Editörler : cihan27E.Kayı Han
«551552553554555556557558559560561562563

Mithridatess
Memur
16 Haziran 2025 08:55

Afedersiniz ama Hakimin veya savcının mühendisten ne üstünlüğü var. hakkaniyete gelirsek kamu mühendisleri daha üstündür. çünkü bizler en azından sınavla arandık mülakatla değil

endstrci, 1 ay önce
Senin daha anlamanda sorun var mühendisleri çekememen normal. Ben doktor savcıyla mühendis aynı maaşı alsın demiyorum, aradaki fark uçurum oldu buradaki adaletsizliğe vurgu yapıyorum. Sen kafanı bizim başlığımıza yorma işine bak geribas.

emhnds
Şef
16 Haziran 2025 09:23

Ne 70 bini izmir belediye başkanı basın açıklaması yaptı. en düşük işçi maaşı şu an 80 eylülde 130 bin tl dedi. bu en düşük alan kişinin maaşı ve diğer yan gelirler, mesailer v.s. dahil edilmemiş. ortalama bir işçinin mesai dahil maaşı ne kadardır Allah bilir. mühendisin en az 2 katı ama 3 katına zorlayabileceğini düşünüyorum.

İnanmayanlar için video linki:

https://youtube.com/shorts/cufJXYNbFgU?si=0I-Mg8MgVbRzaBHx

Mithridatess, 1 ay önce

Belediye Çalışanlarından en düşük ücretliler bile bizden iyi durumda, adamlar 70 bin liraları beğenmiyor

elektronik49
Şube Müdürü
16 Haziran 2025 10:45

Çok haklısın düşüncelerinde. Milyon dolarlık projelere imza atan mühendisler tabiki ayrı bir statüde değerlendirilmeli.Neden maaşları karsilastirken hakim savcı doktor la kendimizi kıyaslıyor ki..sonuçta ülke ekonomisine katkısı en fazla olan meslek grubu mühendisleridir.

Mithridatess, 1 ay önce

Afedersiniz ama Hakimin veya savcının mühendisten ne üstünlüğü var. hakkaniyete gelirsek kamu mühendisleri daha üstündür. çünkü bizler en azından sınavla arandık mülakatla değil

ExpertE
Genel Müdür
16 Haziran 2025 14:51

Onlar da sınava giriyorlar da keşke mülakat olmasa şuan o meslek mensubuydum ama dayı olmayınca olmuyor işte. A grubu kariyer meslek personeli oldum onda da şükür kullanmadım referans ki yoktu zaten. Kurum sınavı çok zordu ve alınacak kişi sayısından az kişi geçince almak zorunda kaldılar artık heralde acıdılar da tonla mülakat kaybedince, e ihtiyaç ve çalışıtıracak adam da lazım olunca alıyorlar mecbur. Umarım en kısa zamanda hem A grubu merkez kariyer uzm/müf personeli hem de mühendisler için artık yapılmayanlar yapılır. Polisin öğretmenin hemşirenin imamın resmen eşitlenmesi bazılarının geçmesi iç acıtıcı motivasyonu yerle bir edici. Diğer mesleklerle olan uçurumu geçtim artık.

Mithridatess, 1 ay önce

Mithridatess
Memur
16 Haziran 2025 17:22

Haklısınız, o meslek grubu da mesleki sınavdır, odur budur bir çok aşamadan geçiyor. ama bu gün bir mühendis de atanabilmesi için kpss sınavından 85 üzeri puanlar alması gerekiyor, hatta bir çok mühendislik dalına 95 de yetmiyor

ExpertE, 1 ay önce

Onlar da sınava giriyorlar da keşke mülakat olmasa şuan o meslek mensubuydum ama dayı olmayınca olmuyor işte. A grubu kariyer meslek personeli oldum onda da şükür kullanmadım referans ki yoktu zaten. Kurum sınavı çok zordu ve alınacak kişi sayısından az kişi geçince almak zorunda kaldılar artık heralde acıdılar da tonla mülakat kaybedince, e ihtiyaç ve çalışıtıracak adam da lazım olunca alıyorlar mecbur. Umarım en kısa zamanda hem A grubu merkez kariyer uzm/müf personeli hem de mühendisler için artık yapılmayanlar yapılır. Polisin öğretmenin hemşirenin imamın resmen eşitlenmesi bazılarının geçmesi iç acıtıcı motivasyonu yerle bir edici. Diğer mesleklerle olan uçurumu geçtim artık.

17 Haziran 2025 18:54

Güncel

KamudaMemur
Genel Müdür
19 Haziran 2025 18:16

Yapay Zeka ile Gelişmiş ülkelerde Kamu mühendisleri ile Müfettişler ve Uzmanlar arasında maaşları karşılaştırması

Gelişmiş ülkelerde, Kamu mühendisleri Müfettişlerden %10 civarı az maaş alırken, Uzmanlardan %20 civarlarında fazla maaş almaktadır.

Kaynak DeepSeek. İnanmayan arkadaşlar deep seek te soru sorabilirler.

?-----------------------------------------------------------------------------------------

Yapay Zeka ile Gelişmiş ülkelerde Kamu mühendisleri ile Kamu İşçileri maaşları karşılaştırması

Kamu mühendisleri kamu işçilerinden iki kat civarı fazla maaş alıyor.

İnanmayan arkadaşlar yapay zekaya soru sorabilir bu konuda.

Ülkemizde ise kamu mühendisinden daha fazla maaş alan kamu işçileri vardır.

?-----------------------------------------------------------------------------------------

Yapay Zeka ile Gelişmiş ülkelerde Kamu mühendisleri ile Öğretmen maaşları karşılaştırması

Karşılaştırmayı en düşük öğretmen ile en düşük kamu mühendisi ve en yüksek öğretmen ile en yüksek kamu mühendisi arasındaki farkları gösteriyor.

Özellikle ABD (%82-%120) ve İsviçrede(%60-%80) kamu mühendisleri, öğretmenlerden çok daha fazla maaş alıyor.

Gelişmiş ülkelerde ortalama %30 ile %50 arasında kamu mühendisleri öğretmenlerden daha yüksek maaş alıyor.

Kaynak DeepSeek. İnanmayan arkadaşlar deep seek te soru sorabilirler. Gelişmiş ülkelerde en yüksek kamu mühendisi maaşları ile en yüksek öğretmen maaşları arasındaki farkları yazabilirmisin diye sorabilirler.

Yapay zeka ile Gelişmiş ülkelerde savcı ve kamu mühendisleri arasındaki maaş karşılaştırması ?

Gelişmiş ülkelerde savcı maaşları kamu mühendisi maaşlarından %15 ile %30 fazladır.

Türkiye de ise savcı maaşları kamu mühendisleri maaşlarından 2 kattan daha fazladır.

Yapay zeka ile Gelişmiş ülkelerde kamu mühendisi ile doktorlar arasında maaş farkı

En düşük doktor maaşı en düşük kamu mühendisinin yaklaşık olarak %40 %50 fazla maaş alır.

En yüksek doktor maaşı en yüksek kamu mühendisi maaşının yaklaşık olarak %40 %50 fazla maaş alır.

En yüksek kamu mühendisi maaşı en düşük doktor maaşından %25 %30 fazladır.

Ülkemizde ise durum belli en yüksek kamu mühendisi maaşı ülkemizde en düşük doktor maaşından oldukça daha da düşüktür.

Kaynak: Deepseek

İnanmayan arkadaşlar deepseek e sorabilirler.

Buradan çıkan sonuca göre Mühendislik Meslek kanunu yakın zamanda çıkacaktır diye düşünüyorum.

endstrci
Aday Memur
20 Haziran 2025 15:22

mühendisler de hak ettiği iyileştirmeyi almalı

okumanya
Aday Memur
23 Haziran 2025 08:34

Kamuda Çalışan Mühendislerin Maaşı Çok Düşük!

okumanya
Aday Memur
23 Haziran 2025 10:25

Hak aramaya devam!

okumanya
Aday Memur
23 Haziran 2025 13:39

Mesele kamudaki mühendislerin şartlarının iyileştirilmesi. Diğer meslek gruplarında yaptılar çünkü.

okumanya
Aday Memur
23 Haziran 2025 15:43

okumanya
Aday Memur
24 Haziran 2025 08:37

Hak aramaya devam!

24 Haziran 2025 09:01

Mesele kamudaki mühendislerin şartlarının iyileştirilmesi. Diğer meslek gruplarında yaptılar çünkü.

okumanya
Aday Memur
24 Haziran 2025 10:50

24 Haziran 2025 10:56

merkez uzmanlarına yapmadılar onlara yapmadan mühendislere yok olmayacak yada yapılırsa hepsine yapılacak
eymenef, 3 hafta önce

okumanya
Aday Memur
24 Haziran 2025 11:41

Hak aramaya devam!

elektronik49
Şube Müdürü
24 Haziran 2025 11:46

Ne uzmanı bu neyin uzmani

Hadicanımmm, 3 hafta önce
merkez uzmanlarına yapmadılar onlara yapmadan mühendislere yok olmayacak yada yapılırsa hepsine yapılacak

elektronik49
Şube Müdürü
24 Haziran 2025 11:48

Hadi uzmanların grubuna yürü bakayım. Burda ne işin var

Hadicanımmm, 3 hafta önce

okumanya
Aday Memur
24 Haziran 2025 13:22

Toplam 11257 mesaj
«551552553554555556557558559560561562563

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi