Editörler : cihan27E.Kayı Han
«540541542543544545546547548549550551552

ExpertE
Genel Müdür
21 Nisan 2025 17:59

Söylediğin meslekler hukuk ve tıp. Her ikisinin de fakülteye alınırken taban sıralama ve mezuniyette mesleğe giriş sınavları var. Lisans dersleri zorluğunu ise saymıyorum bile. Ziraat müh ahırda hayvan incelerken saydığım fakülteler elle seçilir haldedir vakıflarına dahi zor puan yeter ki oradan mezun olup kendi MGS geçip KPSS üstüne kurum sınavlarını ya da doğrudan hakimlik gibi TUS gibi sınavları geçip yabancı dil belgeleyen özel okul mezununu sen sorgulayamazsın haddin değil. KPSS B'den 70-99 arası alıp atanmıyorlar söylediğin unvanlar mühendis gibi. Bir kere de doğru örnekler verin denk durumları konuşun yeter vallahi yeter sıktı bu saçma kıyaslarınız, herkese yapıldı biz kaldık gibi yalan beyanlarınız. Dikkate alınacak iken alınmıyorsunuz sırada olan da siz değilsiniz daha nitelikli bekleyen kamudan kaçışı çok olan kamunun omurgası olan unvanlar önce çalışılacak bilin istedim.

12581258, 1 ay önce
Ben de bir çok üniversitede Mühendislik Fakültesinin kapatılması ve en düşük 100 bin sıralama ile girilmesi gerektiğini düşünüyorum. Lakin senin dediğini diğer mesleklerde de var. Ankara hukuk mezunu hakim savcı ile adını yeni duyduğun hukuk mezunu ya da hacettepe tıp ile zart üniversitesi tıp mezunu kamuda aynı maaşı alıyor. Cahile anlatır gibi anlattırmayın. Sapla samanı karıştırmayın!

chemiceng
Şef
21 Nisan 2025 18:09

550 puan ile odtü elektrik elektronik bölümünü kazanan birisi kamuyu tercih etmişse ise, yazık yahu! özel sektörde kamudakinin en az 3 katını kazanabilir duruma gelebilir kısa sürede halbuki. Demek ki yüksek puan alan herkes çok da vasıflı olmayabiliyormuş. 250 puan ile ziraat mühendisi olan birisine de helal olsun derim, demekki üniversite sınavına çok çalışmamış, çalışamamış ama kpss kasmış, azmetmiş kazanmış.
Sonerilke, 1 ay önce

Düz memur düşük puanlı mühendislik kazanıp birden mühendis oluyor kğss ile olmuyor, kurum içi sınavla vs... bir odtü mezunu mühendis olarak buna karşıyım, saçma sapan üniversitelerin saçma sapan bölümlerinden mezun sözde mühendislerle ben aynı maaşı almamalıyım. 554 puanla girilen odtü elektrik elektronik ile 250 puan ile girilen ziraat mühemdisi nasıl aynı maaşı alıyor?

12581258
Memur
21 Nisan 2025 18:42

Sen kimsin bana had bildirecek üç kuruşluk aklınla! Anlaman kıt mı senin? Diyorum ki mühendislik bölümlerine de taban puan gelmeli! Bambaşka disiplinleri birbirinden üstün tutuyorsun. O zaman bir barajın kontrolü ve kabulüne görevlendirelim doktoru ya da hukukçuyu o yapsın tüm bu işleri. Var mı imza yetkisi yok! Konuştukların tam bir zırva! Açıköğretimli insanlarla aynı işi yapıp ben bu devletin omurgasıyım diyorsun :) Bunları başka ortamlarda da söyleme, insanlar bir tarafıyla güler!
ExpertE, 1 ay önce

Söylediğin meslekler hukuk ve tıp. Her ikisinin de fakülteye alınırken taban sıralama ve mezuniyette mesleğe giriş sınavları var. Lisans dersleri zorluğunu ise saymıyorum bile. Ziraat müh ahırda hayvan incelerken saydığım fakülteler elle seçilir haldedir vakıflarına dahi zor puan yeter ki oradan mezun olup kendi MGS geçip KPSS üstüne kurum sınavlarını ya da doğrudan hakimlik gibi TUS gibi sınavları geçip yabancı dil belgeleyen özel okul mezununu sen sorgulayamazsın haddin değil. KPSS B'den 70-99 arası alıp atanmıyorlar söylediğin unvanlar mühendis gibi. Bir kere de doğru örnekler verin denk durumları konuşun yeter vallahi yeter sıktı bu saçma kıyaslarınız, herkese yapıldı biz kaldık gibi yalan beyanlarınız. Dikkate alınacak iken alınmıyorsunuz sırada olan da siz değilsiniz daha nitelikli bekleyen kamudan kaçışı çok olan kamunun omurgası olan unvanlar önce çalışılacak bilin istedim.

egop0
Aday Memur
21 Nisan 2025 20:06

Yeteeer , kavgayı bitirecek şu özlüsözü söylüyorum: Mesele tüm memurların şartlarının iyileştirilmesi.Diğer mühendislere yapıyorlar çünkü! :)

impostor
Şube Müdürü
21 Nisan 2025 23:23

Hakimlik için AKP'li olmak yeterli yanlışınız var, 2017de 50 puanla hakim oldu onlarca insan

ExpertE, 1 ay önce

Mithridatess
Memur
22 Nisan 2025 08:46

Tebrik ederim sayın arkadaşım, birçoğunun ulaşamadığı ODTÜ den mezun olmuşsun bravo. nasıl edelim şimdi senin bölümün anadoludaki daha düşük puanlı fakültelerden mezun olan meslektaşlarından fazla mı alman gerekiyor. ya da bahsettiğiniz ziraat mühendisliğine, orman mühendisliğine, harita mühendisliğinine... bu ünvanlar yeni mi verildi. senin okuduğun zamanda bu kadrolar yokmuydu. ya da sen okuyorken bunları bilmiyormuydun.

zaten bir avuç olan mühendislik kadrosunu o bölüm bu bölüm diye bölerek ne elde edebileceksiniz. yok öyle olmaz fakülte fakülte böl. ben odtülüyüm nasıl olurda itü lü benim kadar alabilir falan

Sonerilke, 1 ay önce

Bence maaşlarımızın düşmesinin asıl sebebi her yere mühendislik fakültesi açılmasıdır, 250 puan ile mühendis olunuyorsa eğer, maaşımızı arttırmaz azaltırlar. Mücadelemizi bir de bu açıdan değerlendirmeliyiz, adam düz memur olmuş üstüne bir ziraat mühendisliği okuyot, hop ben de mühendisim maaşım 67000 TL oldu oh ne güzel biz odtü yü boşuna mı kazandık? 350 puan alıyır hop harita mühendisi oluyor var mı böyle bir dünya? Bu kadar düşük puanlarla mühendis olunduğu için maaşlar iyileştirilmiyor anlayın artık.

muhkursad
Memur
22 Nisan 2025 09:00

Olur mu hiç, sayın Mithridatess Odtüden 4 tam puan la mezun olanla 3 puanla mezun olan aynı maaşı almamalı değil mi !!! Hatta hiç devamsızlık yapmayan ile aşırı devamsızlık yapanın arasında da fark olmalı.

Mithridatess, 1 ay önce

Tebrik ederim sayın arkadaşım, birçoğunun ulaşamadığı ODTÜ den mezun olmuşsun bravo. nasıl edelim şimdi senin bölümün anadoludaki daha düşük puanlı fakültelerden mezun olan meslektaşlarından fazla mı alman gerekiyor. ya da bahsettiğiniz ziraat mühendisliğine, orman mühendisliğine, harita mühendisliğinine... bu ünvanlar yeni mi verildi. senin okuduğun zamanda bu kadrolar yokmuydu. ya da sen okuyorken bunları bilmiyormuydun.

zaten bir avuç olan mühendislik kadrosunu o bölüm bu bölüm diye bölerek ne elde edebileceksiniz. yok öyle olmaz fakülte fakülte böl. ben odtülüyüm nasıl olurda itü lü benim kadar alabilir falan

ExpertE
Genel Müdür
22 Nisan 2025 10:18

Kamuda torpilsiz sayıca çok az insandan biriyim ondandır 3 yıla yakın işsiz kalıp insanüstü emek çaba verip en yükseği 93 en düşüğü 79 olmak üzere puanlar alıp elendiğim. 2 kez hakimlik kapısından toplamda kamuda 9 mülakatın 7sinden malum sebeplerle elimiz boş döndük ama uzmanken yetiştirdiğim ve dilekçe yazımını dahi düzeltemeyip başka birime gitmesini uygun gördüğüm arkadaş bana hakkınızı helal edin ben hakim oldum 59 puanla dedi pandemi döneminde. Hakkım helal değil diyemedim ama seni layık görmüşler beni görmemişlerdi umarım vatana millete hayırlı olursun diyebildim sadece içim acıyarak. Feleğin sillesidir şuan zaten 1.derece hakimdim ne burada zam muhabbetindeydim ne başka şey. Bizi bunlara mecbur bırakanlar utansın, kim kimin önüne liyakatsiz araya biri ile geçtiyse de burnundan gelsin hakkımız onlarda kalmasın ama bu ama diğer tarafta. Ezcümle o günleri üzülerek tekrar hatırladım gerek yok kimseyi üzmeye kırmaya, yanlış bir söz etti isem kusura bakmayın. Umarım kariyer merkez personeli ile mühendisler öncelikli olmak üzere kamuda iyileştirme için gerekli adımlar atılır. İyi çalışmalar herkese..

impostor, 1 ay önce

Hakimlik için AKP'li olmak yeterli yanlışınız var, 2017de 50 puanla hakim oldu onlarca insan

MrErsin
Aday Memur
22 Nisan 2025 10:46

kamu mühendis alırken kpss sıralamasına bakar. üniversiteleri kazanma puanına bakmaz, o nedenle kimse şuradan mezunum havasında olmasın, kamuda bu yemez.. zaten herkes yapacağı işi yerleştiği kurumda öğreniyor, standartlar bellidir, yapılacak işler bellidir. çok iyi üniversiten mezun olduğunu iddia eden zaten çok kaliteli olsaydı kpss den atama bekleyeceğine gider aselsan havelsan tusaş vb. ile bayraktar ve holdinglerde kapış kapış batan geminin malları gibi paylaşılamazdı. ee buda olmadığına göre cokta önemli değilmiş yani kamu için istanbul veya hakkari... o yüzden kimse boş teneke çalmasın burada. mühendis değilsen zaten kamuda bu sayfada işin ne..

Sonerilke
Aday Memur
22 Nisan 2025 10:51

Söylediklerimi yanlış anlayan çok kişi olmuş, şöyleki ben işin helal tarafındayım odtü mezunu olarak devletime hizmet etmek istedim ve çok yüksek bir kpss puanı ile kamuya atandım, fakat çok kötü bir görüntü ile karşılaştım, sözleşmeli olarak girip sonradan kadroya giren mühendis mi ararsın, memur kadrosundan girip sonrasında ziraat mühendisliği okuyup ünvan değişikliği ile mühendis olan mı ararsın. Hiç kimse kusura bakmasın ama kpss ile atanan mühendis ile diğer garip yöntemlerle kamuya girmiş mühendisler bir tutulmamalı. Adam utanmadan ben de mühendisim diyor. Ne yds var ne yabancı dil var ne kpss var. Damdan tepeden saçma sapan okulların saçma sapan bölümlerinden mezun olup kpss olmadan nasıl yapıyorlarsa kamuda görev alıp biz de mühendisiz diyorlar. Bir de ben odtü mezunu kpss derecesi ile kamu mühendisi olduğum için suçlu oluyorum olaya bakar mısınız? Bence garip olan benim durumum değil ben liyakatliyim. Ben helal yolla bu mesleğe girdim.

okumanya
Aday Memur
22 Nisan 2025 11:11

Hak aramaya devam!

KamudaMemur
Genel Müdür
22 Nisan 2025 14:39

Yapay zeka ile kamu mühendisleri ve kamu uzmanları arasındaki maaş karşılaştırması ?

Gelişmiş ülkelerde kamu mühendisleri kamu uzmanlarından %10 ile %20 arasında fazla maaş almaktadır.

Türkiye de ise kamu uzmanları maaşları, kamu mühendislerinden hem daha yüksek maaş almaktadır hem de arada kocaman bir uçurum farkı vardır.

İnanmayan arkadaşlar deepseek e sorabilirler.

Buradan çıkan sonuca göre Mühendislik Meslek kanunu yakın zamanda çıkacaktır diye düşünüyorum.

okumanya
Aday Memur
22 Nisan 2025 15:28

Kamuda Çalışan Mühendislerin Maaşı Çok Düşük!

okumanya
Aday Memur
22 Nisan 2025 16:38

Mesele kamudaki mühendislerin şartlarının iyileştirilmesi. Diğer meslek gruplarında yaptılar çünkü.

okumanya
Aday Memur
24 Nisan 2025 08:42

Hak aramaya devam!

okumanya
Aday Memur
24 Nisan 2025 11:06

okumanya
Aday Memur
25 Nisan 2025 12:04

Mesele kamudaki mühendislerin şartlarının iyileştirilmesi. Diğer meslek gruplarında yaptılar çünkü.

okumanya
Aday Memur
25 Nisan 2025 14:55

okumanya
Aday Memur
25 Nisan 2025 16:16

Hak aramaya devam!

elektronik49
Kapalı
25 Nisan 2025 23:32

Hastanede masa başı memur 85 bin alıyorsa sözün bittiği yerdeyiz demektir

Toplam 11042 mesaj
«540541542543544545546547548549550551552

Çok Yazılan Konular

Sözlük