Editörler : cihan27E.Kayı Han
«540541542543544545546547548549550551552

elektronik49
Kapalı
26 Nisan 2025 01:07

Eksileyecegine adam gibi yaz.fikirlerini.Ama bir fikrin bile yoktur

elektronik49
Kapalı
26 Nisan 2025 12:06

Uzaktan tıbbi sekreterlik okuyup atanmak en mantıklısı

elektronik49
Kapalı
26 Nisan 2025 12:48

Tüm 657 li kamu muhendislerini taciktan sağlık okumaya yani tıbbi sekreter sağlık yöneticiliği gibi bölümleri açıktan okumaya davet ediyorum.

Sıfır risk sıfır sorumluluk ama mühendisin en az 1 bucuk kati maaş

KamudaMemur
Genel Müdür
26 Nisan 2025 21:05

Fikileri olmadığı gibi zamanında tembellik yapıp adam gibi kadro alamamış ve emek verip kadro alarak hakkını arayan mühendisleri çekemeyenler bu eksiciler. Keşke herkesin emeğine, hakkına hukukuna saygıları olsalar, Allah ta onlara da verir bu şekilde bir niyetleri olsa ama hasedlikten başka kıskançlıktan başka bir şey yapmıyorlar.

elektronik49, 4 hafta önce

Eksileyecegine adam gibi yaz.fikirlerini.Ama bir fikrin bile yoktur

KamudaMemur
Genel Müdür
27 Nisan 2025 12:16

O eksi verenler buraya geleeceeek!

Sonerilke
Aday Memur
27 Nisan 2025 20:37

Benim tavsiyem özel sektöre geçmek çünkü burada ağlamakla kimsenin maaşına zam geleceği yok, özel sektörde kamuda aldığımızın en az iki katını alabiliriz, o zaman neden dilenci gibi burada yalvarıyoruz? Bence herkes konfor alanından bir çıksın artık masa başı 9-6 mühendislik ile maaş bu kadar diyor devlet, buna karşı burada ağlamaktansa gidip özel sektörde iş arayalım. Bir de işin şu yönü var misal doktorluk puanları hiç düşmedi az mezun veriyor bu sebeple değerliler ve maaşları yüksek fakat mühendislik puanları çok düştü dolayısı ile çok mezun veriyoruz ve kpss ye girmeden kamuya çok mühendis girdi yani bir anlamda siz beğenmeseniz dahi yerinize binlercesini buluruz diyorlar, çok olan değersidir diyorlar. Bu sebeple maaşlarımız 70 bin TL yi geçemiyor. Fakat özel sektörde en az 150-200 bin TL rahat kazanırız. Bu sebeple burada ağlayıp dilenmenin bir karşılığı olacağını düşünmüyorum. Kendisine güvenen linkedin e yüklesin cv sini özel sektörde maaşını hakkıyla alsın.

okumanya
Aday Memur
28 Nisan 2025 08:52

Mesele kamudaki mühendislerin şartlarının iyileştirilmesi. Diğer meslek gruplarında yaptılar çünkü.

muhkursad
Memur
28 Nisan 2025 09:42

size katılmıyorum. bizim çalıştığımız alan farklı. mühendislerin değeri yıllar geçtikten sonra anlaşılır. ama doktorlar(mühendislerle doktorları karşılaştırmıyorum yanlış anlaşılmasın) hizmet sektöründe (üstelik sağlık) olduklarından yaptıkları eylem anında hissediliyor. Halbuki mühendislerin böyle bir lüksü maalesef yok bizim işimiz kritik olduğu için o bölümlerde işi bırakıp eylem yapamıyoruz çünkü devleti geçici olsa da zaafa düşürme riski var. şimdi bir düşünün 1 gün tüm gün elektrik arızası olduğunu yada internette sıkıntı olduğunu. Türkiye durur. o yüzden mühendislik ve mühendislerin değeri anlaşılmadan bu işler zor hem de çok zor.

Sonerilke, 4 hafta önce

Benim tavsiyem özel sektöre geçmek çünkü burada ağlamakla kimsenin maaşına zam geleceği yok, özel sektörde kamuda aldığımızın en az iki katını alabiliriz, o zaman neden dilenci gibi burada yalvarıyoruz? Bence herkes konfor alanından bir çıksın artık masa başı 9-6 mühendislik ile maaş bu kadar diyor devlet, buna karşı burada ağlamaktansa gidip özel sektörde iş arayalım. Bir de işin şu yönü var misal doktorluk puanları hiç düşmedi az mezun veriyor bu sebeple değerliler ve maaşları yüksek fakat mühendislik puanları çok düştü dolayısı ile çok mezun veriyoruz ve kpss ye girmeden kamuya çok mühendis girdi yani bir anlamda siz beğenmeseniz dahi yerinize binlercesini buluruz diyorlar, çok olan değersidir diyorlar. Bu sebeple maaşlarımız 70 bin TL yi geçemiyor. Fakat özel sektörde en az 150-200 bin TL rahat kazanırız. Bu sebeple burada ağlayıp dilenmenin bir karşılığı olacağını düşünmüyorum. Kendisine güvenen linkedin e yüklesin cv sini özel sektörde maaşını hakkıyla alsın.

okumanya
Aday Memur
28 Nisan 2025 10:18

Kamuda Çalışan Mühendislerin Maaşı Çok Düşük!

muhkursad
Memur
28 Nisan 2025 14:42

Ben yazdım avrupada elektrikler ve telekomünikasyon sistemi çöktü :))

muhkursad, 3 hafta önce

size katılmıyorum. bizim çalıştığımız alan farklı. mühendislerin değeri yıllar geçtikten sonra anlaşılır. ama doktorlar(mühendislerle doktorları karşılaştırmıyorum yanlış anlaşılmasın) hizmet sektöründe (üstelik sağlık) olduklarından yaptıkları eylem anında hissediliyor. Halbuki mühendislerin böyle bir lüksü maalesef yok bizim işimiz kritik olduğu için o bölümlerde işi bırakıp eylem yapamıyoruz çünkü devleti geçici olsa da zaafa düşürme riski var. şimdi bir düşünün 1 gün tüm gün elektrik arızası olduğunu yada internette sıkıntı olduğunu. Türkiye durur. o yüzden mühendislik ve mühendislerin değeri anlaşılmadan bu işler zor hem de çok zor.

falancaolsun
Memur
28 Nisan 2025 15:42

Kimse gelip bu başlık altında boş yapmasın. Kamu mühendislerinin net olarak ortada bir maddi kayıpları var ve ne olursa olsun derhal çözülmelidir bu. Nesini bu kadar uzatıyorlar anlamak mümkün değil

MrErsin
Aday Memur
29 Nisan 2025 08:49

zamanında mühendis tayfası bu hükümete bir şeyler yapmış olmalı ki müh. düşmanlığı azmış durumda. adamlar iplemiyor bile. taleplerimiz umurlarında değil... yapacaklar eninde sonunda ama kurt yediği ayazı unutmaz elbet. seçimde alacaklar 3in1.. potaya girdiler haberleri yok, hala daha efeleniyorlar. çalışma bakanıda konuşuyor eyt liler butceye aşırı yük oldu diye. sanki biz çıkardık kanunu. edin eyleyin oh ne ala oy için kırk takla atın. 3 küsür milyon kişiyi emekli yaptınız. 50 kişilik muh. tayfasını göz göre göre ihmal edin. yatacak yeriniz yok sizin.

srvngrc
Daire Başkanı
29 Nisan 2025 09:40

Mühendislerin elindeki en güçlü koz imza yetkileridir. 1 ay boyunca hiçbir yükleniciye hakediş ödemesi yapılmadığını düşünün... Piyasadaki para akışı ne hale gelir? Devlet her ay milyarlarca lira ödeme yapıyor yüklenicilere ve o para bir şekilde doğrudan ya da dolaylı olarak tüm ticareti etkiliyor. Sendikalar bu şekilde bir eylem kararı alsa 1 ay sonra müteahhitler meclisin önünde yatarlar.

Hizmetlerin durdurulmasına falan hiç girmedim. Sadece su kanal idarelerindeki işler yavaşlatılsa her tarafı b.k götürür örneğin.

Maalesef ortak bir sendikamız yok. Olsa bile sendikalarda dik duracak cesaret yok. O yüzden kimse sallamıyor.

muhkursad, 3 hafta önce

12581258
Memur
29 Nisan 2025 10:04

Söylediklerinizin her cümlesine imzamı atarım. Ayrıca şartnameye uygun olmayan en ufak işlerin dahi kabulünün yapılmaması da gerekmektedir. Bunun için mühendis sendikalarının çağrısı önemli fakat bu çağrıya üye veya üye olmayan her mühendisin bireysel dik duruş göstererek katılım sağlaması çok daha önemli!
srvngrc, 3 hafta önce

Mühendislerin elindeki en güçlü koz imza yetkileridir. 1 ay boyunca hiçbir yükleniciye hakediş ödemesi yapılmadığını düşünün... Piyasadaki para akışı ne hale gelir? Devlet her ay milyarlarca lira ödeme yapıyor yüklenicilere ve o para bir şekilde doğrudan ya da dolaylı olarak tüm ticareti etkiliyor. Sendikalar bu şekilde bir eylem kararı alsa 1 ay sonra müteahhitler meclisin önünde yatarlar.

Hizmetlerin durdurulmasına falan hiç girmedim. Sadece su kanal idarelerindeki işler yavaşlatılsa her tarafı b.k götürür örneğin.

Maalesef ortak bir sendikamız yok. Olsa bile sendikalarda dik duracak cesaret yok. O yüzden kimse sallamıyor.

srvngrc
Daire Başkanı
29 Nisan 2025 11:12

Sendika önemli çünkü bu dediğim şeyi bireysel olarak yaparsanız hem idari soruşturma yersiniz hem de ciddi tepki alırsınız ve arkanızda da kimseyi bulamazsınız. Ama sendika olsa ve böyle bir karar alınsa sendikal bir hareket olduğu için ve herkes yaptığı için tepki de gösteremez kimse.

12581258, 3 hafta önce
Söylediklerinizin her cümlesine imzamı atarım. Ayrıca şartnameye uygun olmayan en ufak işlerin dahi kabulünün yapılmaması da gerekmektedir. Bunun için mühendis sendikalarının çağrısı önemli fakat bu çağrıya üye veya üye olmayan her mühendisin bireysel dik duruş göstererek katılım sağlaması çok daha önemli!

okumanya
Aday Memur
29 Nisan 2025 12:07

Hak aramaya devam!

Mithridatess
Memur
29 Nisan 2025 14:44

bu kendilerine iş edinip yorumları eksileyen değerli şahsiyetlerin amacı ne acaba, mühendislere zam

Mithridatess
Memur
30 Nisan 2025 16:18

Oooo eksici amcalar iyi iş çıkarmış. böyle yaşlı amcalar olur ya öğlen ikindin caminin önünde ya da parkta saatlerce oturup gelene geçene bakan, işte o amcalar gibisiniz. gerçi o amcaların bir maksadı var zaman öldürüyorlar. siz eksileyen arkadaşlar avaramısınız aylakçımısınız

elektronik49
Kapalı
01 Mayıs 2025 21:26

Başlık baş köşeye otursun bakayım

okumanya
Aday Memur
02 Mayıs 2025 11:28

Kamuda Çalışan Mühendislerin Maaşı Çok Düşük!

Toplam 11036 mesaj
«540541542543544545546547548549550551552

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi