o mühendisler çok iyi alıyor örnek nükleer santraldaki mühendislerimiz kamudakilerin kaç katı kadar alıyor bir araştır derim uzmanhemşir, 6 saat önce - Alıntıya git
o mühendisler çok iyi alıyor
örnek nükleer santraldaki mühendislerimiz kamudakilerin kaç katı kadar alıyor bir araştır derim
Bilmiyon boş boş konuşuyon devletin yaptığı hiçbir iş kontrol edilmeden yaptırılmaz kendi kendine ihaleye çıkmıyor projeler
Bilmiyon boş boş konuşuyon devletin yaptığı hiçbir iş kontrol edilmeden yaptırılmaz kendi kendine ihaleye çıkmıyor projeler capacitorrrrr, 6 saat önce - Alıntıya git
devlet kontrol ediyor ben o projeleri yapan mühendislerin sizin bahsettiğiniz gibi çok az aldığı hakkında yorum yaptım tam tersine bir araştır bence ne kadar aldıklarını
devletimiz en iyisini vermeye çalışıyor, hatta özel olarak rusyaya göndererek eğitim almalarını ve en iyi şekilde yetişmelerini sağladı
niye hakaret ediyorsunuz, adam doğruları paylaşıyor
hakaretini doğru bulmuyorum eğer bu şekilde konuşmaya devam edeceksem bu konu üzerinde fazla yazmayalım
mutemet kimdir: sözlük anlamı olarak
devlet dairelerinde ve kimi işyerlerinde para götürüp getiren, kimi para işlerine bakan görevli.
kendisine güvenilen, inanılan kimse.
yani kamudaki kimin ne kadar maaş aldığını ve ne kadar ek ödeme aldığını en iyi bilenler çünkü maaşlarımızı tek tek hesaplayan onlar, onlar maliyeye bildiriyorlar ve bu şekilde ayın 15inde maaşlarımız yatıyor
devlet kontrol ediyor ben o projeleri yapan mühendislerin sizin bahsettiğiniz gibi çok az aldığı hakkında yorum yaptım tam tersine bir araştır bence ne kadar aldıklarını devletimiz en iyisini vermeye çalışıyor, hatta özel olarak rusyaya göndererek eğitim almalarını ve en iyi şekilde yetişmelerini sağladı uzmanhemşir, 6 saat önce - Alıntıya git
Bak arkadaş sana birine anlatır gibi anlatayım. Devlet bir hizmet veya bir yatırım yapmak ister. Bunun icin özel sektöre ihalye çıkar (Gönül ister ki bazı işleri de devlet kendi icersinde yapsın) Sonrasında ihaleyi alan firma istenen şeyi bir araya getirir devlete teslim eder veya yapım aşamasında hakediş varsa onu talep eder. İşte o hakediş asmasinda ve işin tesliminde Kamu, kurum, hazine vb hak ve menfaatlerini koruyup gözetmek ilgili tekbik personel ve kurum amirine yuklenilir. İşte o bütün sorumluluğu alan kişiler basit müdür ve mühendis maaşı almaktadır. Kamu iktisadi tesekkulleri dışında ve özel kuruluşlar dışında (ASELSAN vb. gibi) düzenleyici ve denetleyici işlemlerde görev alan bütün mühendis ve denklerinin mühendislik kolu ne olursa olsun eşit maaşı var ve bunu da maaş motorunda mühendis olarak oğrenebilirsin. Birine anlatır gibi anlattım. Ben MUHENDİS değilim TEKNİKERİM. EMRE YALCİN, 6 saat önce - Alıntıya git
1hakareti silmenize sevindim ilk olarak kendi adıma teşekkür ederim
2 zaten teknikerlerin ve mühendislerin zam almasına kimse karşı değil ve almaları da gerek sonuna kadar savunuyoruz. Hem ham maaşta hem de ek ödeme de yeni ek ödeme kolu mu çıkarılır, dhmideki gibi havacılık tazminatı yerine mühendislik tazmınatı mı gelir bunu yetkililer belirler. Ve artmalı da kesinlikle
ben sadece başka meslek grubunu hedef göstererek bu şekilde hak aramanın yanlış olduğunu düşünüyorum onun dışında inşallah da tez zamanda haklarını alırlar
Elektrik iletimi, taşımacılık (tcdd), su (belediyeler, dsi) , inşaat (toki, çevre şehircilik),havaalanı (dhmi) her yerdeyiz daha iyi maaşı hak ediyoruz
Mühendisler niye twitterda algı oluşturuyor mühendis şuan 20 k alıyor doktor maaşı ek kalemsiz 19 k yani mühendisin maaşı daha fazla .6 sene önce maaşlar yakın diyor şimdi de yakın.6sene önce doktor ek kalem almıyor muydu zannediyorsunuz.Önceden ne kadar döner alıyorsa şimdi de alıyor .mühendis ve doktorların maaşı hiçbir zaman aynı olmadı ki hala twitterdendoktor mühendis maaşı kıyası yapıyorlar.6 sene önce maaşlar yakınmış(taban maaşı göster döner sermaye ekleme) şimdi dönerli maaşı göster açıldı de bu nası bir dolandırıcılıktır?
Yukarda biri demişki ilk 100 de doktor say falan tarzı yav sana diyorum ki mesela biontech aşısı pahalıya satsa adam dünyanın en zengini de olabilirdi adam doktor ve vicdanlı ucuza satıyorki en fakir de faydalansın ticaret yapmıyor adam doktor bakış açısıyla bakıyor olaya anladın mı ?
Mesela bill gates den örnek veriym adam senden bir tane Microsoft uygulaması için kaç tl para istiyor çünkü adamın olayı para kazanmak sen adamın umrunda değilsin peki sana bir soru sorucam biontech aşısına bir kuruş para ödedin mi ? Devlet direk aldı yaptı pahalıya satsa alabilir miydi zannediyorsunh ? Biraz kafayı çalıştırın az ya adam zaten zengin koskoca biontech ceosu adam prestij peşinde milletle para mı yarıştırsın adam aslan gibi doktor bilim adamı o adamla ben bill gatesi kıyaslamıyorum şahsen istediği kadar zengin olsun.
doktorlar geçte olsa mevzuya uyandı twitterdan tepki göstermeye başladılar yekililer zaten tablonun yalan olduğunu belirtip zam talebini reddetiler yalan tablosu mühendislerin zam almasını engelledi geçmiş olsun hepsine
+