Editörler : E.Kayı Han
22 Mart 2018 02:06

Savcılık tarafından başlatılan soruşturmanın mülakat ve güvenlik soruşturmasına etkisi

Arkadaşlar merhaba . Yaklaşık 1 ay sonra öğretmenlik ataması için mülakata gireceğim. Geçenlerde emniyetten arandım ve bir soruşturma kapsamında ifade vermek için emniyete davet edildim . 2 yıl önce bir forum sitesinde , 6-7 yıl önce benim açtığım takma isimli bir hesaptan hafif alay içeren bir siyasi yorum yazılmış. Yorumu yazmadığıma eminim , fakat hesaba girip kimin yazdığını da bilmiyorum. Bu hesap saçma bir forum hesabı olduğundan şifresini birçok kişiye vermiştim , açıldığı günden beri de şifreyi değiştirmedim.

Bununla birlikte yazılan yorumda hakaret , terör propagandası v.s hiçbir yamuk durum yok..Zaten böyle saçma bir durum için ifadeye çağrılmama ayrı içerledim. Soruşturma nedeni olarak da halkı kin ve nefrete tahrik ve aşağılama yazılmış fakat içeriğin de bununla uzaktan yakından alakası yok..Muhtemelen birisi uyuzluğuna şikayet etmiş ve savcılık da soruşturma başlatmış.

Gidip ifademi verdim , emniyetteki arkadaşlar gayet nazik davrandılar. 1-2 polis arkadaş konusu durumdan ceza olarak bir şey çıkmayacağını fakat sırf böyle bir soruşturmanın açılmış olmasının bile benim mülakatıma etki edeceğini , mülakattan geçsem de güvenlik soruşturmasında elenebileceğimi söylediler. Beni ifadeye çağıran ve ifademi alan polis ise bundan bir şey çıkmaz rahat ol dedi.

Sırf böyle saçma ve mesnetsiz bir soruşturma yüzünden mülakatta veya güvenlik soruşturmasında elenebilir miyim ? Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

04 Nisan 2018 15:01

elenirsin


aday286
Aday Memur
06 Nisan 2018 00:44

Cevap için teşekkürler. Suç unsuru hiçbir şey olmasa bile kafadan eleyecekler yani ?

Astsubay Mert Yalçın, 6 yıl önce

elenirsin


şaşkın tarihçi
Genel Müdür
06 Nisan 2018 06:23

Maalesef.

aday286
Aday Memur
07 Nisan 2018 23:24

Cevabınız için teşekkürler.

şaşkın tarihçi, 6 yıl önce
Maalesef.
Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi