Editörler : oto-danisman-expert
20 Mart 2018 16:22

Askerde subay olarak kalmak

Merhabalar;

Mühendislik fakültesi mezunuyum. 89 doğumluyum.

Güncel Muvazzaf subay alım ilanlarına baktığımızda lisans mezunları için Ocak 1991 doğumlu ve

sonrasında doğanlar başvuru şartı bulunmaktadır. Bu sebepten ben başvuru yapamıyorum.

Ancak ben 29-30 yaşlarında askere gidersem ve askerliğin bitimine yakın Muvazzaf Subay olarak

kalmak istersem bu şekilde bir yaş şartı aranır mı? Yoksa herhangi bir şart aranmaz mı?

Eğer herhangi bir şart aramayıp askerde kalırsam hangi rütbeye kadar yükselme imkanımız var?

Ve başlangıç maaşları ne kadardır?

Bilenlerden net ve doğru cevapları rica ediyorum.

Teşekkürler...

larmus
Kapalı
20 Mart 2018 17:23

Askerde kalamassın . Yaş şartini her yerde tasiman lazim . Yuksek lisans yaparsan ancak saglarsin.

metalurjistsrkn
Aday Memur
22 Mart 2018 08:35

Emin misin hocam. Bazı arkadaşlar askerde iken böyle birşeye karar verirsen yaş şartı aranmaz diyor

melihcaner
Memur
22 Mart 2018 09:07

Kardeşim bu aradığın bilgilerin tamamını kılavuzlarda bulabilirsin. 2017 dış kaynak subay temini kılavuzu yaz, indir,oku, tüm şartları görürsün orada.
metalurjistsrkn, 7 yıl önce

Emin misin hocam. Bazı arkadaşlar askerde iken böyle birşeye karar verirsen yaş şartı aranmaz diyor

larmus
Kapalı
22 Mart 2018 11:17

Kesinlikle askerde kalamassin . Dis kaynaktan alımlarda astegmenler icin ( yani uzun donem yedek subay ) kontenjan aciliyor ama yas sartini tutturman gerekiyor . Kesin ve net
metalurjistsrkn, 7 yıl önce

Saglikci00
Aday Memur
22 Mart 2018 19:38

Ben lise hemsirelik ve 2 yillik saglikla ilgili bolum okuyorum askeriyede kalabilir miyim hemsire olarak ?

larmus
Kapalı
22 Mart 2018 21:57

kardeşim kalma yok , kalma yok , kalma hiç birşekilde yok . Herkes gibi sınav mülakat vb işlemlere girmek zorundasınız .

Saglikci00, 7 yıl önce
Ben lise hemsirelik ve 2 yillik saglikla ilgili bolum okuyorum askeriyede kalabilir miyim hemsire olarak ?

furkandnk
Kapalı
22 Mart 2018 23:45

Askerde en fazla uzman çavuş olarak kalabilirsiniz.Onun haricinde askerdeyken sana sorarlar önlisans ya da lisans mezunluğuna göre astsubay ya da subay olarak kalmak ister misin diye.Sen de evet dersen yazılı sınav mülakat genel sağlığı geçtikten sonra göreve başlarsın.Bnm arkadaş askerdeyken sıhhiyeci astsubaylığa başvurdu oradan devam etti

skymoonflag
Kapalı
23 Mart 2018 12:26

herkes gibi kpss spor mülakata girmen gerek ama yaşın geç

larmus
Kapalı
23 Mart 2018 14:00

Yuksek lisans yaparsa 32 ye cikar
skymoonflag, 7 yıl önce

Saglikci00
Aday Memur
26 Mart 2018 20:22

Bende aynen yapmak istiyorum kalmaktan kastim sinava felan aliyolarmiydi tesekkurler
furkandnk, 7 yıl önce
Askerde en fazla uzman çavuş olarak kalabilirsiniz.Onun haricinde askerdeyken sana sorarlar önlisans ya da lisans mezunluğuna göre astsubay ya da subay olarak kalmak ister misin diye.Sen de evet dersen yazılı sınav mülakat genel sağlığı geçtikten sonra göreve başlarsın.Bnm arkadaş askerdeyken sıhhiyeci astsubaylığa başvurdu oradan devam etti

Saglikci00
Aday Memur
26 Mart 2018 20:23

Tamam tesekkurler kalmaktan kastim sinavi oluyormu demek istemistim tesekkurler
larmus, 7 yıl önce

kardeşim kalma yok , kalma yok , kalma hiç birşekilde yok . Herkes gibi sınav mülakat vb işlemlere girmek zorundasınız .

Saglikci00
Aday Memur
27 Mart 2018 09:11

Suan 20
skymoonflag, 7 yıl önce

skymoonflag
Kapalı
28 Mart 2018 09:09

Konuyu açan arkadaşı kastetmiştim

Saglikci00, 7 yıl önce
Suan 20

cinin
Şef
28 Mart 2018 12:31

askerlikte terhisi aldıktan sonra subay olmak isteyen birinin sınıfı, askerliğini yaptığı sınıf mı olur? yoksa farklı bir sınıf ta çıkabilir mi ?

cinin
Şef
28 Mart 2018 12:36

askerlikte terhisi aldıktan sonra subay olmak isteyen birinin sınıfı askerliğini yaptığı sınıf mı olur? yoksa yeni bir sınıfa mı seçilir ?

larmus
Kapalı
28 Mart 2018 13:31

lisans programının kabul ettiği sınıflar var . kpss +fyt+mülakat puan ortalaması ile hangi sınıfa uyuyorsa ona yerleşirsin

cinin, 7 yıl önce

askerlikte terhisi aldıktan sonra subay olmak isteyen birinin sınıfı askerliğini yaptığı sınıf mı olur? yoksa yeni bir sınıfa mı seçilir ?

cinin
Şef
28 Mart 2018 13:42

askerlikte terhisi aldıktan sonra subay olmak isteyen birinin sınıfı askerliğini yaptığı sınıf mı olur yoksa farklı bir sınıflama mı yapılır ?

skymoonflag
Kapalı
29 Mart 2018 00:36

2017 kılavuzunda lisans bölümünün karşılığı var mı bak

cinin, 7 yıl önce

askerlikte terhisi aldıktan sonra subay olmak isteyen birinin sınıfı askerliğini yaptığı sınıf mı olur yoksa farklı bir sınıflama mı yapılır ?

J.Assubay
Memur
29 Mart 2018 08:47

Askerde kalmak diye birsey yoktur. uzman cavus olarak bilenkalmak istersen herkes gbi sinava gireceksin.. herkese yas sarti ne ise sanada o . asker olarak basvuru yapmanin bir ayricaligi yok. astegmen olarak askerligini yaparken subayliga basvuru yaparsin( eger alim yapilirsa) kazanirsan girersin.. disardan basvuru yapan biisiyle esitsin her konuda

Ast.sb.ust.cvs
Aday Memur
01 Nisan 2018 15:32

Sınavsız imkanı yok fakat eğer üst rütbelilere kendini sevdirirsen etkileri yüksektir.

Toplam 29 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi