldım. Bu puanlarla birlikte tam 4 ay çalışarak kurumun yazılı ve sözlü sınavlarını verdim. Sonra 3 sene yardımcı olarak çalıştım. Tekrar öğrenci gibi çalışarak yeterlik sınavlarına girdim. Şimdi ben endüstri mühendisi olarak senin gibi mühendislik nosyonuna sahibim, ayrıca uzun emekler sonucu kazandığım sosyal ve idari bilimler nosyonuna sahibim. Attığım her imzada "bakan adına" yazıyor. (Müdür, daire başkanı, genel müdür vs değil !!!). Şimdi yukarda bir mühendis arkadaş yazmış 75 bin aliyorum diye. Ben de 1. Derece kariyer meslek mensubu olarak 80 bin TL alıyorum. Sanırım başka söze ve yoruma hacet yok.

Toplam 10981 mesaj
«538539540541542543544545546547548549550

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi